Автор Тема:  Здравейте  (Прочетена 6262 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен magnavox

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Здравейте
« -: Април 23, 2007, 00:20:20 »
здравейте... намерих този форум докато се рових из нет-а за да намеря повече информация за Хепатит-Б... интересуваше ме (и продължава да ме интересува) начините за лечение, последствията от лечението и въобще лечимо ли е това заболяване.не става дума за мен а за приятелката ми която аз безкрайно много обичам... тя има Хепатит-Б...при нея нещата започнаха с откриването на киста (кучешка тения) на черният и дроб...оперираха я преди година и половина и слава Богу успешно... оставиха белег на най красивият корем на света...следваха изследвания които показаха всъщност че има и Хепатит-Б...От това което прочетох преди да стигна до този форум разбирам че след време организма на възрастният човек се изчиства от това... при нея вирусът не е активен... интересното в случая е че винаги сме правили секс без презерватив (с изключение на 2-3 пъти) а аз не съм заразен...не знам но аз все си мисля(по скоро май се надявам) че резултатите които показват че тя е заразена може да са някаква остатъчна наличност в кръвта и от кистата която и махнаха... въпреки че след толкова време не се забелязва промяна и вече започвам все повече да се убеждавам че е носителка.. тя не знае че пиша в момента тук но ще разбере... може и да е крайно изказване но се ужасявам от мисълта че мога да я загубя... прочетох че много хора живеят с това цял живот... това добре но се притеснявам от това че искам това момиче да е майка на децата ми и тогава какво... какво ще се случи ако тя роди? бебето нормално ли ще е... задължително ли ще е носител и то... може ли без лекарства да се излекува... тя е млада - на 18 години е и силно се надявам незнайно как всичко един ден просто да изчезне... четох във вашият форум за лекарства които се използват и за странични ефекти от тях като косопад и т.н. страхувам се че тези лекарства са много силни и че може да помогнат за едно но да доведат до други проблеми... как всъщност действат тези лекарства и колко дълго трябва да се приемат до пълното изчистване на организма (ако има такова)... объркан ми е поста но и аз съм объркан... по скоро съм силно притеснен... не търся успокоение... търся лек... благодаря...
« Последна редакция: Април 25, 2007, 01:02:48 от Radoslav Rusinov »

Неактивен kasmetkata

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
Re: ------------
« Отговор #1 -: Април 24, 2007, 14:59:53 »
Незнам какво да ти кажа.Аз съм с хепатит С и вече минах един курс на лечение с интерферон и рибавирин безуспешен.На мен също ми казваха, че заболяването е нелечимо, но не губя надежда.Сигурна съм, че лек ще се намери.Исам да ти препоръчам щом не си заразен да се ваксинираш и от спешно.Обърни се към личния си лекар аз в момента го правя.Хепатит Б се предава и по полов път поне от това което знам такава ми е информацията.Само едно ще ти кажа не се отказвай от момичето то има нужад от теб точно сега .Сигурна съм че инстинкта ти за самосъхранение говори, но не го прави не я предавай.Най вероятно са я заразили от операцията така си мисля.За това дали можете да си имате дете всеки има право да има поколение.Познавам 3 медицински лица, които въпреки диагнозата си хепатит Б са си родили и то по две деца и поне засега живи и здрави.Вероятността да се предаде на детето хепатит Б е 50 на 50 лошото е че той преминава през плацентарната бариера, но дете със силен имунитет може да се пребори, а и чак след първата година след раждането се разбира дали си вирусоносител.Тъй като до тогава детето е с антигените на майката.Поне това знам.Знам че е по редно да се ражда в такъв случай секцио.
Искам да ти кажа, че лично познавам хора, които са получили траен вирусологичен отговор след лечението и засега са чисти, което мен самата ме кара да се надявам, че ще се намери лек за това заболяване .Дори съм сигурна!С хепатит искам да ти кажа се живее!!!Знам, че усложненията се проявяват след около 20 години след инфекцията а те са рак на черния дроб или чернодробна цироза.Моя съвет е да се обърнете към някой гастроентеролог а не инфекционист ако  хепатита не е активен.Той ще ви препоръча лечение и как да действате понататък.Професора който ме лекува не ми препоръчва диета, казва да ям каквото ми се яде единственото неща което ми забранява категоримно е мазното/тлъстото/ и алкохола.Нека се пази.Желая ви късмет!!!
Знам как аз са чувствах след диагнозата коята ми поставиха.Искаше ми се да умра тогава бях на 27 години сега съм на 30 - повярвайте ми свиква се и човек се мобилизира в трудни моменти.Щастливка съм, че човека който е до мен ме подкрепя и ме обича и аз го обожавам.Не се предавайте просто потърсете помощ от лекар и то някъде в София.В провинцията неса на ясно и само плашат.Чувала съм, че хепатит Б е по - лесно предаваем от човек на човек.Затова ти се ваксинирай и потърсете помощ за приятелката ти.Не се предавайте и не я изоставяй.При нас аз съм носител а мъжа ми е чист слава на Бога!!!!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: ------------
« Отговор #2 -: Април 25, 2007, 01:01:55 »
Здравей,
Първо искам да те попитам за изследванията на приятелката ти. Кои изследвания са и положителни, за антителата или за антигени. За да се установи дали има наличие на вируса са важни две изследвания: HBsAg и HBeAg, това са маркери за антигени, които са индикатори за наличие на вируса в кръвта. Стандартното изследване, което се прави е anti-HBs за наличието на антитела. Нормално 95% от всички заразени се изчистват спонтанно от вируса в разстояние на около 6 месеца. Хепатит B е опасен само ако премине в хронична инфекция, и то дори и да се случи пак говорим за период от 20-30 години в които инфекцията се развива преди да нанесе сериозни вреди на черния дроб. Има ли лекар, който да е казал на приятелката ти, че има хроничен хепатит B. Какви са показателите и от тези трите изследвания (anti-HBs, HBsAg и HBeAg).
Според мен нямаш основания за притеснения, освен ако някой лекар не е потвърдил, че става въпрос за хронична инфекция.
Относно лечението, това за което говорим е стандартното лечение за хепатит C, двата вируса (този на хепатит C и хепатит B) са доста различни и лечението и подхода към тях е различен. Интерфероново лечение се прилага при хепатит B само ако говорим за хроничен хепатит B.
В нормална ситуация заразения с хепатит B се изчиства спонтанно и няма нужда от никакво допълнително лечение освен диета с цел подпомагане възстановяването на черния дроб.
Нямаш никакво основание да си мислиш, че можеш да загубиш приятелката ти, затова най-доброто което можеш да направиш е да намериш подходящ лекар гастроентеролог, който да ти даде информация от първа ръка и ако е нужно да и направи допълнителни изследвания . Пак казвам да не избързваш със заключения и изводи преди да имаш всички изследвания и пълната информация за болестта.
За повече инфо ти препоръчвам две теми от форума, в които точно сме обсъждали хепатит B в детайли, неща свързани и със заразяването и изследвания и начини на лечение. Там ще намериш и информация за т.нар. вертикално заразяване, или предаването на вируса от майка на дете, вероятността не е голяма, оценява се на около 20%.
Първата тема е: Здравейте и от мен!
Втората тема е: Здравейте и от мен
Още информация за болестта можеш да намериш и в Уикипедия: Hepatitis B
Ще чакам да пишеш какви изследвания точно си е правила приятелката ти и какви са резултатите от тях. Надявам се и да имате ваш лекар гастроентеролог, който да ви съветва и да ви дава информация за това какво е състоянието и да разчита резултатите от изследванията, които тя си прави.

p.s. Преименувах заглавието на темата ти на "Здравейте", вместо старото "--------".

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Април 25, 2007, 09:50:01 от Radoslav Rusinov »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен pumuckl

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 150
  • Acute
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Re: Здравейте
« Отговор #3 -: Май 01, 2007, 18:44:41 »
Кистата не може да е причина за хепатит Б. По-скоро хепатит Б може да е причина за кистата.
Ти едва ли имаш достъп до резултатите от изследванията, затова и ние не можем да ти кажем какво точно е положението. При всички случаи обаче не е зле да си направиш ваксина! Освен това киста и кучешка тения са различни неща.

И не че нещо, ама приятелката ти е само на 18 и вече кучешки тении ,хепатити ... Не е ли време да се замисли малко над здравето си. Всмисъл, че тия неща не се хващат от въздуха.

Не виждам и как хепатите може да повлияе на връзката ви при положение, че ти толкова си хлътнал.

Това, че след време организмът сам се изчиствал не е вярно - напротив: ако не се изчисти сам за 6 месеца, вероятността сам да се изчисти намалява главоломно: трябват лекарства.

Ако не е активен и е само носител,ок - нищо не трябва,освен да те пази теб и останалите да не се заразите.
Ако тя има HbsAg (+) ти трябва да се ваксинираш! Независимо дали при нея е активен или не е.

Рзеултатите не са остатък от кистатата! Това го забрави като вариант.

Хвани я за ръчичка и я заведи в Цибалаб. Taм искай пълни чернодробни изследвания да й направят.
Искай тест за HbsAg и HbsAb. Второто е за антителата. Приготви си около 30 лв. за тия работи. Ако пък е осигурена да иде при джи пито си да й даде направление,ще ви излезне 2.80 лв.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007