Автор Тема:  Здравейте и от мен  (Прочетена 5827 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен zizi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 68
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте и от мен
« -: Април 12, 2007, 12:18:20 »
Здравейте,от доста време посещавам този форум но някакси все не можех да събера смелост да пиша,може би защото нямам навика да споделям за болестта си.  И така аз съм на 25г и имам С хепатит. Откриха ми го съвсем случайно докато лежах в болница , търсеше се причина за хроничния пиелонефрит откойто също боледувам и ми пуснаха безброй изследвания както и за хив,хепатит С ,В и т.н. За мой ужас С-то беше положително , като и до ден днешен нямам представа от каде може да съм се заразила. Уж го приех някак си ,свикнах да живея с тази диагноза но към днешна дата осъзнавам ,(тъй като вече започнах лечение)  че това много ми се е отразило на психиката.           През тези 2г и половина докато чаках лечение аз се затворих в себе си, спрях да излизам и изобщо нищо не беше в състояние да ме зарадва ,ако не бяха най-близките ми хора до мен сигурно съвсем щях да рухна.                             Но ето вече от 1мес.се лекувам и започвам да гледам със съвсем други очи на живота, сякаш съм живяла със завеса пред очите която сега лека полека започва да се вдига(така го чувствам).                                                        Искам да кажа на всички на които им е отказано лечение да бъдат много упорити и да не вярват на глупости от рода че ако нямаш раздвижване на чернодробните показатели или пък увреждане на черния дроб не подлежиш на лечение.А натези които чакат за такова ,да не се страхуват  НЕ Е ХИЧ СТРАШНО  ;)                                                    Успех на всички,стискам ви палци.

Неактивен Stefan

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 175
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
Re: Здравейте и от мен
« Отговор #1 -: Април 12, 2007, 17:28:39 »
Зизи,

и аз съм на 25 и почнах лечение преди 2 седцмици и споделям същото мнение с теб, че хич не е страшно, по трудната част според мен е докато се започне. веднаж почнеш ли после всичко си идва на мястото (да се надяваме :)).

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #2 -: Април 12, 2007, 22:55:55 »
Здравей :)
Вече сте двама със Стефан, които в момента сте на лечение. Мисля, че ще е много полезно за всички които посещават форума ако и ти се включиш с постове с информация за това как протича лечението при теб. Можеш да започнеш отделна тема, която периодично да update-ваш с информация за това как ти се отразява лечението и как се чувстваш. Разбира се, стига да имаш желание да говориш за тези неща.
Много от хората, които са диагностицирани с хепатит C и трябва да живеят с това, наистина се чувстват много зле и изпадат в депресия. На мен също ми трябваха много усилия, за да преодолея страховете си, особено след като колкото повече четях толкова повече се засилваха притесненията ми. Дано всички тук успеем да помогнем на всички тях да погледнат по-малко по-различен ъгъл на болестта и да станат по-големи оптимисти.
Другата част от хората, които знаят че имат хепатит пък не правят абсолютно нищо, за да разберат за състоянието си и не се опитват да се лекуват, защото не се притесняват от болестта. Не знам обаче как бихме могли да помогнем на хората, които не се интересуват от болестта, защото те не посещават интернет, опитвайки се да научат повече за болестта си. Може би един ден и това ще се промени.

Пожелавам ти успех с лечението и дано всичко се нареди така, както искаш :)
Колкото по-оптимистично гледаш на това, което ти се случва, толкова повече шансове имаш всичко да завърши по-добре :)
Поне аз смятам така!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен irka

• усмихната
  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #3 -: Април 14, 2007, 17:03:36 »
Здравей zizi!

Добре дошла при нас! Наистина ще е хубаво ако имаш желание да споделяш как върви лечението ти. Успех!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007