Автор Тема:  Токсичен хепатит?  (Прочетена 20585 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bi76

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 5
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Недиагностициран/а
Токсичен хепатит?
« -: Април 18, 2008, 09:52:53 »
Здравейте от една много объркана майка! Когато синът ми беше на 48 дена получи кръвоизлив в мозъка. От направените изследвания се установи увеличен черен дроб и стойности на АСАТ-263 и АЛАТ-174. Вкараха ни в болница за изследвания и всички видове хепатити бяха отрицателни. само към ЦМВ положителни, но направихме в ГЕРМАНИЯ изследване и резултатите бяха отрицателни.Заключението беше токсичен хепатит. След тримесечно лечение с карсил и урсофалк чернодробните показатели влязоха в граници. Всеки месец му правех контролни и всичко беше ОК. Преди 3 седмици започна упорита хрема с кашлица. Водих го на лекар и ми предписаха АМОКСИКЛАВ за зачервено гърло.След една седмица гърлото беше добре, но кашлицата и хремата продължаваха. Пак го водих на лекар и ми казаха, че е от зъбите( в момента е на 9 месеца), а той направо въздух не можеше да си поеме от кашлица и сополи. Поисках да му се направят изсл. и левкоцитите бяха 22. Отидохме на рентген и се установи пневмония. Вкараха ни в болница с 39.2 температура, която между впрочем беше от преди три дена и неможех да я смъкна с нищо. За темп. давах хексалгин. В болницата ни направиха биохимия и резултатите АСАТ-174, АЛАТ-303,ГГТП и АФ в норма. Не ми назначиха никакво лечение за черния дроб. лекуваха ни само за пневмония. сега сме в къщи и аз незнам от какво се покачиха чернодробните ензими, добре ли е с дроба? въобще незнам какво да правя. кога мога да му направя нови изследвания? дори сега като пиша сърцето ми е свито и незнам какво да правя. а той още няма сложени и ваксини, тъй като беше на лекарства за кръвоизлива.
« Последна редакция: Април 18, 2008, 10:52:57 от Радослав Русинов »

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 303
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: ТОКСИЧЕН ХЕПАТИТ?
« Отговор #1 -: Април 18, 2008, 10:00:05 »
Скъпа би76, по време на бремеността взимала ли си наркотици или други медикаменти? Пиши малко повече за това как е протекла бременността и въобще пила ли си някакви лекарства за нещо? А относно пневмонията напълно е възможно, моето дете например при пневмония получава бронхиален спазъм - започва да кашля до задушаване и не може да си поеме дъх. Само не разбрах, като е само на 9 месеца защо си му давала хексалгин за температура? Той не е ли само за деца над 12 и възрастни, или има и детски хексалгин? Пожелавам на детенцето ти да се оправи от коварната пневмония. УСПЕХ от мен и чакам да споделиш повече неща!

Неактивен bi76

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Април 18, 2008, 10:10:26 »
абсолютно нищо не съм пила през бременноста си. Беше си съвсем нормална с малко повече повръщане, но за него бях подготвена, защото ми е второ дете и с първото беше така. За хексалгина ме питаш? По лекарско предписание е. мен особено много ме е страх вече да давам каквото и да е след целия този ужас, които преживяхме. Пневмонията вече е излекувана, но за повишението на чернодробните ензими нищо не знам. Между другото до 6 месеца беше изцяло на кърма и след това започнах да го захранвам. Той все още не яде всичко
« Последна редакция: Април 19, 2008, 01:43:49 от Силвана Лесидренска »

Неактивен bi76

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Април 18, 2008, 10:16:48 »
забравих да спомена, че е на постоянни лекарства: ноотропил и неуробекс

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
  • Публикации: 303
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Токсичен хепатит?
« Отговор #4 -: Април 18, 2008, 16:11:50 »
Не знам какво да ти кажа, не мога да си го обясня, чувала съм, че токсичен хепатит се получава при наркомани примерно, които дълго време натрупват отрова в дроба си или са се предозирали било с лекарства, било с венозни наркотици, а също и при хора, които са консумирали отровни гъби или някакви отровни вещества или храни. Докторите предполагат ли от какво може да е? А тези лекарства , които ми пишеи за какво са предписани? Четох някъде в нашия форум , че от силни лекарства също могат да се покачат стойностите на чернодробните изследвания. Това, обаче не обяснява , защо детето е родено с високи стойности. Дано се изяснят нещата. А за хексалгина пак не разбрах има ли детски, защото този който си копувам от аптеката - пише за деца над 12 г. и възрастни.

Неактивен bi76

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Април 18, 2008, 18:35:05 »
хексалгина е същия, само че пише за деца под 12 по лекарско предписание. другите лекарства ги пие за стимулиране на мозъчната дейност, тъй като бяхме с мозъчен кръвоизлив в последствие на хепатита. докторите така и не разбраха от какво се е получил този хепатит. аз лично имам съмнения, че е от противохепатитната ваксина от родилното. незнам дали е възможно

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #6 -: Април 18, 2008, 19:12:19 »
Здравей и от мен и добре дошла във форума!
Съжалявам за всичко, през което трябва да премине синчето ти!
За съжаление, тук във форума, надали някой ще се наеме да се изкаже сериозно по твоя случай, защото е много специфичен и сериозен.
Не разбрах само, в момента в Германия ли живеете?
Ако сте в България, бих могъл да ти препоръчам да отидеш на преглед при някой от сериозните специалисти в областта на лечението на хронични хепатити. По-известните гастроентеролози със сериозен опит в тази област сме ги обсъждали в този раздел: Лекари - специалисти.
Ако сте в Германия, пак моят съвет е да не оставяте нещата на случайността и да си намериш лекар, който е сериозно доказал се специалист в областта на хепатитите и за който има много и само положителни отзиви.
За момента, за съжаление, това което мога да дам като съвет, е само това - намери си възможно най-добрия специалист в областта на хепатитите и чернодробните болести, за да поеме той случая и да чуеш неговото мнение за досегашното лечение и т.н.
Пожелавам ти най-искрено успех в битката!!!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Публикации: 385
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #7 -: Април 18, 2008, 20:42:42 »
Много съжалявам за проблемите със синчето ти, но кураж .Всичко ще се оправи. Искам само да те посъветвам да не вярваш сляпо на това , което ти казват лекарите. Консултирай се с колкото се може повече специалисти .  Имай предвид , че мненията им може да са протеворечиви. Затова се информирай и сама преценяй. Ти си човека който може да си помогне най добре. Не очаквай от лекарите много. Явно те са много ангажирани и не приемат присърце нашите проблеми, както впрочем трябва да бъде. Успех.

Неактивен bi76

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #8 -: Април 19, 2008, 08:42:45 »
Благодаря ви много за милите думи! По настоящем живея в Плевен, синът ми е роден в Хасково и лекуван в Пловдив в университетската болница. Изследванията в Германия ги изпратихме по куриер от Пловдив, за да изклучим циталомегавируса към които беше дал (+). Но след едноседмично лечение с карсил и урсофалк стоиностите станаха отрицателни. До преди един месец чернодробните показатели бяха в норма. Откакто се разболя и влезнахме в болницата видях, че драстично са се вдигнали. Чудя се какво ги провокира? Възможно ли е да е от температурата(39.2) , антибиотиците, парацетамола? Карсил и урсофалк са спряни още преди 4 месеца?

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #9 -: Април 19, 2008, 08:50:08 »
ПО принцип черния дроб реагира при прием на някои медикаменти като антибиотици, обезболяващи и други. Затова при прием на определени лекарства се изисква и следене на чернодробните ензими. На една моя близка почти бяха увредили черния дроб на детето й от много антибиотици.В твоя случай нещата са много по заплетени. Наистина трябва да си намери добър специалист , на който да се довериш.
Надявам се детенцето ти да се оправи и да те радва много.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #10 -: Април 19, 2008, 09:10:02 »
Здравей,
щом си във България, те съветвам да се обърнеш към някой от сериозните специалисти в София. Не оставяй нещата така!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007