Благодаря Ви за отговора!
Естествено, първият ми въпрос пред всеки един лекар беше каква е опасността за бебето. Още преди да се е родило, то става най-важното същество в живота ми и се чувствам ужасно, че точно аз ще подложа на риск здравето му.

Но и аз като много други изобщо не съм подозирала за хепатита. Винаги съм се старала да живея здравословно и чисто, не пия, не пуша, нямам рискови сексуални контакти, не са ме оперирали, с изключене на едни шевове на крака заради падане и рана, не са ми кръвопреливали. На зъболекар, естествено, съм ходила и това ми се вижда най-голямата вероятност. Много ми се иска да знам кога и как, но очевидно няма да разбера никога.
Разбира се, веднага уведомих близките и бащата на бебето, за да вземат мерки.
Нямам мира и мисля само за болестта, чета непрекъснато и мисля, че ще се побъркам. Точно сега, когато ми трябва спокойствие...
Имам и още един въпрос- това огромно отклонение на австралийския антиген от референтната горна граница не е ли индикатор за високо вирусно натоварване? Мен цифрата ме стряска много, дори гастроентеролога се запита за верността на резултата. Аз не съм го повтаряла в друга лаборатория.