Здравей те!Незнам дали в този раздел трябва да пиша,моля да ме извините.Преди две седмици се наложи на майка ми да и бъде поставен пейсмейкър.Всичко беше наред,до деня в който отидохме да и свалят конците и докато чакаме и разглеждам епикризата виждам че има правено изследване за хепатит В и резултата е положителен.Шок.Никой нищо не ни е казал.Питаме сестрата.Викат някаква лекарка,която поглежда епикризата и казва :"не съм ви консултирала,защото тогава съм била в отпуск."Каза да и намравим повторно изследване след месец и ако и положително да се обадим.Посъветва ме да се изследвам аз и детето ми (на 8 години).Същия ден още нови изследвания на всички.Слава на Бога детето е отрицателно аз също ....но мама не.В лабораторията ми казаха на нея да и изследваме HBsAg и HBsAgколичествен,който прие нея е 52.000UI/ml.Започнах да чета в нета и виждам колко много неща е добре да се изследват,но наистина нищо не разбирам.Имаме час за преглед във ВМА София,но ми се искаше да имам и други готови изследвания,а незнам какви трябва да бъдат.По тел.сестрата ми каза да изследваме за хепатит Ц,но тя е изследвана в болницата и е отрицателна.Доста съм притеснена и имам хиляди въпроси !Иначе тя има ПКК при която всичко е наред.ALAT ,иASAT също са в норма,факторите на куагулацията също са в норма.Моля ви посъветвайте ме как да действам от тук нататък!Благодаря ви и бъдете здрави!