Здравейте
След дълго препускане Бургас-София съм вече на работа и искам да ви пиша как мина и общите ми впечатления ...
Не знам защо се хиля толкова ...ама.. може би защото най накрая започнах да действам в моя полза и направих вс тези излследвания.
Изследванията ми за ПСР и количественото излязаха още преди няколко седмици-генотип 1б и количество-858 000 (лекараката тука в Б-с ми каза че това било средно високи стойности).
След като излязоха тези се уговорих с Проф.Чернев да отида за биопсия.Отидох в София,настаниха ме в Александровска болница,правиха ми 2 дни общти изледвания-на кръвта(асат,алат),урина,ЕКГ,ехограф и на 3 ден Чернев ми направи биопсия (който ми е казвал че не боли ме е лъгал много яко
болеше ме,ама както и да е,мина
).Постоях до края на деня и на следващия ме пуснаха.
Миналата седмица в края ходих да си взема и резултатите от биопсията.За мое учудване,понеже тука като съм чела за резултати от биопсия има няккави величини-А...Ф... ,а при мене пише един куп работи дето не разбирам и накрая "Ниска активност на вируса и малки увреждания.." или нещо такова (в момента пиша по памет).
Оформиха ми документите за лечение(сега чакам само едни да ми ги пратят по пощата) и тази седмица най вероятно ще ги пускам в здравната каса и ..ще чакам
В Александровска ми казаха че сега можело да пускат някаква американска програма и вероятно ще стане бързо,така че и някой друг ако чака...
Като бях в болницата,бях в една стая с една жена,която започваше лечение-тя е от София,от 7 год е с хепатит С,беше доста добре информирана и ми каза някой неща.Тя членувала в това сдружение "Хепасис" и била доволна защото я информирали за всичко ново свързано с хепатита,каза ми че пие една билка която пречиствала черния дроб т.е. понижава стойносите на АСАТ-а и АЛАТ-а.Билката е бял трън.
И още нещо-Чернев ми каза че не е хубаво болните от хепатит да се излагат на слънце-с една дума да се пекат било то на плажа или на басейна,защото слънцето активирало този вирус.Може да се къпиш в морето но да се печеш НЕ.Иначе общо взето съм доволна от отношението там,лекарите са мили,отговарят ти на въпросите,а Чернев го видях само веднъж за целия ми престой.
Това е.Надявам се вече следващия път като ходя в София да е за започване на лечение
Поздрави на всички!