Автор Тема:  Здрасти и от мен!  (Прочетена 12790 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ninka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
Здрасти и от мен!
« -: Февруари 02, 2007, 15:29:51 »
И аз и мъжа ми сме с хепатит С ,той е на 29 аз на 26 имаме две деца .Знаех преди това ,четох доста процентът за заразяване е много малък не кърмих ,защото ме беше страх .Не се намери доктор ,който да знае може ли да се зарази бебето чрез кърмата или не може .За това предпочетох да не рискувам достатъчно ме беше страх да не предам заразата докато съм бременна .
Всъщност можете ли да ми кажете успеваемост има ли това лечение или няма .От това което съм чела и са ми казали е че успеваемостта е 20% .Имам позната изкарала курс - интерферон + още нещо . 6 месеца и накрая нищо пак си носеше вируса .Правих един постъп за лечение при прословутия Чернев ,който ми поиска 150 долара за да разбере  количеството на вируса в кръвтта  :o
Пздрави на Радо ,че е направил форума ! Има голяма нужда от него .
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 16:10:53 от ninka »

Неактивен Stefan

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 175
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здрасти и от мен!
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2007, 20:02:02 »
Zdrasti Ninka,

Pri segashnia standart na lechenie - pegiliran interferon + rivabirin, procenta na uspevaemost na izchistvane na virusa e:
pri genotip 2 i 3 - 80% ; pri genotip 1 - 50%. tova sa vseobshto priznatite cifri, inache vlianie imat i mnogo drugi faktori kato kolichestvoto na virusa v kravta ti, kolko godini si bila zarazena, kakto i rezultata ot biopsiata. saotvetno kolkoto po visoki/loshi sa tezi rezultati tolkova shansa na izlekuvane se namaliava ili pone taka se govori...

Неактивен ninka

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Февруари 02, 2007, 22:24:19 »
Значи аз си го нося вируся от 1998 някъде ...От тогава до сега се изговориха толкова много неща но виждам ,че има развитие или кампания може би .Дано е за добро .
Незнам аз говорих със студенти по медицина и те ми казаха ,че било нелечимо като СПИН .Но така или иначе като знам кой ги обучава не вярвам много .Чела съм ,че има случаи организма да се самоочисти но при хора от афро произход .Също така ,че вируса се размножава главоломно за 24 часа .Ако се спре лечението което подтиска размножаването му процеса се възстановява - закърняват чернодробните клетки израждат се и стават една безполезна маса . Не ми се мисли нправо ...
« Последна редакция: Февруари 02, 2007, 22:31:30 от ninka »

Неактивен Stefan

• Степен на активност - Студент
  • Публикации: 175
    • Профил
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2007, 06:07:14 »
ninka, nedei slusha kakvo ti govoriat hora koito ne se zanimavat seriozno s tazi bolest. Bil sum pri dosta lekari - gastroenterolozi pri tova, Rado i toi shte ti kaje sashtoto. 90% ot tiah imat i davat greshna informacia. parvo predi 15 g vuob6te ne sa znali za bolestta i ne sa uchili nishto za neia (doktorite). novite lechenia mislia che sa otpredi 6-7 godini navlezli (moje i po skoro v bg). zatova viarvai samo na seriozni lekari koito imat opit i sa lekuvali hora s hep c. tezi lekari sa malko, zatova opitai se da namerish niakoi koito ti go preporachvat negovi pacienti ili e izvesten 4e razbira ot hep c. tia neshta koito ti gi kazvat obshite lekari, lichnia lekar ili niakvi slu4aini hora po4ti vinagi ne samo 4e ne sa verni ami sa i palni gluposti.

hep c niama nishto ob6to s SPIN, parvo hep c makar i trudno se lekuva. v blizkoto badeshte shte se lekuva i po lesno no zasega triabva da se lekuvame s kakvoto e prizanto i izpitano. tova za samoizchistvaneto i na men sa mi go govorili niakolko lekaria. kazvaha mi ' sled 10ina godina niama da go ima...?!?!" niama takova neshto. v redki slu4ai virusa se samoizchistva, no tova dokolkoto sum chuval stava v samoto nachalo, t.e. parvite niakolko meseca ili godina sled zarazata, ako go imash ve4e 8-9 godini znachi ne se nadiavai na tova. az redovno sum si pravil testove za hep c prez poslednite 7 godini i vinagi si e polojitelen.

tova za razmnojavaneto na virusa neznam kakvo e i kakvo tochno si chuvala. no sigurno pak e niakoi izmislica, a i tova ne te barka taka ili inache...

"hubavoto" na tozi virus e 4e se razviva bavno i imash vreme da se podgotvish i da potarsish vazmojnost za lechenie...

Неактивен ninka

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2007, 09:09:36 »
http://transplantassociation.homestead.com/com.html колко успокояващо само .Това за размножението на вируса го четох някъде в нета но беше преди 2 години да кажем не мога да го намеря сега .Stefan ,нямам вреве да търся един линк - теория ,че няма такъв вирус ,като хепатит С . ???Аз знам ,че има някакви видове хепатит - Д и Е . :oВсякакви такива теории на вероятностите но нищо конкретно за лечението не пише .Защо е нужна биопсията например и как протича едно лечение .

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #5 -: Февруари 03, 2007, 22:38:12 »
Здравей ninka!

Още една млада мама! :) Колко са големи дечицата ти?

Радвам се, че всичко при тях е о.к. Доста смелост се иска да родиш 2 деца, знаейки за вируса! Но пък няма да спрем да живеем я!

Да не си раждала в Шейново? Там ни обличаха всеки в различна нощница според случая му. А аз понеже полежах малко повечко там и ги бях научила наизуст коя нощница от кое отделение е. И наистина всички гледаха като извънземни момичетата със сините нощници - от изолатора! Много кофти!

За лечениети не мога да ти дам инфо, защото аз съм в самото начало още и тепърва се ограмотявам за болестта!

А теста, за да се разбере количеството на вируса в кръвта и кой тип си, се прави от Здравната каса безплатно щом влезнеш на лечение, или по-скоро диагностициране на хепатита. Но както съм написала  и в друга тема в момента не го правят, защото Касата го е спраяла както и лечението на нови пациенти!

Поздрави!

Неактивен ninka

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Февруари 04, 2007, 08:29:42 »
Здравей irka , На пет години става днес първото второто е на 1 година и 4 месеца .И ти имаш две дечица нали - много щастие и здраве им желая .
Голяма дилема беше и двамата с мъжа ми сме болни но по това време преди 6 години информацията беше още по - оскъдна .В крайна сметка решението ми да имам все пак деца беше провокирано и от младостта ми и от незнанието .Но все пак бях наясно и  подготвена , че могат да се случат много неща и вината за тях ще е само моя .Знаех ,че има вероятност да са зарази бебето в утробата после разбарах ,че може да се изчисти от вируса за това изследвания се правят след годинка ако всичка е наред .Е вярно пак си нося последствията малко по- неочаквани заради това ,че не кърмих малкия ми направи страхотна алергия към белтъка на кр . мляко - и до днес сме зле .И изобщо така го мразя този гаден хепатит такива бели заради него .Между другото малкия скоро ще му пуснем изследвания за хепатит досега не сме му правили и всичко ми се преобръща .Големия е с отрицателни изследвания .
Не веднъж за толкова години ми се е случвало подобно отношение - и то от близки хора .
Незнам дали съм постъпила правилно да имам деца .Но при положение ,че така или иначе живота ми е почти изгубен .
Дано нещата вземат положителна насока за всички нас !

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #7 -: Февруари 04, 2007, 13:12:35 »
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ГОЛЕМИЯ ТИ СЛАДУР!

Да е здрав, късметлия и мноооого обичан! :)

Стискам палци всичко да е наред с изследванията на малкия! Да се похвалиш с отрицателния му резултат!

Как им взимат кръв за изследването? Ние миналата година ги водихме и нашите за изследване. Взеха им от пръстчето, защото на такива малки деца /бяха на 2г.7м. и на 11м. тогава/от вената не можели. Да не говоря колко пищяха, че то си трябва повечко кръв, не като за обикновенно изследване, докато им стискаха пръстчетата! А аз пък колко ревах заедно с тях, да не казвам! :'( Ние ги водихме в Цибалаб.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #8 -: Февруари 04, 2007, 18:51:25 »
И аз и мъжа ми сме с хепатит С ,той е на 29 аз на 26 имаме две деца .Знаех преди това ,четох доста процентът за заразяване е много малък не кърмих ,защото ме беше страх .Не се намери доктор ,който да знае може ли да се зарази бебето чрез кърмата или не може .За това предпочетох да не рискувам достатъчно ме беше страх да не предам заразата докато съм бременна .
Всъщност можете ли да ми кажете успеваемост има ли това лечение или няма .От това което съм чела и са ми казали е че успеваемостта е 20% .Имам позната изкарала курс - интерферон + още нещо . 6 месеца и накрая нищо пак си носеше вируса .Правих един постъп за лечение при прословутия Чернев ,който ми поиска 150 долара за да разбере  количеството на вируса в кръвтта  :o
Пздрави на Радо ,че е направил форума ! Има голяма нужда от него .
Здравей, Нинка и добре дошла във форума :)
Наистина нещата са се променили в последните години по отношение на лечението сегашния стандарт: пегилиран интерферон + рибавирин е доста ефективен. За медицината 50% успеваемост е сериозен процент и не трябва да се пренебрегва.
Виждам, че си заразена от 9 години, което отново е един плюс за теб. За 10 години вируса обикновено не нанася големи вреди, така че имаш много време преди черния ти дроб да започне да се уврежда по-сериозно. Статистиката аз я цитирах някъде, но само само около 30% от хората развиват цироза или рак на черния дроб между 20-тата и 30-тата година от заразяването. И много рядко се случва някой да има тежко увреден черен дроб преди 20-тата година от заразяването. Разбира се, това не трябва да те успокоява и аз бих те посъветвал да се опиташ да разбереш повече за болестта и да направиш всичко възможно да започнеш лечение колкото си може по-бързо. На колкото по-ранен етап започнеш лечението, толкова по-голям шанс имаш да се излекуваш.
Значи аз си го нося вируся от 1998 някъде ...От тогава до сега се изговориха толкова много неща но виждам ,че има развитие или кампания може би .Дано е за добро .
Незнам аз говорих със студенти по медицина и те ми казаха ,че било нелечимо като СПИН .Но така или иначе като знам кой ги обучава не вярвам много .Чела съм ,че има случаи организма да се самоочисти но при хора от афро произход .Също така ,че вируса се размножава главоломно за 24 часа .Ако се спре лечението което подтиска размножаването му процеса се възстановява - закърняват чернодробните клетки израждат се и стават една безполезна маса . Не ми се мисли нправо ...
Това, че е хепатит C е нелечим като СПИН е нещо, което на тях някой им е казал или са прочели, докато са учели за някой изпит.
Аз мога да говоря само от моята гледна точка и да изкажа моето лично мнение. Никой не може да каже дали човек, който е лекуван от хепатит C напълно е изчистил вируса от кръвта си, но това само по себе си не значи, че той не е е излекуван. Човек предприема лечение, за да спре вируса, който причинява увреждането на черния дроб. И когато черния ти дроб не се уврежда това е по-важното, отколкото дали имаш вируса в кръвта си в някакви много малки количества. Така, че аз мога да ти кажа, че когато се спре увреждането или т.нар. възпаление на черния дроб, причинено от вируса, то вече няма опасност да стигнеш до цироза или рак на черния дроб. Това дали го имаш в кръвта си в някакви малки количества, които не се засичат от никое изследване, не е толкова важно.
Относно размножаването на вируса, сещам се за едно нещо което прочетох някъде "вируса може да прави едно нещо изключително добре, и то е - да се размножава". За конкретни количества също мога да спомена, например количества до 800 000 IU (International Units)/ml се водят ниски. Мога да намеря таблицата някъде да я цитирам. Един international unit се равнява приблизително на 5 копия на вируса. Най-голямото регистрирано количество на вируса в кръвта е било към 40 и няколко милиона IU/ml. Обикновено хората имат най-много към 2 милиона IU/ml.
Така, че лечението се бори с това - количеството на вируса в кръвта да стане толкова нищожно, че да не уврежда черния ти дроб. Освен това, черния дроб е орган, който може да се възстановява и аз съм чел за случаи в които излекувани пациенти от хепатит C дори са успели да минат на по-ниско степен на "фиброза", т.е. черния дроб е започнал да се самовъзстановява до такава степен, че биопсията да може да го покаже. Но не това е най-важното, по-важното е че най-малкото черния дроб може да остане на нивото на увреждане до което е бил преди лечението и да се спре възпалителния процес.
Не трябва в никакъв случай да се отчайваш, болестта може да бъде спряна и тепърва ще се появяват още по-добри и ефективни лекарства за нея.
Най-важното, направи си биопсия, за да разбереш дали има и ако има, докъде е стигнало увреждането на черния ти дроб. Пнякога дори и количеството на вируса в кръвта не е достатъчно показателно за степента на увреждане. Затова биопсията е едно добро начало за да разбереш какво се случва с теб.
И в никакъв случай не трябва да гледаш песимистично, лечение има и можеш да се пребориш с болестта!
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ninka

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: Февруари 05, 2007, 17:10:40 »
irka благодаря за пожеланието.

Големиябеше на годинка и нещо ,заведох го в Шейново,защото педиатърката каза ,че бил малък да му вземат кръв от вената т.е. в поликлиниката не могат .Та в Шейново никакъвпроблем за секунди му намериха вена взеха кръв - макар и малко но стигна за серум и го занесохме в ХЕИ после .С малкия незнам как ще се оправим .
Представям си какъв плач е бил то си е мъчение за децата нали трябва да се вземе повече кръв а от пръстчето сигурно сие било болезнено.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007