Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Борба с хепатит Б чрез алтернативни лечения

<< < (2/13) > >>

Силвана Лесидренска:
При нива под 100 на антигена вече сериозно може да се заговори за изчистване, особено ако започват да се появяват антитела. Следи тези два показателя през 6 м. и ще видиш какво се случва.

positivevibes:
Опитвам се да гледам адекватно на ситуацията, за да нямам разочарования поради нереални очаквания. Изчистване на вируса на този етап не е най-близката ми цел, въпреки че може и да има някакви минимални възможности и естествено е добре дошло. Но за сега ще съм доволна на “деактивиране” на вируса и еАг да стане отрицателен, с последващи положителни е-антитела, намаляване нивата на товара и регулиране на чернодробните. ????????
Следващият ми преглед е след 2 месеца и ще е и с Фиброскан. За сега не мисля да добавям Изопринозин, тъй като срещам различни мнения. А и според мен това, което правя все още ми помага и е задействало колелото. Разчитам на изчистени “съставки” от билки, витамини, минерали и нутриенти от храна и не ми се иска да вкарвам изкуствено създадено химично съединение, което като по-мощтно може да подтисне ефекта от останалите неща. Притеснява ме и Изопринозина да не допринесе ненужна бурна реакция, тъй като резултатите от първата такава са задоволителни и продължават да се подобряват. За сега ще разчитам на търпение и да не избързвам с терапии. Дано не греша в преценката си. :smile:

ЛилянаЗард:
А може ли да споделиш какви добавки вземаш?

positivevibes:
Да, разбира се. Добавките, които приемам най-редовно са лецитин, витамин C и D, В12 (заради месото), селен, Q10, а по-рядко - Mg, Ca, вит. А, Е, група В, омега-3. Билките, които приемам са под форма на таблетки или тинктури - маслиново листо, силимарин, Phyllanthus, гъби - Reishi и Agaricus blazei, хидрастис и ехинацея, burdrock root, cleavers. При такъв коктейл е трудно да определя кое е имало най-силен ефект, но имам усещане, че е Phyllanthus и гъбите Reishi.
Аз лично разчитам на добавките толкова, колкото и на здравословното хранене и начин на живот и за мен добавките няма да имат такъв голям ефект, ако не са съчетани. Но при някои хора може би и само те ще донесат задоволителни резултати. През последните години се стремя към здравословен начин на живот и откакто знам за активния вирус съм още по-стриктна.
Относно храненето, преди години аз спрях месото (освен рибата) и животинските продукти като ако наистина няма друга алтернатива понякога се налага да ям храна, съдържаща яйца и/или млечни продукти, но това е изключително рядко. Също така тренирах редовно като намалих интензитета на тренировките, за да избегна ненужно натоварване на черния дроб, но в последните месеци заради ковид това ми е малко по-трудно, но все още се опитвам да бъда активна. Намалила съм и алкохола до минимум и пия само по някои поводи, но по малко. Стремя се да давам необходимата почивка на тялото си като спя пълноценно (когато имам възможност), понякога си правя медитации, а също и се опитвам да избягвам ненужни нерви и емоции, както и стрес. За мен това са превантивни мерки за всякакви вируси и заболявания.  :congrats:

ЛилянаЗард:
Здравейте,
Това е добре че се повлиявате от тези добавки. Знаете че научната медицина не доказва позитивен ефект от никакви добавки . На страницата на Хеп Б -https://www.hepb.org/ също може да се намери материалвключително и за добавките на Аюрведа. Но вероятно Вие добре се повлиявате от тях.
Пожелавам Ви успех. Каквото и да предприемете трябва да знаете че този тънък момент кога да се започне/ или не започне лечение е най важното за предотвратяване на по нататъшни последствия. Дилема която ми предстой и на мен:).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия