Автор Тема:  Здравейте....  (Прочетена 6589 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Bubka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Здравейте....
« -: Март 19, 2007, 01:43:04 »
 Началото на януари намериха антитела на хепатит Б при кръвни изследвания във вирусологията Столетов. Нямах и нямам външни белези на болестта, тази седмица съм пак там за нови изследвания. Пия хапчета, но не много редовно, защото ми става лошо от тях. В чернодбробните , които си напваих тази седмица при личната лекарка абсолютно всичко е в норма.

Заразяването най-вероятно е по полов път, но кой кого неможе да се разбере. Всъщност знаете ли някакъв начин? Говоря за заразяване по полв път , защото с приятеля ми не ползвахме предпазни мерки, а при него също го откриха, но симпомите му са много по изострени с всички `ектри` от болестта. Има ли възможност да се предаде с целувка, и сега когато съм здрава , ако го правим с презерватив пак да се заразя?

Поздравления за форума!!! Ще съм ви много благодарна, ако можете да ми отговорите...

П.С. Бяха ни изплашили и със съмнения за спин, но си направихме изследвания и за това , но бяха отрицателни. Отделно звъннах на предишни мъже, с които съм била за да се прегледат в случай ,че съм само преносител, но при тях нищо не излиза.
« Последна редакция: Март 19, 2007, 01:45:42 от Bubka »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте....
« Отговор #1 -: Март 19, 2007, 22:23:07 »
Здравей,
Доколкото виждам ти си се заразила от приятеля си. Поне съдя от това че никой от предишните ти приятели не е заразен, но това само като предположение. Малко се обърках от това, което казваш, тъй като споменаваш че си здрава а в същото време казваш че са ти открити антитела.
Има няколко типа кръвни изследвания, които се правят при хепатит B и от тях можеш да разбереш дали имаш или си имала хепатит B, но вече си се изчистила. Правила ли си си изследване за антигени HBsAg - от него може да се види дали имаш вируса.
Важно е да следиш състоянието си за да не стане хепатита хроничен. Приятелят ти сигурно изкарва остър хепатит, което може да се каже че е по-добър вариант. Във форума има човек, който е изкарал остър хепатит B: pumuckl, той може би ще може да ти даде още повече информация.
Относно заразяването по полов път можеш да погледнеш тази тема: Здравейте и от мен По принцип хепатит B е полово предавана болест, но прочети подробно темата, мисля че ще добиеш по-ясна представа.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Bubka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #2 -: Март 20, 2007, 16:08:52 »
 Здравей :)

Всъщност накратко историята е така - за последен път декември бяхме заедно... Тогава го боляха ставите, беше изморен с температура, оплакваше се че има главоболие и отпадналост... Тогава и за последен път правихме секс без предпазни мерки, всъщност после се разделихме и малко след това към Коледа ми се обади, за да ми каже че са му открили хепатит А. Майка ми е лекар и веднага направихме нужните кръвни изследвания в болницата, където работи и бяха отрицателни за А. След което началото на януари пак се чуваме, за да ме осведоми , че са му открили Б... Отидохме в Столетов, пуснахме за 3-4 маркера и излезе положителен, т.е. активен за Б , но уви нямах никакви симптоми... Нищичко, чувствах се отлично. Взехме мерки, майка ми намери някакви прахчета от Перник (народна медицина...) от които пих. Ходих на ехограф , и ми казаха че черния ми дроб е леко подут само. Чернодробните ми началото на януари не бяха отлични, но бяха малко под нормите... После пих Изопринозин(имуностимулатор) различни витамини, чай от шипка, легалон за дроба. Но въпреки всичко никакви външни белези на болестта. Миналата седмица ми взеха кръв за чернодробните и излязаха напълно нормални резултати :) Всичко в нормата. Днес бях в Столетов , взеха ми кръв и утре към 1 ще се разбере дали съм здрава :)

Точно така никой от бившите ми няма нищо, проблема е че съм била с повече мъже, отколкото той с жени... И си мисли че аз съм го заразила. А днес ми казаха че при това положение , той е с бил ктивен хепатит декември месец (при онези оплаквания) и може би ме е заразил, при което съм хванала болестта съвсем в зародиш, защото при мойте изследвания нач на януари има антигена на болестта , но явно и без наличията на симптоми не се е бил развил още в мен...

Всъщност мен не ме интересуваше ни най-малко кой кого е заразил. Случило се е , не е било нарочно отнито една от двете страни, но онази вечер той си позволи да ми каже , че съм му съсипала живота и здравето  ??? И ми стана изключително зле, и затова се поразрових и стигнах до отговор...

Така че стискайте палци  за резултатите утре ;)

Неактивен pumuckl

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 150
  • Acute
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #3 -: Март 21, 2007, 22:50:04 »
Taка като гледам дадената информация:

Той се е разболял декември - остро.
Януари ти си имала положителен антиген,карала си го безсимптомно.

Доста трудно е да се определи кой кого е заразил,но е по-вероятно той теб да е заразил ,щом и ти си имала антигена през януари,а сега имаш антителата.

Не се безпокой за себе си,ти ще си здрава,щом имаш антитела,значи всичко е наред и няма начин отново да се разболееш от това.
При теб е минало възможно най-леко.

Той също ще оздравее,но ще му трябва повече време да се възстанови.
Има вероятност и заедно да сте се заразили,но най-малко вероятно е ти да си го заразила.

Разкажи повече как протече хепатита при него. Колко време лежа в болница,какви изследвания има и пр.? Симптоми...

...................................................................................................

EdiT:
 дай пояснение - началото на януари антитела ли са ти намерили или антиген? Това са коренно различни неща. HbsAg или HbsAb са ти открили?
Всъщност така като гледам...Игнорирай написаното горе: ти не знаеш дали антитела са ти открили януари или антиген,ама щом са ти дали да пиеш лекарства,явно са ти открили антиген.
Ако са ти открили HbsAg през януари ,са възможни други вариации и може да означава,че си:
- хроничен носител и действително ти си го заразила без да искаш
- заразила си се от него и караш болестта безсимптомно и вбъдеще ще се види дали ще оздравееш.

За него нещата са ясни,щом го е карал остро (със симптоми) - той се е заразил някъде в периода началото на август - началото на ноември. Тогава той се е заразил. Остава да се разбере ти кога и как си се заразила,защото това е най важното.
Очакваме повече инфо. Много е важно да кажеш резултатите от изследванията.
Поздрави.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #4 -: Март 22, 2007, 23:55:46 »
Да, провери какви изследвания са ти правили и дали имаш HBsAg изследване за антигени. Ако то е отрицателно, тогава това значи че си успяла да се пребориш с вируса и сега главно трябва да се погрижиш за черния ти дроб така че да се възстанови бързо.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007