Здравейте, в темата за опции за лечение на Хепатит С дадох максимално пълно описание на състоянието на съпруга ми и опита ни с доц. Антонов. Никога не бих си позволила да правя напразни нападки, аз ви описвам точно какво се случи. Тук искам да внеса уточнение, че преди започване на терапията, съпругът ми се чувстваше добре, без оплаквания. След старта на пегилирания интерферон и рибаваринът, неговото състояние рязко се влоши и за първи път започна да се оплаква от тежест в дясно, която продължава и сега. Тъй като, съпругът ми не е здравноосигурен (той е със статут на продължително пребиваващ в БГ гражданин на Великобритания) и работи интензивно в чужбина, ние имаме ограничено време за действие, когато е в България, точно заради това ние си купихме лекарствата. След като съобщихме на доц. Антонов по телефона нивото на тромбоцитите и той ни каза да прекратим терапията, мислехме си, че е нужна спешна консултация с него, като лекуващ лекар, за да направим нужните изследвания и да продължим с някакъв вид терапия - все пак ни оставаха само два месеца до края на шест месечната терапия, а съпругът ми трябваше да замине след две седмици. През този двуседмичен период доц. Антонов не отговори на нашите позвънявания, направени по различно време на деня. Проф. Чернев бе първият, който изрази съмнение за цироза и изказа пълното си несъгласие с терапията. Важно уточнение, което искам да направя е, че уговорените срещи от доц. Антонов се провеждаха в болница "Св. Иван Рилски" по обед и въпреки нашите молби и настояване да си платим за отделеното време и консултации, той не приемаше, но така и не направи истински преглед, ехогравски тест или друго, а направо написа репецта след RNA теста, което още тогава ни се стори необичайно, и ни насочи към лекар представител на Копегус и Пегасис. В общи линии това е положението. В момента очаквам завръщането на съпруга ми, за да направим нужните изследвания с проф.Чернев, за да уточним вида и фазата на цирозата. Четох за компютърна томография на черния дроб, като прецизно средство за установява на цироза и съм запазила час за такава в болница " Св. Екатерина". Какво е вашето мнение. Поздрави