Автор Тема:  Лечение с Harvoni  (Прочетена 23624 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Feya

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 47
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Лечение с Harvoni
« Отговор #15 -: Февруари 23, 2017, 22:46:28 »
Здравейте,
И майка ми вече е на лечение с Харвони. Всеки ден я питам дали се чувства по-добре или с повече енергия, както е станало при повечето тук във форума, но единственото, с което ми се хвали, е че има повече апетит от преди. Иначе в първите дни от лечението имаше силни коремни болки, които в последствие отшумяха от самосебе си. По-голямото ни притеснение сега е това, че вдига кръвно до 170 горна граница, въпреки че редовно си приема хапчето за това. Личният лекар й казал, че след като толкова много се вдига кръвното, то да увеличи двойно дневната доза на лекарството, знаейки за хепатита на майка ми. Но аз като прочетох в листовката дори пишеше, че при хора с нарушена чернодробна функция да се приема най-много по половин табл. дневно.  За сега такива тревоги имаме и се боим да не рефлектира върху самото лечение това високо кръвно. А възможно ли е да е страничен ефект от лечението, как мислите /въпреки, че в листовката на харвони не се срещат такива/?

Лека вечер,
Фея

Неактивен mravche_ot_gorata

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 132
  • Put another dime in the jukebox
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #16 -: Февруари 24, 2017, 00:08:13 »
Мравке,

за генотип 3 две са водещите терапии-софо и велпатасвир (т.нар. Епклуза) и софо и даклатасвир...

Силве,
туй даклатасвир (даклинза) със Софо, мислех, че го предлагат в асортимента тук. Явно съм се объркала от четене на толкоз информация и странни наименования.
... че трябва твърдост, кураж, постоянство,
че страхът е подлост,  гордостта - пиянство.

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 118
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #17 -: Февруари 24, 2017, 00:17:35 »
Здравейте,
И майка ми вече е на лечение с Харвони. Всеки ден я питам дали се чувства по-добре или с повече енергия, както е станало при повечето тук във форума, но единственото, с което ми се хвали, е че има повече апетит от преди. Иначе в първите дни от лечението имаше силни коремни болки, които в последствие отшумяха от самосебе си. По-голямото ни притеснение сега е това, че вдига кръвно до 170 горна граница, въпреки че редовно си приема хапчето за това. Личният лекар й казал, че след като толкова много се вдига кръвното, то да увеличи двойно дневната доза на лекарството, знаейки за хепатита на майка ми. Но аз като прочетох в листовката дори пишеше, че при хора с нарушена чернодробна функция да се приема най-много по половин табл. дневно.  За сега такива тревоги имаме и се боим да не рефлектира върху самото лечение това високо кръвно. А възможно ли е да е страничен ефект от лечението, как мислите /въпреки, че в листовката на харвони не се срещат такива/?

Лека вечер,
Фея

В чужди форуми има оплаквания за високо кръвно, има и лекарствени взаимодействия с медикаменти за кръвно например амиодерон и нефидипин. Лекарственото взаимодействие не означава непременно, че трябва да се спира приема.
Harvoni + Rebetol за 12 седмици
- старт 197 498 IU/ml
- на 4 седмица - няма го!
- на 12 седмица - няма го!
- на 12 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR12
- на 24 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR24

Неактивен Feya

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #18 -: Февруари 24, 2017, 07:39:08 »
Ами точно преди да ни изготвят документите за протокола ни изискваха консултация и с кардиолог, като ни дадоха и един сайт, където се прави проверка за лекарствени взаимодействия в случая с харвони и др. медикаменти, които се приемат за придружаеащите заболявания. Наложи се да й сменят тогава на майка ми текущо приеманото хапче за кръвно с друго, което няма взаимодействие с харвони, като стриктно сме се придържали към този сайт. Едва след като представихме документ от консултацията с кардиолог с новата терапия за хипертонията, както и документи от консултации и с други специалисти заради останалите придружаващи заболявания, ни подготвиха документите, сред които и изискваните консултативни прегледи. Същите бяха приложени към комплекта документи за подаване в РЗОК.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3192
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #19 -: Февруари 24, 2017, 08:49:04 »
Фея-високото кръвно няма как да рефлектира на изхода от лечението на С, не го мисли. По-скоро направете консулт със специалист, джипито не е такъв и не разчитайте да знае всичко на света. Да, все пак Харвони има някакви странични ефекти, обикновено главоболие, но може във вашия случай да оказва влияние на кръвното. Затова-консулт.
Мравке, нямаме го даклатасвир-а. Затова си на Харвони.  :girl_wink:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Feya

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #20 -: Февруари 24, 2017, 09:09:33 »
А като отиде в болницата за първия ПСР 1 месец след започването на лечението да съобщи ли за високото кръвно, понеже тя се притеснява да не би да й спрат харвонито, ако разберат?

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3192
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #21 -: Февруари 24, 2017, 09:14:30 »
Естествено, че трябва да каже.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен astrancer

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 12
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #22 -: Март 21, 2017, 16:07:34 »
Преди 15 дена ми беше последното хапче харвони в началото и аз вдигах кръвно имах болки навсякаде усещах тежест в гърдите съзнанието ми беше замъглено имах ужасни главобия безсъния болки в ставите  но в кравно сметка отшумяват не се притеснявайте няма да дадат негативен отговор

Неактивен Feya

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #23 -: Март 22, 2017, 11:21:46 »
Да, като изключим високото кръвно, и безсънието го има при майка ми, споделя ми, че най-много по 2 часа може да спи през нощта. Но най- важното е, че днес излезна резултата от вирусния товар - 1 месец след започване на лечение с Харвони, и на него пишеше "Не се открива". Много се зарадвахме, дано все така се задържи! А страничните реакции някак си ще ги изтърпи, да се надяваме, че ще отшумят след приключване на лечението.
Пожелавам на всички с хепатит C да получат такъв резултат.

Бъдете здрави,
Фея

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007