Здравейте и от мен, моля да ме извините, че първата ми публикация е в чуждата тема.
Кики, и при мен нещата са подобни, генотипа ми също е 1б, но Ф2, А1-А2 според биопсията, но пък малко по-ниско вирусно натоварване - 12 449 UI/ml. Иначе съм с подобни на вашите симптоми. Преди месец подадох документите, и още нямам отговор, но също като вас бързах (3 месеца след първите изследвания протокола беше готов) и след като подадох протокола в РЗОК, видях тези изисквания за 6-те месеца. Което си е неприятно, ако трябва да се проточва, защото мен лично всяко посещение (и аз пътувам от сравнително далече за изследванията) ме натоварва физически, а предполагам на никой не му е приятно, особено когато от години се влачи с умора и други подобни симптоми, които чак сега разбира от какво са.
Та разликата е, че на мен ми изписаха зепатиер, което май излиза по-евтино (но се пие 12 седмици) и се изписва основно за нашия генотип, докато Мавирет става за всички, което предполагам го знаете.
Да се надяваме, че не това е причината да ви откажат (т.е. цената), но пък според мен Ф1-Ф2, както е при вас би трябвало да е достатъчно доказателство че проблема не е от 6 месеца, за да не се подозира остър хепатит ц. Бихте ли споделили вашите изследвания (алат, асат, билирубин) какви бяха? А също така ако не е тайна лекаря или поне болницата където ви издадоха протокола?
Силно се надявам да няма някакви допълнителни проблеми с издаването на разрешения за лечение, например заради твърде много лекуващи се и/или недостиг на средства... Защото ако не греша, от всичко което прочетох последните месеци тук, имаше други наши "колеги", чиито протоколи са били издадени след по-малко от 6 месеца, но са били одобрявани...
Ще ви пиша, когато излезе и моя отговор, стискам палци да се намери лесно и бързо решение, защото сега разбирам какво е да чакаш, а представям си колко по-тежко е било на болните преди няколко години, когато е нямало такова лечение.
Успех!