И аз и мъжа ми сме с хепатит С ,той е на 29 аз на 26 имаме две деца .Знаех преди това ,четох доста процентът за заразяване е много малък не кърмих ,защото ме беше страх .Не се намери доктор ,който да знае може ли да се зарази бебето чрез кърмата или не може .За това предпочетох да не рискувам достатъчно ме беше страх да не предам заразата докато съм бременна .
Всъщност можете ли да ми кажете успеваемост има ли това лечение или няма .От това което съм чела и са ми казали е че успеваемостта е 20% .Имам позната изкарала курс - интерферон + още нещо . 6 месеца и накрая нищо пак си носеше вируса .Правих един постъп за лечение при прословутия Чернев ,който ми поиска 150 долара за да разбере количеството на вируса в кръвтта
Пздрави на Радо ,че е направил форума ! Има голяма нужда от него .
Здравей, Нинка и добре дошла във форума
Наистина нещата са се променили в последните години по отношение на лечението сегашния стандарт: пегилиран интерферон + рибавирин е доста ефективен. За медицината 50% успеваемост е сериозен процент и не трябва да се пренебрегва.
Виждам, че си заразена от 9 години, което отново е един плюс за теб. За 10 години вируса обикновено не нанася големи вреди, така че имаш много време преди черния ти дроб да започне да се уврежда по-сериозно. Статистиката аз я цитирах някъде, но само само около 30% от хората развиват цироза или рак на черния дроб между 20-тата и 30-тата година от заразяването. И много рядко се случва някой да има тежко увреден черен дроб преди 20-тата година от заразяването. Разбира се, това не трябва да те успокоява и аз бих те посъветвал да се опиташ да разбереш повече за болестта и да направиш всичко възможно да започнеш лечение колкото си може по-бързо. На колкото по-ранен етап започнеш лечението, толкова по-голям шанс имаш да се излекуваш.
Значи аз си го нося вируся от 1998 някъде ...От тогава до сега се изговориха толкова много неща но виждам ,че има развитие или кампания може би .Дано е за добро .
Незнам аз говорих със студенти по медицина и те ми казаха ,че било нелечимо като СПИН .Но така или иначе като знам кой ги обучава не вярвам много .Чела съм ,че има случаи организма да се самоочисти но при хора от афро произход .Също така ,че вируса се размножава главоломно за 24 часа .Ако се спре лечението което подтиска размножаването му процеса се възстановява - закърняват чернодробните клетки израждат се и стават една безполезна маса . Не ми се мисли нправо ...
Това, че е хепатит C е нелечим като СПИН е нещо, което на тях някой им е казал или са прочели, докато са учели за някой изпит.
Аз мога да говоря само от моята гледна точка и да изкажа моето лично мнение. Никой не може да каже дали човек, който е лекуван от хепатит C напълно е изчистил вируса от кръвта си, но това само по себе си не значи, че той не е е излекуван. Човек предприема лечение, за да спре вируса, който причинява увреждането на черния дроб. И когато черния ти дроб не се уврежда това е по-важното, отколкото дали имаш вируса в кръвта си в някакви много малки количества. Така, че аз мога да ти кажа, че когато се спре увреждането или т.нар. възпаление на черния дроб, причинено от вируса, то вече няма опасност да стигнеш до цироза или рак на черния дроб. Това дали го имаш в кръвта си в някакви малки количества, които не се засичат от никое изследване, не е толкова важно.
Относно размножаването на вируса, сещам се за едно нещо което прочетох някъде "вируса може да прави едно нещо изключително добре, и то е - да се размножава". За конкретни количества също мога да спомена, например количества до 800 000 IU (International Units)/ml се водят ниски. Мога да намеря таблицата някъде да я цитирам. Един international unit се равнява приблизително на 5 копия на вируса. Най-голямото регистрирано количество на вируса в кръвта е било към 40 и няколко милиона IU/ml. Обикновено хората имат най-много към 2 милиона IU/ml.
Така, че лечението се бори с това - количеството на вируса в кръвта да стане толкова нищожно, че да не уврежда черния ти дроб. Освен това, черния дроб е орган, който може да се възстановява и аз съм чел за случаи в които излекувани пациенти от хепатит C дори са успели да минат на по-ниско степен на "фиброза", т.е. черния дроб е започнал да се самовъзстановява до такава степен, че биопсията да може да го покаже. Но не това е най-важното, по-важното е че най-малкото черния дроб може да остане на нивото на увреждане до което е бил преди лечението и да се спре възпалителния процес.
Не трябва в никакъв случай да се отчайваш, болестта може да бъде спряна и тепърва ще се появяват още по-добри и ефективни лекарства за нея.
Най-важното, направи си биопсия, за да разбереш дали има и ако има, докъде е стигнало увреждането на черния ти дроб. Пнякога дори и количеството на вируса в кръвта не е достатъчно показателно за степента на увреждане. Затова биопсията е едно добро начало за да разбереш какво се случва с теб.
И в никакъв случай не трябва да гледаш песимистично, лечение има и можеш да се пребориш с болестта!