Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - izzy

Страници: [1]
1
Здравейте,

На лечение с тенофовир съм от Август 2012. В момента съм бременна  11 гестационна седмица. Бременността беше планувана и съм напълно наясно с рискове и т.н. Просто бих искала да знам дали има и други настоящи или бивши бременни, които са се лекували с тенофовир по време на бременността! Бих се радвала на малко обмяна на опит!


 Засега бременността протича нормално. Това е втората ми бременност. По време на първата (2009)беше установено че имам хепатит Б.

Аз ще се опитам да пиша редовно и да докладвам за протичането на бременността. Смятам, че това би била важна тема за жени на лечение с тенофовир.

Поздрави
Иззи


2
Здравейте,

Ето на какво попаднах днес:

Сименс предлага първият, бърз, автоматизиран Биомаркер-Тест за диагностика и оценка на чернодробна фиброза. Т. нар. ELF-Test (Enhanced Liver Fibrosis - Test) трае около един час и изисква само една кръвна проба.

Въпросният Тест е създаден от Siemens Healthcare в съвместна работа с University College London. С негова помо6т може бързо и безболезнено да се установи, както степента на увреждането на 4ерния дроб, така и рискът за по-нататъ6но развитие на 4ернодробна фиброза. Тестът изследва три директни маркера на кръвния серум: Хиалуронова киселина,Procollagen III N-Terminal Propeptid (PIIINP) и TIMP-1.Това са молекули които учавстват в развитието на фиброзата.

Очаква се този метод да замести биопсията, като безболезнен и безрисков такъв. Кога ще бъде официално въведен не е ясно, но предполагам скоро тъй като развитието му е започнало още 1997 г.

http://www.wired.co.uk/news/archive/2012-01/30/siemens-liver-test
http://hepatitisandmore.de/aktuell/2012-01/automatisierter_bluttest_fuer_leberfibrose.shtml

3
Здравейте,


може би, би трябвало да отворя нова тема, но все още не смея...
От 1-ви август преминах от Ентекавир на Тенофовир. Не смеех да пиша, тъй като почти цял месец имах проблем със странични ефекти от тенофовира, за които дори и не си бях *мечтала*.....началната ми еуфория бе помрачена след точно 5 дни от един обрив по корема, неразположение в стомаха, гадене...Две седмици по-късно 4 дни температура (39), която успявах да сваля само с ибупрофен(знам, че с ибопрофенът трябва да внимава, но беше договорено с хепатолог).... пак обрив, но не толкова изразен колкото в началото. ..не искам да мрънкам, и ви свалям шапка на вас, които се лекувате с интерферон!Цялата тая история ме повали не толкова физически, колкото психически. Защо пак моя милост в тия няколко процента, при които се проявяват странични ефекти. Направих една стъпка напред и ме беше страх, че ще трябва да се върна две назад...С ентекавир нямах проблем, но беше сменен, тъй като искаме второ дете....

Сега, месец и нещо след смяната се чувствам добре и се надявам да остане така! През октомври ще си пускам ПСР...за първи път ме е страх от резултата. Лекуващият ме хепатолог ми каза, че ако искаме бебе тенофовир е единствената възможност, иначе става сложно :sad3:...

Поздрави

4
Здравейте,

на терапия съм с бараклуд от месец октомври 2010. Това е първата ми терапия. От решершите ми във форума, установих, че лекуващите се с ентекавир се броят на пръсти....

Много бих се радвала, ако имате време и желание да ми пишете и споделите опита си, грижите си и притесненията си  с мен!

Поздрави
Изи

5
Здравейте,

Имам хроничен хепатит Б и от октомври 2010 съм на терапия с Бараклуд (ентекавир) - историята ми може да прочетете тук: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=3313.0.
Интересува ме има ли някой тук във форума, който е прекъсвал терапия с нуклеозиден аналог заради планувана бременност, или изобщо поради каквато и да е причина. Колко време му е необходимо на вирусът да се реактивира след едно евентуално прекъсване на терапията? Знам, че това може да бъде за всеки много индивидуално, но би ме интересувал и вашият опит. Моят лекуващ хепатолог ми каза, че терапията трябва да се прекъсне няколко месеца преди евентуалната бременност, но нищо повече. Все трябва да му вадя думите с ченгел от устата....чувствам се много дезинформирана. На път съм да го заменя с друг доктор, но за съжаление трябва да чакам с месеци за да получа час в една друга клиника...дълга история.

Моля ви помогнете ми с информация.
И към всички онези, които са на терапия с Бараклуд - Как протича лечението ви?

Благодарна съм за всеки отговор!

Поздрави
Изи

6
Моята история / Благодаря ви, че ви има!!!
« -: Февруари 16, 2011, 19:38:11 »
Не знам от къде и как да започна.....кратката версия? Не....необходимостта да споделя всичко с някого е прекалено голяма......Първо искам да изкажа огромната си радост че съществувате като форум. Вече бях изгубила всяка надежда, да намеря хора в моята ситуация, с които мога да споделя болките и притесненията си. Някои от вас сигурно се питат защо....причината е в това че живея в чужбина и бях прекалено "късогледа" и се опитвах да намеря "тукашни" форуми.....но уви....В страната, която живея Хепатит Б е рядко явление. Мисля че след тази малко дълга интродукция мога да започна моята история.

Здравейте, аз съм иззи, на 31 съм и живея от 10 г. в чужбина. Декември 2008, в 32-та седмица на бременността ми, при рутинни изследвания, ми поднесоха напълно неподозираната новина, че имам хронична хепатит Б инфекция. Бях просто потресена....Как? Кога? Никога не съм била сериозно болна? чувствам се добре....Не се чувствам болна...Господи, детето ми, съпругът ми....Последните седмици на бременността ми бяха кошмар. Ако не беше съпругът ми не знам до къде щеше да ескалира ситуацията. Радостта от предстоящото раждане беше помрачена от факта че съм болна (факт, който дълго време отказвах да приема), от чувство за вина, че съм заразила любимите си същества. Главата ми беше пълна с въпроси, които не знаех на кого да задам. Лутах се в обширния свят на интернет, пълен със сложна терминология, странни букви и съкращения и не знаех какво да направя....от къде да започна, а само след няколко седмици предстоше раждането на първото ми дете.
Гинекологът ми не предприе нищо...не ми обясни нищо за хепатита, не ме насочи към специалист само ми обясни, че детето непосредствено след раждането трябва да бъде активно и пасивно ваксинирано, съпруга ми трябва да се изследва, а що се касае до мен, сега не ми трябва лечение, да говоря с личния си лекар.
  На 22-ри януари се роди дъщеря ми и два дни по-късно бяха готови изследванията на мъжа ми.....ОТРИЦАТЕЛЕН резултат....не можете да си представите какво облекчение беше това за мен!
Няколко седмици след раждането отидох при личният си лекар, който въз основа на лабораторните изследвания (от които само ставаше ясно, че имам хроничен хепатит Б. На бележката не стоеше нищо относно ПСР и т.н.) ми обясни че съм носителка на вируса, но това не означава, че съм болна, и че след като се чувствам добре, не трябва да се предприема нищо. Колкото и глупаво да звучи, доверих му се. Все пак той е медицинско лице и знае във всеки случай повече. Така измина известно време. Всеки, който има малко дете знае колко трудни са първите месеци. Нямах повече време да се замислям по въпроса. Грижите за дъщеря ми бяха сега на първа позиция....Дълбоко в съзнанието си знаех, че нещо не е наред. От това, което четях в интернет и от думите на доктора ми имаше доста противоречия. Задълбочих решершите си установих, че моят мил личен лекар си няма и на понятие за какво става въпрос. Дори няколко пъти ми предложи да се ваксинирам с/у хепатит Б. За съжаление от поставянето на диагнозата ми до този момент на просветление беше изминала година и половина. Изминаха и няколко, докато намеря специалист хепатолог. Беше ми направена биопсия на черния дроб, която даде добри резултати - без нарушения на структурата на черния дроб. На епикризата ми пише, че имам хронична хепатит Б инфекция, която е слабо активна(превеждам на български, но не съм много наясно с българската терминология. надявам се да звучи разбираемо). От октомври 2010 съм на лечение с ентекавир(Бараклуд). Ето и по-подробно изследванията ми:

GPT(ALT)                  92,9 U/l
Gamma  - GT            29,ч U/l
Alk. Phosphatase     50,8 U/l
HBe-Antigen             negativ
Anti-HBe                   positiv
HBV-DNA                   3,2exp5 Kop./ml

Два месеца след началото на терапията вирусния товар беше спаднал от 320 000 на 109 000. Имам много въпроси....Моят хепатолог не си пада много по обясненията. Назначи ми терапия без да ме информира подробно както си е по реда. Дори не ме попита дали взимам противозачатъчни (аз не взимам такива), а бях чела, че е противопоказно при терапия с бараклуд....обмислям в момента да потърся второ мнение. Искаме второ дете, но ме е страх да прекъсна терапията(това също не ми беше обяснено от хепатолога, че след прекъсване на терапията вирусът може да се реактивира).....

Това е моята история. Надявам се да не съм ви отегчила много, но трябваше да излея някъде мислите и преживяванията си. Имам дни, в които се чувствам силна не позволявам на диагнозата ми да регулира живота ми, но лошите дни също не са рядкост напоследък. Много се радвам, че открих този форум. Надявам се тук да намеря отговори на въпросите си!

Благодаря ви, че ви има!!!!

ПП: съжалявам ако имам правописни грешки. клавиатурата ми не е на кирилица и няколко букви ми липсват.....

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007