Автор Тема:  Проблеми със зъбите по време на интерфероново лечение  (Прочетена 14695 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tarhuna

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
Здравейте отново!
 Сега пък имаме друг проблем. На синът ми му расте мъдрец и цялата страна му отече. Стоматологът  препоръча да пие антибиотик и да се отсрани. Махнахме го, но болката е много голяма и пие аналгин и почти не се храни. Урината му стана тъмна като бира и това много ме притеснява. Температурата е постоянно 37.2 Дали ще се провали лечението? Ако някой е преживял нещо подобно нека пише! Той е на шестмесечно лечение.

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Здравей!
По време на лечението на моя мъж,,предпоследния месец(от 12 месечно лечение),се наложи да му вадят 3 предни зъба,защото венците му отказаха да ги задържат,и тогава се наложи да пие антибиотик за 6 дни,за аулин ,не се сещам да е пил повече от веднъж!Не мисля ,че от това се е променил изхода от лечението!

Така ,че не го мисли това много,температурата след ваденето на мъдреца ли се появи?

И колко време е минало,от въпросната манипулация?

Поздрави,Теди
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Същата процедура преживях и аз. Наистина болката е голяма и неможех повече от седмица да си отворя устата. АЗ също пих антибиотик, но температура не направих и още една подробност - не бях на лечение. Консултирайте се с лекуващия лекар. Не мисля, че това ще повлияе на лечението.

Неактивен лили

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 25
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
През цялото едногодишно лечение имах проблеми със зъбите три пъти пих антибиотици в комбинация с аулин и немизил защото болките бяха непоносими имала съм  и  температура, но  до колкото си спомням висока. За всяко лекарство което стоматоложката ми изписваше съм се консултирала с доц.Антонов и си спомням че веднъж ми смени антибиотика.Всички проблеми със зъбите отшумяха с преключване на лечението.

Неактивен лили

• Немедицинско лице
  • **
  • Публикации: 25
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
Искам да добавя още нещо към предния ми отговор.През последните месеци от лечението ми много добре ми действаше подправката КАРАМФИЛ.Когато усещах слаба болка или започвах да усещам подуване на лицето веднага около болящия зъб си слагах 3-4 зрънца(не цветчета)  :book_read:карамфил и започвах да го сдъвквам леко и го държах около болящия зъб по няколко часа.Карамфила отделя някакво вещество което просто успокояваше болката и според мен спираше и отока на лицето ми.

Неактивен cvetna

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
Здравей
Предполагам лекуващият лекар на сина ти е наясно с тези проблеми, какво казва той?
Урината може да потъмнее от много неща - включително от температура и недостатъчно течности. Консултирайте се със специалист, но както виждаш - много хора са пили антибиотик по време на лечението и това не е попречило на резултата  :wink2:
На мен още в началото на лечението ми поникна единствения мъдрец, който още не се беше показал,(дори в момента ме боли), отделно имах проблеми с болки в зъбите и кървене на венците, но са по-скоро епизодични и отшумяват от само себе си...

Стискам палци скоро да решите проблема, че си е допълнителна мъка и това

:flowers:

Неактивен back to work

• Немедицинско лице
  • **
  • Публикации: 32
  • АЗ НЕ ДАВАМ ПАРИ НА РЪКА НА ЛЕКАР!
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
Дано да е бил инцидент!
Но ми се случва за първи път.
По принцип имам здрави зъби. Мия ги само веднъж дневно - сутрин.
Но никога не съм имал особени проблеми.

Тази сутрин докато си мих зъбите и като почнах да търкам 1ния резец до кучешкия зъб и изведнъж почувствах как ми се клати и усетих вкус на кръв  :scream:
След това цялата паста дето я изплюх беше червена.
А досега плюех чисто бяла паста и венците ми бяха много много светло розови.

(между другото най любимата ми паста е ПОМОРИН - евтина, супер ефективна, даже най-избелващата в сравнение с всички други дето съм ги пробвал)
Основното задължение на гражданина е да се научи да използва държавата си!

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
Нормално е по време на лечение да се появи кървене на венците. Може да посетиш зъболекар, който да ти препоръча какво да правиш. Аз ползвам Сандрин.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3209
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Ползвай вода за жабурене Листерин . Доста е силна на вкус, едвам се изтрайват тези 30 секунди, но пък е номер 1 в борбата с кървенето на венците  :congrats:

Неактивен ralka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 366
    • Профил
Аз ползвам вода за уста listerin, четката ми е elgydium (мека), а пастата е arthrodont, предписани от стоматолога ми след появата на кървене. Много е важно четката за зъби да не е твърда и при миене на зъбите да не се натиска, дори стоматолога ме посъветва до успокояване на венците да ги масажирам с пръст с малко количество от пастата. Ефекта се появи след седмица- кървенето спря, отока на венците също, както и цвета се нормализира.

Моят съвет е все пак да посетиш стоматолог за консултация.

Неактивен back to work

• Немедицинско лице
  • **
  • Публикации: 32
  • АЗ НЕ ДАВАМ ПАРИ НА РЪКА НА ЛЕКАР!
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
Да, ще посетя стоматолог и ще го питам
Защото по-добре сега едно профилактично прегледче и съвет
отколкото после да се чудя откъде пари за нови зъби
Мисля че течностите за жабуркане или каквото там ми препоръча зъболекаря ще са по-евтини отколкото поставянето на нови зъби.
Основното задължение на гражданина е да се научи да използва държавата си!

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
И аз да потвърдя-Листерин е страшно ефективен!направи чудеса със зъбите на мъжа ми!Макар,че твърде бяхме закъснели с мероприятията по време на лечение!

Поздрави,Тедибон

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Здравейте приятели, този път няма да се оплаквам, а ще дам съвет. То от многото проблеми, човек забравя да се похвали. Още след първата инжекция, пародонтозата ми се обостри. Обадих се на Чернев и той каза да отида на стоматолог и ако специалиста прецени тогава да взема антибиотик- ФРОМИЛИД. Зъболекаря, обаче почисти зъбния камък и ми намаза венците с ИНДЕКСТОЛ.Само след два часа болките отшумяха. Атибиотика го купих, но несъм пила. Препоръча ми и жебурене с ъс САНДРИН. След две седмици отново имах същия проблем и тогава си купих мазилото. Страшно много помага при възпалени венци, при афти и пъпчици в устата. Маже се един път на ден, леко горчи, но действа. Дори не е скъпо- 4.70 лв. При нужда, който иска да пробва. В края на миналата седмица имах много силно възпаление на венеца. Дори поставих  ди агноза ""гнойна торбичка"" Намазах три дни и край - всичко отзвуча. Много съм доволна. Поздрави Руми
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

• Профил
    • My Home Page
Споделен опит от Ани:
Орфей, за интервенцията на зъба - преди време ми правиха кюретаж на един зъб, т.е. беше лека интервенция. Пратиха ме да си купя една паста за зъби, която е медицинска и съдържа антибиотик. Пастата е гел и трябваше да нанасям на мястото дебел слой, т.е. да мажа при венеца и да си стоя с него. Това го правих 2 пъти дневно за около седмица. После зъболекарят ми каза, че спокойно мога да си я ползвам за миенето на зъбите. Наистина сътвори чудеса - раната бързо се затвори и нямаше възпаление. Аз тогава настоявах да не приемам антибиотик.  G.U.M. Дали така се казваше не съм сигурна, но това беше по този начин изписано върху пастата и в аптеката веднага се сетиха за нея. Произведена е в Израел. Дано съм ти била полезна.

• Профил
    • My Home Page
Привет! Да споделя, че си имам три пасти за зъби вече след като си купих GUM с алое по съвет от форума и съм доста доволна. Мия се веднъж на ден с нея и поне един път с някоя от обикновенните. Имам специална железарийка за чистене на езика от йогата - супер е, нямате представа какво се сваля дори при здрав човек (чувала съм че ставало и с лъжичка, но не съм пробвала), жабуркам се с Листерин, когато ми пригаднее, и си имам и конец за зъби - абсолютен маниак съм явно, но  затова пък проблемите с венците почти са отшумели, гадни авти също няма, освен може би някъде в гърлото ми щото там не мога да бръкна и да дезинфицирам!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007