Здравей, Ваня
Не знам много неща по отношение на лечението на малки деца и ми е малко трудно да ти дам много конкретна и точна информация. Преди около месец във форума писа майка със 6 годишен син, който има хепатит, но е заразен след раждането. Може да погледнеш дискусията, в темата която тя отвори:
ЗдравейтеОт нещата, които съм прочел малко неща се знаят за лечението на малки деца от хепатит C. Но се провежда лечение и то сравнително успешно. В поста, за който ти оставих линк съм сложил линкове към два документа, които са статии посветени точно на темата лечение на деца с хепатит C.
Но все пак е важно първо лекарите и изследванията да потвърдят със сигурност, че малката наистина има хепатит. Едва след това можеш да обсъдиш с лекаря какво трябва да предприемеш. Важно е да говориш с лекар, който има опит с лечение на пациенти с хепатит C и който да може да ти даде по-конкретна информация идваща и от реалния му опит.
В момента мисля, че за нея е много рано да се мисли за лечение, болестта най-вероятно няма да нанесе почти никакви вреди в първите няколко години. Поне според моето непрофесионално мнение, никой лекар не би предприел интерфероново лечение на дете, което е по-малко от 5 години. Лечението е прекалено тежко за едно много малко дете. Но това най-добре може да го прецени лекар с опит в тази област.
Мисля, че е важно да се опиташ да научиш повече за твоето състояние в момента. Хубаво е че знаеш от колко време имаш болестта, това е много полезно за да може по-лесно да се прецени как се развива болестта. Може би е добре да си направиш няколко изследвания, за да знаеш какво става с теб.
Успех и дано изследванията на малката да са отрицателни и всичко с нея да е наред!
Поздрави,
Радо