Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - edna_ot_vas

Страници: [1] 2 3 ... 6
1
Можем да приемем с донорска, но и там не е много проста работата. Въпреки всичко е опция и затова споделих тази идея на доктор Балабанска, но според нея трябва да си опитам с мои... въпреки че знае, че това са още пункции, упойки и някакви медикаменти, макар и минимални. Вариант е да се бие само гонадотропин, който не би трябвало да има отношение към дроба... Със сигурност съм решила други медикаменти да не се приемат. При трансфер също има, но пак ще подбирам...
Силвана, вярно ли е, че в близките години не се очаква друго лечение :( Мислех, че върви в някаква посока

2
Да си раздвижа темата... Правихме ин витро на спонтанен цикъл, като лекарствата, които приложиха, бяха 3 - една седмица Кломифен цитрат и по 2 инжекции преди пункция - Една Цитротид и 1 Овитрел - умишлено пиша имената на медикаментите, което се надявам да не е проблем, тъй като бих искала да се знае точно кои са, заради евентуалните ми резултати след приема им, които за мен са потресаващи.
Така, минах 2 курса, кломифен пих само при първия, последва пункция, а на втората ми биха инжекциите, само че нищо не извадиха, защото фоликулите се спукаха в чакалнята.
Тоест резултат 0 откъм вадене на яйцеклетки, но много нерви, пари и най-вече лоши резултати откъм хепатит :(
През цялото време натъртвам за хепатита, затова на втория курс не прилагаха никакви лекарства, освен 2те инжекции, които били задължителни. И уж не влияели. Да, ама април 2023 г. стартирам процедура с 500 хил копия на вируса, нормални ензими и т. н., а преди 2 дни бях за проследяване при Балабанска и бам - 7 милиона копия на вируса, повишени ензими, висок количествен... подпиране вдясно...
Карам и 4то боледуване за последните няколко месеца, а от около 2 минаха от последните инжекции.. боледуванията ги карам общо взето без нищо, освен бонбонки за гърлото. Не мога на нищо друго да припиша високата виремия, но тя ми е рекордна досега... и просто не знам какво да правя. Доктор Балабанска, която е просто уникална и нямам думи да изкажа колко внимание ми отделя при цялата си заетост, все пак не може да измисли нищо повече от това, което е понятно за медицината до момента и въпреки всичко ме насърчи да продължавам. А аз си задавам въпроса ако тези лекарства, дето са минимумът на минимума ми се отразяват така, как ще я карам занапред???? Както и дали няма да е по-безболезнено да се насоча към донорска яйцеклетка и да не се занимавам с безброй пункции и натоварване на организма... доктор Балабанска смята, че в близката година не се очаква намаляване на виремията съществено, че да разчитам на това да падне от самосебе си... но ако я подклаждам непрестанно, тогава какво? Направи ми и фиброскан. Като изключим леката стеатоза, нямам увреждане за момента, но казва, че сега тече активно уреждане на чернодробните клетки. Наясно е, че не може да ми даде нищо и казва, че дробчето ще издържи.
Какво да правя, хора? Заповедта ми за ин витро си тече, а аз не спирам главоблъсканиците и не мога да се отърся от вируси и бактерии (че и в урината излязоха). Искам да се приключи тази сага.

3
Подадохме за Надежда, Стаменов  :dance:

4
Благодаря ти от сърце и, да, ти ми беше казал за солите и пробвах с 3 вида тенофовир, вкл. Вемлидито от Турция взех, при мене беше жестоко парене по лигавиците, но и видимо се зачервяваха и подуваха, бях като залята с киселина и такива неврологични оплаквания- примерно че кожата ми изгаря, че ме заливат с кофа с гореща или ледена вода, болки да не мога да вървя и изгарянееееееееееееее, кашляне, задушаване. Не знам как оживях. Настръхвам като видя написано името на лекарството някъде, както и вече от проба на всякакво ново след преживяното. Смея да кажа, че това е в топ на най-страшните преживявания, които съм имала в живота.
Току-що получих втори отказ от клиника: Здравейте,

С колегите подробно разгледахме Вашия случай. Становището, което сте ни
изпратили от гастроентеролога е достатъчно, за да се кандидатства към
ЦАР. Проблемът, заради който ние не бихме могли да Ви съдействаме е все
пак наличието на хроничен хепатит. Според Наредба 28 за дейности по
асистирана репродукция, при наличието на ембрион/и, чиито родител/и имат
хроничен хепатит, медицинският център, в който се намират и отглеждат
ембрионите трябва да разполага със специализирана апаратура, тъй като
съществува риск от настъпването на кръстосана контаминация. За съжаление
МЦ "Неовитро" не разполага с такава апаратура.

Иначе междувременно бяхме при Балабанска и си взех епикризата, резултатите, седнахме, обсъдихме и ми издаде документ, в който написа, че няма противопоказания за извършване на ин витро, но ми каза в прав текст, че няма никакво лекарство, с което да може да ми повлияе през бременността, каквото и да стане и затова Бог да е с нас... (отрече Зефикс като вариант).
С тези думи завърши.

Виремията ми в момента е 63969 Iu/ml
Количественият е 3515.

Ще ходим пак в "Надежда" за втори преглед, защото на първия не успяхме да коментираме със Стаменов тези неща.
Просто там се чака по 6 часа, за да влезеш за 5 мин, в които няма време за нищо... и като ме прегледа така ме боля, че исках само да се махна.
Може би има шанс за Надежда, защото там базата е доста голяма. Четох тая наредба 28 за асистирана репродукция и е доста завъртяно написано,но те си имат юристи и явно си ги тълкуват тези текстове, аз не ги разбирам.


5
Мерси, минах. Резултат след седмица на кръвните. Иначе фиброзата си е 0-1, няма и първа... Питах я колко трябва да е виремията, за да не е опасно и тя каза, че всичко над 2 хил копия е опасно. Аз и да се напъна, няма да мога да изкарам толкова ниска, ама нека излезе, обясних й ситуацията и се надявам да го измисли. За Митрой да, но просто ми се искаше да чуя какъв е опитът му с пациентки с активен вирус, тоест доколко е опасно това, което ще правя и за кого... за себе си не се притеснявам много. А за дете си мисля,че в най-лошия случай скоро ще има и друго лечение и  няма да му е присъда болестта. Разбира се, ще опитам да направя всичко възможно да няма вируса, просто не знам дали си струва да се отказвам, заради мижави рискове, които винаги ги има за всичко. Жертвата е много голяма, последствията също.


6
Силвана, благодаря ти за отговора!
Няма да стане естествено, имам двустранно непроходими тръби и мъжки фактор, 3 спермограми събрахме вече. Нямам кисти за операция, преди лапарото АМХ ми беше 3.6, сега е критичното 0.59, трябва да хвана последния влак за фонда без никакви интервенции и бавеници (резултатът ми важи три месеца, които текат вече и е на косъм...). Иначе и аз си мислих за консулт с Митрой да видя как процедира той с ин витро при жени с активен хепатит, които не са на лечение...
Взех си направление за хоспитализация и утре съм при Балабанска за ново проследяване и този път ще поискам документ за ин витро. Майка ми се консултирала насам натам и получила мнения, че трябва да си направя тотално премахване на яйчници и матка (нещо безумно и напълно безмислено при ендометриоза извън тези органи), както и че било страшно рисково за мен и за бебето да забременявам, някакви апокалиптични прогнози. Това ми е много съмнително. Всичко живо ражда, аз пък ше съм най-специалната!
А относно клиниката, става дума за Афродита и прехваления доктор Станулов.  Според мен са си опекли юридически нещата, ще кажат, че не прилагат дискриминация, а изискват медицински резултати, за да пристъпят към процедура... не отказват на всички жени с хепатит, само на тези с активен вирус.... които вероятно не са много. Не знам... да се оправят. Не са единствени. Като не искат пари, на други ще ги дадем... Надявам се Балабанска да ми вдъхне малко положителни мисли, понеже до гуша ми дойде от негативизми, които не се базират на клинични данни, а на страхове и некомпетентност..
Един нормален живот искам и нищо повече  :dance:

7
Здравейте!
Прословута станах с това забременяване... пускам нова тема, защото всички вече са доста старички, а нещата са динамични.
И така, година и половина не се получава по естествен път и няма и да се получи явно, минаваме на варианта за ин витро... обаче тук идва големият проблем (извън това, че след операцията за ендометриоза съм свалила АМХ до 0.59! - тоест последният влак по фонда) - вчера бях в една от известните ин витро клиники и ми казаха, че било опасно за персонала им да ми правят процедура и ми отказаха дори преглед, заради диагнозата, тъй като трябвало да представя документ за нулев вирусен товар. Аз обаче съм преценена от д-р Балабанска да съм без лечение, тъй като имам алергия към Тенофовир и няма какво друго да ми дават. Последната ми виремия беше 180 хил копия. След празниците ще вляза отново за актуална...
Моля ви, кажете ми какво да правя? Имам си и ендометриоза, която е най-тежката форма и ме мъчи всеки ден. На 38 г. съм. Не знам какви са рисковете за мен при процедура и евентуална бременност с неподтиснат вирус, но не виждам и друга опция.. Търся някой, който знае какво се прави в такъв случай или е минал по този път. Благодаря!

П. С. Няма да коментирам как в 21 век видях доктор, който е с ваксина, да застава до стената и дори да не смее да вземе епикризата от ръцете ми!

8
Забелязала съм по себе си, че единственият момент, в  който бях с нулев вирусен товар беше, когато заради друга диагноза бях много дълго на легло. И като цяло, когато не съм много активна физически. Емна ли се насам-натам, чистене, носене на някакви неща, движение и хоп - всичко се вдига. Обаче пък тези неща ги правя, когато съм добре, в останалото време е невъзможно. А и ако стоя на легло, това пък би довело до други последствия, да не говорим, че е абсурдно. Днес съм се наканила да проверя на едно място за спорт... на който да ходя веднъж седмично, защото комбинацията му с натоварено ежедневие, трицифрени стойности на ензимите и това, че не взимам лекарства за хепатита си, не знам какво точно мога да си позволя. Според доктор Балабанска няма противопоказания да се спортува от болни с хроничен хепатит, но може би тя няма предвид тези, които не прилагат никакво лечение. Общо взето, ако си на хапчета, виремията няма да ти скочи, каквото и да правиш, освен ако не пиеш, де.
Та въпросът е може ли да се спортува в крайна сметка или не? Не силово. На танци примерно :)
Аз реших за себе си, че веднъж седмично не би се отразило зле, а и дори да се отрази, в крайна сметка имам и други проблеми, с които трябва да се боря, като инсулиновата резистентност. Може би наблюдаваш нещата и ако не се отразява ок, правиш промени и така.

9
Минах фиброскана.  Фиброза 0 към 1 и стеатоза 1.
Според д-р Балабанска започването на Зефикс е грешка. Тя не знае да се прилага на бременни и няма опит с такива. Всичко живо е на Тенофовир. Но според нея няма и случай в света на непоносимост към него (чичко гугъл казва друго), а някои от вас знаят какво ми се случи, докато опитвах да го взимам... борих се по 3-4 дни, много трудно се оправих с кортикостероиди... беше изгаряне и чудо, все едно са ме заляли с киселина... не искам дори да си спомням и избягвам да обяснявам подробно какъв кошмар беше, така и така не ми вярват. Не виждам смисъл. Въпросът е, че това хапче няма как да го взимам, нито бременна, нито небременна. Доктор Балабанска се консултира с неин колега там, чието име не знам и той също не считаше за разумно започване на Зефикс с моите показатели.  Обясни ми и за резистентността, както и че според нея по време на бременност трябва да се спира, което води до пожълтяване, скок на виремия и не бива... Каза, че ще проучи кое лекарство в коя група е на безопасност, клинични изпитвания... но аз знам. Нали ги има на този сайт? Замълчах си, за да не я подразня нещо, въпреки че е добра и търпелива.
Тоест, излиза, че моите разсъждения и проучвания са верни... Изписа ми за ензимите добавка, каза да ги проверявам на всеки два месеца и да видим дали ще спаднат след ковида.... да се заема с инсулиновата ми резистентност, защото е свързана със стеатозата. Може да ползвам подсладители, вместо захар - питах и това. Каза, че стимулация при ин витро ще се отрази на показателите ми, но не ми я забрани. Ще ми издаде документ, че състоянието ми позволява да кандидатствам за ин витро - явно се изисква такъв. Това е. Две мнения противоположни. За едните трябва да започна лечение веднага и доживот, за другите - не. Само наблюдение, ваксинация и имуноглобулин при раждане. За мен най-успокоителното е, че чернодробното увреждане не прогресира за момента.

10
След два дни неуспешни опити и онлайн заявка, на която никой не ми отговори, многобройни записи да ми звъннат по-късно и т. н.,  отидох на място и се записах. Утре съм сутринта. Стискайте палци.

11
Няма свързване с Токуда, явно ще трябва на място. Някаква идея за реда на записване за фиброскан там? Как да осъществя връзка, много ли се чака? Че се притеснявам, че Софиямед сигурно са ми пуснали протокола...

12
Силвана, благодаря ти, че се включи. Виремията ми е 180 хил копия, излязъл е резултатът.
Докторката подготвяла протокол за Зефикс и ми пожела приятен ден и ми затвори.
Аз мога да си взема всичко, плюс протокола и да се консултирам, където поискам, нали така? Тоест тя ми казва категорично "За лечение си" и "Пускам ти протокол". Ще направя непременно фиброскан и мисля да го съчетая с консулт на това лечение. Оказва се обаче, че за ин витро искат документ от гастро, че няма противопоказания във връзка с хепатита. Тази докторка казва, че никой няма да ми издаде такъв с активен вирус. Аз обаче наистина съм прясна след ковид, преди който ензимите бяха в норма.. през цялото време. Нивото на австр антиген е 2500. Била съм с много по-високи показатели! Страх ме е да не ме вържат сега за Зефикса и после да нямам с какво да противодействам!!! Поне аз в себе си го чувствам като грешка.
Чернодробното увреждане последно е проверявано преди ковида А1Ф2
Къде е най-добър фибросканът? Има ли значение - Иван Рилски, Токуда? Ще отида и ще платя каквото е нужно за него.

П. С. Каза ми да си изследвам хепатит Д за протокола, има ли значение къде? Трябвало й до няколко дни. Ако не взема тоя протокол, може после да ми искат биопсия - спорят на 4 г ли трябва, на 5 ли... и се чудя дали не е най-добре да го приема, пък после да решавам и да обикалям с него? Биопсията я искат, понеже ТРЯБВА лечение според тях. Сега направили компромис и да пуснат протокола така... Понеже според професора още е в срок. Големи простотии са това и не ме интересуват. Зефикс е евтино лекарство и ако трябва, ще си го купувам! Въпросът е да не си вкарам автогол.

13
Здравейте! Имам нужда отново от вас по моя неразрешим казус...
Една година естествени опити за забременяване без успех... правихме спермограми и имаме и мъжки фактор. Нещата си отиват към ин витро.
Пандемиите затихнаха, изкарах прословутата корона наскоро и влязох в Софиямед да се проследявам... където ходих последно и където последно бях с препоръка без лечение (заради нормализираните стойности)
И драмата започна отново. Алат ми е 79.5, АСАТ - 45.7. Виремията я чакам - трябва да се обадя на 3.10. Последно имах 110 хил копия - в двете години пандемия си пусках само това и ензими. Преди година и половина бях с неоткриваем товар, за пръв и единствен път. Сега ще видим актуалната - след КОВИДА!
Натискът в дясното подребрие се върна, ако се дължи изобщо на хепатита (защото беше изчезнал след лапароскопията на ендометриозата, имам сраствания).
В момента карам и някакъв чревен вирус (приятелят ми започна с него, така че не вярвам да е нещо свързано с хепатита също).

Лежах една вечер в болницата и на сутринта на визитацията професор Чернев и компания ми обясниха, че биопсията ми е с изтекла валидност (от 04.2018 г.), трябвало да се повтори. Отричат Фиброскан ииии искат да ме слагат на терапия със Зефикс, заради непоносимостта към Тенофовир. Или на Бараклуд и ако забременея, да го сменям... Аз им обяснявам, че трябва да ходя на ин витро, че и там положението ми е зле с диагнозата и гинеколозите притискат (имам ендометриоза на дебелото черво) и много проблеми и оплаквания. Навършвам и 38 г. Притискат ме отвсякъде!
Питах аз какво стана с плана да не взимам нищо, докато не забременея и после да се преценява спрямо виремията... не може! Сега трябва. Ако станеш резистентна, станеш...
Тук откривам само старо интервю с професор Антонов (2009 г.), където пише следното:

Докато например при една Хърватска, където масово въведоха използването на медикамента Зефикс за лечение на хепатит Б, те сега имат проблем с новите медикаменти, защото "благодарение" на тази практика те вече имат резистентност, която се предава и на следващите медикаменти. Същото стана и с колегите от Югоизточна Азия, където също масово лекуваха със Зефикс и сега например там, един от добрите медикаменти в света - Бараклуде /Ентекавир/ не може да се прилага, защото всички хора са лекувани със Зефикс и имат резистентност. А резистентноста от единия се пренася на другия медикамент. Нещо като при антибиотиците, резистентноста от единия антибиотик се пренася и на другия антибиотик.

Не знам актуална ли е тази информация и ако да, то не е ли лудост цялото това хвърляне в посока резистентност, без изход назад? Да не говорим, че ако успея да забременея, Бараклуд не е ок... на трети пак ще ме мъмрят, като излезе резултатът, но как се взима подобно решение, като изглежда абсурдно?
Моля ви, ориентирайте ме към днешна дата как са нещата! Има ли жени, забременели, родили,на лекарство, различно от Тенофовир или без никакво и с какви показатели? От Софиямед ме уверяват, че никоя клиника няма да ми прави ин витро с активен вирус. А истината е, че в клиниките нямат подобен опит и практика, защото жените си взимат Тенофовира, забременяват си и си раждат.  Откъде ще знаят какво става, ако нещата не са под контрола на медикамент или пък са с някой от другите медикаменти?!
Моля ви!!! С докторите не може да се разговаря. Толкова пъти опитах... не разбират. Не желаят да обсъждаме. Казват "Това трябва да го взимаш цял живот" и край. 
14
Мерси, споменавала съм, че пазих такива диети, обаче получих пък някакви други проблеми, твърде вероятно заради това - сериозни дефицити на витамини и оплаквания, вследствие на това... за ендометриозата, ако не е много напреднала, на някои помага, да. При мен нямаше ефект, за жалост, но поне пък поизчистих стеатозата.  :congrats: Това, което ми казват докторите е, че диетата при ендометриоза е противоположната на тая за фертилитет, но на мене ми се струва ала бала храненето чак толкова да влияе на забременяването специално, аз съм с непроходими тръби, но не съм навита да се подлагам на ин витро без да съм се пробвала, уверила, че няма да стане естествено.
То аз не искам да имам цикъл, баш той ми е бичът... но не ми се влиза в изкуствена менопауза.
П. С. И аз не съм първа младост  :laugh: Но пък от друга страна това е плюс за ендометриозата, защото в някакъв момент може да ме спаси и критическата. :) Нямам нерви да я чакам обаче.
При вас нямаше ли проблеми от кето-диетата? Може би нещо съм сбъркала, по едно време бях станала твърде крайна... Не мога да преценя дали си вредя или си помагам....
 

15
Цитат
Да ви кажа как се развиват нещата с нас с две думи в момента: Не се пазим, дори си позволявам в последния ден на цикъла, когато уж е свършил да рискувам да правим секс без предпазни средства, не че имаме резултат от това

Не се пазим! Решихме между втората и третата доза на ваксината да направим тест за антитела и се оказа, че има достатъчно, за да не се страхувам, че ще го заразя и трети месец не се пазим, понеже аз съм на зор, заради развиващата се гинекологична диагноза, а той пък - щото иска бебе :laugh:
Относно пандемията, аз избрах лаборатория във Варна, където влиза по 1 и е малка квартална, но после ми се наложи да ми взимат кръв в София и отидох в единствената приемна на Цибалаб, където не правят тестове за корона. Така или иначе и след третата доза пак трябва да ги проверите антителата, пък не вярвам ситуацията да е много по-различна с вируса, няма как да го избегнете. Има опция за взимане на кръв вкъщи при предварително записване също така. Заплаща се, но е вариант. Пуснете антитела месец след третата доза, ако можете да чакате. При мен всеки цикъл храни ендометриозата и не е ок да се чака, че и без това Бог знае кога и дали ще стане. То не че се получава, но поне съм с идеята, че правя нещо по въпроса :) И така, пък може и да стане чудо. Иска ми се да проследя и хепатита. Освен пср-а, да видя и един фиброскан, количествения и т. н. Нооо сигурно догодина. Ако взема да забременея задължително, че аз не съм на никаква терапия.

Страници: [1] 2 3 ... 6

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007