Вирусен хепатит - Обща дискусия > Диагностика

 Резултати от изследванията !

(1/5) > >>

Jina:
Здравейте  :)
След дълго препускане Бургас-София съм вече на работа и искам да ви пиша как мина и общите ми впечатления ... :)
Не знам защо се хиля толкова ...ама.. може би защото най накрая започнах да действам в моя полза и направих вс тези излследвания.
Изследванията ми за ПСР и количественото излязаха още преди няколко седмици-генотип 1б и количество-858 000 (лекараката тука в Б-с ми каза че това било средно високи стойности).
След като излязоха тези се уговорих с Проф.Чернев да отида за биопсия.Отидох в София,настаниха ме в Александровска болница,правиха ми 2 дни общти изледвания-на кръвта(асат,алат),урина,ЕКГ,ехограф и на 3 ден Чернев ми направи биопсия (който ми е казвал че не боли ме е лъгал много яко  :o болеше ме,ама както и да е,мина ;) ).Постоях до края на деня и на следващия ме пуснаха.
Миналата седмица в края ходих да си взема и резултатите от биопсията.За мое учудване,понеже тука като съм чела за резултати от биопсия има няккави величини-А...Ф...  ,а при мене пише един куп работи дето не разбирам и накрая "Ниска активност на вируса и малки увреждания.." или нещо такова (в момента пиша по памет).
Оформиха ми документите за лечение(сега чакам само едни да ми ги пратят по пощата) и тази седмица най вероятно ще ги пускам в здравната каса и ..ще чакам  ;D
В Александровска ми казаха че сега можело да пускат някаква американска програма и вероятно ще стане бързо,така че и някой друг ако чака...  ;)
Като бях в болницата,бях в една стая с една жена,която започваше лечение-тя е от София,от 7 год е с хепатит С,беше доста добре информирана и ми каза някой неща.Тя членувала в това сдружение "Хепасис" и била доволна защото я информирали за всичко ново свързано с хепатита,каза ми че пие една билка която пречиствала черния дроб т.е. понижава стойносите на АСАТ-а и АЛАТ-а.Билката е бял трън.
И още нещо-Чернев ми каза че не е хубаво болните от хепатит да се излагат на слънце-с една дума да се пекат било то на плажа или на басейна,защото слънцето активирало този вирус.Може да се къпиш в морето но да се печеш НЕ.Иначе общо взето съм доволна от отношението там,лекарите са мили,отговарят  ти на въпросите,а Чернев го видях само веднъж за целия ми престой.
Това е.Надявам се вече следващия път като ходя в София да е за започване на лечение  ;D
Поздрави на всички! ;)

irka:
Здравей Jina!

Радвам се, че вече си наясно със състоянието си! Наистина количеството на вируса в кръвта ти е средно високо.

Аааа и аз не съм била тази която е казала, че биопсията не боли. :-X Мен ме болеше доста и по време на биопсията и след това! :P Но се преживява де! ;)


По принцип в моите резултати от биопсията - активността е А, а фиброзата/степента на увреждане на черния дроб/ е Ф Аз четох, че тези показатели се измерват в степен от 0 до 4, може би при теб са 0 и затова така са ги написали, не знам!


А това за слънцето не ми харесва, ама хич! :P Аз от две седмици ходя почти всеки ден на плаж /ама в София  :'(/ и много си се кефя. 8)  Едва ли, двуседмично излагане на слънце ще повлияе толкова зле! Поне така се надявам де! ;)

Действай със Здравната каса и после ще си чакаме заедно! :)

Поздрави!

Емануил Денков:
 Здравей,
добре е че всичко се развива така. Пожелавам ти да започнеш възможно по-скоро лечение и да не се проявяват толкова странични ефекти.

Това за слънцето е нещо ново! Не го бях чувал, сега с чудя дали и за хепатит В важи или може би е градска легенда.
Доктора обясни ли ти как се активира от слънцето този вирус?!?

Поздрави Емо!

Jina:
"Доктора обясни ли ти как се активира от слънцето този вирус?!?"
Ми нее,нищо друго не ми каза.
И на мен хич не ми хареса това,ама лекарката ми тука в Б-с каза,че рано сутрин или по късно следобед с чадър може да си ходя на плаж ;),да не е на обяд в най големия пек де.
Irka а до кога те боля,щото аз даже и сега(1 седмица след биоспсията)като лежа надясната страна ме понаболява,е понася  се де ама ....нормално ли е ?!!

Jina:
А и мисля че се отнася за всички видове хепатит,за съжаление ...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия