Вирусен хепатит - Обща дискусия > Моята история

 Моята история

<< < (2/4) > >>

positivevibes:
Това е супер!  :party: Тоест вирусът едва ли е активен с такъв нисък товар и нормални граници на ензимите. Също така колкото по-нисък е товара, толкова по-малко заразна е кръвта ви, но все пак трябва да внимавате, ако имате открити рани и да слагате лепенка.
Добре е да ви пратят на ултразвук или фиброскан, за да се види дали има някакво увреждане на черния дроб от предходни “битки”, когато евентуално вирусът е бил активен.

Iva_na:
Дано така да го задържа!Първият път като бях на лекар ме гледа на ултра звук каза ,че не вижда уголемяване на дроба,но аз незнам от кога го имам и да не би да има нещо което не го вижда.Фиброскана надежден ли е ,чела съм че при много случаи не се открива нищо и при биопсия  нищото е нещо за съжаление.А вие как сте?Виждам,че сте на алтернативно лечение ,ако искате и ви е удобно да ми кажете какво вземате ,колко време и как се чувствате.?От какво трябва да се пазим в нашия случай,храна и т.н.Извинете ме за многото въпроси,но може би и аз с времето ще добивам по вече информация,но сега всичко ми е объркано в главата!Благодаря!!!! :flowers:

Лени:
И аз от скоро зная за моят хепатит Б.Не съм много компетентна,но за биопсията и фиброскан зная,че и двата метода си имат плюс и минус.Биопсия се прави когато е нужно отпускане на  лечение по здравна каса.Но при нея се взима материал от едно място на черния дроб,което може да е увредено,но това не обхваща цялата площ на дроба.При фиброскан може да има отклонения при 1 степен фиброза,но дава яснота за състоянието на цилия дроб.Аз лично си правих фиброскан  и се доверих на Силвана,че е достатъчно надежден уред.Биопсията крие рискове,които не са за подценяване и е добре да се прави само при нужда.Моят доктор е Балабанска -Токуда.Страхотен специалист и човек.Аз съм на 43г и до сега не знаех за хепатита .Родих на 30г и не ми е првено изследване за Австралййски антиген-но това е друга тема.Живея в провинцията и се изследвах сама ,без причина и ето положителна.Отчаяна и неразбрана от съпруга ми тук във форума намерих подкрепа и отговор на въпросите .Сега вски ден си повтарям,че от нас зависи дали ще се борим-Силвана ме вдъхнови и мотивира да гледам от хубавата страна,че знам за хепатита и ще се следя.Съветвам те и ти да
се опиташ да бъдеш оптимист.Съфорумците са много наясно с информация за всичко и ще получиш подкрепата им.

positivevibes:
Дано всичко да е винаги наред при вас! Щом ултразвука е бил ок това е добре, но при условие, че не сте знаели за носителството, може да е добре да се прегледате отново за ваше спокойствие. Възможно е прегледа да не е бил толкова обстоен, или при мен се е случвало да ми сменят часа, защото човекът, който е трябвало да ме прегледа не е специализиран толкова добре за преглед на черния дроб или поне такава причина ми казаха. Въпреки, че ако има нещо притеснително предполагам всеки би го видял.
Фиброскана в различен метод, при който се изследва твърдостта на черния дроб. Ако има някакви отклонения от нормите или се вижда нещо съмнително при ултразвука може би тогава е добре да се направи биопсия, но не мисля, че е предпочитан метод.
Аз в момента си чакам резултатите от вирусния товар, който беше изследван последно преди 6 месеца. Все още съм в активна фаза за съжаление, но очаквам утре да видя какво се случва с ДНК-то и да видя накъде съм. В моята тема съм писала какво и как пия, но всичко приемам на лична преценка, така че го имайте впредвид. При вас ситуацията е различна, така че не мисля, че имате нужда от много от нещата, които аз приемам. Иначе си се чувствам добре и никога съм нямала оплаквания.

Основното, което трябва да избягвате е алкохол и всякакви вредни храни - пържено, мазни меса и храни и т.н. Не се притеснявайте да питате, за това сме тук. Аз чета доста и въпреки това всеки път научавам нещо ново дори и да чета една и съща статия.

Лени:
Искренно ти пожелавам само добри резултати! :flowers:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия