Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Моята история

(1/4) > >>

Iva_na:
Здравейте!Ето и моята история.На 49г съм. Септември месец претърпях гинекологична операция. При направените ми изследвания ми съобщават, че ми е открит Австралийски антиген. Даже не знаех какво е...След месец имах час за гастроентеролог.Живея в чужбина.Надявах се да е станала грешка.Имам партньор с който сме заедно 20 години. Пред и операцията трябваше да дари кръв.Помислих си след като при него няма проблем е възможна грешка.Излязоха и повторните ми изследвания:

      SGPT  алат   - 27         U/L       <55
       SGOT асат   - 20         U/L        <35
       GGT               -20         U/L          9-36
       
        MCV             99.5         flight       79-98
       Витамин Б12     988   pg/ml      187-883

         Билирубин общ      1.41   mg/do      < 1.2
          Билирубин директен  0.54   mg/dl  <0.5
         Билирубин  непряк       0.87   mg/do  0.2-0.7

          HBsAg        5577.58     IU/ml      <1.0
          Anti-HBc     положителен  10.2  index     <1.0
          Anti- HBs      2.27                  mlU/ml           <10

А това са резултатите на мъжа ми:

      HBsAg     0.18          IU/ml          <1.0
      Anti-HBc    отрицателен
       Anti- HBs      2.27      mlU/ml     <10
 Толкова  ми е отчаяно  не мога  да приема, че ми се е случило  Искаше ми се да е един кошмарен сън! Но уви не е....Въпреки,че толкова много четох, така и не разбирам в каква ситуация съм. Единствено, че имам Австралийски антиген. Цифрите какво показват, че е активен ли?И какво трябва да правя от тук на татък?
HBV DNA теста ще излезе утре .Ще пиша  резултатите, само незнам къде точно да не объркам нещо.
 Желая на всички много късмет  и БЛАГОДАРЯ, че Ви има!!!

positivevibes:
Здравей, Ива!
Първо бих те посъветвала да не се притесняваш предварително преди да имаш представа от цялата картина и да знаеш какво се случва!  :smile:
Ако не бъркам, то мъжът ти не е носител на австр.антиген и не го е преболедувал, така че е добре да се направи ваксинация, тъй като няма достатъчно антитела за защита.

При теб има носителство, но е важно да се види вирусният товат (ДНК), както и дали HbeAg е положителен или отрицателен. Ако е положителен, то вирусът е активен. Чернодробните ти (алат, асат) са в перфектна норма, което е добре, но трябва да се видят и останалите изследвания.

Ще ти бъде ли направен ултразвук или фиброскан?

Iva_na:
Здравейте! Изчакваме резултатите за ДНК теста и ще пиша по късно резултатите,както и ще посетя лекаря.
Незнам защо не ми беше пуснато HbeAg.
А това  antiNBc при мен е (+) 10.2 и какво означава ,цифрите какво показват?
Ще си постави мъжа ми ваксинация!
Благодаря ви!

positivevibes:
AntiHBc е положителен (и си остава такъв) при хронично носителство или след преболедуван хепатит като при второто се получава естествен имунитет. Например, ако партньорът ви в даден момент се е заразил от вас и е прекарал вируса в остра форма, то в 80-90% при него не остава хронично носителство, но С-антибодитата щяха да са положотелни. В случая той не го е преболедувал, но и няма достатъчно защита.
Като цяло не мисля, че се обръща такова значение на цифрите специално при този показател. На мен дори не са ми изследвани, само дали е положителен или не. Другите показатели като асалт и алат, количествения HbsAg (който при вас е 5000-6000) са по-определящи, но трябва да се види ДНК-то, както и еAg тъй като самостоятелно е трудно да се определи какво се случва.

Iva_na:
Благодаря за отговорите!
Излезе и резултата за ДНК товара: 94,2 IU/ml

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия