Zdravei, ti ot italiq. Tvoita istoriq mnogo mi napomnq na moita. Az bqx zavisima blizo 8-9 godini. Na6te podoziraxa i me bqxa xva6tali na nqkolko pati, no realno ne znaexa kolko bqx zle. Az py6ex na folio i nikoga ne sam se bola, no imax adska abstinenciq i po-lo6oto be6e 4e, li4nostta mi se obezli4ava6e. Promenqx se kato 4ovek. Dobrodetelite i ka4estvata koito bqxa vazpitavani v men godini nared otstapvaxa pat na lo6otiqta, podlosta i bezprincipnoto otno6enie kam vsi4ko i vsi4ki okolo men. Kogato se opitvax da spiram otkazvax da priemam kakvito i da bilo xap4eta, yspokoitelni pak kamo li metadon. I taka v edna mra4na zimna no6t re6ix da spodelq s na6te i da im kaja, 4e sama ne bix mogla da se spravq. Porazix gi. Bqx gi ma4ila dalgi godini. Bqx gi sasipala i posledstviq ot vsi4ko tova ima i do dnes, 6te ima i za vbade6te. Psixoterora koito im nalojix prez cqloto vreme na moq narkomanski period ne moje po nikakav na4in da bade zali4en. Vinagi 6te mi teji adski mnogo na dy6ata tova koeto storix na nai-blizkite mi i obi4ani xora. E, re6enieto za men be6e da se maxna nadale4. Nqkade kadeto nikoi ne me poznava i az nikoi ne poznavam. Nqkade kadeto mojex da pokaja otnovo na sebe si kakva sam i da razbera kakva iskam da bada. Nqkade kadeto da namerq sebe si i da moga da prosa6testvyvam, kadeto da trqbva da se borq i da se dokazvam, za da yspeq da oceleq. Zaminax za ispaniq. Be6e mi mnogo trydno v na4aloto. Bqx dalgo vreme s razdvoena samoli4nost. Ty lo6a, ty dobra. Ty bezkrypolna i podla , ty 4estna i mnogo sastradatelna. V men se borexa dobroto patrialxalno vazpitanie, s vsi4kite my dobrodeteli i izkonni 4ove6ki principi, dadeno mi ot roditelite, baba, dqdo i celo sre6ty po6loto yli4no kvartalno izrydeno sled padaneto na komynizma povedenie pridobito po centralnite sofiiski ylici s 6aikata gameni vode6ti mi se za priqteli ( vse kadarni deca, ot koito pove4eto za sajalenie ve4e ne sa sred jivite). E, tyk se zapoznax s novi xora.Zapo4nax nov jivot. Napivax se do bezsaznanie vsqka ve4er, za da ne ysetq abstinenciqta tolkova silno. V tozi period se zapoznax i sas sega6niq mi priqtel, s koito sme nerazdelni ve4e pove4e ot 3 godini i s koito iskame da sazdadem i izgradim zdravo i stabilno semeistvo. O6te v na4aloto na na6ta vrazka az my kazax za problema si s drogata. Neznam dali za6toto ne be6e mnogo naqsno sas serioznostta na narkomaniqta, ili za6toto be6e mnogo vlyben v men, no toi go prie s mnogo razbirane i vinagi prave6e vsi4ko vazmojno az da se 4yvstvam dobre, kakto e i do dnes. Godina sled na4aloto na na6ta vrazka doide moment v koito trqbva6e da podgotvim nabor ot dokymenti s koito da kandidatsvame za rezidencii, tai kato tyk po onova vreme izleze zakon za legalizirane na nelegalnite emigranti. Mislexme, 4e 6te ni trqbva i medicinsko svidetelsvo i taka az parva se podlojix na kraven analiz. Ot rezyltatite mi savsem sly4aino, bez vob6te da sam o4akvala se okaza, 4e sam nositel na virysa na xepatit C. Kogato my kazax toi pak go prie majki. Az se pritesnix, sdyxax se taka da se kaje, 4ydex se ot kade i kak, a toi samo me yspokoqva6e i mi dava6e kyraj i sila. Predi toi da se podloji na analiz se 4y, 4e takova svidetelstvo nqma da ni trqbva, no az nastoqx i toi da si napravi, tai kato se pritesnqvax da ne sam go zarazila. Za o6te po golqmo moe y4ydvane se okaza, 4e toi pak e nositel na virysa na xepatit B. Vednaga se vaksinirax. Vij, i toi e znael za virysa koito e nosel i go e bilo strax moje bi da mi kaje, za da ne me zagybi, no az go razbiram i nikoga ne bix go yprekvala ili sadila za tova. Sega nai-vajnoto e i dvamata da se podkrepqme i da se grijim edin za dryg. Izvinqvam se, 4e tolkova nadalgo i na6iroko vi razkazvam i zanimavam s moite istorii, no az obi4am da pi6a i tova e parvoto mi izliqnie na misli, 4yvstva i emocii ot godini nasam. Tova koeto iskax da ti kaja e, 4e ako tozi 4ovek s kogoto si v momenta naistina darji na teb i te obi4a, nqma na4in da ne prieme problema ti s razbirane. Badi otkrovena s nego. Ne se znae dali i toi ne krie ne6to ot teb naprimer. Ako pak misli6, 4e bi se zasegnal seriozno zaradi tova, 4e si znaela i si go krila ot nego, bi mogla da napravi6 taka, 4e da nay4ite za xepatita ti yj sly4aino i dvamata v edin i sa6t moment. Vse edno nikoga ne si i podozirala. Malko e ne4estno i podlo razbira se, no ako smqta6, 4e 6te smek4i obstoqtelstvata okolo lo6ata novina edna takava inscenirovka bi mogla da svar6i rabota. Smqtam, 4e e po-dobre ot kolkoto da jivee6 v postoqnni pritesneniq i strax da ne razbere ot nqkade. Pak i taka nqma da si sama v borbata s bolesta. Trqbva ve4e da i obarne6 vnimanie. Mislq, 4e v Italiq nelegalnite emigranti sa6to imat pravo na zdravni osigyrovki otpysnati im ot gobiernoto kakto e i pri men v Ispaniq. izkarai si karta za medicinskiq centar v oblasta kadeto jivee6 i zapo4ni da si pravi6 redovno izsledvaniq na kravta i po-to4no na enzimite, za da sledi6 sastoqnieto na 4erniq si drob. E, tova ot men zasega. 6te vlizam vseki den ve4e, za da se informiram po vsi4ki temi tyk. Radvam se i blagodarq na brat si, 4e mi prepora4a tozi forym. Pozdravlqniq i za sazdatelite my!