Здравейте и от мен! Поздравления за форума и сайта, страхотна работа! Научих много от вас последния един месец!
Ето и моята история :
Октомври 2016 се случи най-хубавото нещо в живота ми - раждането на моята дъщеря! Няколко дни по-късно обаче, при изписването, ми съобщиха, че съм положителна за HBsAG! Не е нужно да обяснявам какъв ужас беше това за мен! Взеха детето да го тестват за вируса (предполагам да видят дали е имало вътреутробна инфекция). Бебето не е ваксинирано изобщо, имам си съображения! Прекарах кошмарна нощ! Обадиха ми се на другия ден да ми кажат,че теста е отрицателен! Отдъхнах си и най-наивно реших,че е станала грешка с моя резултат (тогава не знаех нищо за хепатит Б) след като нямах спомен да съм боледувала. Реших обаче,че ще пусна контролен тест за вируса като имам възможност. Покрай грижите за бебето и успокоението минаха 6 месеца. Когато стана време за контролните изследвания на бебето на 6-ти месец, реяих да си пусна и аз изследването! С това приключиха спокойните ми дни! Отново положителен резултат! Изпратих мъжа си да се изследва - отрицателен. Имам позната гастроентероложка (специализант, но доста добра) , говорих с нея , каза какво допълнително да се пусна за момента като изследвания и ми обясни как става проследяването 6 месеца (въпреки,че стана ясно,че съм с хроничен хепатит). Пуснахме изследванията, мъжът ми е с много солиден антитяло запас -3888 , имунизиран е срещу мен
. Моята кръвна картина в норма с изключение на леко завишен билирубин. Аз обаче се притесних за малката тъй като не знаех дали неволно не съм я заразила. Изследвах я - отново отрицателен резултат! Та там поне малко отдъхнах! Вярвам,че нещата ще останат такива. (моля да не коментираме бебето, защото това е единственото нещо, което ме параноясва в момента, а на този етап така или иначе няма какво да се направи). Мина месец, пуснах нови изследвания ПКК , този път АСАТ - 34 и АЛАТ -37 леко завишени, както и билирубин отново леко повишен (подозирам един синдром , при който билирубина си е по принцип малко по-висок и сме си с малко по-жълтеникави кожи от майчина страна). Пуснах си HBV DNA - 9277.87 IU/ml (76171.3 c/ml). Излезе днес.Мисля не е много зле
?! Все се надявах на по-нисък резултат, но не би! Сега мисля час за консултация с Балабанска и Фиброскан да видим какво е поражението на дроба. Междудругото моята позната ме прегледа на ехограф - имам леко омазняшане на дроба, но на първо четене каза, че нещата изглеждат нормално с другите ми органи. Не се учудвам за стеатозата - преди да забременея си пийвах доволно. Но блажените дни свършиха. Та това е от мен засега. Имам един въпрос обаче - въпреки всичкото четене тук и в сайта пак не разбрах какво точно означава да си HBeAG отрицателен и положителен (тези още не съм ги пускала) или по-точно как се определя от кой тип си! Ако си негативирал по естествен път "е" антигена това в коя графа те праща?! Благодаря на всички предварително, много кураж ми вдъхнаха двама , трима от форума , които геройски и за кратко са се преборили дори с HBsAG, както и всички, които се борите дълго време с това коварно нещо, но не падате духом. Успех на всички!