Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 С мъжът ми сме заразени с хепатит C

(1/7) > >>

nadq_g80:
Здравейте , искам да споделя моята история .Аз съм на 40 г и с мъжът ми разбрахме преди 4 месеца , че сме носители на хроничен хепатит C съвсем случайно.Спазихме пълната процедура вирусен товар , 1 ден в Сити Клиник София за доказване на фиброза F2 за мен и F3 за мъжът ми като за лечение е Maviret .Пуснахме документи в РЗИ и чакахме 2 месеца след което молбата ни беше отхвърлена с претекст , че нямаме 6 месечно наблюдение.Пак вирусен товар направихме и пак в РЗИ пуснахме и сега чакаме пак отговор.Моля ви който знае нещо за Maviret и защо толкова ни бавят да пиши.Благодаря ви предварително в шок сме най вероятно го носим вируса 20 години .Имаме и син на 21 г за щастие той няма.

Силвана Лесидренска:
Здравейте,

Изискването за 6 м. проследяване е стандартно изискване на Касата при пациенти, които нямат увреждане на черния дроб, тъй като може да се касае за остър хепатит.
Във вашия случай обаче, фиброза 2 и 3 са доказателство, че хепатитът е хроничен, тъй като е нанесъл увреждания на черния дроб.
Това, което ви съветвам е да пуснете жалба в регионалната здравна каса, там където сте си подали документите, като напишете, че съгласно изискванията от 01.01.2020 г. при пациенти, при които няма 6 м. проследяване, но има данни за чернодробно увреждане, лечение се отпуска веднага, без да се изискват тези 6 м. Може да допълните, че ще потърсите правата си чрез адвокат.
Прилагам една примерна молба, която може да доразвиете съгласно вашия случай.

Ако имате нужда от помощ, звънете на 0988 722 988, това е нашия хепатитен консултант.

успех.
Силвана

nadq_g80:
Благодаря ви ще искам още 1 седмица и ще отида да проверя ако нямат информация пак ще пусна жалба само да не ме забавят още заради нея

nadq_g80:
Добре че ви има да сте жива и здрава  давате много надежда на хората , които нямат нужната информация и си мислят че са обречени

hristo_gb:
Напоследък забелязвам, че се изписва Мавирет, защото не е нужно да се изследва генотип. Дали защото е по-скъп се правят на разсеяни от касата обаче не знам.
Напълно съм съгласен със Силвана и ви стискам палци по-скоро да ви одобрят.
Между другото докато чаках лечението очаквах и мен да отхвърлят заради тези 6 месеца, защото бях Ф2, но ме одобриха. Дали е, защото бях с по-евтиния Зепатие или защото имах доста високи ензими - не знам. Знам само, че малко преди мен да ме одобрят, отхвърлиха една дама по същия параграф с 6-те месеца и тя беше с Мавирет, но пък Ф1 и нормални ензими. - http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=4982.msg69167#msg69167
При вас ензимите как са?
П.п. Докато чакате знам че е излишно да го казвам, но за всеки случай - спрете алкохола задължително. Просто... забравете за него.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия