Здравейте!

Днес надвивам мързела и съм решила да се представя пред форумското общество.
Казвам се Йорданка. От Русе съм/съфорумците от града май можем да си сформираме мини клуб

/
Вече втори месец лекувам хепатит С.
Малко предварителна информация: Диагностицирана съм през 2005 год., а съм заразена по всяка вероятност през далечната 1986 г./имам няколко кръвопреливания тогава/. През годините вирусчето ми е било относително благосклонен към черният ми дроб - само фиброза 1. Но за сметка на това ми е помогнало да се сдобия с ревматоиден артрит и слънчева алергия и кой знае още какво, за което не подозирам все още.
Лекувам се в клиника Св.Иван Рилски - с Пегасис 180 мг. и Копегус - 5 т./дневно.
Лечението започнах на 25-ти януари и вече имам 7 инжекции.
Включена съм в програмата на Рош за по-детайлно проследяване и броенето на вируса в края на 1-ви месец показа, че копия не се откриват.
Както при голяма част от колегите и събратя по лечение и аз съм с проблеми от към левкоцити и неутрофили.
Затова ми намалиха 5-та и 6-та инжекция на 90 мг., а 7-ма на 135 мг.
Малко ме притеснява този факт. И без това имам известни резерви по отношение на крайния изход/много ми е стара инфекцията.
Всичко останало си е регулярно - като при повечето от вас. Температура 37.4 в дните около инжекцията, леко гадене, безапетитие. От една седмица и лек обрив по ръцете. Но всичко това го приемам в рамките на нормалното и се моля да продължи все така.
Само с неутрофилите борбата ще е трудна - набивам ядки, пия Герисан и и разни др. витамини от гр. В - но май само интерферонът се оправя с тях. Като ми намалиха количеството и тръгнаха нагоре.
Ами това е. Поздрави на всички

И пожелания за леко и успешно лечение!