Автор Тема:  Резултати от изследванията !  (Прочетена 20313 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 389
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Резултати от изследванията !
« -: Юли 16, 2007, 09:19:32 »
Здравейте  :)
След дълго препускане Бургас-София съм вече на работа и искам да ви пиша как мина и общите ми впечатления ... :)
Не знам защо се хиля толкова ...ама.. може би защото най накрая започнах да действам в моя полза и направих вс тези излследвания.
Изследванията ми за ПСР и количественото излязаха още преди няколко седмици-генотип 1б и количество-858 000 (лекараката тука в Б-с ми каза че това било средно високи стойности).
След като излязоха тези се уговорих с Проф.Чернев да отида за биопсия.Отидох в София,настаниха ме в Александровска болница,правиха ми 2 дни общти изледвания-на кръвта(асат,алат),урина,ЕКГ,ехограф и на 3 ден Чернев ми направи биопсия (който ми е казвал че не боли ме е лъгал много яко  :o болеше ме,ама както и да е,мина ;) ).Постоях до края на деня и на следващия ме пуснаха.
Миналата седмица в края ходих да си взема и резултатите от биопсията.За мое учудване,понеже тука като съм чела за резултати от биопсия има няккави величини-А...Ф...  ,а при мене пише един куп работи дето не разбирам и накрая "Ниска активност на вируса и малки увреждания.." или нещо такова (в момента пиша по памет).
Оформиха ми документите за лечение(сега чакам само едни да ми ги пратят по пощата) и тази седмица най вероятно ще ги пускам в здравната каса и ..ще чакам  ;D
В Александровска ми казаха че сега можело да пускат някаква американска програма и вероятно ще стане бързо,така че и някой друг ако чака...  ;)
Като бях в болницата,бях в една стая с една жена,която започваше лечение-тя е от София,от 7 год е с хепатит С,беше доста добре информирана и ми каза някой неща.Тя членувала в това сдружение "Хепасис" и била доволна защото я информирали за всичко ново свързано с хепатита,каза ми че пие една билка която пречиствала черния дроб т.е. понижава стойносите на АСАТ-а и АЛАТ-а.Билката е бял трън.
И още нещо-Чернев ми каза че не е хубаво болните от хепатит да се излагат на слънце-с една дума да се пекат било то на плажа или на басейна,защото слънцето активирало този вирус.Може да се къпиш в морето но да се печеш НЕ.Иначе общо взето съм доволна от отношението там,лекарите са мили,отговарят  ти на въпросите,а Чернев го видях само веднъж за целия ми престой.
Това е.Надявам се вече следващия път като ходя в София да е за започване на лечение  ;D
Поздрави на всички! ;)
Давай на всеки твой ден шанса да бъде най-добрият в живота ти!

Неактивен irka

• усмихната
  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
Re: Резултати от изследванията !
« Отговор #1 -: Юли 16, 2007, 09:36:51 »
Здравей Jina!

Радвам се, че вече си наясно със състоянието си! Наистина количеството на вируса в кръвта ти е средно високо.

Аааа и аз не съм била тази която е казала, че биопсията не боли. :-X Мен ме болеше доста и по време на биопсията и след това! :P Но се преживява де! ;)

По принцип в моите резултати от биопсията - активността е А, а фиброзата/степента на увреждане на черния дроб/ е Ф Аз четох, че тези показатели се измерват в степен от 0 до 4, може би при теб са 0 и затова така са ги написали, не знам!

А това за слънцето не ми харесва, ама хич! :P Аз от две седмици ходя почти всеки ден на плаж /ама в София  :'(/ и много си се кефя. 8)  Едва ли, двуседмично излагане на слънце ще повлияе толкова зле! Поне така се надявам де! ;)

Действай със Здравната каса и после ще си чакаме заедно! :)

Поздрави!

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #2 -: Юли 16, 2007, 10:01:42 »
 Здравей,
добре е че всичко се развива така. Пожелавам ти да започнеш възможно по-скоро лечение и да не се проявяват толкова странични ефекти.

Това за слънцето е нещо ново! Не го бях чувал, сега с чудя дали и за хепатит В важи или може би е градска легенда.
Доктора обясни ли ти как се активира от слънцето този вирус?!?

Поздрави Емо!

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #3 -: Юли 16, 2007, 10:22:59 »
"Доктора обясни ли ти как се активира от слънцето този вирус?!?"
Ми нее,нищо друго не ми каза.
И на мен хич не ми хареса това,ама лекарката ми тука в Б-с каза,че рано сутрин или по късно следобед с чадър може да си ходя на плаж ;),да не е на обяд в най големия пек де.
Irka а до кога те боля,щото аз даже и сега(1 седмица след биоспсията)като лежа надясната страна ме понаболява,е понася  се де ама ....нормално ли е ?!!

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Юли 16, 2007, 10:28:20 »
А и мисля че се отнася за всички видове хепатит,за съжаление ...

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #5 -: Юли 16, 2007, 20:28:52 »

Irka а до кога те боля,щото аз даже и сега(1 седмица след биоспсията)като лежа надясната страна ме понаболява,е понася  се де ама ....нормално ли е ?!!

Ами, да ти кажа честно, доста си ме боля. Може би седмица, десетина дни, нещо такова беше! Мъжа ми го боля два дни и беше О.К, а аз само охках, ама не че се преструвах! :-\ Даже докторката ме викна на ехограф да ме види защото се притесни, че ме боли много, но всичко си беше наред.

На мен ми я направиха с местна упойка и не стига, че ме болеше след биопсията, ами и докато я правеше доктора направо се изцъклих от болка! А на мъжа ми му я направиха с пълна упойка и нищо не е усетил, само болката след това, ама нали ти казах- само 2-3 дни. А аз щото съм била жена и два пъти съм раждала, та една биопсия ли няма да издържа?! Чувствам се прецакана пък! >:(  ;)

След биопсията гледаха ли те на ехограф?

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #6 -: Юли 17, 2007, 08:25:09 »
Оооо да,пълна упойка звучи много по добре.На мен също ми я правиха с местна и мен така ме болеше.А пък лекуващата ми тука ми вика "Не боли,все едно те ухапва комар."  Cheesy
Явно мен искат да ме подготвят за болките при раждане  Cheesy
Не,след биопсията не са ми правили ехофраф.А трябва ли ?!
Irka сега мъжа ти е на лечение,нали.Как му понася?
« Последна редакция: Юли 17, 2007, 09:27:21 от Emanuil Denkov »

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • хепB
    • Профил
« Отговор #7 -: Юли 17, 2007, 09:28:00 »
Цитат
Не,след биопсията не са ми правили ехофраф.А трябва ли ?!

Абсолютно задължително е! Ако пациента има болки може да са в резултат на образуван хематом или разкъсвания. Обезателно трябва непосредствено и известен период след биопсията да се направи ехограф. И без това всеки болен от хепатит В или С трябва поне 2 пъти годишно на ехограф.
« Последна редакция: Юли 17, 2007, 11:30:59 от Emanuil Denkov »

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Юли 17, 2007, 11:05:52 »
 :o
Защо не са ми направили!?!
Какво е хематон?

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • хепB
    • Профил
« Отговор #9 -: Юли 17, 2007, 11:39:15 »
Цитат
Защо не са ми направили!?!
Не знам ??? Първото нещо след като лежах на една страна след биопсията беше да ми направят ехография. Понеже имаше голяма опашка, казах на сестрата, че имам болки и специално включиха екстра ехограф за мене!

Цитат
Какво е хематон?
хематом
ограничено натрупване на кръв в тъканите поради кръвоизлив.

При мене като казаха, че можело да образувам такова нещо чух "хепатом"(рак на черния дроб) и направо ми побеля косата от страх.

Моят съвет е да отидеш на ехограф да ти видят черния дроб и не само него. Но сега да не изпаднеш в паника! Най-вероятно нищо няма.
Поздрави Емо!

Неактивен Stefan

• Степен на активност - Студент
  • Публикации: 175
    • Профил
« Отговор #10 -: Юли 17, 2007, 19:13:03 »
Jina,

radvam se che sa ti izlezli izsledvaniata nai nakraia. pishi ni tochno kakvo sa ti pisali ot biopsiata.

tova za slanceto za parvi pat go chuvam. znam che dokato si na lechenie e hubavo da se izbiagva slanceto zashtoto kojata e po chuvstvitelna ot rivabirina i interferona. az lichno niamam problemi s slanceto. hubavo shte e da potarsim malko info po tozi vapros zashtoto malko mi e samnitelno tova izkazvane.

Inache za bilkite sashto shte ti kaja kakvo mislia i kakvo sum chel. Milk Thistle e ednata bilka koiato e nai izvestna i uj nai mnogo pomaga na chernia drob, no tazi bilka kakto i koiato i da e druga ne samo ne se prepoprachvat a daje triabva da se izbiagvat predi i po vreme na lechenie. te mogat da imat otricatelen efect ako se vzimat po vreme i predi lechenieto, poneje imat sposobnostta da vliaiat na kravnite izsledvania. tezi kravni izsledvania se praviat pochti na vseki 2 sedmici ili mesec po vreme na lechenieto i e mnogo vajno da sa korektni zashtoto spored tiah se gleda kak organizma ti priema interferona i rivabirina. a i intereferona i rivabirina sami po sebe si sa dostatachni da izchistat virusa. zatova vnimavai kogato vzimash bilki. ako niama da se lekuvash skoro predpolagam ne e takuv problem, no predi i po vreme na lechenie izbiagvai vsiakakvi takiva. prepoprachvat se samo multivitamini bez iron v tiah da se vzimat dokato si na lechenie i paracetamol ili podobni za glavobolieto i temperaturata (nikakuv aspirin!), moje niakoi antidepresanti i sanotvorni, kakto i kremove za ovlajniavane na kojata i protiv sarbeji, obrivi...

Pozdravi
Stefan

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Юли 18, 2007, 11:08:25 »
Охх,тия антидепресанти и сънотворни хич не ми звучат добре...
Стефан,при теб как е?В смисъл как се чувстваш с тези лекарства,нещо странично...?!
Даа,това за тези билките ми звучи доста логично  ;)
Утре ще си взема биопсията и ще цитирам малко,може някой да знае какво означават вс тия ...термини  :D

Неактивен Stefan

• Степен на активност - Студент
  • Публикации: 175
    • Профил
« Отговор #12 -: Юли 18, 2007, 19:09:44 »
Jina,

trudno mi e da ti obiasnia kak se chuvstvam ot lekarstvata s dve dumi. temata e dosta po shiroka i pri vseki e razlichno.
Az moje da se kaje che sum kasmetlia i niamam osobeni stranichni efecti. sega niamam vreme, no po kasno shte ti pisha po podrobno. kato cialo na men nai mi prechi che se chuvstvam umoren prez pove4eto vreme, leko se depresiram, silno sum iznerven i vsichki me drazniat mnogo, imam glavobolie no to minava kato pia neshto, ne iam dostatachno i otslabnah malko, kojata mi e mnogo suha i imah obrivi v nachaloto.  tova moje bi sa nai lekite stranichni efecti , ima i po seriozni. za vseki edin stranichen efect si ima i nachini za oblekchavaneto mu. na tozi link ima mnogo hubavi saveti, a i az moga da ti napisha posle tova koeto lekarite mi kazaha. prosti neshta sa no naistina pomagat.

http://www.hepatitis.va.gov/vahep?page=treat-05-00

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #13 -: Юли 19, 2007, 09:09:46 »
Ще съм ти благодарна ако ми кажеш за съветите който са ти дали лекарите.
Мисля си че вие-Ти,Радо и всички други който са минали по пътя на лечението или сега минават сте истински герой.Чела съм листовката на Пегасис-а и останах зяпнала като свърших...
Продължавайте да се борите  ;)

Ето и какво са ми писали в биопсията,някой ако разбира нещо ... да казава 
"Оскъдни до умерени мононуклеарни инфилтратив порталните пространства при запазена гранична ламела и фибропластични промени в умерена степен с ламеларна фиброза около жлъчни каналчета.В лумена на доста жлъчни каналчета са налице агрегати от левкоцити.Единични портопортални bridging некрози с оскъден мононуклеарен инфилтрат всред колабиралата ретикулна строма.Попада се на зрително поле, с изразена ламеларна фиброза окло жлъчен канал и оформена фиброзна септа,разсичаща паренхима с почти липсващ възпалителен инфилтрат всред фиброзата/кас е се за единична фиброзна септа/.Като цяло архитектониката на черния дроб е запазена.Паренхиматозна дистрофия на хепатоцитите и огнищна вакуолерна дистрофия.Единични лобуларни некрози.
Заключение:Хроничен хепатит с ниска степен на активност."
Старах се дапиша всичко буква по буква   :D

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • хепB
    • Профил
« Отговор #14 -: Юли 19, 2007, 09:41:03 »
Ето и какво са ми писали в биопсията,някой ако разбира нещо ... да казава 
"Оскъдни до умерени мононуклеарни инфилтратив порталните пространства при запазена гранична ламела и фибропластични промени в умерена степен с ламеларна фиброза около жлъчни каналчета.В лумена на доста жлъчни каналчета са налице агрегати от левкоцити.Единични портопортални bridging некрози с оскъден мононуклеарен инфилтрат всред колабиралата ретикулна строма.Попада се на зрително поле, с изразена ламеларна фиброза окло жлъчен канал и оформена фиброзна септа,разсичаща паренхима с почти липсващ възпалителен инфилтрат всред фиброзата/кас е се за единична фиброзна септа/.Като цяло архитектониката на черния дроб е запазена.Паренхиматозна дистрофия на хепатоцитите и огнищна вакуолерна дистрофия.Единични лобуларни некрози.
Заключение:Хроничен хепатит с ниска степен на активност."

Първо чудесно, че хепатита ти е с ниска акривност, това е много добре. Но аз съм дотук. Интересно ми е някой да го преведе това на нормален език:)

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007