Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - izzy

Страници: [1] 2 3 ... 6
1
Здравейте,

Бих искала да направя един заключителен ъпдейт тук.
 Малкият "тенофовирчо" е вече на две години и се развива съвсем нормално. Веднага след раждането беше ваксиниран, както голямата ми дъщеря. След консултации със специалисти реших да кърмя въпреки терапията. Беше ни казано, че спирането на хапчетата  не е препоръчително, тъй като вероятността виремията да се върне е голяма, а от друга страна вероятността да предадеш вируса с виремия чрез кърматта също съществува. Това беше и моят аргумент да се реша да кърмя въпреки терапията. За съжаление кърмих само 10-12 седмици тъй като бебока беше много лаком. След това минахме на шише.

Проблемите ми при тази бременност, бяха от друго естество и нямаха нищо общо с хепатита и терапията. Единственият проблем който имам изобщо тук(в Германия) с хепатита е, че те гледат като извънземно... и двата пъти по време нараждането ме караха да се чувствам като чумава. Но не навсякъде е така тук.  Познавам други раждали тук с хепатит, които не са имали тези неприятни преживявания.

Ако се чудите как да постъпите моето мнение е: Ако можех да върна времето назад може би щях да изчакам с лечението, докато приключа със семейното плануване. Не мисля че няколко години са от значение без лечение ако човек е под редовно наблюдение. Факт е, че въпреки виреад, бременността ми протече нормално и детенцето ми е здраво. Никой не може до ви отнеме това решение. Решавате вие.

Поздрави
Иззи

2
Ох тука колко паяжини има  :laugh: и прахоляк бая се е събрал.......
 Здравейте,

Не погледнах точно откога датира темата ми, но предполагам, че е вече на предучилищна възраст. Аз дотолкова съм се абстрахирала от хепатита, че днес трябваше да отворя едн стара папка и д погледн маркерите си, които бях буквално забравила. По какъв повод отворих папката: На 25.10.2016 бях на контролен преглед. По принцип писмото с доклада от доктора, кръвните резултати, резултатите от ултразвука идва в рамките на 4-6 седмици. Този пътсе наложи да чакам 12 седмици, което малко ме озадачи, но аз знам, че в случай на добри или лоши новини се обаждат. И днес, както винаги, когато най-малко очакваш нещо дългоочаквано..... писмо :shocked1:.

Това писмо е и повод на това ни словоизлияние ....
Накратко: вирус не се засича- това е при мен под влиянието на виреад от години така
                Започваща ХБс-сероконверсия Анти-ХБс-5,4 !Е/мл
                в случай, че сероконверсиятя се потвърди при следващото изследване(24.10.2017) може да се направи опит на спиране на антивиралната терапия - в идеален случай при стойности:анти хбс >10 !Е/!

Превеждам от немски, дано разчитате съкращениата за единиците(! Стои или за коляно латинско и или малко л..... не мога сменя на латиница, пиша от телефон. Същото важи и за маркерите)

Рано ли е още да се радвам? Не мога да повярвам, че има вероятност да съм от онези 5%(май бяха), които се отърват от вируса. Това е равностойно на печалба от тото..... моля някой да ме свали от облаците, защото ми се завива свят :laugh:

Ако не ви се чете моята история:
2009 по време на първата бременност се установява хепатита ХБе -Аг отрицателен
2010 лечение с ентекавир
2011смяна на ентекавир с виреад. Вируса не се засича от 2012( ако не се бъркм)
2014 втора бременност (с виреад)
2016 за първи път се изследват анти хбс

Моля вещите по темата за мнения

Благодаря ви


Иззи
3
Благодаря ви :love5:,

Силвана, дозата не беше коригирана! Продължих просто да взимам тенофовира след положителния тест за бременност естествено след консултация с хепатолог.

Аз се чувствам все още отпаднала, имам нисък хемоглобин, което обаче се дължи на по-голямата загуба на кръв и на безсънните нощи :wink2: :wink2:

4
Здравейте,

На 31.10 ни се роди момченце 3220 гр, 50 см. Бремеността що се отнася до хепатита премина безпроблемно. Пцр отрицателен, и досега никога не съм имала толкова ниски ензими. Тенофовира го взимах по време на цялата бременност.Имах проблеми от друго естество. Гестационен диабет и тромбоза. Малкият се роди по естествен път и беше ваксиниран веднага активно и пасивно.

Поздрави

5
Тук, не са ми казали определен период. Доколкото знам лечението е "доживотно", но има значение дали си хбеаг поз или нег. Аз съм негатив и затова няма надежда за спиране, но нека пак се включат по вещите! Доколкото знам при тези с положителен хбеаг има вероятност да стане отрицателен и тогава може да се спре лечението, но аз с теорията не съм много на ти! Мисля, че при Силвана Лесидренска беше така! Прочети нейните постове!

Поздрави


6
Моята история / Re: Хепатит Б и бременност
« -: Август 13, 2014, 15:10:58 »
Спокойно! Знам как се чувстваш, но повярвяй ми, на мен нервите покрай този хепатит и притесненията ми нанесоха много повече щети отколкото той самият! В никакъв случай не казвам да подхождаше безотговорно, но запази дух и мисли за бебето, защото на него му се отразява твоето психично състояние! Горе главата всичко ще бъде наред! Информирах се само много добре за ваксината! Доколкото знам в бг сама трябва да си я набавиш. Аз живея в чужбина и тук в болницата я имаха. Разпитвах до дупка! Това сега е най важното! Моралната подкрепа я имаш от мен по всяко време!!!!

7
Моята история / Re: Хепатит Б и бременност
« -: Август 13, 2014, 09:49:31 »
Във форума има и подраздел "Бременност и хепатити":

http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?board=35.0

Прочети и там!

8
Моята история / Re: Хепатит Б и бременност
« -: Август 13, 2014, 09:43:01 »
Здравей Кате,

При мен хепатита също беше установен по време на първата ми бременност. При тов почти в края- 32-34 седмица. Малката я ваксинираха веднага след раждането. До този момент не бях и подозирала, че имам хепатит. В болницата направиха всичко възможно да родя спонтанно, но и до там не се стигна. Нито дъщеря ми нито съпруга ми са заразени. Аз започнах да се лекувам година и половина след раждането. Но моят вирусен товар беше наистина висок. 320 000 копия или нещо такова а Алата беше над 100!Мисля, че при теб наблюдение по време на бременността ще е достатъчно.

Аз съм от почти от 4 години на антивирални.първо бараклуд сега от две години и половина на виреад. В момента съм в 29 гс и без вирусен товар. Бебока е добре, аз също. Ще се опитам да родя нормално и след това имам намерение и да кърмя.

Знам как се чувства човек след тази диагноза, особенно жена в това положение. Но ето, дъщеря ми е вече на 5! Консултирах се със специалист за изяснение и твое успокоение.

Това с увреждането вирусната репликация и ензимите е много относително. Аз имах висока репликация и високи ензими и въпреки това никакво увреждане. Опитай се да запазиш спокойствие заради бебока и говори със специалист!

Поздрави
Иззи

9
Кратък ъпдейт,

Вече съм в 29 гестационна седмица. Преди две седмици бе установен при мен гестационнен диабет, който няма нищо общо с хепатита или лечението. Стойностите ми са гранични, не трябва да бия инсулин, а само да внимавам с яденето и редовно да меря кръвна захар. Иначе се чувствам много добре! Бебока също

10
Здравейте отново,

През изминалата седмица бях на контролен преглед за хепатита. Беше ми направен ехограф и всичко е топ. По повод на бременността няма да се прави по- често пцр... Ензимите ще бъдат изследвани при гинеколога, а аз трянва да се представя отново както винаги след една година! Това беше при хепатолога!

Днес имах час в кабинета за рискова бременност. Нищо особенно-професорът погледна в един дебел справочник дали бременост и тенофовир са съвместими - там пишеше естествено ДА ( иначе нямаше да бъда бременна :fool3:). На въпроса, как стоят нещата с кърмене, пак беше направена справка с дебелото справочниче.... Няма проблем, според изследвания и студии бебето приема 0,03 % от медикамент или практически почти нула! Беше направен ултразвук и трябва да се представя пак след 8 седмици, когато ще изследват ензимите( но аз го правя така или иначе на всеки 3-6 месеца)....Не ме разбирайте погрешно, с ироничните ми подмятания не искам да кажа че професорът не си заслужава титлата... Тук, в Германия хепатит Б се среща изключително рядко, особено в малките градове. Единственият и може би най- голям плюс че се лекувам тук е,че я няма бюрокращината като в БГ с протоколи  и нерви. Тук ти дават рецептата, дори ти я пращат по пощата и си готов. Иначе, не бих казала че тукашните специалисти са по- компетентни от българските! Тези консултации с кабинета за росково бременни, са малко или много излишни... Аз така или иначе ходя всяка 4 седмица на нормален гинеколог! Ако в БГ няма такъв кабинет не е трагично! Ензими и пцр биват така или иначе изследвани било то отличен или специалист. Ултразвукът на органите на бебето ще бъде направен също от нормален гинеколог. Иначе, те бяха първите, които без колебание ми отговориха на въпроса с кърменето. Хепатологът не знаеше нищо по въпроса. Няма повод и за цезарово, естествено раждане се препоръчва.

Аз се чувствам добре. Вече не повръщам. Бебето се развива напълно нормално. В момента съм в 13 гест. Седмица.

Засега това от мен.

Десита, благодаря за поздравленията...преди тенофовира бях на ентекавир. С него не е препоръчно да се забременява поради липса на изследвания. Аз трябва да имам някъде тема с моята история.... Трябва да я потърся и да копирам линка тук....

Поздрави :flowers:

11
 Здравейте,

Въпросът с второ дете при мен никога не бе поставян под съмнение, именно затова замених назначеното ми отначало лечение с ентекавир  с тенофовир. Не бих казала, че решението мие смело, по скоро беше добре осмислено. Мисля че щеше да бъде смело ако бях останала на лечение с ентекавир, който въобще не е изследван по време на бременност за разлика от виреад. След решерши в интернет намерих една жена в един форум за хепатит б ( в медхелп) която беше забременяла и износила бебето си с тенофовир и дори го кърмеше. Иначе с тенофовир има доста опит и при хиф пациентки. Ох започнах да звуча като реклама, съжалявам.... Разбира се че ме е страх от неизвестното, може би Силвана има въпреки всичко право,че се изисква смелост, но аз като чели се оповавам много повече на вярата в това че всичко ще бъде наред ,както е било наред и при онази жена от форума, ако мислех  само зарисковете то въобще нямаше да да се реша да забременея.
Може би, би било важно да спомена, че се лекувам в Германия.  Още с настъпването на бременността осведомих лекуващия ме хепатолог,( той знаеше още от преди това за намеренията ми). Лечението продължава така както е започнало. След две седмици отивам при него на консултация и тогава бих могла да кажа повече...

По случайност видях в интернет, че в клиниката, в която се лекувам има гинекологичен кабинет, който консултира и придружава бременни с Хепатит Б, ХИФ, Гестоза и Диабет. И за там имам час след 2 седмици. Иначе ходя при гинеколожката ми веднъж в месеца. Все още не знам дали ще трябва да изследвам по често ензимите и  и да правя пср. Засега е всичко нормално - отр. Пср и ензими в норма. Според мен една добра комуникация между гинеколог, хепатолог и личен би била достатъчна, но все пак ще отида до този кабинет да видя за какво става въпрос....

Иначе бременността засега протича напълно нормално, бих казала точно като първата ( без тенофовир).  Гадене, повръщане, еднакво силни със и без хапчета. Бебето се развива засега напълно нормално.... Единственото нещо, което не беше като при първата бременност е че бременността, не настъпи толкова бързо. " работихме" по въпроса близо  година и половина, като преди това не бях взимала противозачатъчни и не се откри някаква значителна хормонална пречка за забременяването, никой не може да каже също дали се дължи на лечението....

Това е засега от мен. Дай Боже бременността да продължи нормално, ще се опитам да пиша редовно. Бих се радвала ако бих могла да помогна и да дам кураж и на други жени, които искат да забременеят.

Поздрави :flowers:

12
Здравейте,

На лечение с тенофовир съм от Август 2012. В момента съм бременна  11 гестационна седмица. Бременността беше планувана и съм напълно наясно с рискове и т.н. Просто бих искала да знам дали има и други настоящи или бивши бременни, които са се лекували с тенофовир по време на бременността! Бих се радвала на малко обмяна на опит!


 Засега бременността протича нормално. Това е втората ми бременност. По време на първата (2009)беше установено че имам хепатит Б.

Аз ще се опитам да пиша редовно и да докладвам за протичането на бременността. Смятам, че това би била важна тема за жени на лечение с тенофовир.

Поздрави
Иззи


13
И от мен поздравления  :congrats:

14
Моята история / Re: Моята история
« -: Април 23, 2012, 20:28:02 »
Мариане,
Недей да си правиш прибързани изводи. Доколкото знам, в този форум всички помагат на доброволни начала, което означава, че няма някой назначен, който чака някой да зададе въпрос и веднага да му отговори. Аз например не ти отговарям на въпросите, тъй като не съм достатъчно компетентна. Доколкото знам, само малък процент от хората, които прекарват актутна/остра инфекция, хронифицират хепатита. По-точно казано, около 5-10%.

Сигурна съм, че Радо ще ти даде обстоен и достоверен отговор, и ако не ти е отговорил досега, то не е защото не си ВИП, а защото не е имал време.

Поздрави!

Пак се извинявам за латиницата!

Копие на оригиналния пост:
Цитат
Mariane,
 Nedej da si pravish priburzani izvodi. Dokolkoto znam vuv tozi forum vsichki pomagat na dobrovolni nachala, koetooznachava, che njama nikoj naznachen, kojto chaka njakoj da zadade vupros i vednaga da mu otgovori. Az naprimer ne ti otgovarjam na vuprosite, tuj kato ne sum dostatuchno kompetentna. Dokolkoto znam samo maluk pozent ot horata, koito prekarvat akutna/ostra infekcija hronifizirat hepatita. Po-tochno kazano okolo5-10%.
 
Sigurna sumche rado shte ti dade obstoen i dostoveren otgovor, i ako ne ti e otgovoril dosega, to ne e zashtoto ne si vip,a zashtoto ne e imal vreme!

Pozdravi

Pak se izvinjavam za latinizata!

Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!

15
Моята история / Re: Моята история
« -: Април 23, 2012, 19:49:07 »
Мариане,

Имай малко търпение! Радо е последният, който би те пренебрегнал!

p.s. Съжалявам за латиницата! :ashamed2:

Копие на оригиналния пост:
Цитат
Mariane,

Imaj malko turpenie! Rado e poslednijat, kojto bi te prenebregnal!

P.S.
Suzaljavam za latinizata! :ashamed2:

Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!

Страници: [1] 2 3 ... 6

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007