Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - izzy

Страници: 1 ... 4 5 [6]
76
Здравей Вивиан,
вчера ти писах лично съобщение но явно не си го видяла, затова продължавам темата тук.
Аз съм на лечение с ентекавир от кр. на октомври 2010. Не съм имала абсолютно никакви странични ефекти. Лактатната ацидоза се числи към редките странични ефекти. По-вероятно е да страдаш от безсъние или неразположение в стомаха...., което също не е задължително. Разбирам те! Всеки има страхове преди да започне леение, и по някога се хващаме за най-страшните неща...

Не забравяй, че бъдеш ли назначена на някакво лечение, ще имаш подкрепата на твоя хепатолог, който ще проследява състоянието ти!

Пиши ако имаш още въпроси! ще се радвам ако мога да помогна по някакъв начин!

Поздрави

77
Здравей Вивиан,

при теб провеждано ли е лечение и какво? Сигурна ли си, че депресията е следствие на лечението? При мене "черните дупки", ги имаше и преди лечението и ги свързвам повече с факта, че имам хепатит б(имам в предвид на психическо ниво, а не като симптом на хепатита, на мен просто ми беше трудно да приема факта че съм болна), отколкото с последното(аз  съм на бараклуд). Разбира се говоря от опит на човек, който е лекуван само с нуклеозиден аналог. Не знам как е с интерферон.....
Но ако положението е сериозно, може би наистина трябва да се потърси помощ, както пише Теди.

Поздрави
Иззи

78
Здравей Радо!
благодаря за съвета.....и се извинявам  :ashamed2: И аз така си помислих, че с лично съобщение би било най-удачно. Вече написах едно...Можеш да изтриеш темата ако искаш :smile:.

Поздрави
Изи

79
Здравейте,

на терапия съм с бараклуд от месец октомври 2010. Това е първата ми терапия. От решершите ми във форума, установих, че лекуващите се с ентекавир се броят на пръсти....

Много бих се радвала, ако имате време и желание да ми пишете и споделите опита си, грижите си и притесненията си  с мен!

Поздрави
Изи

80
Моята история / Re: Благодаря ви, че ви има!!!
« -: Февруари 17, 2011, 23:27:08 »
Здравей Радо,
и тук ти благодаря за отговора!!!!

Относно стойностите на алат, тези, които съм написала са последните непосредствено преди започване на лечението. Актуални ще имам след 2-3 месеца.

Тук, където живея (Германия) ентикавира ми е осигурен неограничено(горката им здравна каса :ashamed2:). Как стои въпросът с това в България. Поема ли се лечението с бараклуд от зк? Знам, че е мнооого скъп. Тук плащам с рецептата 10 евро.

Защо моят лекуващ хепатолог ме е назначил на това лечение ......според мен тук докторите имат много малък опит с хепатит Б, като изключим специалистите по университетските клиники и тези във големите градове(това е и следващата ми стъпка-уни-клиника). За съжаление ми костваше страшно много време докато разбера много неща тук. и всичко това поради липсата на информация и на такива форуми като този. Информация има, но поради липсата на форуми няма обмяна на опит и т.н., а форуми няма защото броят на хепатит Б болните е много малък.....

Радо, относно забележката ти с фонетичната клавиатура- при мен не функционират точно тези копчета на клавиатурата чшщю. много странно всички други функционират (сега става защото пиша в примерното поле и копирам.....изисква доста усилия)


Поздрави

Изи

Нека силата бъде с вас  :carate:

81
Здравей Радо,

първо мноооого ти благодаря за бързия и обстоятелствен отговор! Прочетох вече всички постове тук на хора лекували се с ентикавир, а те наистина не са много....От всичко прочетено досега ми става наясно, че ентикавир не е било подходящото за мен лечение, но за съжаление не мога да върна времето назад. Сама съм си виновна да се доверя сляпо на един доктор без да потърся второ мнение. Сега трябва да живея със съдбата си....стореното сторено! За всички, които четете тези редове и ви предстои лечение - информирайте се обстойно преди да започнете лечение, търсете ако трябва второ мнение. Аз засега няма да предприемам нищо докато не говоря с друг хепатолог, но във всеки случай щте ви държа в течение!

Поздрави

Изи

May the force be with you all  :carate:


82
Здравей Тони,

относно въпроса ти за имунизацията срещу хепатити А и Б. При положение, че съпругът ти е започнал лечение мненията са много противоречиви. Тук със сигурност има някой компетентен член на сайта или дори някой, който е бил в същата ситуация. Аз се порових малко в нета и в един от немските сайтове за хепатит C (който за съжаление вече не е активен, но все още могат да се четат старите постове) прочетох, че имунизация срещу хепатит Б може да се направи 6 месеца преди планувана стандартна терапия на хепатит C или веднага след терапията.
Един от членовете на въпросния форум докладва, че му е била направена ваксина (хепатит Б) по време на терапия и не е развил антитела. Други пишат, че са развили.....Но трябва да добавя, че тези постове са от 2006. Може би с течение на годините медицината е натрупала нов опит в това отношение.

пращам и линк на немския форум :

http://lumed.de/c/cgi/cib/topic.cgi?forum=2&topic=1741

Надявам се да съм помогнала по някакъв начин и ви желая много сила и успех!

Поздрави
Изи

Копие на оригиналния пост:
Цитат
Здравей Тони,

относно въпроса ти за имунизацията с/у хепатити А и Б. При положение, 4е съпругът ти е запо4нал ле4ение мненията са много противоре4иви. Тук със сигурност има някой компетентен 4лен на сайта или дори някой, който е бил в съ6тата ситуация. Аз се порових малко в нета и в един от немските хепатит с сайтове(който за съжаление ве4е не е активен, но все о6те могат да се 4етат старите постове)про4етох 4е имунизация сре6ту Хепатити б може да се направи 6 месеца преди планувана стандартна терапия на хепатит с или веднага след терапията. Един от 4леновете на въпросния форум докладва, 4е му е била направена ваксина(хепатит б) по време на терапия и не е развил антитела. Други пи6ат, 4е са развили.....Но трябва да добавя, 4е тези постове са от 2006. Може би с те4ение на годините медицината е натрупала нов опит в това отно6ение.

пра6там и линк на немския форум :

http://lumed.de/c/cgi/cib/topic.cgi?forum=2&topic=1741

Надявам се да съм помогнала по някакъв на4ин и ви желая много сила и успех!

Поздрави
Изи

Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!

83
Здравейте,

Имам хроничен хепатит Б и от октомври 2010 съм на терапия с Бараклуд (ентекавир) - историята ми може да прочетете тук: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=3313.0.
Интересува ме има ли някой тук във форума, който е прекъсвал терапия с нуклеозиден аналог заради планувана бременност, или изобщо поради каквато и да е причина. Колко време му е необходимо на вирусът да се реактивира след едно евентуално прекъсване на терапията? Знам, че това може да бъде за всеки много индивидуално, но би ме интересувал и вашият опит. Моят лекуващ хепатолог ми каза, че терапията трябва да се прекъсне няколко месеца преди евентуалната бременност, но нищо повече. Все трябва да му вадя думите с ченгел от устата....чувствам се много дезинформирана. На път съм да го заменя с друг доктор, но за съжаление трябва да чакам с месеци за да получа час в една друга клиника...дълга история.

Моля ви помогнете ми с информация.
И към всички онези, които са на терапия с Бараклуд - Как протича лечението ви?

Благодарна съм за всеки отговор!

Поздрави
Изи

84
Моята история / Благодаря ви, че ви има!!!
« -: Февруари 16, 2011, 19:38:11 »
Не знам от къде и как да започна.....кратката версия? Не....необходимостта да споделя всичко с някого е прекалено голяма......Първо искам да изкажа огромната си радост че съществувате като форум. Вече бях изгубила всяка надежда, да намеря хора в моята ситуация, с които мога да споделя болките и притесненията си. Някои от вас сигурно се питат защо....причината е в това че живея в чужбина и бях прекалено "късогледа" и се опитвах да намеря "тукашни" форуми.....но уви....В страната, която живея Хепатит Б е рядко явление. Мисля че след тази малко дълга интродукция мога да започна моята история.

Здравейте, аз съм иззи, на 31 съм и живея от 10 г. в чужбина. Декември 2008, в 32-та седмица на бременността ми, при рутинни изследвания, ми поднесоха напълно неподозираната новина, че имам хронична хепатит Б инфекция. Бях просто потресена....Как? Кога? Никога не съм била сериозно болна? чувствам се добре....Не се чувствам болна...Господи, детето ми, съпругът ми....Последните седмици на бременността ми бяха кошмар. Ако не беше съпругът ми не знам до къде щеше да ескалира ситуацията. Радостта от предстоящото раждане беше помрачена от факта че съм болна (факт, който дълго време отказвах да приема), от чувство за вина, че съм заразила любимите си същества. Главата ми беше пълна с въпроси, които не знаех на кого да задам. Лутах се в обширния свят на интернет, пълен със сложна терминология, странни букви и съкращения и не знаех какво да направя....от къде да започна, а само след няколко седмици предстоше раждането на първото ми дете.
Гинекологът ми не предприе нищо...не ми обясни нищо за хепатита, не ме насочи към специалист само ми обясни, че детето непосредствено след раждането трябва да бъде активно и пасивно ваксинирано, съпруга ми трябва да се изследва, а що се касае до мен, сега не ми трябва лечение, да говоря с личния си лекар.
  На 22-ри януари се роди дъщеря ми и два дни по-късно бяха готови изследванията на мъжа ми.....ОТРИЦАТЕЛЕН резултат....не можете да си представите какво облекчение беше това за мен!
Няколко седмици след раждането отидох при личният си лекар, който въз основа на лабораторните изследвания (от които само ставаше ясно, че имам хроничен хепатит Б. На бележката не стоеше нищо относно ПСР и т.н.) ми обясни че съм носителка на вируса, но това не означава, че съм болна, и че след като се чувствам добре, не трябва да се предприема нищо. Колкото и глупаво да звучи, доверих му се. Все пак той е медицинско лице и знае във всеки случай повече. Така измина известно време. Всеки, който има малко дете знае колко трудни са първите месеци. Нямах повече време да се замислям по въпроса. Грижите за дъщеря ми бяха сега на първа позиция....Дълбоко в съзнанието си знаех, че нещо не е наред. От това, което четях в интернет и от думите на доктора ми имаше доста противоречия. Задълбочих решершите си установих, че моят мил личен лекар си няма и на понятие за какво става въпрос. Дори няколко пъти ми предложи да се ваксинирам с/у хепатит Б. За съжаление от поставянето на диагнозата ми до този момент на просветление беше изминала година и половина. Изминаха и няколко, докато намеря специалист хепатолог. Беше ми направена биопсия на черния дроб, която даде добри резултати - без нарушения на структурата на черния дроб. На епикризата ми пише, че имам хронична хепатит Б инфекция, която е слабо активна(превеждам на български, но не съм много наясно с българската терминология. надявам се да звучи разбираемо). От октомври 2010 съм на лечение с ентекавир(Бараклуд). Ето и по-подробно изследванията ми:

GPT(ALT)                  92,9 U/l
Gamma  - GT            29,ч U/l
Alk. Phosphatase     50,8 U/l
HBe-Antigen             negativ
Anti-HBe                   positiv
HBV-DNA                   3,2exp5 Kop./ml

Два месеца след началото на терапията вирусния товар беше спаднал от 320 000 на 109 000. Имам много въпроси....Моят хепатолог не си пада много по обясненията. Назначи ми терапия без да ме информира подробно както си е по реда. Дори не ме попита дали взимам противозачатъчни (аз не взимам такива), а бях чела, че е противопоказно при терапия с бараклуд....обмислям в момента да потърся второ мнение. Искаме второ дете, но ме е страх да прекъсна терапията(това също не ми беше обяснено от хепатолога, че след прекъсване на терапията вирусът може да се реактивира).....

Това е моята история. Надявам се да не съм ви отегчила много, но трябваше да излея някъде мислите и преживяванията си. Имам дни, в които се чувствам силна не позволявам на диагнозата ми да регулира живота ми, но лошите дни също не са рядкост напоследък. Много се радвам, че открих този форум. Надявам се тук да намеря отговори на въпросите си!

Благодаря ви, че ви има!!!!

ПП: съжалявам ако имам правописни грешки. клавиатурата ми не е на кирилица и няколко букви ми липсват.....

Страници: 1 ... 4 5 [6]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007