Автор Тема:  С мъжът ми сме заразени с хепатит C  (Прочетена 24155 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен nadq_g80

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 40
  • Maviret
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
С мъжът ми сме заразени с хепатит C
« -: Декември 08, 2020, 13:06:41 »
Здравейте , искам да споделя моята история .Аз съм на 40 г и с мъжът ми разбрахме преди 4 месеца , че сме носители на хроничен хепатит C съвсем случайно.Спазихме пълната процедура вирусен товар , 1 ден в Сити Клиник София за доказване на фиброза F2 за мен и F3 за мъжът ми като за лечение е Maviret .Пуснахме документи в РЗИ и чакахме 2 месеца след което молбата ни беше отхвърлена с претекст , че нямаме 6 месечно наблюдение.Пак вирусен товар направихме и пак в РЗИ пуснахме и сега чакаме пак отговор.Моля ви който знае нещо за Maviret и защо толкова ни бавят да пиши.Благодаря ви предварително в шок сме най вероятно го носим вируса 20 години .Имаме и син на 21 г за щастие той няма.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: С мъжът ми сме заразени с хепатит C
« Отговор #1 -: Декември 08, 2020, 19:45:08 »
Здравейте,

Изискването за 6 м. проследяване е стандартно изискване на Касата при пациенти, които нямат увреждане на черния дроб, тъй като може да се касае за остър хепатит.
Във вашия случай обаче, фиброза 2 и 3 са доказателство, че хепатитът е хроничен, тъй като е нанесъл увреждания на черния дроб.
Това, което ви съветвам е да пуснете жалба в регионалната здравна каса, там където сте си подали документите, като напишете, че съгласно изискванията от 01.01.2020 г. при пациенти, при които няма 6 м. проследяване, но има данни за чернодробно увреждане, лечение се отпуска веднага, без да се изискват тези 6 м. Може да допълните, че ще потърсите правата си чрез адвокат.
Прилагам една примерна молба, която може да доразвиете съгласно вашия случай.

Ако имате нужда от помощ, звънете на 0988 722 988, това е нашия хепатитен консултант.

успех.
Силвана
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен nadq_g80

• Немедицинско лице
  • **
  • Maviret
    • Профил
« Отговор #2 -: Декември 08, 2020, 19:57:29 »
Благодаря ви ще искам още 1 седмица и ще отида да проверя ако нямат информация пак ще пусна жалба само да не ме забавят още заради нея

Неактивен nadq_g80

• Немедицинско лице
  • **
  • Maviret
    • Профил
« Отговор #3 -: Декември 08, 2020, 20:00:52 »
Добре че ви има да сте жива и здрава  давате много надежда на хората , които нямат нужната информация и си мислят че са обречени

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #4 -: Декември 10, 2020, 11:59:09 »
Напоследък забелязвам, че се изписва Мавирет, защото не е нужно да се изследва генотип. Дали защото е по-скъп се правят на разсеяни от касата обаче не знам.
Напълно съм съгласен със Силвана и ви стискам палци по-скоро да ви одобрят.
Между другото докато чаках лечението очаквах и мен да отхвърлят заради тези 6 месеца, защото бях Ф2, но ме одобриха. Дали е, защото бях с по-евтиния Зепатие или защото имах доста високи ензими - не знам. Знам само, че малко преди мен да ме одобрят, отхвърлиха една дама по същия параграф с 6-те месеца и тя беше с Мавирет, но пък Ф1 и нормални ензими. - http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=4982.msg69167#msg69167
При вас ензимите как са?
П.п. Докато чакате знам че е излишно да го казвам, но за всеки случай - спрете алкохола задължително. Просто... забравете за него.
« Последна редакция: Декември 10, 2020, 23:42:40 от hristo_gb »

Неактивен nadq_g80

• Немедицинско лице
  • **
  • Maviret
    • Профил
« Отговор #5 -: Декември 11, 2020, 07:20:10 »
Здравейте , ензимите са ми добре на мъжът ми бяха увеличени и пиеше 4 месеца трансметил алкохола сме го спрелии категорично .Всеки ден чакам обаждане с нетърпение и мисля да пусна и жалба само да не ни забавят още заради нея.Благодаря ви за отговора ще пиша какво се случва

Неактивен nadq_g80

• Немедицинско лице
  • **
  • Maviret
    • Профил
« Отговор #6 -: Декември 11, 2020, 08:04:38 »
От 22.07.2020 генотип 1 НCV RNA е 327 133 (5.51) а на 03.11.2020  HCV RNA е 485 333 (5,68) И на мъжът ми от 22.07 .2020 генотип 1 HCV RNA е 892 500(5,95) И от 03.11.2020 HCV е 1109 617 ( 6,04) трябва ли да се притесняваме

Неактивен nadq_g80

• Немедицинско лице
  • **
  • Maviret
    • Профил
« Отговор #7 -: Декември 11, 2020, 08:19:34 »
 Да добавя ,че преди 2 седмици ги пуснах и 2-изследвания и сега чакаме дали ще ни одобрят вече ?

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #8 -: Декември 11, 2020, 11:05:35 »
Напоследък забелязвам, че се изписва Мавирет, защото не е нужно да се изследва генотип. Дали защото е по-скъп се правят на разсеяни от касата обаче не знам.
Напълно съм съгласен със Силвана и ви стискам палци по-скоро да ви одобрят.
Между другото докато чаках лечението очаквах и мен да отхвърлят заради тези 6 месеца, защото бях Ф2, но ме одобриха. Дали е, защото бях с по-евтиния Зепатие или защото имах доста високи ензими - не знам. Знам само, че малко преди мен да ме одобрят, отхвърлиха една дама по същия параграф с 6-те месеца и тя беше с Мавирет, но пък Ф1 и нормални ензими. - http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=4982.msg69167#msg69167
При вас ензимите как са?
П.п. Докато чакате знам че е излишно да го казвам, но за всеки случай - спрете алкохола задължително. Просто... забравете за него.

Всъщност Мавирет не е най-скъпият, цените на всички терапии са почти изравнени, просто той е с най-кратка продължителност, освен това е пангенотипен, за разлика от някои други режими :) Цените, посочени в Позитивния списък не са реалните, защото фарма фирмите дават доста сериозни отстъпки от тях на Касата.
Надя, вирусният товар никога не седи статичен, но е очевидно че инфекцията е активна, така че ако не получите информация до 2 седмици, действате с жалбата!!!

Неактивен nadq_g80

• Немедицинско лице
  • **
  • Maviret
    • Профил
« Отговор #9 -: Декември 11, 2020, 13:13:41 »
Ok Благодаря

Неактивен nadq_g80

• Немедицинско лице
  • **
  • Maviret
    • Профил
« Отговор #10 -: Декември 31, 2020, 08:42:58 »
Здравейте, все още нямам обаждане минаха 5 месеца от първото ми подаване на документите.Г-жо Лесиндерска жалбата ,която ми пратихте трябва ли да допълня нещо в свободен текст или направо така да я подам тъй като в нея пише за 2 месеца за отговор, а те ми отложиха молбата и подадох пак изследвания за вирусен товар и минаха 2 месеца и нищо.Искам да попитам има ли някой във форума ,който също чака толкова с Ф2 и Ф3 .Вие сте моята подкрепа, моля нека някой пише и за Мавирет как му понася.
« Последна редакция: Декември 31, 2020, 08:51:18 от nadq_g80 »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #11 -: Януари 03, 2021, 18:30:46 »
Привет,

попълнете молбата съгласно вашия конкретен случай. Напишете на коя дата какво е подадено, колко е чакано също.

Неактивен nadq_g80

• Немедицинско лице
  • **
  • Maviret
    • Профил
« Отговор #12 -: Януари 03, 2021, 18:35:38 »
Благодаря утре ще я подам и ще пиша какво се случва

Неактивен nadq_g80

• Немедицинско лице
  • **
  • Maviret
    • Профил
« Отговор #13 -: Януари 07, 2021, 15:09:44 »
Обадиха ми се одобрени сме утре отивам за протоколите  :bravo2:

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #14 -: Януари 07, 2021, 21:49:47 »
Браво! Супер, много се радвам за вас!
Не забравяйте, протоколите започват да текат веднага след като ви ги заверят в РЗОК (питайте там за всичко, може и да има промени от преди година), затова веднага намерете аптека, която да ви достави лекарствата. Не всички се съгласяват - аз реших да "почерпя" че да се съгласят. Можеше да мине и без почерпка, но не ми се рискуваше да не успея да взема лекарствата навреме, но при мен втората опаковка се очакваше точно по Нова Година.
Можете да започнете да ги пиете в момента, в който сте уверени, че ще вземете всички опаковки навреме преди да изтекат протоколите. Аз си оставих десетина дена аванс с цел, ако се случи да не мога да взема лекарството на точната дата да не се налага да прекъсвам лекарството, което е крайно нежелателно - не трябва да се пропуска ден! Сложете си напомняния за часа на прием (аз си драсках и на 1 календар, че съм го взел - при мен беше само 1 на ден), защото имах дни, в които се чувствах наистина свръх уморен и не можех да запомня нищо, но това го имах и преди лечението, всъщност по време на него само в самото начало и чак накрая се чувствах по-уморен, което лека полека премина. При всеки е индивидуално все пак, някои нямат никакви симптоми нито преди, нито по време на лечението.

Внимателно с билките (най-добре е ако може да не приемате нищо излишно) наспивайте се, движете се, но умерено, не се претоварвайте, пазете и сърцето, намалете стреса до минимум и бъдете позитивно настроени. Възможни са разни депресии и прочие излишни притеснения, но нищо по-различно от симптоматичен хроничен HCV - емоционалността е причинена от обърканите хормони заради нарушената работа на черния дроб (ако има такава). Ако сте пушачи се опитайте да ги спрете - това са много излишни токсини, аз не успях и все още много съжалявам за това. А момента да го направя беше точно тогава, но явно се оказах слаб.
Успех!
« Последна редакция: Януари 07, 2021, 21:57:08 от hristo_gb »

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007