Вирусен хепатит - Обща дискусия > Диагностика

 Резултати от изследванията !

<< < (2/5) > >>

irka:

--- Цитат на: Jina в Юли 16, 2007, 10:22:59 ---
Irka а до кога те боля,щото аз даже и сега(1 седмица след биоспсията)като лежа надясната страна ме понаболява,е понася  се де ама ....нормално ли е ?!!

--- Край на цитат ---

Ами, да ти кажа честно, доста си ме боля. Може би седмица, десетина дни, нещо такова беше! Мъжа ми го боля два дни и беше О.К, а аз само охках, ама не че се преструвах! :-\ Даже докторката ме викна на ехограф да ме види защото се притесни, че ме боли много, но всичко си беше наред.

На мен ми я направиха с местна упойка и не стига, че ме болеше след биопсията, ами и докато я правеше доктора направо се изцъклих от болка! А на мъжа ми му я направиха с пълна упойка и нищо не е усетил, само болката след това, ама нали ти казах- само 2-3 дни. А аз щото съм била жена и два пъти съм раждала, та една биопсия ли няма да издържа?! Чувствам се прецакана пък! >:(  ;)

След биопсията гледаха ли те на ехограф?

Jina:
Оооо да,пълна упойка звучи много по добре.На мен също ми я правиха с местна и мен така ме болеше.А пък лекуващата ми тука ми вика "Не боли,все едно те ухапва комар."  Cheesy
Явно мен искат да ме подготвят за болките при раждане  Cheesy
Не,след биопсията не са ми правили ехофраф.А трябва ли ?!
Irka сега мъжа ти е на лечение,нали.Как му понася?

Емануил Денков:

--- Цитат ---Не,след биопсията не са ми правили ехофраф.А трябва ли ?!
--- Край на цитат ---

Абсолютно задължително е! Ако пациента има болки може да са в резултат на образуван хематом или разкъсвания. Обезателно трябва непосредствено и известен период след биопсията да се направи ехограф. И без това всеки болен от хепатит В или С трябва поне 2 пъти годишно на ехограф.

Jina:
 :o
Защо не са ми направили!?!
Какво е хематон?

Емануил Денков:

--- Цитат ---Защо не са ми направили!?!
--- Край на цитат ---
Не знам ??? Първото нещо след като лежах на една страна след биопсията беше да ми направят ехография. Понеже имаше голяма опашка, казах на сестрата, че имам болки и специално включиха екстра ехограф за мене!


--- Цитат ---Какво е хематон?
--- Край на цитат ---
хематом
ограничено натрупване на кръв в тъканите поради кръвоизлив.

При мене като казаха, че можело да образувам такова нещо чух "хепатом"(рак на черния дроб) и направо ми побеля косата от страх.

Моят съвет е да отидеш на ехограф да ти видят черния дроб и не само него. Но сега да не изпаднеш в паника! Най-вероятно нищо няма.
Поздрави Емо!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия