Автор Тема:  Здравейте от Италия  (Прочетена 12405 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен amy8

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
Здравейте от Италия
« -: Април 11, 2007, 13:12:19 »
Zdraveite,
ot izvestno vreme sledia foruma i sum blagodarna che go ima.neznam kak dnes subrah smelost da vi pisha.moiata istoria e slednata.prez perioda 1998-2004 biah zavisima ot heroina.venozno go vzimah mnogo riadko, no fakt e che taka sum se zarazila s hepatit c.razbrah 2004 god sled kato si napravih izsledvane.v nachaloto go prieh tragichno. kato edin vid smurtna prisuda.niamah informacia zatova.vmesto da mi pomogne da se vzema v ruce tazi novina me hvurli v otchaianieto i v drogata oshte poveche.sled mnogo neyspeshni opiti da spra reshih che triabva da se mahna ot sofia i ot bg po vuzmoznost.zapoznah se s edin chovek v internet.stanahme mnogo blizki i kogato toi me pokani na gosti v italia reshih da otida.poznavah dobre grada, zashtoto go biah poseshtavala niakolko puti.tozi chovek razbira se neznaeshe nishto za moite problemi.i taka zaminah za italia s malko zakupen metadon i s iasnoto zelanie da spra heroina.niama da vi kazvam kakvo mi e stryvalo da izglezdam normalen chovek po vreme na abstinenciata tam.minaha 3 meseca i az ve4e biah dobre fizi4eski.fizicheskata abstinencia beshe otminala.ot strah da se vurna v bg i da zapochna otnovo ostanah v italia nelegalno.minaha poveche ot dve godini...sega moga da kaza che i psihicheski sum se vuzstanovila.chovekut s koito ziveia razbra za moita zavisimost sluchaino i go prie mnogo zle.mina mnogo vreme dokato si vuzvurne doverieto v men.toi neznae za hepatita, ne mu go kazvam zashtoto me e strah ot negovata reakcia.no vse niakoi den triabva da go razbere.ako reshim da se ozenim i da imame dete naprimer...
minali sa pochti tri godini i az vse oshte sum nelegalno v italia.ziveia v negovata kushta, domakinstvam i risuvam v ochakvane na legiliziraneto mi tyk.sled 1 mesec shte se vurna v bulgaria za da si napravia izsledvania.maika mi minaloto liato doide da me vidi, tia e edinstvenia chovek, koito znae za bolesta mi.beshe hodila pri doktora, koito posledno me beshe preglezdal i mi beshe gledal izsledvaniata.sled kato mu razkazala kak vurviat neshtata, toi se ydivil che sum yspiala sama da se spravia s problema s drogata i sle dtova i kazal che dokato chakam podhodia6t moment da se vurna v bg za izsledvania moga da zapochna da pija PK-Merz.az chetoh nadulgo i nashiroko za tova lekarstvo.po princip e za bolni ot Parkinson, i sresty virusa na grip.az go pija ot pochti edna godina.neznam kakuv e efektut..dali mi pomaga.niakoi chuval e neshto po vuprosa s PK-Merz?

kak ziveia s tazi taina ee trydno da se opishe.postoianno sum v strah da ne mi se sluchi neshto, ta da se nalozi da ida v bolnica i tam da otkriat che imam hepatit c i chovekut , s koito ziveia da razbere.ot opita mi s drogata znam kakvo znachi predrazsuduk i diskriminacia.ako pribavavim i hepatita kum cvetnoto mi minalo...sum idealnata snaha za moita bude6ta svekurva :) 8)

izviniavam se za dulgia i nesvurzan post

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте от Италия
« Отговор #1 -: Април 11, 2007, 22:14:51 »
Здравей,
Радвам се, че си решила да споделиш твоята история! При повечето хора, които някога са взимали хероин шанса да имат и хепатит C е доста голям, поне от нещата които знам. Когато лежах в болницата за последните изследвания преди да започна лечението останах там три дена и в отделението през това време минаха няколко 18-19 годишни момичета и момчета. Те се лекуваха с метадон и се опитваха също да си направят изследвания и да започнат лечение. Всички те имаха поне един свой познат, който е починал от свръхдоза. Едното момче ми сподели тогава, че никога не е споделял игла с някой друг, но въпреки това се е заразил. Явно риска при всички, които са на хероин е много голям. На мен поне възможността да срещна такива като тях ми помогна да разбера, че хората които са наркомани или някога са взимали наркотици са съвсем нормални и са като всеки друг. Ако не знаех за техния проблем, никога не бих могъл да предположа, че някой от тях е бил на хероин.
Поздравявам те за това, че си успяла да се измъкнеш само със собствени усилия! Поздравявам те за всичко, което си направила и правиш за да се измъкнеш и да започнеш да живееш нормално!
Не знам как е правилно да постъпиш, дали да кажеш на приятеля ти или да запазиш тайната. Аз например пазих в тайна от сестра ми и майка ми това, че съм на лечение. Използвах, че и двете не са в България и в стремежа си да не ги притесня реших да не им казвам. В момента, в който майка ми се върна в България и вече трябваше да и кажа, разбрах че това е било грешка, защото бях изгубил доверието и освен това тя много се обиди като майка за това, че съм я държал настрана от проблема си. Именно след разговора ми с нея разбрах, че трябва колкото мога по-скоро да кажа всичко и на сестра ми. Но не мога да ти дам съвет дали да споделиш или не, защото има много други обстоятелства, които ти влияят. Ти сама каза, че си изгубила доверието на приятеля ти и след това много трудно си го върнала. Както и да постъпиш може да се случи така, че това да влоши отношенията ви, ако не сега то в някакъв бъдещ момент. Може би след като се легализираш и се върнеш в България и си направиш изследвания, ще можеш да вземеш по-лесно решение. Тъкмо ще можеш да поговориш и с лекар, което също може да ти помогне.
За PK-Merz наистина нищо не знам, информацията в интернет за него също е оскъдна. Ако ти имаш някакъв линк или информация от някой документ, можеш да я споделиш във форума - тъкмо и ние да се ограмотим по тази тема :)
Щом лекаря ти го е препоръчал може би е имал предвид някои от неговите действия. Аз се сещам за един тип лекарства, т. нар. хепатопротектори, които точно се използват само като средства за подсилване на възстановителните функции на черния дроб. Можеш да погледнеш този линк, тук има малко повече информация за тях: Хепатопротектори
Пожелавам ти успех с изследванията и да успееш да се справиш с всичко, което те притеснява!

Поздрави,
Радо

Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Stefan

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 175
    • Профил
« Отговор #2 -: Април 12, 2007, 04:13:25 »
Zdrasti Amy,

Dobre doshla v foruma :)
Neznam dali e uspokoitelno, no poznavam hora v podobna situacia na tvoita. Nai trudnata chast e da razberesh na kogo mojesh da se doverish i da spodelish. Az sushto se strahuvam da kazvam na priateli i poradi tazi prichina si malcha. Chuval sum 4e povecheto hora sa po sklonni da podkrepiat otkolkoto obratnoto, no puk nikoga ne se znae. Zatova i e tozi forum da si spodeliame neshta koito poradi niakakvi nerazbiraemi za men prichini ne sa tema na svoboden razgovor, vapreki che hep c se pridava mnogo trudno ot choek na chovek.Struva mi se che semeistvoto kato cialo e nai razbiraemo kum bolestta i podkrepiashto, pone pri men beshe taka. az krieh ot semeistvoto mi okolko 2-3 godini i posle sluchaino razbraha i zapochnaha da mi pomagat v vsiako edno otnoshenie. 
Kolkoto do narkoticite, to ne e nujno da se zarazish ot niakoi drug. samite te sadarjat mrasotii, koito te zaraziavat s hep c. moje i samo vednaj 4ovek da e opitval i da e zarazen. ne sum siguren kakva e statistikata na moje bi kum 80-90% ot tezi koito sa opitvali niakoga takiva neshta sa zarazeni...zatova i loshata slava na bolestta  ;)
za sajalenie drugata ogromna chast ot zarazeni sa hora koito dokato sa lejali v bolnica ili sa im prelivali kruv i sa gi zarazili. t.e. savsem nevinni. veche e i priznat oshte edin nachin na vazmojna zaraza - ako se smurka cocain i otvatre nosa e razranen moje da se pridade na drugite koito smurkat.

Tezi hapcheta koito kazvash doktora za chernia drob li ti gi predpisa? nikoga ne sum chuval za tiah i ne sum chuval da sa svarzani neshto s lechenie na hep c, zatova vnimavai kakvo piesh. proveriavai i pri drugi lekari ako ti se struva stranno neshto koeto ti predpisvat.

Gledai da si vzemesh dokumentite v Italia i togava shte mojesh da se lekuvash kadeto si poiskash. neznam kak e v italia, no az sushto sum v chujbina i imam dokumenti ama se vodia turist. ta tova ne mi poprechi da zapochna lechenie. triabvaha mi malko pari, no mi osiguriha lekarstvata bez da mi iskat niakakvi dokumenti. misalta mi e che moje da prouchish kak stoiat neshtata v italia. da vidish kak gi odobriavat za lechenie i koi dava parite. siguren sum che imat takiva organizacii koito davat info.

Pozdravi ot men i pishi ni kak varviat neshtata.

Stefan

Неактивен vera

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 24
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #3 -: Април 12, 2007, 09:15:59 »
Здравей, искам само да ти кажа че ти се възхищавам как си успяла да се справиш сама с наркотиците и то да караш абстиненция без човека до теб да разбере, направо... Преди години имах доста приятели които се бяха закачили на хероин и знам колко е труден и болезнен тоя период и за това още веднъж - БРАВО!
По отношение на самата болест тук има доста по компетентни хора от мен и те могат да ти дадат по-добър съвет, аз само мога да ти кажа да продължаваш да си силна защото ти си такава ;) и ти пожелавам много късмет и дано човека до теб да приеме истината и да разбере че това може да се случи на всеки, дори и да не е злоупотребявал с наркотици /примери има доста тук / и ти нямаш никаква вина.
Всичко най-добро

Неактивен amy8

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Април 12, 2007, 14:23:42 »
 :)blagodaria ot surce na vsichki, koito sa mi pisali.chestno kazano ne ochakvah.mnogo ste mili ...nakarahte me da se pochystvam mnogo po dobre :-*.zashtoto ne e lesno da si sam v chuzda durzava.az govoria po tel. samo s maika si i s moia profesor ot universiteta.priateli niamam tyk, a tezi ot bg...ami narochno ne govoria s nikoi ot tiah.imah nuzda da skusam s minaloto totalno i prestanah da govoria i s tezi, koito niamat ni6to ob6to s drogata.
Rado, mislia che si prav, kogato si opravia dokumentite-mislia da e skoro-i si otida v bg i sum po naiasno s ne6tata ste pomislia i dali da spodelia.zasega produlzavam da si mulcha.
stefan , kogato sum zdravnoosigyrena tyk moze bi ste moga da se lekyvam tyk neznam.tova znachi obache da kaza na moia priatel i toi da go prieme dobre :-[.
vera blagodaria i na teb za hubavite dymi.spored povecheto doktori e nevuzmozno niakoi sam da se otkaze ot narkoticite, no eto che pri silna volia i stimul moze.az pochti 3 god. sum 4ista.

za PK-Merz.da dal mi go e za chernia drob.prechel na virusa da se razviva.ne6to ot tozi rod e kazal na maika mi.a doktora e sigyren uz.
PK-Merz sudurza Amantadine sulfate. tova veshtestvo protivodeistva na simptomite na parkinsonovata bolest.(prepisvam ot listovkata kum lekarstvoto)
PK-Merz se izpolzva za lechenie na simptomi kato tremor, skovanost, hipokinezia...itn.Ma vsichko , koeto pishe v listovkata e otnosno Parkinson, az obache niakude v internet biah namerila che se polzva sresty virusa na grip.pak ste se porovia i ste vi pisha.

otnovo blagodaria na vsichki ot surce.

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #5 -: Май 01, 2007, 01:22:07 »
Здравей amy8!

Поздравления за това, че си успяла да се справиш с проблема с наркотиците!  Страхотно е това което си направила!

Пожелавам ти успех и дано успееш да намериш разбиране и правилния път за теб! :)

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #6 -: Юли 23, 2007, 04:23:15 »
Zdravei, ti ot italiq. Tvoita istoriq mnogo mi napomnq na moita. Az bqx zavisima blizo 8-9 godini. Na6te podoziraxa i me bqxa xva6tali na nqkolko pati, no realno ne znaexa kolko bqx zle. Az py6ex na folio i nikoga ne sam se bola, no imax adska abstinenciq i po-lo6oto be6e 4e, li4nostta mi se obezli4ava6e. Promenqx se kato 4ovek. Dobrodetelite i ka4estvata koito bqxa vazpitavani v men godini nared otstapvaxa pat na lo6otiqta, podlosta i bezprincipnoto otno6enie kam vsi4ko i vsi4ki okolo men. Kogato se opitvax da spiram otkazvax da priemam kakvito i da bilo xap4eta, yspokoitelni pak kamo li metadon. I taka v edna mra4na zimna no6t re6ix da spodelq s na6te i da im kaja, 4e sama ne bix mogla da se spravq. Porazix gi. Bqx gi ma4ila dalgi godini. Bqx gi sasipala i posledstviq ot vsi4ko tova ima i do dnes, 6te ima i za vbade6te. Psixoterora koito im nalojix prez cqloto vreme na moq narkomanski period ne moje po nikakav na4in da bade zali4en. Vinagi 6te mi teji adski mnogo na dy6ata tova koeto storix na nai-blizkite mi i obi4ani xora. E, re6enieto za men be6e da se maxna nadale4. Nqkade kadeto nikoi ne me poznava i az nikoi ne poznavam. Nqkade kadeto mojex da pokaja otnovo na sebe si kakva sam i da razbera kakva iskam da bada. Nqkade kadeto da namerq sebe si i da moga da prosa6testvyvam, kadeto da trqbva da se borq i da se dokazvam, za da yspeq da oceleq. Zaminax za ispaniq. Be6e mi mnogo trydno v na4aloto. Bqx dalgo vreme s razdvoena samoli4nost. Ty lo6a, ty dobra. Ty bezkrypolna i podla , ty 4estna i mnogo sastradatelna. V men se borexa dobroto patrialxalno vazpitanie, s vsi4kite my dobrodeteli i izkonni 4ove6ki principi, dadeno mi ot roditelite, baba, dqdo i celo sre6ty po6loto yli4no kvartalno izrydeno sled padaneto na komynizma povedenie pridobito po centralnite sofiiski ylici s 6aikata gameni vode6ti mi se za priqteli ( vse kadarni deca, ot koito pove4eto za sajalenie ve4e ne sa sred jivite). E, tyk se zapoznax s novi xora.Zapo4nax nov jivot. Napivax se do bezsaznanie vsqka ve4er, za da ne ysetq abstinenciqta tolkova silno. V tozi period se zapoznax i sas sega6niq mi priqtel, s koito sme nerazdelni ve4e pove4e ot 3 godini i s koito iskame da sazdadem i izgradim zdravo i stabilno semeistvo. O6te v na4aloto na na6ta vrazka az my kazax za problema si s drogata. Neznam dali za6toto ne be6e mnogo naqsno sas serioznostta na narkomaniqta, ili za6toto be6e mnogo vlyben v men, no toi go prie s mnogo razbirane i vinagi prave6e vsi4ko vazmojno az da se 4yvstvam dobre, kakto e i do dnes. Godina sled na4aloto na na6ta vrazka doide moment v koito trqbva6e da podgotvim nabor ot dokymenti s koito da kandidatsvame za rezidencii, tai kato tyk po onova vreme izleze zakon za legalizirane na nelegalnite emigranti. Mislexme, 4e 6te ni trqbva i medicinsko svidetelsvo i taka az parva se  podlojix na kraven analiz. Ot rezyltatite mi savsem sly4aino, bez vob6te da sam o4akvala se okaza, 4e sam nositel na virysa na xepatit C. Kogato my kazax toi pak go prie majki. Az se pritesnix, sdyxax se taka da se kaje, 4ydex se ot kade i kak, a toi samo me yspokoqva6e i mi dava6e kyraj i sila. Predi toi da se podloji na analiz se 4y, 4e takova svidetelstvo nqma da ni trqbva, no az nastoqx i toi da si napravi, tai kato se pritesnqvax da ne sam go zarazila. Za o6te po golqmo moe y4ydvane se okaza, 4e toi pak e nositel na virysa na xepatit B. Vednaga se vaksinirax. Vij, i toi e znael za virysa koito e nosel i go e bilo strax moje bi da mi kaje, za da ne me zagybi, no az go razbiram i nikoga ne bix go yprekvala ili sadila za tova. Sega nai-vajnoto e i dvamata da se podkrepqme i da se grijim edin za dryg. Izvinqvam se, 4e tolkova nadalgo i na6iroko vi razkazvam i zanimavam s moite istorii, no az obi4am da pi6a i tova e parvoto mi izliqnie na misli, 4yvstva i emocii ot godini nasam. Tova koeto iskax da ti kaja e, 4e ako tozi 4ovek s kogoto si v momenta naistina darji na teb i te obi4a, nqma na4in da ne prieme problema ti s razbirane. Badi otkrovena s nego. Ne se znae dali i toi ne krie ne6to ot teb naprimer. Ako pak misli6, 4e bi se zasegnal seriozno zaradi tova, 4e si znaela i si go krila ot nego, bi mogla da napravi6 taka, 4e da nay4ite za xepatita ti yj sly4aino i dvamata v edin i sa6t moment. Vse edno nikoga ne si i podozirala. Malko e ne4estno i podlo razbira se, no ako smqta6, 4e 6te smek4i obstoqtelstvata okolo lo6ata novina edna takava inscenirovka bi mogla da svar6i rabota. Smqtam, 4e e po-dobre ot kolkoto da jivee6 v postoqnni pritesneniq i strax da ne razbere ot nqkade. Pak i taka nqma da si sama v borbata s bolesta. Trqbva ve4e da i obarne6 vnimanie. Mislq, 4e v Italiq nelegalnite emigranti sa6to imat pravo na zdravni osigyrovki otpysnati im ot gobiernoto kakto e i pri men v Ispaniq. izkarai si karta za medicinskiq centar v oblasta kadeto jivee6 i zapo4ni da si pravi6 redovno izsledvaniq na kravta i po-to4no na enzimite, za da sledi6 sastoqnieto na 4erniq si drob. E, tova ot men zasega. 6te vlizam vseki den ve4e, za da se informiram po vsi4ki temi tyk. Radvam se i blagodarq na brat si, 4e mi prepora4a tozi forym. Pozdravlqniq i za sazdatelite my!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен amy8

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Октомври 09, 2007, 14:17:21 »
nevron,
napravo nastruhnah kato prochetoh dumite ti.i moiata maika dulgo ia podlagah na psihicheski tormoz bez da znae istinata.nikoga niama da si prostia stradaniata, koito i prichinih.kogato razbra napravi vsichko vuzmozno da mi pomogne, no az vse gre6ah otnovo i otnovo.za napivaniata do bezsuznanie za da prebori6 abstinenciata - mnogo dobre gi poznavam. radvam se za teb ot surce.pozelavam ti mn shtastie . a otnosno nachina , po koito e  nai-dobre da kaza istinata na 4oveka, s koito ziveia, moze bi si prava, 4e makar i da e podlo shte e po-dobre da se napravia , 4e sega razbiram.abe da nameria na4in da "otkriem" zaedno, 4e sum bolna.
pak ti blagodaria za dumite i razkaza

Неактивен nevron

• хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #8 -: Октомври 10, 2007, 23:36:36 »
     Za ni6to 4ove4e, pak zapovqdai.
     Pomisli za le4enie. I napravi si po-podrobni izsledvaniq za genotipa naprimer.
     Pozdravi!
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен nevron

• хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #9 -: Март 08, 2008, 05:50:03 »
Здравей, Ами!
Къде изчезна? Пиши какво става с твоя случай.
Поздрави!
« Последна редакция: Март 08, 2008, 05:55:50 от nevron »
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007