Автор Тема:  Отрицателни HBsAg , след тежко преболедуван Хепатит Б  (Прочетена 6762 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен amata

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Здравейте! Преди почти 4 години се разболях от Хепатит Б.  Показателите ми бяха много високи /СГОТ и още нещо подобно бяха над 2000/.  Късно разбрах,че съм болна, но нямах представа, че симптомите на пролетната умора, ранна бременност и хепатит са едни и същи....   При изследванията година след преболедуването всички резултати бяха в норма, само ми казаха , че още не съм си изградила някакви антитела. Днес си взех изследванията от ХЕИ /имах работа там и от любопитство си пуснах ХИВ, Васерман и Хепатит Б и С /.  Всички резултати са отрицателни  - пожелавам го на всеки! /не , че очаквах друго, ама знае ли човек/.  Та на въпроса: възможно ли е теста за хепатит В да е отрицателен? Казаха ми че дори не съм носител на вируса, а аз знаех, че ще си го нося и ме предупредиха , че не мога да ставам кръвен донор.

Неактивен Емануил Денков

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 352
  • хепB
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Отрицателни HBsAg , след тежко преболедуван Хепатит Б
« Отговор #1 -: Декември 19, 2007, 15:50:49 »
 Да това става в 90% от случаите при възрастните след прекарване на остър хепатит В. Най-често се получава така. Организма се отървава от вируса и образува анти-тела срещу него. Съветвам те за всеки случай, ако можеш да си направиш изследване за HbsAb- Това е за антителата. Да видиш дали имаш висок титър. Ако имаш нисък се ваксинирай, защото при повторен контакт с вируса може пак да се разболееш тежко или самото заболяване да хронифицира и да остане доживот.

Неактивен amata

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Re: Отрицателни HBsAg , след тежко преболедуван Хепатит Б
« Отговор #2 -: Декември 20, 2007, 17:17:41 »
Благодаря за отговора и за съвета!
Случайно попаднах на форума и се оказа, че за много неща свързани с тази болест съм се заблуждавала.  Болестта промени начина ми на живот - сега  подбирам храната и напитките, и внимавам с физическите натоварвания,  но се свиква и се чувствам добре.
Искам да кажа на всички, които са боледували и им се е наложило да се откажат от любими неща - заслужава си! Пазете се!

Неактивен msvetlinov

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 15
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
При мен ситуацията е почти идентична. Също имах диагноза хеп. Б и лежах в инфекциозна клиника преди около 8 години и преди 2-3 години си пуснах съшите изследвания като амата в РИОКОЗ и бях отрицателен. И също както съветва Емауил си пуснах и допълнително HbsAb- които бяха задоволително високи и съм си изгрдаил нещо като собствен имунитет. Най-радостен съм от факта, че по никакъв начин не мога да го предавам...

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007