Автор Тема:  С ново лекарство срещу хроничен хепатит С  (Прочетена 87872 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 118
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: С ново лекарство срещу хроничен хепатит С
« Отговор #45 -: Февруари 28, 2013, 11:46:53 »
Утре е 8-мата ми инжекция с интерферон!Във вторник още поискаха да ми вземат пак кръв и резултатите казаха,че съм задържала левкоцитите,от което следва,че за сега оставам на 60 мкг.А и вируса продължава да не ми се открива!
Хубав ден на всички от мен! :flowers:

Неактивен eli13

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #46 -: Февруари 28, 2013, 17:21:58 »
Асе, по принцип трябва да знаеш, че левкоцитите бързо се свалят и бавно се качват при хора като нас  :whistle:
Истината е, че няма друго така ефикасно средство като намаляването на интерферона.
Допускам, че при следващото кръвно изследване вече ще са ти се качили трудно постижимите неутрофили, тъй щото да ти увеличат дозата.
Но това не е особено важно. Важното е, че държиш вируса в пат, а след известно време очаквам и мат.
Ниската доза интерферон ще ти осигури чудесен 8-ми март.
Весело празнуване!

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #47 -: Февруари 28, 2013, 23:47:08 »
Факт е, че като лежиш, левкоцитите се поувеличават.

Дааам,
вкъщи все още някак по-авторитетно звучи "Отиди да си увеличаваш левкоцитите", отколкото "Лягай си". Ииии... "Кво праите, бе хора" - "Увеличаваме си левкоцитите", вместо "Лежим си".

Дани

Hang in there.

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #48 -: Март 01, 2013, 09:20:43 »
Ели,и тук си права!Благодаря ти за пожеланията!  :smile: и на теб ти пожелавам весел празник!
а днес....ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!Най-вече ЗДРАВЕ!!! за всички и кой за каквото си мечтае - нека да го стигне! :smile:
Дани,хареса ми  твоето сравнение!Дано да е така,защото определено наблягам на полежаването...  :dance:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
« Отговор #49 -: Март 01, 2013, 11:55:56 »
Ася, много се радвам, че при теб нещата вървят добре.  :doubleup: Уверена съм, че всичко ще е успешно. Честита баба Марта и на теб и само здраве, здраве, здраве   :smile:
« Последна редакция: Март 01, 2013, 14:04:11 от Лорей »
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #50 -: Март 01, 2013, 13:16:16 »
Благодаря ти,Лорей!  :smile: За теб и за всички около теб много,много,много здраве!!! :flowers:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #51 -: Март 01, 2013, 14:25:29 »
Тук бях написала нещо, но реших, че е грешно  :fool3: и го махнах.
По добре да кажа - Честита Баба Марта, Ася и дано всичко бъде възможно най-добре!!!  :congrats:
« Последна редакция: Март 01, 2013, 15:41:48 от Орфей »

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #52 -: Март 02, 2013, 19:13:32 »
Благодаря ти,Орфейче!Дано и на теб баба Марта ти донесе много здраве и усмивки! :smile:

Неактивен astoianova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 64
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #53 -: Март 04, 2013, 14:52:44 »
Здравей Ася :) надявам се, че си добре след поредната инжекция и че лечението ти върви добре.
Аз съм на същото експериментално лечение за Хепатит Ц, но в Александровска. Започнах го на 03.01, вчера направих 2 месеца:)
На тройна комбинация съм (интерферон, рибавирин и това, ново лекарство, което се пие по 2 всяка сутрин. При мен обаче има много странични ефекти..  :scream:
В момента се боря с обрив по лицето, които не минава от нищо. Ако някои е имал подобни реакции, моля да ми даде съвет какво да правя, защото освен всички други неща - това е доста нетърпимо.
Ще се радвам да разменим опит относно лечението :)
Поздрави и успех! :love5:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
« Отговор #54 -: Март 04, 2013, 15:49:49 »
Госпожо Стоянова, като начало Ви предлагам да откриете своя тема, за да не обсъждаме въпросите, които Ви притесняват в темата на Ася. Сигурна съм, че освен всички въпросителни, разполагате с опит и информация за Вашето лечение, които ще са от полза за всички участници във форума. По принцип за този обрив може да носят вина интерферонът и рибавиринът, не е задължително да е причинен от новото лекарство. В сайта е написано много за страничните ефекти и има съвети как да се справим с тях, а и други препатили може да припомнят какви кремове са ползвали.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #55 -: Март 05, 2013, 10:05:27 »
Здравей,Астоянова! :smile:
Първо искам да се присъединя към предложението на Лорей да започнеш собствена тема,защото със сигурност ще кажеш неща,различни от случващите се при мен,с което от една страна ще дадеш яснота за собственото ти положение,а от друга ще допринесеш за информация по експерименталното лечение.А и със сигурност ще получиш доста отговори на въпроси,които непрекъснато ще те заливат!
С до тук казаното обаче в никакъв случай не бих искала да игнорирам поставеният ти към мен въпрос!!!Напротив!Зарадва ме факта,че си в моето положение и със сигурност ще има какво да си кажем!!! :smile:
При мен обрив по лицето категорично няма!Но!!!....ясно е,че боядисвам косата си.....от доста години вече....та....Преди старта на лечение ми беше време да я боядисам.На първият месец от лечението - пак.И миналата седмица - отново,след което дойде проблема!Ужасно много ме сърби главата.Не за първи път използвам тази боя,и фризьорката ми не е от вчера.Определено винаги,когато ме е боядисвала ,смело мога да кажа,че скоро след това се е налагало сама да мия главата си....и то доста старателно!!!,просто защото тя не е отмила качествено боята от скалпа ми,което логично води до дразнене в кожата и сърбеж!В момента имам ранички по главата.Но предполагам,че изострената чувствителност в кожата от интерферона в момента изиграва своята роля....и като се има в предвид,че не ми е бил измит хубаво скалпа....стана проблем!С нищо не третирам раздразнените места,освен,че си правя прословутата маска с Тривитаминол,след която ползвам Себорал.Силно се надявам,че всичко ще затихне,а и аз доста лак за коса ползвам,с което съм убедена,че допълнително дразня скалпа си.Сега съм решила на следващото миене да я сплета още мокра и да не я третирам с нищо, за да подпомогна залиняването на проблема.А следващото боядисване - сама!И обилно измиване от боята!
Сега искам отново да подкрепя думите на Лорей,че страничните ефекти,с които се сблъскваме ,не са от новото хапче,а само и единствено от Интерферона и Рибавирина!Поне при мен категорично е така!До момента не ми се случва нищо по-различно от стандартното лечение,на което са/били всички тук.А и както вече съм споменавала определено не мога да се оплача от лечението,смисъл....доста добре протича до сега.Определено няма нещо,което да не успях да овладея....Даже тук е момента да благодаря отново на Силвето,че ме посъветва за Листерина - определено това било цаката за венците!!!Вече си е друго!Та....мисълта ми беше....не бързай всичко,което ти се случва да го приписваш на експерименталното хапче!Сигурна съм,че във всеки момент имаш връзка с докторите в "Александровска".....и предполагам,че както на мен,така й на теб ще ти кажат,че стандартните препарати причиняват всичко това.
И пак искам да ти кажа - започни собствена тема!Разкажи подробно целият ти случай....и на мен ми е интересно!И там,и тук-ще се радвам да сондираме мнение и с удоволствие ще отговарям на въпросите ти! :smile:
За твоя обрив бих те посъветвала да се свържеш с твоите доктори и те да ти кажат какво можеш да предприемеш,защото много добре знаеш,че англичаните не ни позволяват нищо,освен Парацетамол!Всяко друго лекарство първо трябва да ти го одобрят от болницата и след това да го приемеш.Хубаво е,че попиваш информация от тук,но не забравяй,че при стандартното лечение имат повече възможности.Ние сме ограничени.....поне още месец!После вече ще е по-лесно....
Стискам ти палци по-бързо да изчезне обрива ти,ВИРУСА!!!....и някой ден от целия този опит,който трупаме в момента да бъдем само и единствено полезни на околните!
УСПЕХ!!!
и хубав ден на всички  :flowers:

Неактивен astoianova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 64
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #56 -: Март 05, 2013, 12:50:39 »
Благодаря ви за отговорите, смятам да отворя тема и да разкажа. Поздрави на всички

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #57 -: Март 06, 2013, 10:51:25 »
Е всичко бях чувала....ама за такъв метод за изследване на урина не бях....
От сега в продължение на 24 часа трябва да събирам в съд урината,която изпишквам.Утре трябва да запиша колко е цялото й количество и от нея да занеса в "Иван Рилски" за изследване!
Само не разбирам каква яснота ще им даде това  за ниските ми неутрофили???!!!???

Неактивен eli13

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #58 -: Март 06, 2013, 14:11:41 »
Това по неутрофилна линия ли е, ахахахах.
Най се впечатлих от нуждата да се премери теглото на нуждата  :laugh:

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
« Отговор #59 -: Март 06, 2013, 14:34:04 »
Предполагам се мери обем, а не тегло :)
Чувала съм за такова изследване, но нямам идея с каква цел се прави.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007