Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Здравейте и от мен!

(1/2) > >>

OnlyOne:
Аз съм на 23 години. През лятото на 2005 г. забременях и бях много щастлива! Започнах да повръщам и да имам болки горе в стомаха точно посредата (все едно гастрит). Обиколих няколко лекари (или по-точно - 5!!!) и всички ми казваха, че ми нямало нищо - да пия болкоуспокояващо! След 3 дена вече не спирах да повръщам, но го отдавах на бременноста...започна да ме боли постоянно и адски силно, на които вече не издържах и ме закараха в спешното! Там един познат лекар беше на смеяна (който е хирург) и като ме видя и каза, че съм жълта като китаец! Приеха ме в инфекциозното и се оказах с хепатит Б. Сложиха ме на системи и след 2 часа болките спряха! Когато ми видяха резултатите от изследванията, лекарите бяха меко казано шокирани - Общ бил. 115,8; АСАТ-2580; АЛАТ-3560. Като в следващите 10 дена АСАТ И АЛАТси разменяха стойностите, а билеробима стигна до 760! През това време прокървях, закараха ме в Гинекологията и се наложи да ми направят аборт, защото плодът беше загинал...там бях изолирана естествено сама в стая с 10 легла!!! Това беше най-кошмарният ден в живота ми!!! После ме върнаха обратно в Инфекциазното и след 2 дни пак прокървях...пак в Гинекология, пак кюртаж.....и така общо 3 пъти благодарение на "кадърните" лекари!!! Престоях 23 дни в Инфекциозното, лечението ми беше следното: Карзил (но на негово място аз пиех Есенциале), Розмарин, Хепа мерц, Трасметил, Амопен, Стандацилин и др.вливания. След като на 16 ден бях по-зле, отколкото като влязох, лекарите съобщиха на близките и приятеля ми, че вече всичко са направили за мен и не знаят какво друго да ми дадат....Последва огромен скандал и недоумение как така???!!! И кой подяволите знае? При което завеждащата на отделението отговорила, че имало един доцент от Варна, на който тя не можела да се обади от личния си телефон!!!!! Приятелят ми взел номера му и се обадил на напълно непознатия човек! Обяснил му всичко, издиктувал му резултатите от изследванията и доцент Маринов (да е жив и здрав!!!) казал, че каквито и лекарства да ми дават, само те няма до ми помогнат, а трябва да ми вливат и кръвна плазма, защото моят кръв е прекалено заразена и изтощена. Още на следващия ден стойностите на АСАТ и АЛАТ започнаха да спадат! След седмица ме изписаха и продължих лечение с Есенциале, Розмарин, витамини и строга здравословна дието в къщи още 6 месеца. Всеки месец ходех на изследвания и всеки път резултатите ставаха все по-добри и по-добри, след 5 месеца всичко беше в границите си! Преди 3 месеца ходих за последно и пак бяха добре. Но приятелят ми също е носител, той него изкара така като мен и от време на време се оплаква, че го боли. Аз нямам никакви проблеми в момента, единствено като преям, стомаха ми подпира дроба....но се опитвам да се съобразявам. Ако някойй може да даде някакви съвети какво да преприеме приятелят ми, ще се радвам да сподели! Всички лекари казват, че нищо му няма, но ще си остане носител цял живот.....

Благодаря на тези, които имаха търпението да прочетат това дълго словоизлияние!   

Stefan:
Zdravei,

sajaliavam 4e e triabvalo da minesh prez tolkova problemi. az lichno ne sum zapoznat vuob6te s hepatit B. pri hepatit C obiknovenno niama simptomi, a i tova 4e te e bolialo mnogo sashto ne e tipichno za hepatit C , zashtoto pri nego samo chernia drob se uvrejda a toi ne boli. zatova nemoga da ti dam lichen savet, no znam edin mnogo hubav sait s izcherpatelno info za hepatit B i vidovete lechenia. dokolkoto razbiram vse oshte ne se znae dali problema ti e ot hepatit b ili e neshto drugo... eto ti tozi link(na angliiski e) da porazgledash http://www.hivandhepatitis.com/hep_b/news.html .

Stefan

irka:
Здравей и от мен! :)

Много съжелявам за случилото ти се! :(

За съжеление и аз не мога да ти помогна с инфо, защото не съм запозната с Хепатит Б!

Успех ти пожелавам и дано скоро нещата се оправят!

Радослав Русинов:
Здравей,
Много съжалявам за това, през което е трябвало да преминеш! Дано всичко е зад гърба ти и да успееш да се възстановиш напълно!
Исках да те попитам някои неща, свързани с това което сподели.
Някой от лекарите обясни ли ти причината за кризата, имаше ли някаква причина да започне, може би си взимала някакви лекарства преди това или нещо друго специфично се е случило. Това явно е била някаква изключително силна реакция за да имаш такива показатели на чернодробните ензими, би трябвало да е предизвикана от нещо.
Трябва да се опитате да разберете откъде си се заразила ти или той, кой е източника който ви е заразил. Това че и двамата имате хепатит B е защото много вероятно единия го е предал на другия, хепатит B се предава по полов път и вероятността тя да се предаде по полов път се приема, че е между 16 и 40%.
За първи път чувам толкова високи показатели на ALT и AST, като се има предвид че нормата е около 40 и за двата показателя. Виждал съм резултати от стотици, както и при някакви много активни реакции на черния дроб при които достигат над 1000, но показатели от 2500 и 3500 наистина са много големи. Нещо би трябвало да е предизвикало тази реакция. Дори и в момент, когато човек се е заразил и хепатита е активен и още не е преминал в хроничен тези показатели ми се струват много високи.
Някой каза ли ти какво става с твоя хепатит в момента, какви други изследвания ти правиха в тази посока.
За хепатит B мога да кажа нещо, което е успокоително - около 90% от хората, заразени с вируса на хепатит B успяват да се изчистят спонтанно, само 5-10% преминават в хроничен хепатит.
Можеш ли да споделиш какво ви посъветваха лекарите, какви изследвания ви правят.
Тук наскоро имаше доста активно обсъждане по отношение на хепатит B, можеш да погледнеш линка: Здравейте и от мен
Мога да кажа това, което знам, но пак е важно това, което ви е казал лекуващия лекар.
Има два вида изследване How do I interpret hepatitis B panel results?: HBsAg и anti-HBs.
HBsAg проверява за антигени и то показва наличието на вируса в кръвта, би трябвало да е отрицателен, когато човек се е изчистил от вируса. По време на острата реакция след заразяването резултата ще е положителен, но след това, когато човек успее да се изчисти това изследване трябва да бъде отрицателно.
anti-HBs проверява за наличието на антитела, произведени от имунната система за да се бори с вируса. Наличието на антитела в кръвта може да са индикатор за съществуваща инфекция с вируса или за това, че някога човека е бил заразен, а след това се е изчистил.
Затова мисля, че важното изследване и за двамата ви е HBsAg.
Преди месец писах във форумите на www.tailoto.bg, където се опитах да популяризирам този форум и повече хора да научат за него. В моя пост, който стартирах там се почви човек, който е преболедувал хепатит B и е изключително запознат с темата, nick името му е: мадагаскар
Ето и две теми от този форум, в които той е писал и можеш да получиш още малко информация, свързана с болестта. Едната е тази, в която аз обявих създаването на този форум.
Oстър хепатит,тип Б
Нов форум, посветен на хепатита
Аз съм боледувал от хепатит B преди 17 години, но не мога да ти кажа много неща по темата, тогава лежах един месец в болница и все още не знам дали още тогава това, което твърдяха че е хепатит B всъщност е било хепатит C. Или другия вариант е да съм бил заразен едновременно и с двата хепатита.

Поздрави,
Радо

OnlyOne:
Здравийте на всички! Благодаря ви за съпричастността! Благодаря и за информацията! Сега ще вляза да прочета какво пише и в тези сайтове! Аз пък изобщо не съм запозната с Хепатит С...но и така като гледам вие знаете всичко необходимо!

На въпросите на Радо - точно 4 месеца преди да ме приемат в Инфекциозното ми правиха операция на гърдите от фиброаденоми, ходих и на зъболекар, така че никой не можа да каже от какво точно е! Естествено и зъболекарката и хириргът отричаха да е нещо свързано с тях! Докато лежах в болницата ми правиха следните изследвания (не знам кое какво точно означава, затова ги изброявам всичките): HbsAg (+); anti HBcИrM (+); anti HAV ИrM (-); anti HCV (-); EBV T (-). Приятелят ми си прави следните изследвания: HBeAG (-); anti HBe (+); HBsAg (+). От всички тези изследвания лекарите установиха, че аз съм заразила приятелят ми по полов път, защото той бил носител, но не и заразител! И всичко това се е случила или от зъболекаря, или от операцията. Аз не обвинявам никого, трябвало е да се случи, случило се е! Не мога да върна времето назад, а и вече преживях всичко. Шест месеца след това си направих HBsAg и излезе (-). С това аз приключих! Сега се чудим какво да правим с приятелят ми...чухме за някакво лечение на хроничен хепатит във варненско болница, но струваше около 2000 лв. Ние всъщност не знаем дали Хепатитът му е хроничен. Ако някой знае как се разбира...
Относно показателите на чернодробните ми изследвания - не случайно писах, че рекарите бяха шокирани! Един познат, който учи медицина ми каза, че за такова нещо и в учебниците не пише! И още повече, като се има предвид, че сега са АСАТ 26 и АЛАТ 22, никой не вярва, но аз го имам черно на бяло, дори по дати!

Желая ви всичко добро!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия