Вирусен хепатит - Обща дискусия > Диагностика

 Прием в болница

(1/2) > >>

venni:
Здравейте!Преди време на мъжа ми му откриха хепатит С. От тогава започна една безкрайна драма. Всеки месец само на хартия влиза в болницата за по три дена и това вече се случва за четвърти път, като отново са му дали дата за постъпване за след месец. Та питането ми е колко пъти трябва на хартия да влезе в болница за да вземе заветния протокол. Нали изследванията са само две пи си ар теста и генотип. Какви са тези хиляди изследвания, като дори не му е увреден черния дроб (за щастие)? Наистина ли е такава процедурата или някой точи здравната каса на наш гръб?

hristo_gb:
Доколкото знам единственото изискване е да се проследява в рамките на 6 месеца от първия ПЦР за да се издаде протокол за лечение - това е ако е под Ф3, ако не се лъжа (постоянно се променят изискванията), защото трябва да се отхвърли възможен остър хепатит, при който има някакъв шанс човек да се самоизлекува (10-20% вероятност).
Но аз поне си мислех, че е достатъчно 2 пъти да се направи това проследяване - 1 в началото и 1 след 6 месеца.... заедно с другите изследвания. Колко време мина от първия положителен ПЦР? Някакви съществени изменения в резултатите?

П.п. Да има го изискването за 6 месеца, ето тук можете да свалите информацията, вижте точка А: https://www.nhif.bg/get_file?uuid=cc843834-9c7c-4bc4-b7f3-bf7a0b30c67f

venni:
Благодаря за отговора! Мисля, че сега някъде изтичат тези шест месеца. Явно това е проследяването за което говорите, само че явно вместо да е само в началото и края, моя мъж "зорко" го следят всеки месец. Черният му дроб не е увреден и не е настъпило влошаване на състоянието му за тези шест месеца. Явно лекарите се прастарават по една или друга причина.

hristo_gb:
Не изключвам възможността да се престарават, заради клинични пътеки... което е тъпо, защото средствата могат да се пренасочват за други нужди.... Другия проблем е, че никъде никой не ти обяснява, а ако питаш, започват да ти се мусят, че много питаш ;) Успех ви желая! :)

Силвана Лесидренска:
За ВМА ли става дума?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия