Автор Тема:  И аз имам хепатит Ц  (Прочетена 46865 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ani.n.m

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 39
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И аз имам хепатит Ц
« Отговор #45 -: Ноември 28, 2016, 16:08:07 »
Привет Аника, благодаря за отговора.
А знаете ли дали е възможно вместо имунитет от хепатит Б да се сдобиеш със самия него, ако организма например е бил по-слаб при ваксината? И вместо да изгради анти тела да се зарази?

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #46 -: Ноември 28, 2016, 18:00:07 »
Привет Аника, благодаря за отговора.
А знаете ли дали е възможно вместо имунитет от хепатит Б да се сдобиеш със самия него, ако организма например е бил по-слаб при ваксината? И вместо да изгради анти тела да се зарази?

По никакъв начин това не може да се случи!
Спокойно си поставете ваксините!
За ваше добро е! ;)
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен ani.n.m

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #47 -: Януари 04, 2017, 16:30:10 »
Из "Размисли и страсти на една леко болна"
Честита нова година на всички и дано тя бъде по-хубава за вас от предходната!

Настъпи тежката зима и депресията май дойде. Клинично уж съм здрава, а иначе май за нищо не ставам. Уволниха ме от работа, защото не съм способна да издържам на физическото и психическото натоврване. Мъжа ми отключи психично разтройство (заради новината с моя хепатит)и сега е на хапчета, от които е неадекватен доста често. Съответно аз трябва да съм силна, за да помагам на него, да търпя настроенията му, обидите и т.н. и да не го товаря емоционално, а и физически със задължения и проблеми. От там всичкия гняв от "столицата на гнева" го стоварвам върху най-малкото - 3 годишното ми дете. И така все весели неща. Аз пък имам постоянен бодеж в областта дясно от стомаха. Ако изляза на пазар и отида до някоя институция (с кола съм) след три часа трябва да си полегна или започвам да клеча по опашки и да се подпирам по стени и гишета. На 32 съм. Пазя строга диета - ефект не усещам. Няма разлика. Мъжа ми твърди, че имам лош дъх. Съвпада с периодите, когато имам най-остри бодежи. Лекуващия лекар от Иван Рилски смята, че е съвпадение. Но аз вече съвсем не смея да се покажа от нас. Живея в сянката на Хепатит Ц и не виждам спасение. За лечение никъде не се повдига дума. Знам, че има много по-тежки случаи от моя. Това ми е ясно и съм толерантна. Но аз съм на 32. Искам да съм млада и здрава. НЕ може ли? Нагло ли е да го искам? Защо не се споменава никога нищо за лечение? Разбрах, че трябва да имам диабет или друго сериозно заболяване, за да се надявам. Или да се тъпча с бира и пържени картофи, да се разболея по-хубаво и тогава да се надявам на нещо?  Иначе си пия карзила, панразола, витамините и още едно на което не му помня и името. Нищо не ви питам, защото тук рядко някой отговаря и споделя. А и нещата, които мен вълнуват все са незначителни за тези, които са с дълъг стаж. Аз искам просто да си споделя с вас. Ако някой го вълнуват подобни проблеми да пише свободно.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
« Отговор #48 -: Януари 04, 2017, 18:29:46 »
Здравей.

Горе главата. Няма само да се предаваш. Не си сама. Има още 150 000 000 млн. в света.

Просто трябва да си силна, защото едно от нещата който тази болест прави е да изгради характера. Колкото и странно и нереално да звучи тази болест ни прави по силни, добри, съчувствени т.н.

Не е вярно, че никой тук не отговаря и не споделя. Има доста истории от който може да научиш много за всички проблеми през който минават хората свързани с болестта.

Така, че горе главата.

:smile:

Неактивен ani.n.m

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #49 -: Януари 05, 2017, 11:14:46 »
 :laugh:
Прав си, не съм само аз. Ужасно си прав и за характера и добродетелите, които придобиваш с болестта.
Благодаря ти за отговора, от това има нужда човек. Малко позитивизъм.  :smile:

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #50 -: Януари 09, 2017, 20:18:00 »
Ани,

строга диета...колко е строга? Ако ограничаваш силно хранителните вещества, които поемаш, има риск да си навредиш повече, отколкото да си помогнеш.

Ако си от София....защо не дойдеш на някоя от нашите срещи, които организираме? Да си поговорим лично и искрено за хепатита :)
Друго е като си сред свои, можеш да си кажеш неща, които близките няма да разберат.

Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ani.n.m

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #51 -: Март 20, 2017, 20:28:34 »
Ани,

строга диета...колко е строга? Ако ограничаваш силно хранителните вещества, които поемаш, има риск да си навредиш повече, отколкото да си помогнеш.

Ако си от София....защо не дойдеш на някоя от нашите срещи, които организираме? Да си поговорим лично и искрено за хепатита :)
Друго е като си сред свои, можеш да си кажеш неща, които близките няма да разберат.

Силве,
Диетата толкова ограничи и изключи някои храни, че накрая стигнах до хранително разтройство. Плачех, преди да ям от "вредните" храни, а трябваше, защото бях станала 56 кг (на 176см) и нямах сили. Сега съм добре. Изчезнаха ми бодежите. Стигнах до извода, че са били по повод на силен стрес. Тогава и резултатите ми бяха завишени. Сега няма бодежи и АСАТ и АЛАТ са спаднали. Сега се храня, така както смятам, че трябва. Разнообразно и не приемам съвети как и какво. Човек сам най-добре усеща от какво има нужда.
Преди изключвах идеята за срещи с други "заразени". Не смятах, че ще ми е от полза. Сега вече имам сили да се срещна, но нямам възможност за момента. Благодаря ти, с удоволствие при първа възможност ще се появя.

Неактивен ani.n.m

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #52 -: Март 24, 2017, 17:57:13 »
Приятели, простете моето невежество и ако съм досадила на някой с моите нелепи въпроси, но аз пак съм в паника.
Преди време ви споделих, че смятам да се ваксинирам срещу хепатит Б, защото ме очакваше среща със зъболекар. Вие ме окуражихте. Споделих това и с лекуващите в Иван Рилски. Те също. Но само това. А на всеки, с който споделя, че смятам да се ваксинирам, ме гледа странно и ме пита операция ли ми предстои.
На скоро срещата със въпросния зъболекар стана неотложна, а аз и съпруга ми още не сме ваксинирани, макар че ваксините призимуваха в хладилника - грипове, температури и прочие. Обадих се на зъболекаря и му споделих за мен и за моите опасения, той ме успокои, каза че, ако има опасност за мен при него трябвало той също да е заразен. Съответно каза, че ще ме приеме в кабинета си без никакви колебания. Обясни ми, че за да се ваксинирам, трябва първо да се изследвам за липса на австралийски антиген и ако е отрицателен теста мога да действам. Обясни ми също, че хепатит Ц бил много по-лош от Б, защото оставял непоправими следи върху организма. Това не го разбрах! Според вас какво трябва да значи? Та отивам днес в кварталната поликника да си поставя ваксината и разбрах, че трябвало да сложи при Джи пи-то след обстоен преглед. Колко тъпо, но това през ум не ми мина, защото на мъжа ми му слагаха против тетанус там и реших, че не е проблем и това да мине там. В крайна сметка никаква не я свърших, защото Личната лекарка започваше работа от 2 ч и се прибрах с ваксината. Обаче освен самия прием и страховете ми от странични реакции към ваксината и съпатсващите я вещества, сега ме е страх и да не съм я прецакала. Возих я в колата общо 10-15 мин, днес бяха около 20 градуса. Беше в торбичка, в торбичката от тези охлаждащи с гел торбички, но не от фризер да не е много ледена, а държана в хладилник. Около 30 мин съм я размотавала така, възможно ли е да съм я прецакала? Да я изхвърля ли? Какво да правя? Една ваксина не мога да си сложа като хората, отчайвам се вече от всичко...
И преди някой да ме контрира, че някъде по форумите и интернет пространството има нужната информация, аз не чета достатъчно искам да се защитя: аз нямам цялото време на света, да  прочета всичко за хепатита. Освен да съм болна, имам и други задължения и отговорности.
« Последна редакция: Март 24, 2017, 18:20:08 от ani.n.m »

Неактивен mravche_ot_gorata

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 132
  • Put another dime in the jukebox
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #53 -: Март 24, 2017, 23:38:42 »
Здравей, Ани,  :bye2:

Според мен няма какво да се замисляш над думите на зъболекаря. Разбира му главата на него от хеп С!  :book_read: Нито пък обръщай внимание на "всички други", с които споделяш за ваксината. Моето ДжиПи се опитва да ме разубеди, какво да говорим за разни хора, пък даже и стоматолози...

За другото, не знам. Надявам се ваксината да си е добре.

Няма да се даваш, ей!  :fight:

Чао и пиши пак!  :flowers:
мравчето
... че трябва твърдост, кураж, постоянство,
че страхът е подлост,  гордостта - пиянство.

Неактивен ani.n.m

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #54 -: Август 20, 2018, 22:01:40 »
Здравейте отново!
Малко не навреме, но някой може ли да ми каже задължитело ли е да се спи в Иван Рилски? Утре ми предстои прием, а се притеснявам, за детето ми и ми се иска да се прибирам поне вечер. Няма да ми правят биопсия, само изследвания. Кого да попитам там?

Неактивен ani.n.m

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #55 -: Август 24, 2018, 17:00:05 »
Спането не беше задължително, пуснаха ме без проблем. Трябваше единствено да помоля лекуващия лекар - д-р Желева. Всъщност не само спането, а и престоя въобще. Отивах в 8 за визитация и след това ме пускаха.
Вчера изследвах детето и майка ми за хепатит Б и Ц, в пункта на женския пазар. Негативни са!!!!  :bravo2: Тревожех се силно за детето, тъй като ако съм била заразена преди раждането е имало риск да и предам вируса с кърмене. Имах моменти с разраняване. Преди година пък ме ухапа по пръста, докато я хранех и ми текна кръв. Но резултата беше отрицателен и ме накара да вярвам, че в битови условия наистина е доста трудно да заразиш някого. Надвяам се!

Смятам, че ако може да се види резултат за една минута, тези тестове трябва да се правят при личните лекари при профилактичен преглед или във фирмите, също при профилактичния преглед! Има много хора, които изобщо не знаят какво е хепатит. Аз само бях чувала този термин и както всички го смятах за болест на наркоманите. 

Малко полезна информация относно храна и добавки при хепатит:
Разбрах от боледуващи, че лекарите изписват протеин на прах за подсилване работата на черния дроб. Аз защо бях останала с впечатление, че въглехидратите са по-полезни... Та всякакви храни, които съдържат протеини са добре за черния дроб.

Също открих, че Колагена се използва за пречистване и е много полезен.

« Последна редакция: Август 24, 2018, 17:45:05 от ani.n.m »

Неактивен ani.n.m

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #56 -: Декември 31, 2018, 13:13:38 »
Здравейте приятели!

Първо Честита Коледа на всички с пожелания за много здраве и весело посрещане на Новата Година! Дано тя е по-хубава за всички ни от предходната!

Започнах лечение на 06.12. тази година с Харвони за 8 седмици. Първите изследвания са в норма по всички показатели. Чувствам се добре - умората изчезна, с нея и депресията започна да се изпарява. Пия стриктно всяко хапче, но на пътя ми към победата се появи проблем. За нещастие се случи следващата рецепта и поръчка на следваща опаковка да бъде днес, а личната лекарка я няма, от аптеката не ми обещават, че ще ми доставят лекарството. Главната причина за това е, че не са сигурни има ли наличност в складовете. Разбираемо, но бях се уговорила предварително и с аптеката - Марешки и с личната лекарка как да процедирам, за да избегна евентуално забавяне. Имам още 2 хапчета и разбира се изпаднах в ужас и паника - какво ще се случи с моето лечение, ако не успеят да ми доставят на време следващата опаковка?
Някой бил ли е в подобна ситуация? Възможно ли е наистина да го няма никъде по складове, да се наложи да чакам няколко дни за доставка и да прекъсна лечението си? Какво ще се случи тогава? Има ли случаи някой да услужва с таблетки? Има ли вариант на лечение, при който на някой пациент му остават таблетки? Не съм запозната със схемите на лечение, за това питам, съжалявам, ако звучи нелепо.

Между другото се свързах и с г-жа Капка Николова от Аптека "Санита", за да се опитам да се подсигуря. Обясних и положението, в което се намирам. Обясни ми, че ще го поръча, само ако си оставя книжката с рецептата и протокола при нея и ми тръшна телефона. Няма проблем, ако съм без изход съм съгласна и там да поръчам, просто за сравнение Марешки поръчаха първата опаковка с любезен разговор по телефона, без обидно викане в слушалката, 1000 уговорки и условия.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007