Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Моята история / Re: Остър хепатит Б
« Последна публикация от DiNo - Септември 19, 2023, 18:16:40 »
Днешното изследване показва леко подобрение в показателите:
Асат - 671 (при 1186 преди 5 дни)
Алат - 1602 (при 1907 преди 5 дни)
Билирубин общ - 19.82 (при 30,74 преди 5 дни)
Билирубин директен - 10.04 (при 13 преди 5 дни)
Разумът в докторите надделя и засега оставам поне още седмица в болницата.

Някой знае ли под какви прагове трябва да паднат показателите за да бъде изписан пациентът?
2
Моята история / Re: Остър хепатит Б
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Септември 18, 2023, 22:54:22 »
Здравей,

Понякога острият хепатит протича и така - продължително и остро. Знам, че в подобни случаи е възможно краткосрочното прилагане на ламивудин, не знам дали при теб това е подходящо, но може да обсъдиш с лекарката си. Интересно ми е в кой град/болница става това лудо изписване/приемане?
3
Моята история / Остър хепатит Б
« Последна публикация от DiNo - Септември 18, 2023, 16:48:47 »
Здравейте на всички и благодаря за прекрасния форум и атмосферата на взаимопомощ, която сте създали!
Диагностициран съм с остър хепатит Б. Нямам абсолютно никакви външни симптоми, освен потъмняване на урината, което ме накара да си направя тест за хепатит и така го открих.
Нямам пожълтяване, замайване, липса на апетит….само и единствено тъмна урина.
Никой от докторите не можа да ми каже дали липсата на симптоми е добър индикатор за изхода от лечението или лош. Ако някой знае нещо по въпроса от личен опит, ще бъда благодарен да споделите мнение или опит.
Та, направих първия тест на 16.август - положителен за хепатит Б
Асат - 998
Алат- 2207
Количествен ДНК - 45461823
Приеха ме на 18.август в болница и ми вливаха една банка (500 мл) глюкоза 5%, една банка глюкоза 10%, трансметил и Карсил 3х3 таблетки.  Изписаха ме на шестия ден (23.август) с показатели:
Асат - 600
Алат - 1001
Общ билирубин - 26,18
Директен билирубин - 13,7
Идея нямам защо ме изписаха с толкова високи стойности и след толкова кратко лечение. Според мен докторката не е съвсем наред, но нейна е решаващата дума. Написа ми рецепта за трансметил хапчета, хепасейв и хепасейв Ес. Назначи контролен преглед за 30. август и каза да си направя отново количествен тест. Направих го и показа 27181060 единици (Доколкото разбрах това са милиони, а не хиляди.) На 31.август останалите показатели бяха следните:
Асат - 523
Алат - 1075
Общ билирубин - 18,18
Директен билирубин - 9,7
ГГТ - 232 (извинявам се, нямам латиница)
И отново ме приеха в болницата със същото лечение - глюкоза 2 банки, трансметил и Карсил.
На 8. Септември направиха контролен тест със следните резултати:
Асат - 940
Алат - 1500
Общ билирубин - 19
Директен билирубин - 10
Нещата не бяха Ок и останах в болницата на същото лечение. Новия тест на 14. Септември показа още по-високи стойности:
Асат - 1186
Алат - 1907
Общ билирубин - 30,74
Директен билирубин - 392
Усъмниха се да не би да има хепатит Д прикачен към Б хепатита и за щастие се оказа, че няма такъв. (Само още един хепатит ми липсва????)
Та в момента съм в болницата и утре ще направят нов тест и ме настройват за изписване. А на мен не ми се иска да излезна полулекуван от болницата.
Не зная има ли други лечебни протоколи, освен този, който прилагат при мен?
Това покачване на стойностите на ензимите нормално ли е и дали не е в резултат на ранното изписване при първия прием в болницата?
Тръпна в очакване да разбера какъв ще бъде резултатът утре, но не съм голям оптимист.
А аз съм си все така енергичен и безсимптомен, но пазя чинно леглото в болницата.
Спазвам и диета разбира се.
Бих оценил всяко мнение или съвет!
Благодаря на всеки един от вас за отделеното време и успех!
4
Завършено лечение / Re: Питане
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Септември 17, 2023, 13:17:04 »
не се разбира какво точно питаш?
5
Завършено лечение / Питане
« Последна публикация от Krasimir1111 - Септември 14, 2023, 12:50:14 »
Здравейте имам един въпрос направих тест за определяне на количеството на вируса за хепатит ц в Иван рилски и въпроса ми е ,че теста изслезе за два дни и ми взеха една проверка кръв  за изследване това възможно ли е ,а резултата е не се открива .
6
Благодарности и към теб!
7
В бр. 73 на Държавен вестник бяха обнародвани Изискванията за лечение на хепатит С на НЗОК, с което се облекчава достъпът на пациентите до навременна терапия.

За нас като пациентско сдружение това е поредната историческа победа, която следва премахването на чернодробната биопсия през 2020 г., която постигнахме благодарение на водените с години дела във Върховния Административен Съд. Независимо от премахването на биопсията, в Изискванията останаха някои ограничаващи условия, които не присъстват в Ръководствата за лечение на Европейската и Американска Асоциация за изучаване на черния дроб. Най-важното от които бе пациентът да чака 6 м., преди да се подаде протокол за отпускане на лечение с немедицински обуснованото обяснение, че може да се касае за остър хепатит, който да се самоизчисти в рамките на половин година. Разбира се, изследванията, които се извършват в хода на диагностиката, установяват дали се касае за остра или хронична фаза, но икономическият интерес беше прекалено силен. От една страна се редуцира броят лекувани всяка година, което спестява средства на НЗОК (таблицата по-долу), а от друга страна се повишава out of pocket доплащането от пациента за редица ненужни проследяващи изследвания и частни прегледи. През последните 3 години многократно сигнализирахме Министерство на здравеопазването и Омбудсмана, както и изпратихме редица писма до НЗОК, които едва сега бяха взети под внимание.

 
приблизителен брой лекувани пациенти на година
2018   1100 лица
2019   890 лица
2020   690 лица
2021   540 лица
2022   640 лица

 

От 25.08, в историята остават:

- изискването за 6 месечно проследяване - вече не е нужно пациентът да чака този период, преди да се подаде протокол за лечение
- изследвания за TSH и пикочна киселина - нямащи отношение към лечението, но често използвани като мотив за връщане на протокола с изискване за допълнителни консултации с ендокринолог например

Припомняме, че наскоро беше приета и промяна в реда за подаване на протокола, като той се изпраща по електронен път от лекуващия гастроентеролог към НЗОК.

Изискванията и процесът по одобрение на лечение са далеч от идеални, но са важна стъпка напред в посока на това да не чакаме едно хронично заболяване да прогресира, преди да го лекуваме, както и да намалим емоционалната и финансова тежест върху пациента. Тази промяна ще донесе облекчение и хората, които са изложени на по-голям риск от инфектиране с хепатит С като лишените от свобода например, които имат шанс да се излекуват единствено, докато са институционализирани и имат здравни осигуровки.

Бихме искали да изкажем искрена благодарност към проф. д-р Красимир Антонов, председател на Българското дружество по гастроентерология и доц. Михаил Околийски, бивш представител на СЗО за България и настоящ заместник министър на здравеопазването, както и на всички други партньори за непрестанната подкрепа през годините, без които този успех не би бил възможен.


https://www.hepactive.org/news/vazhno-otpadnakha-ogranichavaschi-usloviya-pri-lechenieto-na-khepatit-s
8
УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА СДРУЖЕНИЕ „ХЕПАКТИВ”,

На основание чл. 22, ал. 3, вр. чл. 20 от Устава на Сдружение „Хепактив”, решение и възложение на Управителния съвет на сдружението от 15.08.2023г. свиквам заседание на Общото събрание на сдружението на 26.09.2023г., от 15.00ч., на адрес : София, ул. „Проф.Н.Михайлов” № 2, ет. 2, ап. 11, при дневен ред :

1.         Обсъждане и приемане на годишния финансов отчет на Сдружението за 2022г.;

2.         Обсъждане и приемане на отчет за дейността на Сдружението и председателя му за 2022г.;

3.         Разни

 
Съобразно чл. 18, ал. 2 от Устава на сдружение „Хепактив” членовете на Сдружението могат да участвуват в Общото събрание лично или чрез представител, упълномощен с изрично писмено пълномощно да ги представлява на едно или неограничен брой заседания на Общото събрание. Едно лице не може да представлява повече от трима членове. Пълномощниците нямат право да преупълномощават с правата си трети лица.

 

София                                                                        С УВАЖЕНИЕ :

22.08.2023 г.                                                              Силвана Лесидренска

                                                                                   Председател на Управителния съвет на Сдружение „Хепактив"
9
Моята история / Re: Моята история с хепатит С
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Август 17, 2023, 22:22:56 »
Ако искате да ви съдействам за Иван Рилски и да разясня процедурата, ми се обадете утре на 0988 722 988.
10
Искам да попитам как е процедурата първо трябва да направя изследвания  в болницата или да се запиша при някой гастроентеролог и после в болницата? Като лежа в болницата ще ми назначат ли някой да ме следи после или трябва аз да си търся?
Извинявам се за тъпите въпроси, но не знам как стоят нещата.
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007