Автор Тема:  Моята хроника  (Прочетена 19764 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 81
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Моята хроника
« -: Март 12, 2013, 13:07:49 »
Здравейте! :flowers:
Днес надвивам мързела и  съм решила да се представя пред форумското общество.
Казвам се Йорданка. От Русе съм/съфорумците от града май можем да си сформираме мини клуб :wink3:/
Вече втори месец лекувам хепатит С.
Малко предварителна информация: Диагностицирана съм през 2005 год., а съм заразена по всяка вероятност през далечната 1986 г./имам няколко кръвопреливания тогава/. През годините вирусчето ми  е било относително благосклонен към черният ми дроб - само фиброза 1. Но за сметка на това ми е помогнало да се сдобия с ревматоиден артрит и слънчева алергия и кой знае още какво, за което не подозирам все още.
Лекувам се в клиника Св.Иван Рилски - с Пегасис 180 мг. и Копегус - 5 т./дневно.
Лечението започнах на 25-ти януари и вече имам 7 инжекции.
Включена съм в програмата на Рош за по-детайлно проследяване и  броенето на вируса в края на 1-ви месец показа, че копия не се откриват.
Както при голяма част от колегите и събратя по лечение и аз съм с проблеми от към левкоцити и неутрофили.
Затова ми намалиха 5-та и 6-та инжекция на 90 мг., а 7-ма на 135 мг.
Малко ме притеснява този факт. И без това имам известни резерви по отношение на крайния изход/много ми е стара инфекцията.
Всичко останало си е регулярно - като при повечето от вас. Температура 37.4 в дните около инжекцията, леко гадене, безапетитие. От една седмица  и лек обрив по ръцете. Но всичко това го приемам в рамките на нормалното и се моля да продължи все така.
Само с неутрофилите борбата ще е трудна - набивам ядки, пия Герисан и  и разни др. витамини от гр. В - но май само интерферонът се оправя с тях. Като ми намалиха количеството и тръгнаха нагоре.
Ами това е. Поздрави на всички :flowers: И пожелания за леко и успешно лечение! :love5:
Когато нещата отиват по дяволите, не отивай с тях!

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
Re: Моята хроника
« Отговор #1 -: Март 12, 2013, 13:54:07 »
Здравей ios57,
поздравление за започнатото лечение и успешен финал!
Това, че си с Ф1 е много добър факт. Още по-хубаво е, че и на първия месец ПСР е нулев!  :clap:
Това увеличава многократно успешното излекуване, макар че вирусната инфекция е отдавна.
Ако искаш напиши резултати от изследвания/стартови и текущи/.
Няма лошо, че са ти намалили интерферона, дори е редно. Не се притеснявай.
И аз съм от Русе. :bye2:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #2 -: Март 12, 2013, 14:09:12 »
Здравей и от мен!  :flowers: Помня че и аз се присъединих към форума чак на третия месец от лечението ми. С кой генотип си? Може да си попълниш статуса, че така сега излиза, че не се лекуваш въобще.

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #3 -: Март 12, 2013, 15:14:56 »
Здравей!
Пожелавам ти успешно лечение. Не пишеш с какъв генотип си и колко време ще се лекуваш.
По повод неутрифилите и левкоцитите виж историята на Ели 13 по време на лечението й и как се справяше с проблема.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Март 12, 2013, 16:20:42 »
Благодаря ви, момичета, за посрещането!
Орфей, ъпгрейднах се и сега вече съм с актуален статус.
Ами с генотип 1 съм и войната :fight: ще трае цели 12 месеца. А още от сега нещата са тръгнали на зле.....
Руми, чела съм темата ти, ти си боецът ветеран на русенската група. Дано този път веднъж завинаги да сразиш врага  :carate:
Анита, благодаря и на теб за посрещането!
До сега се борих с поставянето на табличката с резултатите, но нещо не ми се получава :angry3:
По-късно ще опитам пак.
Приятен следобед на всички!

:oops:Слагам табличката  в прикачен файл.

Неактивен eli13

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #5 -: Март 12, 2013, 20:30:11 »
Една малка, но готина корекция - не 12 месеца, а 11  :mocking:
Добре дошла!

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #6 -: Март 13, 2013, 10:13:48 »
Разгледах табличката. Лечението си е тежко, но минава и след време ще избледнее като спомен.  Важното през него е да се грижиш доста за себе си и психически и физически. Доколкото можеш да оставиш временно повечето изморителни хора и действия настрана, като в избягваш караниците с най-близките си хора. Пиши ни тук за всичко, което те тревожи, ще помагаме да мине лечението поносимо. Ходиш ли на работа? Моята Слава Богу е лека, колегите са свестни и се справих някак, но при тежка и натоварена работа не знам как хората се справят.

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 118
    • Профил
« Отговор #7 -: Март 13, 2013, 13:32:58 »
Здравей,Дани! :smile:
Стискам ти палци по-леко да мине лечението ти и само отрицателни ПСР-и!!!  :bravo2:
Еххх,тия гадни неутрофилииии.....мен също ме мъчат  :crying2:
Интерферона ми е намален от 4 седмици вече на 60!!! Но...това не е толкова решаващо.Ако и ти си с нашите 50 кила....нормално е да си на по-ниска доза.Изобщо не го мисли!Аз много тежко понесох първоначално тази идея,но с времето....и с хората тук!!!...просто проумях,че това не е края на лечението и .... смело напред!
Самите неутрофили се отделят от гръбначния мозък,а там конкретна храна не играе съществена роля.Така че...не се хаби да се тъпчеш с каквото чуеш.От занижената доза те сами ще започнат да се възстановяват.Вярно,трудничко и бавно е,но не е невъзможно.Почивай си повечко,да не кажа наблегни на залежаването и с времето нещата ще се нормализират!
Успех и горе главата! :congrats:

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Април 04, 2013, 11:24:21 »
Здравейте! :flowers:
Да регистрирам промените при мен/края на втори месец/ - до колкото ги има.
Неутрофилите и левкоцитите се колебаят около допустимата долна граница /неутрофили - 1,13, левк. - 2,51/и само промяната в количеството на интерферона е в състояние да ги раздвижи. Хемоглобина и той не е блестящ - 113, но горе -долу бива. Третият месец на леченито съм с дози - 2 седм. - 135 мг Пегасис, 2 седм. - 90 мг. Петата седмица - 135 мг. и влизам за изследвания в края на 3-ти месец. Това трябва да  стане на 23-ти април.
Като цяло общото ми състояние е приемливо. Главоболие - поне 2-3 дни след поставяне на инжекцията.
Температура - 37.4 вече е "моята" температура. 3-4 дни от седмицата - задължително.
Най ме тормози безапетитието. Щото си знам, че трябва да се яде, а аз като видя месо и ми призлява. Чак не мога да повярвам, че това съм аз. Тъпча се, няма на къде....
Лесно се уморявам, не ми се ходи никъде/то и времето гадно/ и все гледам да си почивам. Добре, че работата ми не е физическа, че успявам да се справя някак.
Ами ето така я карам войната. Споделих, оплаках се. Знам че това е положението и помощ от никъде няма да дойде.

Поздрави на всички :love5: С пожелания за по-малко неприятни странични ефекти и за успешен край на войната :love5:

Неактивен astoianova

• Немедицинско лице
  • Публикации: 64
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #9 -: Април 04, 2013, 12:18:26 »
здравей ios57, не съм само съгласна с твърдението, че "помощ от никъде няма да дойде.". Недей така, според мен факта, че на първи месец не ти се открива вируса е доста обнадеждаващ, това означава, че реагираш на лечението. Освен това страничните са все още поносими, а с неутрофилите ще се пребориш. Колкото до помощта - затова е този форум и хората тук определено помагат. Така че горе главата :)
поздрави :flowers:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
« Отговор #10 -: Април 04, 2013, 12:46:11 »
Ахх, колко са ми познати тези усещания. Особено за безапетитието, умората и температурата. Съчувствам ти, да знаеш. Чак ми е странно как при тази постоянна Т, толкова са ти паднали левкоцитите. Нищо, не е фатално засега.
И аз като Стоянова ще ти кажа, че тук може да се оплакваш на воля. Ще срещнеш и разбиране, и подкрепа.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Април 04, 2013, 16:20:50 »
astoianova, Лорей, благодаря ви за съчувствието, момичета :flying_kiss:

Ех, друго си е да те погалят по главичката  :crying2:и да знаеш, че има някой който наистина разбира положението ти.

Колкото за левкоцитите - те се стопиха наполовина още на втората седмица и това им ниво е върховото постижение от тогава насам :angry3:

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Май 22, 2013, 16:49:44 »
Здравейте!
Да поизтупам малко праха от темата :wink3:
Вече съм в края на 4-ти месец от лечението. Резултата от вирусното натоварване в края на 3-ти месец отново е отрицателен :party:
Кръвните ми показатели обаче не са много розови/левкоцити -1,9, гранулоцити - 1,15/.
Дано се спрат най-накрая :crying2:
Намалиха ми дозата на интерферона още от 2-ри месец и сега редувам 135 мг. и 90 мг.
Но пък с тези дози се чувствам добре - отмина ми гаденето, безапетитието.
Е, умората си остана, и пулсът ми доста често е учестен.
Но като цяло този 4-ти месец се чувствам най-комфортно от началото на лечението.
И както казват "очаквам  неочакваното". :fight: Че до края на годината има още тоооолкова много време...................
Поздрави на всички  :flowers:

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #13 -: Юни 27, 2013, 17:35:08 »
Здравейте!
Да споделя малко актуална информация около продължаваща битка с вируса.
Днес си взех вторите протоколи и така да се каже вече съм почти в средата на лечението - по точно началото на 6-ти месец.
Правих си изследвания в края на 5-ти месец. Хемоглобинът и еритроцитите за сега държат фронта - не че са перфектни, но са се заковали от началото на едно ниво и не мърдат. Белият кръвен ред е все така скапан - левкоцити - 1,99 и гранулоцити  - 1,08. Този път и тромбоцитите нещо са се изложили - 121.
За сега слагам 2 пъти 135 мг. Пегасис и 1 път 90 мг. Но това е предпоследно - до края на юли/тогава ще правя нови изследвания/
Физически се чувствам относително добре, но емоционално съм доста сдухана. От 2 седмици започна да ми капе косата - може и от това да е. Уж не съм чак толкова суетна, но някак подсъзнателно се отразява на психическото състояние.
Като прибавим и проблемите със съня..........
Все ми е притеснено с тези кофти кръвни резултати - до къде ще я докарам. Втръсна ми от месо, бадеми и лешници/особено сурови/ не искам да видя....
Чета съфорумците през какви перипетии са минали през втората половина от лечението :crying2: и уж съм информирана и се старая да съм подготвена за приключенията по пътя....................
С една дума - гадно ми е.
Извинете ме за емоционалното излияние, но сякаш ми се иска да набия някой. :witch:
 В службата не е здравословно, а в къщи не са ми в категорията :laugh:
Поздрави на всички, които ще прочетат моментните ми откровения :flowers:

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3206
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #14 -: Юни 27, 2013, 20:32:34 »
Здравей мила,

знам, че е трудно, продължително и затормозяващо тялото и психиката приключение. Обаче:

- резултатът си струва! Друго си е като видиш отрицателен ПСР :)
- все един ден ще дойде и 11 м. Не е като да е доживотно лечение.
- имаш си перфектното извинение като навикаш някой, да се оправдаеш. Така че сега ти е паднало, възползвай се.
- имаш и повод да се скатаваш от чистене, готвене, пране и подобни занимателни дейности. Вместо това те съветвам всеки един удобен момент да си опъваш крачката на диванчето и да се извиняваш на домашните, че интерферонът ти действа зле в момента и имаш нужда от крем карамел и тишина. С две думи- да ти го направят и да се омитат.:)
- това е, и моментът, в който можеш да пробваш нови прически, коя от коя по-къса :) Иначе кога ще събереш смелост да накълцаш косите си творчески :)
- и това е моментът, в който ще си позволиш да си слаба, да ревеш и да се тръшкаш, и да оставяш да се грижат за теб. Моментът в който ще се развикаш с пълно гърло на простака, който не ти дава път на пешеходната.

Така че горе главата и те прегръщам. В крайна сметка времето е затова- да лекува, и да ни напомня че всичко лошо отминава.:)

А сега си поискай крем-карамела :)

Лека,
Силвана
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007