Здравейте, мисля, че ще бъде от полза да споделя и моята история. Откриха ми Хепатит С (генотип 3) през осмия месец на втората бременност, което приех много тежко, но впоследствие разбрах, че всъщност лечението вече е успешно. Получих одобрение за лечение с Мавирет и от две седмици го пия, няма абсолютно никакви странични ефекти, просто съблюдавам да е в един и същи час и с храна. Посъветваха ме първо да спра да кърмя, затова изчаках десет месеца. Направих тест на бебето, когато беше на три месеца. Тестът излиза положителен, без наличие на антитела, което медицинските лица ми обясниха с факта, че може да се изчисти сам, като при други новородени и е трябвало да изчакам да стане поне на годинка, за да го тествам. Представяте си, как бих могла да чакам, нали...? И така, продължаваме да чакаме. Бебчо е добре, аз също. При мен, нещата най-вероятно са се случили след тежко, подвенечно счупване на кътник, който не успяха да извадят в една поликлиника и ходих, клана-недоклана, до друга. Ако има други в моето положение, бих искала да знам как се развиват нещата с бебетата и в двата случая-и при положителен и при отрицателен тест, т.е., дали продължавате да ги тествате, за всеки случай. Благодаря на администраторите за приема! Желая здраве на всички!