Благодаря ти много positivevibes!
Всъщност ако не беше ти, нямаше да се сетя сигурно да проверя този паратхормон и кой знае какво щеше да се случи....
Дотук нещата са следните:
Свързах се с доц.Шинков, като му пратих изследванията си по hеаlee. Харесах си го заради мнения в други форуми.
Принципно не отговаря бързо, но след 1 ден ми отговори. Много любезно и учтиво ми отговори че след като видял изследванията решил, че ако искам може да ме приеме веднага след празниците.
Съгласих се.
Бях 4 дена в ендокринологията в Майчин дом, подробности няма да пиша, но съм с 1 или 2 аденома на паращитовидна жлеза и първичен хиперпаратиодизъм с хиперкалцемия, която там се вдигна до 3,4.
Явно това нещо ги стресна и решиха да ме пратят възможно най-скоро на сцинтиграфия за доуточняване (след 2 седмици), за да се види всичко най-добре и се разбрахме, че след нея, директно отивам на операция, като всичко са ми уговорили с хирурзите в същата болница за да стане максимално бързо.
То друга опция май и нямам.
Между другото там организацията е страхотна и много ми допадна отношението и спокойствието.... особено сравнено с Токуда.
Та като стана дума и за Токуда.
Понеже ме изписаха четвъртък, реших че мога да остана още 1 ден и да мина от там за бърз преглед и да си пусна платен ПЦР. Просто да отхвърля възможността за завръщане на хепатит Ц-то.
Просто имах някакви допълнителни съмнения и симптоми, които не ми се връзваха само с калция и паратхормона и се оказах може би прав.
Откриха ми хемангиом, но беше толкова набързо извършен прегледа от иначе много мила и отзивчива лекарка - Жечева, от екипа на Карагьозов, че не разбрах нищо друго, освен че не е опасно.... стига да е наистина хемангиом, че аз съм си много недоверчив....
И все пак не се оплаквам, защото ме минаха малко като парашутист там и си платих само пцр-а. Него ще го чакам..
Хубавото е че на фиброскана се оказа, че съм паднал на 5,9 кпа (последно бях 6,8), което е супер, освен това алат асат ми бяха паднали още.
Странното, или не толкова странно, но вече не знам с кое да го свързвам - с паращитовидните аденоми или с това в черния дроб е, че неутрофилите ми са още малко вдигнати, а също и общите левкоцити - почти на ГГ.... Но като цяло пуснах малко изследвания - напосоки...
Щях да забравя - вече съм почти с желязодефицитна анемия! Почти на долната граница.
Това е кофти симптом но вече от толкова четене забравих дали може да е от хиперпаратр. или с разни ХЦЦ-та и прочие психози от моя страна
Лошото е, че имам леко избледняване на изпражненията последните дни (докато бях в болницата всъщност), притискане като лежа и то понякога само и то на 1-та страна... мислех че е жлъчката, но ако е голям хемангиома (не ми казаха това и аз забравих да питам за размера) може да притиска и жлъчните пътища...отделно съм с диария напоследък, но и бях наистина много депресиран и разтревожен....
Та такива са нещата върнах се с 2 нови неща, операцията е уредена, а аз се чудя вече какво още ми има и какво ще се случи и с тоя хемангиом....
Между другото, четох че хемангиоми може да се образуват от естрогени и прочие - например хормонална терапия при жените, а на 1 място срещнах че белия трън имал такива ефекти...
На друго място пък пише, че тоя бял трън лекувал и хемангиоми... не знам на какво да вярвам, но май от как го спрях и всичко тръгна още по-рязко надолу или и аз не знам, но пък със спада на желязото спадда и АЛАТ, който някак си стоеше леко висок....
И сега не знам какво да ям, какво да пия, какво да очаквам, операцията може да доведе до дефицит на калций, после имам възстановяване, а имам и семейство за хранене и тотално съм ошашавен...
Но поне съм в момента с малкото си момиченце и само това ме успокоява и ме амбицира да продължавам да се боря, макар че вече съм изморен, а излиза че тепърва ми се разнищват дългогодишни проблеми, но хемангиома тогава пък защо и откъде се взе.... Колко бързо може да се развие - не са го видяли предните пъти или просто е станало по-бързо?
Между другото леко подозирам и биопсията на черния дроб за него...
А пък калция явно се засилил тогава и после от лекарствата, поне симптоматично си го обяснявам така.....а и с някои изследвания.