Автор Тема:  Как мина прегледът ми при проф. Захари Кръстев  (Прочетена 22714 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен amy8

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
zdraveite,
vurnah se predi niakolko dni v bg :).otidoh pri doktora, pri koito sum bila predi pove4e ot 2 godini, kogato za posledno biah v bg.moiat slu4ai mozete da poglednete v sekciata nov 4len, post "zdraveite ot italia".doktora e prof. zahari krustev-kazvat che e mnogo dobur.napravi mi pregled v chastnia my kabinet i ehograf su6to.napravih si izsledvania za alat i asat i za kolichestvoto na virusa v kruvta.tova za kolichestvoto na virusa v kruvta mi stryva 250 lv. :-[-pla6tam si ne kato zdravno osigyrena.o6te chakam rezyltatite i ot dvata.predi da spodelia kakvo mi kazaha sled pregleda i ehografa iskam da vi popitam dali tova,koeto mi kaza doktora e korektno.i taka, kogato go popitah za izsledvaniata za genotip na virysa, toi znaeki, che za momenta ne moga da zapochna lechenie, imaiki predvid vse o6te sloznata mi sityacia bg-italia, mi otgovori , che niamalo smisul da si go pravia, che stryvalo po4ti 500lv i che toi ot dvesta pacienti imal samo edin s genotip 2.pochti vsichki bili s genotip 1 v na6te geografski shirini-taka se izrazi. ???
sled kato me pipna tyk tam kaza che chernia drob mi e mek i e zapazen.sled ehografa rezyltatite sa:

cheren drob:  uvelichen za smetka i na dvata diala.gladuk kontyr.homogenna, izoehogenna stryktyra.

vena porte: 10mm  ???

zluchen mehyr: stena bez trisloinost, bez konkrementi v lumena.

holedoh: nedilatiran

pankreas: suhranen parenhim

slezka: razmeri 90/35 mm

vena lienalis: 4mm

bubreci: suhraneni razmeri i parenhim.bez belezi za hidronefroza.

:oako niakoi moze da me svetne dali deistvitelno tova e dobre kakto kazva toi...PK-Merza kaza da produlza da go pia.pomagal na chernia drob da se bori s virusa.i poneze go popitah za edni petna , koito imam po rucete i krakata.nai veche dolnata chast na krainicite sa mi kato na cherveni i beli petunca-dali ima neshto obshto s funkciite na chernia drob- doktora mi naznachi izsledvania na krioglobulinite.obikolih polovin sofia predi da nameria kude gi praviat, za6toto v aleksndrovska ne gi praviat veche, a toi tam me be6e pratil.i tam chakam o6te rezyltata-ne mi obiasni ni6to za tezi krioglobylini.znaete li ne6to po vuprosa?? ???

surdechni pozdravi na vsichki i uspeh na tezi, koito v momenta se lekyvat.blagodaria za vnimanieto.
6te pi6a pak kato izlezat rezyltatite.

Неактивен zizi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 68
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: проф. Захари Кръстев
« Отговор #1 -: Април 28, 2007, 14:04:27 »
   Здравей Amy8,
много добре че си се върнала вБГ и си започнала да действаш по въпроса с хепатита но първото което трябва да направиш е да си платиш зд. осигуровки. Тогава първо няма да се налага да плащаш скъпи изследвания и второ за да започнеш безплатно лечение по зд.каса трябва да имаш осигуровки нали.Това изследване за генотип се прави когато трябва да ти назначават лечение за да преценят дали да е 6 месечно или12 месечно лечението. Не казвам че няма смисъл да се прави но щом струва 500лв ти до сега си дала250 сметни колко дебело ще ти излезе само изсл. ами ехографските прегледи и още куп неща и накрая без осигуровки няма да ти отпуснат лечение.А иначе че почти няма хора с генотип2и 3 вБГ не е вярно, двамата които сме на лечение в този форум сме генотип3 и сме българи.По скоро доктора ти е имал в предвид че няма смисъл да се прави на този етап заради невъзможноста ти за момента да започнеш лечение и съответно те е предупредил че най разпространен е 1 генотип,а иначе е задължително но когато му дойде времето. Ще се радвам да пишеш по нататък какво си решила да правиш. Успех и до скоро.

Неактивен irka

• усмихната
  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #2 -: Май 01, 2007, 01:42:44 »
Здравей amy8!

Хубаво е, че си правиш изследванията, поне ще знаеш състоянието си в момента, макар че ми се струват много скъпи тези изследвания! :o

За резултатите от ехографския ти преглед нищо не мога да кажа, не съм компетентна! За генотипа - разбира се, че не е смао генотип 1, моят съпруг е с генотип 3, а аз с генотип 1, но сигурно не ти е назначил изследването заради забавянето на лечението!

Поздрави и дано резултатите са добри!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #3 -: Май 02, 2007, 21:15:32 »
Здравей,
Резултатите от ехографа не са най-съществените и не могат да дадат достатъчно ясна картина какво се случва с черния ти дроб. Но за детайлното разчитане наистина си трябва лекар, на мен много малко ми говорят всички показатели, които си изброила.
ALT и AST ще дадат повече информация ако са над нормата. От всичките изследвания най-полезно ще ти бъде изследването на количеството на вируса. За генотипа наистина няма нужда, ще ти трябва в момента, в който решиш да започнеш лечение.
Все пак от нещата, които разказа в предишните ти постове, според мен най-вероятно имаш хепатит C само от няколко години и най-вероятно все още не ти е нанесъл почти никакви вреди.
А за криоглобулините също чувам за първи път, за гамаглобулин съм чувал, но криоглобулин не ми е познат.
Успех с резултатите от изследванията!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007