Автор Тема:  доц. д-р Антонов - болница "Св. Иван Рилски", София  (Прочетена 127596 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Тези номера ми ги прати г-жа Бонева, не би трябвало да са грешни.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

• Профил
    • My Home Page
Последно уточнение по въпроса за телефоните, правилния номер на Мтел е този: 0888/xxxxxx
Може да ползвате тези трите, които дадох малко по-горе.

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Октомври 02, 2011, 18:37:23 от Радослав Русинов »

Неактивен todborce

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 86
    • Профил
Re: доц. д-р Антонов - болница "Св. Иван Рилски", София
« Отговор #17 -: Август 02, 2009, 22:50:24 »
Здравейте,

Искам да споделя и изкажа благодарността си от посещението при доц.Антонов, клиника И.Рилски, София, на 30.07т.г.

Записах се по телефона при мед.сестра, когато той беше още в отпуска, като аз избрах датата и часа, първия час от 13.30.

Когато отидох, пред кабинета имаше много хора, като някои казаха, че чакат от сутринта, други казваха, че били повикани от доцента за преглед, парадираха, че го познават. Тъкмо преценявах шансовете си, когато доцента дойде и аз бях повикан според регламента.

Вътре доцента прегледа подробно всичко в документите, което ми което го интересуваше, изслуша ме и даде мнението си, след което почна да отговаря на въпросите ми абсолютно професионално и аргументирано. И всичко това без бързане и припряност. Накрая каза, че не дължа пари и пак да заповядам, когато имам нужда. Останах изумен. Още повече останах доволен, че чух това от него това, което ми се искаше да чуя.

Всъщност миналата година пак бях при доцента на консултация и като се вземе под внимание ценното интервю, което той даде пред модераторите на Форума, преди известно време, мога да кажа, Отлични впечатления.

Успехи
« Последна редакция: Август 02, 2009, 23:33:35 от Радослав Русинов »

Неактивен vetil

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 13
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #18 -: Август 14, 2009, 15:38:12 »
аз вече втори път лежа в клиниката доволент съм от целия екип и най вече от вниманието и разбирането на доц.Антонов той ми прави биопсията хиляди благодарности

Неактивен smoke2

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #19 -: Септември 09, 2009, 13:02:18 »
Едва ли е практика, но мен ме прие без час за консултация. Няколко разменени изречения били напълно безплатни. :)
Малко са хората като него, дано има повече! БЛАГОДАРЯ!

Неактивен winx

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 14
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно завършенo
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #20 -: Октомври 10, 2009, 20:10:30 »
Здравейте, съпругът ми бе диагностициран с хепатит С и по стечение на обстоятелствата се свързахме с доц. Антонов на свободен прием. След кръвните изследвания и установяване на броя на вируса, но без други изследвания, той изписа шест месечна терапия с Копегус и Пегасис. За съжаление към края на четвъртия месец тромбоцитите на съпругът ми паднаха до критично ниво от 18 (при норм. 145-320), след като се обадихме на доц. Антонов и му казахме за ситуацията той каза да прекратим терапията( за която вече бяхме платили 7000евро) и да чакаме 2014 г, когато ще бъдат пуснати на пазара лекарства без интерферон. И.......... повече не си вдигна телефона при наши позвънявания  :sad3:, а ние имахме нужда от преглед, от консултация и т.н. Така че се принудихме да се свържем с проф. Чернев, който има съмнения за цироза и каза, че направената терапия е била абсолютно противопоказна и дори може би е увредила допълнително черният дроб. Пиша ви своята история, заради страха, който изпитвам и съмненията ми относно хуманността на някои лекари. Очаквам съпругът ми да се върне в нач. на Ноември и да се свържем с проф. Чернев, за да направим ехография, отново пълни изследвания и т.н. Притеснението ми е, дали ще можем да продължим някакво лечение на хепатит С. Моля, ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация : организмът не приема пегилиран интерферон в комбинация с рибаварин, да ми даде съвет и своят опит.  Поздрави

Неактивен Sciencemax

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 129
  • sincemax@gmail.com
    • Профил
    • Помощна информация за болните от Хепатит!
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #21 -: Октомври 10, 2009, 20:32:52 »
Монотерапия с Алиния 12 седмици + интерферон за още 24 седмици, ако издържат тромбоцитите, дори и с половин доза!

http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=2240.msg25086;topicseen#msg25086

http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1641.0

Направи си тест за цироза с таблицата!

http://sites.google.com/site/sinsemax/Home

После ще дам мнение!

Съобщение от администраторите: Лекарството Алиния все още официално не е одобрено за лечение на хепатит C. Приема на Алиния за лечение на хепатит C без лекарско предписание и без лекарски надзор, може да крие риск за Вашето здраве! Предписването на конкретни курсове на лечение и определянето на дозировката, на което и да е лекарство за лечение на вирусни хепатити, може да се извършва само от лекар-специалист!

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #22 -: Октомври 11, 2009, 10:46:00 »
Здравейте, съпругът ми бе диагностициран с хепатит С и по стечение на обстоятелствата се свързахме с доц. Антонов на свободен прием. След кръвните изследвания и установяване на броя на вируса, но без други изследвания, той изписа шест месечна терапия с Копегус и Пегасис. За съжаление към края на четвъртия месец тромбоцитите на съпругът ми паднаха до критично ниво от 18 (при норм. 145-320), след като се обадихме на доц. Антонов и му казахме за ситуацията той каза да прекратим терапията( за която вече бяхме платили 7000евро) и да чакаме 2014 г, когато ще бъдат пуснати на пазара лекарства без интерферон. И.......... повече не си вдигна телефона при наши позвънявания  :sad3:, а ние имахме нужда от преглед, от консултация и т.н. Така че се принудихме да се свържем с проф. Чернев, който има съмнения за цироза и каза, че направената терапия е била абсолютно противопоказна и дори може би е увредила допълнително черният дроб. Пиша ви своята история, заради страха, който изпитвам и съмненията ми относно хуманността на някои лекари. Очаквам съпругът ми да се върне в нач. на Ноември и да се свържем с проф. Чернев, за да направим ехография, отново пълни изследвания и т.н. Притеснението ми е, дали ще можем да продължим някакво лечение на хепатит С. Моля, ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация : организмът не приема пегилиран интерферон в комбинация с рибаварин, да ми даде съвет и своят опит.  Поздрави
Здравей,
По отношение на възможностите за лечение ти писах в другата тема, която си стартирала: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=2243.0
Четейки това, което си написала, видях, че казваш, че сте дали за лечението 7 000 евро. Каква е била причината за това, не сте искали да чакате Здравната каса да отпусне лечение, или е имало някаква друга причина.
Тук искам да отговоря и по отношение на лечението, което сте провели при доц. Антонов и на обвиненията, които му отправяш.
Доколкото разбирам от това, което казваш, доц. Антонов не ви е направил биопсия, можеш ли да потвърдиш това, за да съм сигурен, че съм разбрал правилно.
Терапията с интерферон и рибавирин не може да се нарече абсолютно противпоказна, но при пациенти с цироза те трябва да бъдат наблюдавани много внимателно, защото наистина има случаи при които състоянието на черния дроб може да се влоши. В същото време например при генотип 1 има 30% шанс с такава терапия да се изчисти вируса именно при хора с цироза. Така, че не можем да я наречем противопоказна, но може в случая със съпруга ти (ако се потвърди наличието на цироза) тя да е била такава за неговия конкретен случай.
Относно това, че доц. Антонов не си е вдигал телефона - не трябва да очакваш да се свържеш с него по този начин задължително, най-сигурния начин е да отидете на място в болницата и там да говорите с него. На мен също многократно ми е затварял телефона или пък се е оказвало, че телефона му е изключен, когато му звъня, и това е съвсем нормално, като се има предвид, че той цял ден преглежда пациенти, прави визитации и има много натоварен график.

Поздрави,
Радо

Неактивен winx

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #23 -: Октомври 11, 2009, 19:29:04 »
Здравейте, в темата за опции за лечение на Хепатит С дадох максимално пълно описание на състоянието на съпруга ми и опита ни с доц. Антонов. Никога не бих си позволила да правя напразни нападки, аз ви описвам точно какво се случи. Тук искам да внеса уточнение, че преди започване на терапията, съпругът ми се чувстваше добре, без оплаквания. След старта на пегилирания интерферон и рибаваринът, неговото състояние рязко се влоши и за първи път започна да се оплаква от тежест в дясно, която продължава и сега. Тъй като, съпругът ми не е здравноосигурен (той е със статут на продължително пребиваващ в БГ гражданин на Великобритания) и работи интензивно в чужбина, ние имаме ограничено време за действие, когато е в България, точно заради това ние си купихме лекарствата. След като съобщихме на доц. Антонов по телефона нивото на тромбоцитите и той ни каза да прекратим терапията, мислехме си, че е нужна спешна консултация с него, като лекуващ лекар, за да направим нужните изследвания и да продължим с някакъв вид терапия - все пак ни оставаха само два месеца до края на шест месечната терапия, а съпругът ми трябваше да замине след две седмици. През този двуседмичен период доц. Антонов не отговори на нашите позвънявания, направени по различно време на деня. Проф. Чернев бе първият, който изрази съмнение за цироза и изказа пълното си несъгласие с терапията. Важно уточнение, което искам да направя е, че уговорените срещи от доц. Антонов се провеждаха в болница "Св. Иван Рилски" по обед и въпреки нашите молби и настояване да си платим за отделеното време и консултации, той не приемаше, но така и не направи истински преглед, ехогравски тест или друго, а направо написа репецта след RNA теста, което още тогава ни се стори необичайно, и ни насочи към лекар представител на Копегус и Пегасис. В общи линии това е положението. В момента очаквам завръщането на съпруга ми, за да направим нужните изследвания с проф.Чернев, за да уточним вида и фазата на цирозата. Четох за компютърна томография на черния дроб, като прецизно средство за установява на цироза и съм запазила час за такава в болница " Св. Екатерина". Какво е вашето мнение. Поздрави

Неактивен winx

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #24 -: Октомври 11, 2009, 19:39:25 »
И наистина, до момента на последният ни разговор, ние бяхме с чудесни впечатления от доц. Антонов, един изключително приятен, ерудиран и добронамерен човек. Единственото ни притеснение бе, че явно поради голямата си заетост, той не може да ни обърне достатъчно внимание. Питахме се не е ли необходимо да се направят някакви изследвания на черният дроб, да се види има ли поражения от хепатит С. Но доверявайки се на доказал се лекар в областта си и в отчаянието и бързината си, не се усъмнихме нито за миг в неговата преценка. Сега започваме отначало, надявам се не с допълнително увреден черен дроб.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #25 -: Октомври 12, 2009, 10:49:25 »
Мисля, че наистина най-добрия вариант е при първа възможност пак да говорите с доц. Антонов и да му разкажете за проблемите си с лечението. Дайте му шанс да чуете неговата гледна точка от първо лице. Ако смятате, че той е допуснал грешка чуйте и неговата позиция. Не знам защо не е била направена биопсия, може той да е имал предвид нещо, което не знаем.

Неактивен winx

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #26 -: Октомври 13, 2009, 10:11:43 »
При първа възможност, след връщането на съпруга ми, ще се опитаме да се видим с доц. Антонов и да изясним неговите действия и преценка и да го уведомим за състоянието на съпруга ми в момента.  Поздрави

Неактивен mihaela

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 74
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #27 -: Октомври 13, 2009, 13:28:26 »
Аз лично съм очарована от разбирането, което доц.Антонов прояви към мен. Разбира се, не вие най-добре знаете през какво сте преминали. Единствено мога да коментирам, че звучи малко несериозно да издирвате лекуващия си лекар по телефона при положение, че лечението е довело до подобни усложнения. Отидете на място. С мен доц.Антонов разговаря на място без да имам уговорен час, просто бях ужасно притеснена и го намерих в болницата.
Успех
Михаела

Неактивен veselinain

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 17
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Статус: Има близък с хепатит B
Здравейте!
  Незнам ,дали тази тема е точното място,но много искам да Благодаря на доц.Антонов  иг-жа  Габи  Бонева за доброто отношение, което имат към своите пациенти .
  Благодарим Ви за всичко!Успех!
  Поздрави: Красимир Илиев и Веси от   Ямбол

Неактивен tedi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #29 -: Декември 22, 2010, 16:04:42 »
Да допълня информацията, която ми изпрати г-жа Габриела Бонева - сестрата, при която става записването на часове при доц. Антонов.
Телефоните за контакт с нея са за записване на часове са:

- 0878/xxxxxx

Поздрави,
Радо
Ето този номер ми дава грешка на мен.Звънях няколко пъти,звъня и майка ми и на нея и дава,че е грешен.
« Последна редакция: Октомври 02, 2011, 18:37:50 от Радослав Русинов »

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007