Автор Тема:  Хепатит Б  (Прочетена 61961 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Хепатит Б
« -: Юни 08, 2017, 20:17:00 »
Здравейте и от мен! Поздравления за форума и сайта, страхотна работа! Научих много от вас последния един месец!
Ето и моята история :
Октомври 2016 се случи най-хубавото нещо в живота ми - раждането на моята дъщеря! Няколко дни по-късно обаче, при изписването, ми съобщиха, че съм положителна за HBsAG! Не е нужно да обяснявам какъв ужас беше това за мен! Взеха детето да го тестват за вируса (предполагам да видят дали е имало вътреутробна инфекция). Бебето не е ваксинирано изобщо, имам си съображения! Прекарах кошмарна нощ! Обадиха ми се на другия ден да ми кажат,че теста е отрицателен! Отдъхнах си и най-наивно реших,че е станала грешка с моя резултат (тогава не знаех нищо за хепатит Б) след като нямах спомен да съм боледувала. Реших обаче,че ще пусна контролен тест за вируса като имам възможност. Покрай грижите за бебето и успокоението минаха 6 месеца. Когато стана време за контролните изследвания на бебето на 6-ти месец, реяих да си пусна и аз изследването! С това приключиха спокойните ми дни! Отново положителен резултат! Изпратих мъжа си да се изследва - отрицателен. Имам позната гастроентероложка (специализант, но доста добра) , говорих с нея , каза какво допълнително да се пусна за момента като изследвания и ми обясни как става проследяването 6 месеца (въпреки,че стана ясно,че съм с хроничен  хепатит). Пуснахме изследванията, мъжът ми е с много солиден антитяло запас -3888 , имунизиран е срещу мен  :laugh1: . Моята кръвна картина в норма с изключение на леко завишен билирубин. Аз обаче се притесних за малката тъй като не знаех дали неволно не съм я заразила. Изследвах я - отново отрицателен резултат! Та там поне малко отдъхнах! Вярвам,че нещата ще останат такива. (моля да не коментираме бебето, защото това е единственото нещо, което ме параноясва в момента, а на този етап така или иначе няма какво да се направи). Мина месец, пуснах нови изследвания ПКК , този път АСАТ - 34 и АЛАТ -37 леко завишени, както и билирубин отново леко повишен (подозирам един синдром , при който билирубина си е по принцип малко по-висок и сме си с малко по-жълтеникави кожи от майчина страна). Пуснах си HBV DNA - 9277.87 IU/ml (76171.3 c/ml). Излезе днес.Мисля не е много зле  :sad3: ?! Все се надявах на по-нисък резултат, но не би! Сега мисля час за консултация с Балабанска и Фиброскан да видим какво е поражението на дроба. Междудругото моята позната ме прегледа на ехограф - имам леко омазняшане на дроба, но на първо четене каза, че нещата изглеждат нормално с другите ми органи. Не се учудвам за стеатозата - преди да забременея си пийвах доволно. Но блажените дни свършиха. Та това е от мен засега. Имам един въпрос обаче - въпреки всичкото четене тук и в сайта пак не разбрах какво точно означава да си HBeAG отрицателен и положителен (тези още не съм ги пускала) или по-точно как се определя от кой тип си! Ако си негативирал по естествен път "е" антигена това в коя графа те праща?! Благодаря на всички предварително, много кураж ми вдъхнаха двама , трима от форума , които геройски и за кратко са се преборили дори с HBsAG, както и всички, които се борите дълго време с това коварно нещо, но не падате духом. Успех на всички!

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 87
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Re: Хепатит Б
« Отговор #1 -: Юни 08, 2017, 21:31:24 »
Здравей,можеш да намериш информажия тук... http://www.hepactive.org/content/faq/What_is_the_e_antigen

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Юни 08, 2017, 22:29:03 »
Благодаря! Поизясни ми се като че ли! Относно HBV DNA резултата, разбирам,че вируса при мен е активен, но за момента не е толкова голямо натоварването, нали?

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #3 -: Юни 09, 2017, 10:05:16 »
Здравей,
Да, не е голямо. В някакъв момент в бъдещето можеш да направиш Фиброскан и да направиш консулт с Балабанска. Мога да те посъветвам да изследваш нивото на HbsAg, също е от голямо значение.

Макар изрично да помоли да не се повдига темата за детето ти, аз ще го направя, именно защото съм от тези неваксинирани деца, които са заразени при раждането си от болните си майки и приемам лично всяко неваксинирано дете. Ако няма медицинска причина, поради която не си ваксинирала детето си, а си взела това решение под влияние на антиваксинационните течения, това я подлага на опасност да бъде заразена с хепатит В във всеки един момент от нейния живот напред - зъболекар, маникюр, татуировки, операции, СЕКС! Все още не е късно да премислиш нещата и да действаш.

Успех!
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Юни 09, 2017, 12:58:35 »
Благодаря,Силвана! Твоето мнение е важно за мен тъй като си от вещите по темата. Вече запазих час при Балабанска за този понеделник,май изкарах късмет,че е толкова скоро. Мисля и на място да пусна останалите изследвания за HBeAG и antiHBeAG, както и количествен за HBsAG понеже съм от Пловдив. Но да видим какво ще каже Балабанска. Стискайте палци да не са големи пораженията върху дроба. В понеделник ще дам още инфо.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #5 -: Юни 12, 2017, 12:46:37 »
Здравейте,отново.. Както обещах,пиша след посещението при д-р Балабанска. Минах Фиброскан - F2.  До месец някъде ще мина за биопсия и ще пускам документи за лечение. Д-р Балабанска спомена Виреад. Ето и резултати от другите изследвания, които пуснах след прегледа :
Асат и Алат в норма, HbeAG - Nonreactive, Anti-HBeAg - Reactive (тук обаче има една отметка (L), защото май са много ниски нивата на Anti-HBeAG). Чакам резултати от количествен HBsAG както и за хепатит D.
Поговорихме си с д-р Балабанска, наистина много отзивчива жена, успокои ме, каза че нещата не са толкова зле и че фиброзата е обратима. Така,че - мили ми съфорумци - започвам атака по всички възможни флангове още от днес  :carate: . :fight: . Подсилване на имунната система възможно най много, за да доизградя тези анти тела както и чернодробни добавчици,очистители и регенериращи елементи ,защото все пак с моето дробче имам намерение да сме си дружки още мноооого дълго време. Най-важното : някакси се успокоих сега като подредих пъзела и съм твърдо решена и убедена,че ще се справя бързо с този пришълец,който явно доста удобно си се е настанил в чужда за него територия. Ще пиша пак като е готово инфото от другите резултати.
Много хубав ден желая на всички!  :girl_wink:
P.S. Излезе и количествения HBsAG : 7157.17 IU/ml Това ми се струва ужасно високо.. (при горна граница 0.05 направо не знам какво да мисля) Моля за коментар от някой по-запознат!
« Последна редакция: Юни 12, 2017, 14:24:50 от Velimira »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #6 -: Юни 12, 2017, 15:48:30 »
Ами височко е, и аз съм с такова :) Можеш да попиеш cat's claw и филантрус, ако искаш да подпомогнеш по-бързото сваляне на нивото. Отнема години де, имай го предвид.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #7 -: Юни 12, 2017, 16:25:50 »
Благодаря, Силвана. Започвам ги още утре. Вече съм поръчала котешкия нокът. И години да отнеме важното е крайния резултат. Поздрави!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Юни 12, 2017, 19:45:03 »
Мога ли да комбинирам тези двете или трябва да си избера едното? За котешкия нокът знам горе долу как да го пия, но за другата билка не съм наясно!

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #9 -: Юни 12, 2017, 20:14:53 »
Ами може би да ги редуваш-няколко месеца едното, после другото и така.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #10 -: Юни 21, 2017, 09:56:04 »
Вчера ми излезе резултата за хепатит D. Слава богу отрицателен! Малко бях забравила за това изследване и вчера докато правех вечерята се сетих и направо адреналина ми скочи в космоса. Докато отворя да видя какво е положението направо ми омекнаха коленете..  :laugh:

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Юли 04, 2017, 17:26:40 »
Такаааа.. днес си правих месечните кръвни изследвания и ми изскочиха някои въпроси. Ето резултатите :
АСАТ 37 (0-31)
АЛАТ 39 (0-31)
Левкоцити 4.7 (3.5-10.5)
Билирубин общ 32.1 (1.10-18.8)
Билирубин директен 9.7 ( 0.25-4.30)
Останалото е в норма.
Най-много ме притесняват левкоцитите. Продължават да падат - на първото изследване бях 9.7,на второто 5.8, сега 4.7! Това са изследвания правени на всеки месец. Някой имал ли е такъв проблем? Знам,че някои видове лечение влияят на нивото на левкоцитите,но аз все още не съм започнала такова. В момента пия само хепатопротектори,бял трън и котешки нокът.
Другото,което ме вълнува е нивата на АСАТ и АЛАТ. Знам,че това завишение е много малко,но се чудех дали може да е индикация,че имунната ми система се е поразбудила и е почнала да чопли нещо в изтормозеното ми дробче? Знам,че избързвам с нещата малко,но пък надеждата крепи човека  :pardon: Иска ми се да вярвам,че съм започнала борбата с гадината!
Билирубина си ми е в тези граници от началото на проследяването.
Ами това е от мен за сега.

Неактивен d_t

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 71
    • Профил
« Отговор #12 -: Юли 05, 2017, 10:43:38 »
Такаааа.. днес си правих месечните кръвни изследвания и ми изскочиха някои въпроси. Ето резултатите :
АСАТ 37 (0-31)
АЛАТ 39 (0-31)
Левкоцити 4.7 (3.5-10.5)
Билирубин общ 32.1 (1.10-18.8)
Билирубин директен 9.7 ( 0.25-4.30)
Останалото е в норма.
Най-много ме притесняват левкоцитите. Продължават да падат - на първото изследване бях 9.7,на второто 5.8, сега 4.7! Това са изследвания правени на всеки месец. Някой имал ли е такъв проблем? Знам,че някои видове лечение влияят на нивото на левкоцитите,но аз все още не съм започнала такова. В момента пия само хепатопротектори,бял трън и котешки нокът.
Другото,което ме вълнува е нивата на АСАТ и АЛАТ. Знам,че това завишение е много малко,но се чудех дали може да е индикация,че имунната ми система се е поразбудила и е почнала да чопли нещо в изтормозеното ми дробче? Знам,че избързвам с нещата малко,но пък надеждата крепи човека  :pardon: Иска ми се да вярвам,че съм започнала борбата с гадината!
Билирубина си ми е в тези граници от началото на проследяването.
Ами това е от мен за сега.
За падането на левкоцитите не мога нищо да ти кажа, колкото до увеличените стойности на АЛАТ АЛСАТ, според моя лекуващ лекар това значело, че имунната система се раздвижва и било добър признак. Естествено трябва да следиш и вирусния товар да не се е покачил много защото може да е атака и на вируса и покачването на чернодробните да е в следствие на това.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #13 -: Юли 05, 2017, 12:44:47 »
Здравей d_t,благодаря за отговора. И аз така съм чела тук във форума,но стойностите на коментиралите винаги са били поне два пъти завишени,а моите са съвсем малко нагоре. Но пък досега су бяха в норма. Затова се чудех дали може да се отчете като раздвижване на имунната система. Така или иначе ще си пусна един ПСР и HBsAg количествен след два месеца да видя дали има ефект,това което пия в момента.
А иначе отрицателния HBeAg и много ниските нива на AntiHBeAg при мен май са индикация ,че скоро съм успяла да го негативирам "е"-то, та може и от това да е... Това са си мои размишления де и сигурно нямат нищо общо с истината  :mocking:
В.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #14 -: Август 12, 2017, 23:24:21 »
Здравейте на всички. Малко Ъпдейт от мен. Вчера минах биопсия при д-р Балабанска. На който му предстои, да не се плаши, не е  страшно. Е, малко ме боля стомаха след това ама мина за около час. А днес съм пушка, даже мястото където ме боцнаха не ме е боляло изобщо. Чакам резултати след 20-тина дни,че нали е август, отпускарски. Надявам се резултата да не е по-лош от Фиброскана. И ПСР ми пуснаха ама забравих да питам след колко време ще е готов резултата. Иначе мога да се похваля с перфектни кръвни резултати! Дори билирубина ми е в норма, а винаги е бил над горна граница. Отдавам го на добавките , които пия вече 2-ри месец. Мисля, че вървя в правилната посока, сега ако и ПСР ми излезе с намалени стойности ще е супер.
На всички, които са по моретата и балканите пожелавам безгрижни ваканции и положителни емоции! И мноооого здраве! :dance:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007