Автор Тема:  Много съм объркана  (Прочетена 7370 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен dodi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 63
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Много съм объркана
« -: Декември 08, 2018, 21:19:06 »
Здравейте, през 2007 г. при рутинни изследвания по време на бременост ми откриха хепатит Б. Казаха ми, че някога съм го прекарала без да разбера. След като родих започнах да се интересувам повече за хепатита. И така този форум ме отведе при д-р Баланска, която ми пусна ПСР- 27 000 копия и ми каза тогава, че трябва да се лекувам. Но аз реших да потърся второ мнение и се свързах с п-р Антонов, който също ми пусна ПСР 28 000 копия, но понеже и АСАТ и АЛАТ ми бяха в норма, той ми каза, че според него засега нямам нужда от лечение. Каза ми да си проследявам ензимите и когато започнат да се раздвижват тогава да отида и да направим биопсия. Аз продължих да си следя ензимите, които в един момент започнаха да се покачват, но аз го отдавах на антибиотици, които пиех, поради заболяване. Пиех хепатопротектори и те спадаха. И така няколко години. До това лято, когато изведнъж, започнах да чувствам много силна умора и липса на апетит. Пуснах си изследвания и АСАТ 87 АЛАТ 149. Записах си час при д-р Балабанска, защото съм от провинцията и вече записването в Св. Иван Рилски ставало само там в болницата, не можело вече по телефона. И така на 03.10 отидох при д-р Балабанска и тя веднага ме прие и ми пусна ПСР и кръвни изследвания. Алат и Асат не бяха паднали въпреки, че цял месец бях пила Трансметил и Легалон 2 пъти по1. И така от тук започна моята драма. След 10 дни се обадих на д-р Балабанска да попитам за резултата и тя ми каза, че е излязъл отрицателен резултат.Аз недоумявах какво е станало. Попитах я може ли да изчистила хепатита, а тя ми каза, че според нея е лабораторна грешка, да отида пак да повторим резултата. Отидох пак, повторихме резултата и след няколко дни и се обадих да попитам за резултата и тя ми каза, че отново е отрицателен. Попитах я аз дали не трябва да ми направят биопсия, за да видим дали имам увтеждане на дроба, тъй като ензимите вече ми бяха Асат 200 Алат 234 и тя ми каза, да отида на 19.11 да направим биопсия. Така и направих. Отидох АСАТ и АЛАТ ми бяха вече 296 и 345. Направихме биопсия, пунаха ми пак ПСР и изследвания за автоимунен хепатит,вливаха ми трансметил 4 дни и ме изписаха със същите резултати даже Алат се беше повишил. И се започна великото чакане. Понеже ми изолиха в болницата бактерия в урината ешерия коли и трябваш на следващия ден да се обадя на докторката да каже какъв Антибиотик трябва да пия и тя докато отваряше изследвания ми каза по телефона, че е излязло изследването за вируса-отново отрицателно и каза, че явно не е от хепатит Б. И така след 10 дни се обаждам да питам за биопсията и за автоимуния хепатит и тя ми казва, че е излязло, че имам вирус и аз в шах. Как така след 3 отрицателни резултата излиза вирус. Нито знам колко копия, нито нищо. И се започва едно сега не мога да говоря, звънни ми по късно, звънни ми утре, звънни ми след 2 дни. Още не били излезли резултатите от биопсията и за автоимунния хепатит. И аз стоя в невидение, без диагноза, без да знам какво става с мен. Незнам какво да направя. Ако някой може да ме посъветва, защото съм в задънена улица и незнам как ще изляза от нея.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
Re: Много съм объркана
« Отговор #1 -: Декември 09, 2018, 15:29:43 »
Здравей, какво се случва наистина може да ти каже само лекар, ние само можем да предполагаме. Наистина изглежда много объркано. Мога само да те посъветвам да се успокоиш и да изчакаш резултатите от изследванията. Ако не можеш да се свържеш с д-р Балабанска по телефон, опитай да и напишеш имейл. Ще ти го пратя на лично съобщение. Там имаш шанс да ти отговори. Стискам палци положителния резултат за вируса да е грешка.

Неактивен dodi

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Декември 09, 2018, 18:05:39 »
Здравей, наистина е много объркано. Там е работата, че тя по телефона нищо не може да ми обясни, защото е много и постоянно заета. Писах и на емейла, тя ми отговори, че е сигурно, че имам вирус и че биопсията още не е готова. Написах й друг емейл, на който я помолих да ми обясни как така след 3 отрицателни резулата излиза, че имам вирус, но тя не ми е отговорила. Незнам след колко дни ще излезе биопсията, която е направена на 19.11.2018. Незнам към кой да се обърна, след като не мога да получа никакво разяснение от лекуващата лекарка. Много съм разочарована, очаквах, че съм отишла при една от най-добрите докторки в сферата на хепатита и в една от най-добрите болница. Искам да попитам на кой телефон вече можеш да се запишеш на преглед за п-р Антонов. Този който е записан не е актуален. Искам да направя една консултация и при него.

Неактивен болен-здрав

• Немедицинско лице
  • Публикации: 102
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #3 -: Декември 20, 2018, 21:27:26 »

Неактивен dodi

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Декември 20, 2018, 22:27:42 »
Много ми е далече Варна. Все още не ми е готов резултата от биопсията. Това нирмално ли е? Вече 31 дни от както ми я направиха.

Неактивен болен-здрав

• Немедицинско лице
  • Публикации: 102
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #5 -: Януари 18, 2019, 22:57:40 »
 Сега най-важното е да запазиш спокойствие, всичко ще е наред. Да, нормално е, казват след месец, но продължава и повече.
 Споделяй тук, ако ти трябва подкрепа!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007