Автор Тема:  Натрупване на желязо  (Прочетена 19656 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Натрупване на желязо
« Отговор #15 -: Март 11, 2021, 19:35:08 »
Добре е, че се навръзват малко по малко нещата и можете да си обясните кое и защо се проявява. Относно препаратите за нос нали знаете израза "Хремата с капки минава за 7 дни, а без капки за една седмица". :mocking: И аз го имам проблема със запушения нос, но според мен е от влажния въздух, а и аз си имам алергии от прах и разни красоти и понякога се обостря.
Можете да пробвате да редувате и минерална и изворна вода - Хисар е за препоръчване.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #16 -: Март 12, 2021, 07:34:02 »
За запушен нос може да се пробва морска вода, супер ефективно и няма химия.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #17 -: Март 12, 2021, 09:07:16 »
Силве, ще пробвам, само че още е студено малко, а и трябва да е по-далече от Слънчака и подобни ;) Шегувам се, знам какво е - благодаря за съветите.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #18 -: Март 12, 2021, 09:27:22 »
Без да правя реклама, аз ползвам стеримар от години това и съм супер доволна, а не съм хич лек пациент - заради изкривена носна преграда носът ми е постоянно в някакви драми и течове. Това нещо отпушва за секунди.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010000019

п.с. слънчака не бих доближила даже и на 50 км.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #19 -: Април 28, 2021, 09:33:24 »
Здравейте,
Нещата започнаха да се разплитат, но и да стават все по-притеснителни.
За съжаление вече май не е за тази група, но се чудя към кого да се обърна.

Минаха почти 2 месеца от както открих високия калций и чак сега пуснах пак изследвания.
Чувствах се доста добре в началото (малко промених диетата), после се влоших пак, преди 2-3 седмици цяла седмица ме боля стомах - започнах пробиотици - мина ми. После рязко и силно главоболие с повръщане, лека треска - 1 седмица не ми беше добре - замайване, слабост. Мислех, че е ковид, но беше отрицателно. От тогава обаче имам нощни изпотявания всяка нощ, а това не е никак добре по принцип.
Оправих се малко и този уикенд отидох да се разходя - от нищото ми се схванаха много мускулите, а не е като да не качвам всеки ден до 10-тия етаж.

Та новите ми изследвания:
https://imgur.com/a/rGFp8FF

Желязо вече е в норма, както и жск и т.н. Това първо ме зарадва, но като видях другите неща се уплаших.
Оказа се, че може да е от анемия това, но при мен с повишено желязо просто да съм влязъл в норма.

Първо СУЕ се е вдигнало от 7 на 34 при ГГ 25.
CRP обаче беше нормално, реших че СУЕ не е паднало ако съм имал инфекция (падало по-бавно принципно).

Но се оказа че може да е по-лошо, защото освен че калция ми беше отишъл от 2.95 на 3.20, протеина ми се беше качил от 77 (винаги е бил в норма, само докато бях с хепатит Ц беше леко под норма) на 102 (ГГ 84).
Четох че може да има връзка някаква между калций и протеин но беше леко объркващо.

Отделно пикочна киселина ми беше качена от 248 на 315, което е в норма, но...

И най-странното за мен - за първи път гранулоцитите (включват и нутрофилите) ми бяха в норма, а досега винаги съм бил с леко понижени спрямо лимфоцитите, които са били винаги леко повишени, тоест има едно neutrophil to lymphocite ratio (NLR) което е нормално да е малко над 1, при мен беше около 0.8 от години, а при повишаване рязкор значи че има нещо.
Сега реално NLR ми е в норма, но.... ще обясня след малко.

Та четох, четох (все в реномирани сайтове) и нещата доста се връзваха с мултиплен миелома, даже плашещо много (повишено СУЕ, но не и CRP), повишен калций, повишен белтък, увеличено NLR, нощното изпотяване, даже и повишена пикочна киселина се споменаваше ... :(

Не ми бяха излязли обаче още паратхормона и витамин д-то.

Днес излязоха:
Витамин Д - 7.5 - нисък! - НО! това е протективен ефект на тялото и ако ида при личния, като нищо може да ми предпише витамин Д, което да влоши нещата още... https://www.parathyroid.com/low-vitamin-d.htm

Паратхормон - 306 - супер висок, даже в този сайт, в който има доста инфо, не видях такава висока графика... :(
https://www.parathyroid.com/hyperparathyroidism-diagnosis.htm

Което пак след доста четене от различни източници си говори за първичен хиперпаратиреотизъм, което означава тумор (аденом) на паращитовиден възел/възли... може да е доброкачествен, може и да не е (уж по-рядко)...

Както и да е - може и да може да се оправи, но само с операция и то май трябва да действам бързо, преди да съм се скапал от последствията съвсем....

Но не знам какво да правя, към коя болница и лекар... в Габрово очевидно няма да е, дали някой няма опит с тези неща, четох даже и в бгмама :) - там имаше доста мами с такива операции, имало някакъв др.Пандев от Пирогов, но дали още работи...?

И дали някой ще е дотолкова добър за да разтълкува целия пъзел, за който ми трябваха доста дни четене докато го разплета? Не, защото не мисля, че има добри лекари, но дали ще се задълбочат дотолкова - досега никой не ми се задълбочи в оплакванията, които за съжаление сякаш се подсилиха именно от хапчетата против хеп.Ц - но май си имах и преди това проблем, просто може да се е дообострил с времето или от хапчетата...
« Последна редакция: Април 28, 2021, 10:08:43 от hristo_gb »

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #20 -: Април 28, 2021, 11:20:39 »
И едно по-конкретно питане, което може да е полезно за всеки, но все пак търся мнение за това приложение за онлайн консултация:

https://app.healee.com/m/?desktop#find-doctor
Изисква се плащане разбира се, но дали някой го е пробвал?

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #21 -: Май 07, 2021, 11:21:51 »
Здравей, Христо! Първо и най-важното - опитай се да не се стресираш! Всичко в началото изглежда по-зле отколкото е. Май наистина се отклоняваме от темата, но мисля, че не е голям проблем, а и може да е полезна и на други.
Има логика в разсъжденията ти, според мен най-добре се насочи към ендокринолог, който ще направи повече изследвания и ще потвърди или отхвърли теорията ти. Така или иначе е добре да посетиш двама специалисти, така че според мен не отлагай повече, а отиди при един от многоизброените лекари, които си прочел като препоръчани. Според мен ще си усетиш доктора и дали и до колко да му се довериш. Дано да попаднеш наистина на някой, който може и иска да помогне! За съжаление не мога да препоръчам никой и не съм използвала съответната платформа.
Дръж ни в течение и се надявам всичко да се нареди бързо и лесно. Пращам ти много положителна енергия  :flowers:

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Май 14, 2021, 21:11:50 »
Благодаря ти много positivevibes!
Всъщност ако не беше ти, нямаше да се сетя сигурно да проверя този паратхормон и кой знае какво щеше да се случи....
Дотук нещата са следните:
Свързах се с доц.Шинков, като му пратих изследванията си по hеаlee. Харесах си го заради мнения в други форуми.
Принципно не отговаря бързо, но след 1 ден ми отговори. Много любезно и учтиво ми отговори че след като видял изследванията решил, че ако искам може да ме приеме веднага след празниците.
Съгласих се.
Бях 4 дена в ендокринологията в Майчин дом, подробности няма да пиша, но съм с 1 или 2 аденома на паращитовидна жлеза и първичен хиперпаратиодизъм с хиперкалцемия, която там се вдигна до 3,4.
Явно това нещо ги стресна и решиха да ме пратят възможно най-скоро на сцинтиграфия за доуточняване (след 2 седмици), за да се види всичко най-добре и се разбрахме, че след нея, директно отивам на операция, като всичко са ми уговорили с хирурзите в същата болница за да стане максимално бързо.
То друга опция май и нямам.
Между другото там организацията е страхотна и много ми допадна отношението и спокойствието.... особено сравнено с Токуда.
Та като стана дума и за Токуда.
Понеже ме изписаха четвъртък, реших че мога да остана още 1 ден и да мина от там за бърз преглед и да си пусна платен ПЦР. Просто да отхвърля възможността за завръщане на хепатит Ц-то.

Просто имах някакви допълнителни съмнения и симптоми, които не ми се връзваха само с калция и паратхормона и се оказах може би прав.

Откриха ми хемангиом, но беше толкова набързо извършен прегледа от иначе много мила и отзивчива лекарка - Жечева, от екипа на Карагьозов, че не разбрах нищо друго, освен че не е опасно.... стига да е наистина хемангиом, че аз съм си много недоверчив.... ;)
И все пак не се оплаквам, защото ме минаха малко като парашутист там и си платих само пцр-а. Него ще го чакам..

Хубавото е че на фиброскана се оказа, че съм паднал на 5,9 кпа (последно бях 6,8), което е супер, освен това алат асат ми бяха паднали още.

Странното, или не толкова странно, но вече не знам с кое да го свързвам - с паращитовидните аденоми или с това в черния дроб е, че неутрофилите ми са още малко вдигнати, а също и общите левкоцити - почти на ГГ.... Но като цяло пуснах малко изследвания - напосоки...
Щях да забравя - вече съм почти с желязодефицитна анемия! Почти на долната граница.
Това е кофти симптом но вече от толкова четене забравих дали може да е от хиперпаратр. или с разни ХЦЦ-та и прочие психози от моя страна ;)

Лошото е, че имам леко избледняване на изпражненията последните дни (докато бях в болницата всъщност), притискане като лежа и то понякога само и то на 1-та страна... мислех че е жлъчката, но ако е голям хемангиома (не ми казаха това и аз забравих да питам за размера) може да притиска и жлъчните пътища...отделно съм с диария напоследък, но и бях наистина много депресиран и разтревожен....

Та такива са нещата върнах се с 2 нови неща, операцията е уредена, а аз се чудя вече какво още ми има и какво ще се случи и с тоя хемангиом....

Между другото, четох че хемангиоми може да се образуват от естрогени и прочие - например хормонална терапия при жените, а на 1 място срещнах че белия трън имал такива ефекти...

На друго място пък пише, че тоя бял трън лекувал и хемангиоми... не знам на какво да вярвам, но май от как го спрях и всичко тръгна още по-рязко надолу или и аз не знам, но пък със спада на желязото спадда и АЛАТ, който някак си стоеше леко висок....

И сега не знам какво да ям, какво да пия, какво да очаквам, операцията може да доведе до дефицит на калций, после имам възстановяване, а имам и семейство за хранене и тотално съм ошашавен...

Но поне съм в момента с малкото си момиченце и само това ме успокоява и ме амбицира да продължавам да се боря, макар че вече съм изморен, а излиза че тепърва ми се разнищват дългогодишни проблеми, но хемангиома тогава пък защо и откъде се взе.... Колко бързо може да се развие - не са го видяли предните пъти или просто е станало по-бързо?
Между другото леко подозирам и биопсията на черния дроб за него...

А пък калция явно се засилил тогава и после от лекарствата, поне симптоматично си го обяснявам така.....а и с някои изследвания.

« Последна редакция: Май 14, 2021, 21:31:01 от hristo_gb »

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #23 -: Май 25, 2021, 12:04:25 »
Още преди няколко дни ти прочетох поста, но се притесних от новините и не знаех какво да отговоря. :sad3: Като цяло някои резултати не са добри, но поне е открит проблема, което го прави по-лесен за отстраняване. Имаш спад във фиброзата и чернодробните, което е много добре! Излязоха ли резултатите от ПСР? И какво се случва с операцията и другите проблеми?
Неприятни са тези неща, но живот.. не можем да избягаме от тях, така че най-добре е да се опитаме да ги приемем и решим по най-добрия начин и без да ни въздействат дълбоко. Всичко в началото звучи шокиращо, но аз все си казвам, че има и много по-тежки случаи. А ако си задаваш въпроса “защо все на мен?”.. защото си достатъчно силен да преминеш и през това :good:
И ти като мен виждам, че много много не обичаш лекари, така че моят съвет е да не се концентрираш върху диагнозите и медицински термини, тъй като много често звучат доста страшно с тези названия. Да, има проблем някъде в системата ти, но се концентрирай в силата на тялото си и в това, че може да се справи. Направи нужното, което лекарите съветват, но и не забравяй твоята нагласа относно нещата, защото там медицината не може да помогне. Дръж ни в течение!  :wink3:

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #24 -: Май 25, 2021, 20:08:37 »
Здравейте,
Да ПЦР-а е отрицателен, слава Богу, поне това.
Другото - след 2 дни съм на сцинтиграфия за доуточняване на аденома или аденомите на паращитовидната жлеза.... ще видим какво ще излезе там и после евентуално ще уговарям операция...
Имам разстройство от сума ти време и това ме доизтощава сякаш, не знам вече от какво може да е, дали от притеснение или друго...

Още не мога да си обясня как имах високо желязо, а сега почти анемия... И как съм бил така все, а сега нещо се обостри....

Моля се само да имам сили да стигна до нещо, което да ме оправи - дали операцията или друго - не знам.
Дължа го на семейството си, което ми изтрая толкова проблеми....

Ще ви държа в течение и благодаря за подкрепата!
« Последна редакция: Май 25, 2021, 20:14:20 от hristo_gb »

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #25 -: Юли 28, 2021, 13:01:05 »
Аз все не смея да пиша, да не разваля нещо - уж не съм суеверен (по-скоро вярващ), ама все пак да си кажа, че ми мина операцията преди повече от месец, махна аденома, калция ми е вече в норма, паратхормона също, намерих страхотен доктор (Калин Видинов) който уж е в Майчин дом, но ми препоръча операцията да е в Софиямед - радвам се, че избрах този метод (минимално инвазивен), не само условията са по-добри, но и по-евтино ми излезе и отделно трябваше да си правя сума ти изследвания в майчин дом, преди приема, а в Софиямед всичко ми го направиха на място. Така, че ако някой има проблем с щитовидна/паращитовидни жлези, това е хирурга, млад и умел, напред с материала, супер лесна комуникация.
Все още се възстановявам, но мисля, че съм по-добре. Взех и да качвам кила, преди все слабеех, явно от прекомерното изливане на течности във и извън мен ;)
Всъщност ме хвана голям глад напоследък и все тъпча боклуци, ензимите ми уж в норма, но май нещо съм гъбясал - по-скоро по метода на изключването остана проблема с обложения ми език и подуването след хранене, газове чат-пат и то след ядене на тестени неща и сладки неща. При все че кръвната ми захар е ок, реших че най-вероятно имам кандида - та мисля да реша сега и този проблем, но май не ми е до диети и се чудя дали Нистатин би ме влошило, уж не влияел на черния дроб... ако някой има опит с това лекарство ще се радвам да сподели.
« Последна редакция: Юли 28, 2021, 16:30:31 от hristo_gb »

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #26 -: Септември 01, 2021, 18:08:18 »
Радвам се за добрите новини, дано всичко да продължи да е наред. Не можеш ли да си направиш изследвания за Кандида и така да се лекуваш?
Аз наскоро си правих Биорезонанс, който ти показва къде какви смущения има, включително и за наличие на Кандида. Реших и това да изпробвам. :mocking:

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #27 -: Септември 02, 2021, 14:28:03 »
Тази щуротия (ще ме извиниш за израза) не я бях чувал, но като прочетох малко реших, че не е за мен ;)
Мисля, че ще е полезно...
shorturl.at/bFZ57
« Последна редакция: Септември 02, 2021, 14:35:59 от hristo_gb »

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #28 -: Септември 02, 2021, 21:43:10 »
Ами аз нали съм си по алтернативните неща, реших, че и да пробвам няма да ми навреди, но естествено не го вземам за чиста монета:mocking: Всъщност нищо друго не ми излезе като отклонение освен хепатита, дано да е вврно  :pardon: А ти май се опита да пратиш линк, но не ми отваря нищо.

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
    • Профил

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007