Здравейте! Лелеее... не съм писала от февруари... а толкова неща се случиха ...
Ще опитам да съм кратка. Първо, вече споменах в една чужда тема, но да си напиша пак тук - чакаме второ детенце, вече съм в 5-тия месец, днес си пуснах контролни чернодробни и о, небеса - Асат 15, Алат 13, ГГТ 12! Никога не съм виждала такива ниски стойности! Щастлива съм.
Сега за още по-интересните неща около родителите ми. Майка е с отрицателен PCR, с отрицателен HBsAg и с отрицателен Anti-HBs! Само HBc Total е положителен. Чернодробни перфектни, въпреки сериозната стеатоза. Нямам обяснение какво става. Все още си мисля за окултен хепатит, но според епикризата от д-р Балабанска, майка го е изчистила, но няма протективни антитела. Ще почакам още известно време и ще и кажа да си пусне ново изследване да видим дали случайно няма да са се появили.
Такаааа... при баща ми нещата са направо като във филм ... понеже много не му се иска да се лекува с НУК решихме да пробваме алтернативен метод. Както и аз си действам до момента, но с различен препарат да го наречем. Разрових се аз , намерих малко инфо за гъбите Рейши и решихме да пробваме. Започна той да взима гъбите и на 40-тия ден си пуска изследвания. Трансаминазите бяха скочили страшно много Алат 1500, Асат - 900! Приеха го в Токуда въпреки, че той нямаше никакви оплаквания. Постоя 3 дни, вляха му 1-2 банки, малко трансметил и го изписаха с леко понижени Асат и Алат. Резултата от PCR от болницата обаче бяха много лоши - 19 000 000 IU/ml. HBsAg кол. - 1400 (беше скочил двойно). Обаче той се чувстваше прекрасно. А на мен нещо ми подсказваше, че това му е шанса да изчисти вируса! Гъбите изглежда си бяха свършили работата!
След месец, само на лагоза и есенциале, отново отиде в Токуда, за да даде кръв евентуално да бъде включен в програма на РОШ за лечение. Резултатите от тези изследвания просто са изумителни : PCR 81 IU/ml, HBsAg кол. - 140 IU/ml, Асат и Алат на горна граница!
Това само за месец!
Последните му резултати от миналата седмица са Асат 26 (от 44), Алат 35 (от 44) ГГТ 31 (от 50)!
Не мога да се зарадвам още защото чакам да минат 4-5 месеца и да тестваме отново за антитела. Силно вярвам и се надявам, че ще имаме положителен резултат. Стискайте ни палци!
Това е от мен! Радвайте се на лятото доколкото можете в тази луда обстановка!
P.S. Моля, особено новите членове във форума - не приемайте написаното от мен като призив да използвате гъбите! Както виждате това явно е нож с две остриета! Повишаването на трансаминазите крие своите рискове, честно казано не съм очаквала такова развитие, но така се получи при нас, затова каквото и да искате да пробвате или както и да действате, моля, подходете като възрастни, здравомислещи хора! Успех на всички!