Приятели, простете моето невежество и ако съм досадила на някой с моите нелепи въпроси, но аз пак съм в паника.
Преди време ви споделих, че смятам да се ваксинирам срещу хепатит Б, защото ме очакваше среща със зъболекар. Вие ме окуражихте. Споделих това и с лекуващите в Иван Рилски. Те също. Но само това. А на всеки, с който споделя, че смятам да се ваксинирам, ме гледа странно и ме пита операция ли ми предстои.
На скоро срещата със въпросния зъболекар стана неотложна, а аз и съпруга ми още не сме ваксинирани, макар че ваксините призимуваха в хладилника - грипове, температури и прочие. Обадих се на зъболекаря и му споделих за мен и за моите опасения, той ме успокои, каза че, ако има опасност за мен при него трябвало той също да е заразен. Съответно каза, че ще ме приеме в кабинета си без никакви колебания. Обясни ми, че за да се ваксинирам, трябва първо да се изследвам за липса на австралийски антиген и ако е отрицателен теста мога да действам. Обясни ми също, че хепатит Ц бил много по-лош от Б, защото оставял непоправими следи върху организма. Това не го разбрах! Според вас какво трябва да значи? Та отивам днес в кварталната поликника да си поставя ваксината и разбрах, че трябвало да сложи при Джи пи-то след обстоен преглед. Колко тъпо, но това през ум не ми мина, защото на мъжа ми му слагаха против тетанус там и реших, че не е проблем и това да мине там. В крайна сметка никаква не я свърших, защото Личната лекарка започваше работа от 2 ч и се прибрах с ваксината. Обаче освен самия прием и страховете ми от странични реакции към ваксината и съпатсващите я вещества, сега ме е страх и да не съм я прецакала. Возих я в колата общо 10-15 мин, днес бяха около 20 градуса. Беше в торбичка, в торбичката от тези охлаждащи с гел торбички, но не от фризер да не е много ледена, а държана в хладилник. Около 30 мин съм я размотавала така, възможно ли е да съм я прецакала? Да я изхвърля ли? Какво да правя? Една ваксина не мога да си сложа като хората, отчайвам се вече от всичко...
И преди някой да ме контрира, че някъде по форумите и интернет пространството има нужната информация, аз не чета достатъчно искам да се защитя: аз нямам цялото време на света, да прочета всичко за хепатита. Освен да съм болна, имам и други задължения и отговорности.