Автор Тема:  Хепатит Б  (Прочетена 61954 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Хепатит Б
« -: Юни 08, 2017, 20:17:00 »
Здравейте и от мен! Поздравления за форума и сайта, страхотна работа! Научих много от вас последния един месец!
Ето и моята история :
Октомври 2016 се случи най-хубавото нещо в живота ми - раждането на моята дъщеря! Няколко дни по-късно обаче, при изписването, ми съобщиха, че съм положителна за HBsAG! Не е нужно да обяснявам какъв ужас беше това за мен! Взеха детето да го тестват за вируса (предполагам да видят дали е имало вътреутробна инфекция). Бебето не е ваксинирано изобщо, имам си съображения! Прекарах кошмарна нощ! Обадиха ми се на другия ден да ми кажат,че теста е отрицателен! Отдъхнах си и най-наивно реших,че е станала грешка с моя резултат (тогава не знаех нищо за хепатит Б) след като нямах спомен да съм боледувала. Реших обаче,че ще пусна контролен тест за вируса като имам възможност. Покрай грижите за бебето и успокоението минаха 6 месеца. Когато стана време за контролните изследвания на бебето на 6-ти месец, реяих да си пусна и аз изследването! С това приключиха спокойните ми дни! Отново положителен резултат! Изпратих мъжа си да се изследва - отрицателен. Имам позната гастроентероложка (специализант, но доста добра) , говорих с нея , каза какво допълнително да се пусна за момента като изследвания и ми обясни как става проследяването 6 месеца (въпреки,че стана ясно,че съм с хроничен  хепатит). Пуснахме изследванията, мъжът ми е с много солиден антитяло запас -3888 , имунизиран е срещу мен  :laugh1: . Моята кръвна картина в норма с изключение на леко завишен билирубин. Аз обаче се притесних за малката тъй като не знаех дали неволно не съм я заразила. Изследвах я - отново отрицателен резултат! Та там поне малко отдъхнах! Вярвам,че нещата ще останат такива. (моля да не коментираме бебето, защото това е единственото нещо, което ме параноясва в момента, а на този етап така или иначе няма какво да се направи). Мина месец, пуснах нови изследвания ПКК , този път АСАТ - 34 и АЛАТ -37 леко завишени, както и билирубин отново леко повишен (подозирам един синдром , при който билирубина си е по принцип малко по-висок и сме си с малко по-жълтеникави кожи от майчина страна). Пуснах си HBV DNA - 9277.87 IU/ml (76171.3 c/ml). Излезе днес.Мисля не е много зле  :sad3: ?! Все се надявах на по-нисък резултат, но не би! Сега мисля час за консултация с Балабанска и Фиброскан да видим какво е поражението на дроба. Междудругото моята позната ме прегледа на ехограф - имам леко омазняшане на дроба, но на първо четене каза, че нещата изглеждат нормално с другите ми органи. Не се учудвам за стеатозата - преди да забременея си пийвах доволно. Но блажените дни свършиха. Та това е от мен засега. Имам един въпрос обаче - въпреки всичкото четене тук и в сайта пак не разбрах какво точно означава да си HBeAG отрицателен и положителен (тези още не съм ги пускала) или по-точно как се определя от кой тип си! Ако си негативирал по естествен път "е" антигена това в коя графа те праща?! Благодаря на всички предварително, много кураж ми вдъхнаха двама , трима от форума , които геройски и за кратко са се преборили дори с HBsAG, както и всички, които се борите дълго време с това коварно нещо, но не падате духом. Успех на всички!

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 87
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Re: Хепатит Б
« Отговор #1 -: Юни 08, 2017, 21:31:24 »
Здравей,можеш да намериш информажия тук... http://www.hepactive.org/content/faq/What_is_the_e_antigen

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Юни 08, 2017, 22:29:03 »
Благодаря! Поизясни ми се като че ли! Относно HBV DNA резултата, разбирам,че вируса при мен е активен, но за момента не е толкова голямо натоварването, нали?

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #3 -: Юни 09, 2017, 10:05:16 »
Здравей,
Да, не е голямо. В някакъв момент в бъдещето можеш да направиш Фиброскан и да направиш консулт с Балабанска. Мога да те посъветвам да изследваш нивото на HbsAg, също е от голямо значение.

Макар изрично да помоли да не се повдига темата за детето ти, аз ще го направя, именно защото съм от тези неваксинирани деца, които са заразени при раждането си от болните си майки и приемам лично всяко неваксинирано дете. Ако няма медицинска причина, поради която не си ваксинирала детето си, а си взела това решение под влияние на антиваксинационните течения, това я подлага на опасност да бъде заразена с хепатит В във всеки един момент от нейния живот напред - зъболекар, маникюр, татуировки, операции, СЕКС! Все още не е късно да премислиш нещата и да действаш.

Успех!
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Юни 09, 2017, 12:58:35 »
Благодаря,Силвана! Твоето мнение е важно за мен тъй като си от вещите по темата. Вече запазих час при Балабанска за този понеделник,май изкарах късмет,че е толкова скоро. Мисля и на място да пусна останалите изследвания за HBeAG и antiHBeAG, както и количествен за HBsAG понеже съм от Пловдив. Но да видим какво ще каже Балабанска. Стискайте палци да не са големи пораженията върху дроба. В понеделник ще дам още инфо.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #5 -: Юни 12, 2017, 12:46:37 »
Здравейте,отново.. Както обещах,пиша след посещението при д-р Балабанска. Минах Фиброскан - F2.  До месец някъде ще мина за биопсия и ще пускам документи за лечение. Д-р Балабанска спомена Виреад. Ето и резултати от другите изследвания, които пуснах след прегледа :
Асат и Алат в норма, HbeAG - Nonreactive, Anti-HBeAg - Reactive (тук обаче има една отметка (L), защото май са много ниски нивата на Anti-HBeAG). Чакам резултати от количествен HBsAG както и за хепатит D.
Поговорихме си с д-р Балабанска, наистина много отзивчива жена, успокои ме, каза че нещата не са толкова зле и че фиброзата е обратима. Така,че - мили ми съфорумци - започвам атака по всички възможни флангове още от днес  :carate: . :fight: . Подсилване на имунната система възможно най много, за да доизградя тези анти тела както и чернодробни добавчици,очистители и регенериращи елементи ,защото все пак с моето дробче имам намерение да сме си дружки още мноооого дълго време. Най-важното : някакси се успокоих сега като подредих пъзела и съм твърдо решена и убедена,че ще се справя бързо с този пришълец,който явно доста удобно си се е настанил в чужда за него територия. Ще пиша пак като е готово инфото от другите резултати.
Много хубав ден желая на всички!  :girl_wink:
P.S. Излезе и количествения HBsAG : 7157.17 IU/ml Това ми се струва ужасно високо.. (при горна граница 0.05 направо не знам какво да мисля) Моля за коментар от някой по-запознат!
« Последна редакция: Юни 12, 2017, 14:24:50 от Velimira »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #6 -: Юни 12, 2017, 15:48:30 »
Ами височко е, и аз съм с такова :) Можеш да попиеш cat's claw и филантрус, ако искаш да подпомогнеш по-бързото сваляне на нивото. Отнема години де, имай го предвид.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #7 -: Юни 12, 2017, 16:25:50 »
Благодаря, Силвана. Започвам ги още утре. Вече съм поръчала котешкия нокът. И години да отнеме важното е крайния резултат. Поздрави!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Юни 12, 2017, 19:45:03 »
Мога ли да комбинирам тези двете или трябва да си избера едното? За котешкия нокът знам горе долу как да го пия, но за другата билка не съм наясно!

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #9 -: Юни 12, 2017, 20:14:53 »
Ами може би да ги редуваш-няколко месеца едното, после другото и така.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #10 -: Юни 21, 2017, 09:56:04 »
Вчера ми излезе резултата за хепатит D. Слава богу отрицателен! Малко бях забравила за това изследване и вчера докато правех вечерята се сетих и направо адреналина ми скочи в космоса. Докато отворя да видя какво е положението направо ми омекнаха коленете..  :laugh:

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Юли 04, 2017, 17:26:40 »
Такаааа.. днес си правих месечните кръвни изследвания и ми изскочиха някои въпроси. Ето резултатите :
АСАТ 37 (0-31)
АЛАТ 39 (0-31)
Левкоцити 4.7 (3.5-10.5)
Билирубин общ 32.1 (1.10-18.8)
Билирубин директен 9.7 ( 0.25-4.30)
Останалото е в норма.
Най-много ме притесняват левкоцитите. Продължават да падат - на първото изследване бях 9.7,на второто 5.8, сега 4.7! Това са изследвания правени на всеки месец. Някой имал ли е такъв проблем? Знам,че някои видове лечение влияят на нивото на левкоцитите,но аз все още не съм започнала такова. В момента пия само хепатопротектори,бял трън и котешки нокът.
Другото,което ме вълнува е нивата на АСАТ и АЛАТ. Знам,че това завишение е много малко,но се чудех дали може да е индикация,че имунната ми система се е поразбудила и е почнала да чопли нещо в изтормозеното ми дробче? Знам,че избързвам с нещата малко,но пък надеждата крепи човека  :pardon: Иска ми се да вярвам,че съм започнала борбата с гадината!
Билирубина си ми е в тези граници от началото на проследяването.
Ами това е от мен за сега.

Неактивен d_t

• Немедицинско лице
  • Публикации: 71
    • Профил
« Отговор #12 -: Юли 05, 2017, 10:43:38 »
Такаааа.. днес си правих месечните кръвни изследвания и ми изскочиха някои въпроси. Ето резултатите :
АСАТ 37 (0-31)
АЛАТ 39 (0-31)
Левкоцити 4.7 (3.5-10.5)
Билирубин общ 32.1 (1.10-18.8)
Билирубин директен 9.7 ( 0.25-4.30)
Останалото е в норма.
Най-много ме притесняват левкоцитите. Продължават да падат - на първото изследване бях 9.7,на второто 5.8, сега 4.7! Това са изследвания правени на всеки месец. Някой имал ли е такъв проблем? Знам,че някои видове лечение влияят на нивото на левкоцитите,но аз все още не съм започнала такова. В момента пия само хепатопротектори,бял трън и котешки нокът.
Другото,което ме вълнува е нивата на АСАТ и АЛАТ. Знам,че това завишение е много малко,но се чудех дали може да е индикация,че имунната ми система се е поразбудила и е почнала да чопли нещо в изтормозеното ми дробче? Знам,че избързвам с нещата малко,но пък надеждата крепи човека  :pardon: Иска ми се да вярвам,че съм започнала борбата с гадината!
Билирубина си ми е в тези граници от началото на проследяването.
Ами това е от мен за сега.
За падането на левкоцитите не мога нищо да ти кажа, колкото до увеличените стойности на АЛАТ АЛСАТ, според моя лекуващ лекар това значело, че имунната система се раздвижва и било добър признак. Естествено трябва да следиш и вирусния товар да не се е покачил много защото може да е атака и на вируса и покачването на чернодробните да е в следствие на това.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #13 -: Юли 05, 2017, 12:44:47 »
Здравей d_t,благодаря за отговора. И аз така съм чела тук във форума,но стойностите на коментиралите винаги са били поне два пъти завишени,а моите са съвсем малко нагоре. Но пък досега су бяха в норма. Затова се чудех дали може да се отчете като раздвижване на имунната система. Така или иначе ще си пусна един ПСР и HBsAg количествен след два месеца да видя дали има ефект,това което пия в момента.
А иначе отрицателния HBeAg и много ниските нива на AntiHBeAg при мен май са индикация ,че скоро съм успяла да го негативирам "е"-то, та може и от това да е... Това са си мои размишления де и сигурно нямат нищо общо с истината  :mocking:
В.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #14 -: Август 12, 2017, 23:24:21 »
Здравейте на всички. Малко Ъпдейт от мен. Вчера минах биопсия при д-р Балабанска. На който му предстои, да не се плаши, не е  страшно. Е, малко ме боля стомаха след това ама мина за около час. А днес съм пушка, даже мястото където ме боцнаха не ме е боляло изобщо. Чакам резултати след 20-тина дни,че нали е август, отпускарски. Надявам се резултата да не е по-лош от Фиброскана. И ПСР ми пуснаха ама забравих да питам след колко време ще е готов резултата. Иначе мога да се похваля с перфектни кръвни резултати! Дори билирубина ми е в норма, а винаги е бил над горна граница. Отдавам го на добавките , които пия вече 2-ри месец. Мисля, че вървя в правилната посока, сега ако и ПСР ми излезе с намалени стойности ще е супер.
На всички, които са по моретата и балканите пожелавам безгрижни ваканции и положителни емоции! И мноооого здраве! :dance:

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #15 -: Август 18, 2017, 12:12:34 »
Здравейте, искам да попитам по-специално тези,които се лекуват при д-р Балабанска, когато са готови документите за подаване към НЗОК ,тя на вас ли ви ги праща първо,вие да си ги подадете или ги изпраща директно към касата? Благодаря!

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #16 -: Август 18, 2017, 19:44:52 »
Ти, в Рзок по местоживеене.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #17 -: Август 19, 2017, 11:24:24 »
Благодаря!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #18 -: Септември 04, 2017, 16:51:47 »
Здравейте на всички, бързам да съобщя хубава новина  :dance: Преди минути говорих с доктор Балабанска по повод биопсията и изследванията, които правих на 11 август - ПСР 415 IU/ml !!! Направо скачам от щастие! Първият ми ПСР от месец юни беше 9277 IU/ml! Знам, че вирусното натоварване се качва и пада постоянно, но това ми се струва много голям спад и затова съм толкова щастлива! Резултата от биопсията е А1,Ф2 - от нея ме беше страх, да не покаже по-голямо увреждане сравнение с Фиброскан, но сега си отдъхнах. Д-р Балабанска каза да продължавам с нещата , които пия и да видим дали няма имунната система да се пребори сама. Иначе ще ми подготви документите за ЗК (с препоръка за Виреад) и след няколко месеца ще пусна изследвания пак.  Стискайте ми палци! Дано повече от нас успеят да се преборят с гадините успешно!  :bravo2: :flowers:
« Последна редакция: Септември 04, 2017, 18:12:49 от Velimira »

Неактивен болен-здрав

• Немедицинско лице
  • Публикации: 102
    • Профил
« Отговор #19 -: Септември 05, 2017, 01:51:11 »
УСПЕЕЕЕХ!!!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #20 -: Септември 08, 2017, 00:04:03 »
Здравейте отново, аз така както си се радвам на последните резултати, взех да си размишлявам относно ПСР-а... И ми изникна един въпрос : защо това изследване е толкова важно след като резултата от него се мени постоянно? Както сега са ми ниски стойностите, след няколо дни може и да са много високи (ако съм разбрала правилно от всичко прочетено досега). Каква информация дава тогава това изследване освен моментно състояние?  При HBeAg negative и Anti HBeAg positive, става ясно ,че организма е изградил някакви анти тела, които подтискат  репликацията и се предполага, че донякъде вируса е под контрол,но дори и резултата от ПСР да е "не се открива" това изобщо не означава, че съм излекувана! Не е ли тогава по-важното изследване количествения HBsAg?
Поздрави!
В.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #21 -: Септември 08, 2017, 09:02:38 »
Да, количественият австралийски е по-важен, но все това изследване все още не се е наложило като значимо, т.е. малко клиники го следят редовно.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Септември 09, 2017, 23:41:53 »
Здравей terpo, ще започна малко отзад напред. Мисля,че ПСР-ът е този,който показва доколко сме заразни - все пак ако вируса е неоткриваем в кръвта (което показва този тест) теоритично не бихме могли да заразяваме. Но на практика май не е точно така. Съгласна съм,че докато си позитивен за HBsAg винаги има вероятност да го предадеш. Въпросът е,че не неоткриваемия ПСР , а отрицателния HBsAg те прави един от малкото щастливци отървали се от вируса (при наличието на антитела разбира се). Затова,по моята проста логика по-важното изследване е HBsAg.
Относно отговорът на имунната система - за да се стигне до увреждане е ясно,че тя разпознава вируса и го атакува,но не е достатъчно силна ( или вируса я заблуждава на моменти) и си върши работата наполовина. Един вид хем атакува клетките,което води до тяхното увреждане, хем оставя част от тях незасегнати и позволява на вируса да зарази нови такива. Освен това,механизма, по който имунната система работи срещу Хепатит Б, малко наподобява автоимунно заболяване-разрушава собствените си клетки. Това може да е хубаво само когато успее да унищожи единствено заразените такива. Нали нещо подобно се случва в острата фаза?! Пак дроба страда,пак в голяма степен,но поне не се стига до фиброза заради регенеративните способности на органа. Иначе защо да го пазим година примерно след остра фаза?!
Доктор Балабанска ми обясни,че хроничните носители сме такива, заради дефект в имунната система!
Ако е така би трябвало на всички да ни е "спукана" работата! Ама реално не е така,защото макар и малко,постигнали сероконверсия има!
За мен разковничето е в подпомагане на имунната система и образуване на нови здрави чернодробни клетки,по-бързо отколкото вируса може да заразява. Тогава би трябвало HBsAg да пада и шанса имунната система да унищожи останалите "лоши" се увеличава.
При HBeAg отрицателните една крачка напред е постигната - та нали това е целта на нуклеотидите при положителните HBeAg? Следователно следващата стъпка е да се унищожи и другия компонент на вируса,който го прави завършен.
Много дълго стана,дано сте ме разбрали  :smile:
« Последна редакция: Септември 09, 2017, 23:58:14 от Velimira »

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #23 -: Септември 10, 2017, 00:11:22 »
И още нещо - както вече писах в предишен пост, как точно да разбера доколко ми вреди болестта ако ПСР се променя постоянно? Все пак организмът ми е успял да смъкне нивото на вируса в кръвта с почти 9000 единици само за два месеца без да пия нуклеотид! Аджеба какво точно се случва? Вреди ли ми много или не? От графа активен носител направо се изстрелях в графа неактивен. Ами ако втория ПСР ми беше първо изследване с тези 415 IU/ml и нормални ензими нямаше и биопсия да ми правят и да ми подготвят документи за протокол. А пък аз съм с F2 ....  :wink3:

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #24 -: Септември 10, 2017, 22:58:15 »
Здравей,няма да отлагам много. Ще изчакам още 3 месеца преди да подам документите за протокол. Така или иначе може би Виреда ми дава по-голям шанс когато виремията е ниска. Незнам. Не очаквам чудо,просто още една контрола преди да се "закача".

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #25 -: Септември 15, 2017, 19:34:56 »
Здравейте,

понеже следя темата, макар да не пиша в нея, исках да споделя следното: Европейската асоциация за изучаване на черния дроб публикува тази година актуализиран наръчник за хепатит В - информация за заболяването, новото деление на заболяването на 5 различни фази (т.е. 5 вида пациенти), както и всичко относно лечението.
За английско четящите, пускам линк към този наръчник: http://www.journal-of-hepatology.eu/article/S0168-8278(17)30185-X/pdf

Там се засяга и въпроса ''Защо не е възможно стопроцентово излекуване от хепатит В?" Наскоро се опитвах да обясня тук какво е това нещо ''функционално излекуване''. т.е. частичен имунен отговор, който се характеризира с изчезване на австралийски антиген +/- създаване на антитела, но все още наличие на хепатитен генетичен материал в клетката. Мисля, че ще ви стане по-ясно, когато прочетете първоизточника.

Трите изследвания, които решават дали пациента трябва да се лекува в момента, са:
- вирусен товар, или т.нар. виремия/ PCR DNA
- нива на чернодробни ензими
- състояние на черния дроб

Петте фази на заболяването са:
1. HbeAg + /положителна/ хронична хепатит В инфекция
2. HbeAg + /положителен/ хроничен хепатит В
3. HbeAg - /отрицателна/ хронична хепатит В инфекция
4. HbeAg - /отрицателен/ хроничен хепатит В
5. HbsAg - /отрицателна/ фаза

Силно се надявам в скоро време да можем да преведем най-важното от този наръчник и да издадем хартиена и електронна брошура за хепатит В, съдържаща инфо за заболяването, лечението, видовете изследвания и какво значат те /тук е Кошмарът/, така че ако някой професионален преводач иска да удари едно рамо, сега е моментът да се включи.

Поздрави,
Силвана

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #26 -: Септември 16, 2017, 22:44:12 »
Здравей Силвана, не съм професионален преводач, но съм на ти с английския. Лошото е,че имам много малко свободно време иначе с удоволствие бих помогнала. Свалих си файла,ще го прегледам. Това за функционалното излекуване го четох някъде,но доколкото разбрах, се води такова, ако си негативирал HBsAg,но нямаш изградени антитела. Тогава е напълно логично да имаш все още хепатитен генетичен материал в клетката.
Не можах да разбера каква точно е разликата между  HbeAg - /отрицателна/ хронична хепатит В инфекция и HbeAg - /отрицателен/ хроничен хепатит В? Силвана ако си по-наясно моля да разясниш.
terpo, това с активните и неактивните носители мисля на всички ни е ясно,че е вятър работа. Може би трябваше да го сложа в кавички и щеше по-добре да разбереш какво всъщност имам предвид.
« Последна редакция: Септември 16, 2017, 23:09:35 от Velimira »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #27 -: Септември 17, 2017, 10:00:05 »
Тук е уловката и гениалността на тоя вирус-можеш да имаш антитела HBSAG, но генетичният материал си седи в чернодробната клетка и макар да се водиш функционално излекуван, при един сериозен срив на имунната система, генетичния материал започва отново да се репликира. Това се дължи на ковалентна, затворена циркулираща ДНК (cccDNA), която до момента никой не може да унищожи ни с лекарства, ни с билки, ни с нищо.

Във файла са описани подробно разликите между 5-те фази на заболяването, страници 371 и 372. На снимката, която пуснах, също има обяснение, разгледай я добре. Разликите са в нивата на HBSAG, виремия, чернодробно увреждане и др.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #28 -: Септември 18, 2017, 18:43:02 »
Ами terpo, то баш така си излиза! Но нали надеждата умира последна. И с всичката нова информация, която излиза постоянно ще се окаже,че не само около 30%, ами всички хронични носители развиват минимум фиброза. Но важното е, че информацията се променя и все повече неща се разбират. Но да си кажа честно смятам,че е намерен начин да се унищожи гадината,но все още се покрива. По-изгодно е за фармацевтичните компании. Ами аз ще правя каквото трябва,пък да става каквото ще! Нали така?!  :girl_wink:
Малко отклонение : някой да има мнение за лаборатории "Синево"? В Пловдив само Писанец и Синево правят количествен HBsAg ,а на Писанец вяра нямам грам! Мерси.

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Публикации: 118
  • Генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #29 -: Септември 18, 2017, 19:16:45 »
Казват че CRISPR-Cas9 е метода, но е дълбоко експериментален. А относно лабораторията виж дали има акредитация от БСА.
Harvoni + Rebetol за 12 седмици
- старт 197 498 IU/ml
- на 4 седмица - няма го!
- на 12 седмица - няма го!
- на 12 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR12
- на 24 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR24

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
  • Публикации: 87
    • Профил
« Отговор #30 -: Септември 18, 2017, 21:02:56 »
Колко струва в Писанец количествен HBsAg,защото в Синево май е 50 лв?

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #31 -: Септември 18, 2017, 21:53:54 »
Не мисля, че ако някоя фарма компания има успешно лечение за В, ще го заключи в шкафа и ще чака десет години, за да понатрупа още някой долар от продажба на нуклеозид. Вижтв какво стана с новите терапии за С, в самото начало струваха по близо 200 000 долара и дори и на тези умопомрачителни цени, продаваха като луди. Така че ако някой сега излезе с аналогична терапия за В, той ще държи златна мина.
Просто вирусът има съвършен механизъм за навлизане в клетката, репликация и "вклинване" в ДНК и лекарствата не могат да го преборят.
Ние имаме и ще имаме доживотна хронична инфекция. Освен ако не измислят нещо супер гениално, което да последва успеха на софосбувир и т.н.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #32 -: Септември 18, 2017, 22:54:51 »
Силвана,знам,че много си чела и с много неща си се сблъсквала ама тая картинка дето я рисуваш - много песимистично ми звучи. Пък така хич не е хубаво...
Най-съвършеният организъм след природата, е човешкия (въпреки,че вирусолозите твърдят друго) и като такъв,по мое мнение, е способен при подходящите условия и предпоставки, да се справи с всяка заплаха. Иначе единствената алтернатива ,която ни остава,е да чакаме някой да започне да отглежда черен дроб в  епруветка. Отказвам да повярвам,че не мога да се излекувам.  :smile:  В природата за всяка отрова има и противоотрова, за всяка болест има лек. И за нас има. Просто трябва да гледаме малко извън матрицата,извън това,което ни казва медицината. Защото ако за много неща е права, то за също толкова много греши. Сега казва,че за Хепатит Б няма лек, но за колко още болести е "нямало" такъв?!  Може и да не го открият докато ние сме живи,но това не значи,че го няма. Лек,или метод,или начин на мислене,или каквото и да е там... Не се доверявам сляпо на медицината,защото иначе трябва да си тегля куршума. Няма да стане. Не може такова едно малко нещо да е по силно от нас.  Малкото камъче обръща колата, ама когато коларя недоглежда. Всички ще се справим. ☺
А за фармацевтичните компании - убедена съм,че държат много "златни мини" по шкафовете. Ама шкафовете ги отварят,когато и други се сетят къде върви жилата.  :girl_wink:
« Последна редакция: Септември 18, 2017, 23:08:19 от Velimira »

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #33 -: Септември 19, 2017, 00:41:28 »
Колко струва в Писанец количествен HBsAg,защото в Синево май е 50 лв?
Мисля,че и в Писанец е толкова!

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #34 -: Септември 19, 2017, 08:17:21 »
Отдавна съм спряла да гледам песимистично, депресивно, не наричам вируса си "гадина", нито пък за мен живота ми е тежест, само защото имам В. Това се опитах да кажа-колкото един човек с хронична инфекция приеме, че тя е такава доживот (засега), толкова по-добре за самия него. Фокусирането върху болестта я подхранва, поне аз така го разбирам. Ако ни е писано един ден да се разделим с вируса, ще стане след като съм го приела и живея спокойно, а не защото се боря, мразя го и пия бабини отвари. Всичко е в главата :) От нас зависи дали ще го караме като жертви с " гадини" в нас, или просто като хора с хронични инфвкции и ще продължим нататък. Но за това се изисква време и на мен ми отне около 10 г.да достигна до тоя дзен, в който наистина да не ми пука от нищо. Нито си правя изследвания, нито чета вече толкова, защото яко писва. Но вие сте съвсем в началото и е нормално да се вълнувате по този начин.

Писанец я избягвайте по всякакви поводи.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #35 -: Септември 19, 2017, 08:29:47 »
Абсолютно!  :bravo2:

Неактивен Dessita

• Немедицинско лице
  • Публикации: 85
    • Профил
« Отговор #36 -: Септември 19, 2017, 09:59:20 »
Здравейте хора!
Вели, много ми хареса поста ти по-горе, наистина винаги има надежда  :smile:.
Аз се загледах в линка, който Силвана е постнала и се загледах в следното:
Serum HBV DNA should be determined every 3–
4 months during the first year and every 6–12 months thereafter.

За мен еднозначно новите препоръки за лечение са за ПСР-и на 6-12 месеца след първата година. С 2 думи, не виждам вече оправдания за нашите инстутуции, че такива били препоръките за проследяване на лечението.
Силвана, дали да не пратим този документ до нашата Здравна Каса? Предполагам, те иначе не биха го прочели в близко бъдеще..

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #37 -: Септември 19, 2017, 10:19:48 »
Здравната каса няма нищо общо. Тя следва препоръките, дадени от гастроентеролозите, а те са много добре запознати с този гайдлайн.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #38 -: Октомври 11, 2017, 16:42:34 »
Здравейте,отдавна не съм писала, но днес си получих документите от Токуда и искам да попитам колко мога да отлагам преди да ги подам в ЗК?

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #39 -: Октомври 11, 2017, 18:35:19 »
Защо искаш да отлагаш?
- старт 197 498 IU/ml

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #40 -: Октомври 11, 2017, 21:22:34 »
Ами защото най-наивно още се надявам да успея да овладея положението. Изобщо не ми се започва нещо,което най-вероятно ще трябва да пия доживот. Другия месец ще направя нови изследвания. Последните са в пъти по-добри от първите и се чудя дали не е причината в "терапията", която си правя в момента. Та затова..  :wink3:

Неактивен болен-здрав

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #41 -: Октомври 12, 2017, 18:57:15 »
  И каква е терапията! Ако не е тайна де? :)))

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #42 -: Октомври 13, 2017, 10:54:28 »
 Изобщо не е тайна  :smile: . Аз няколко пъти съм казвала какво пия, но ще се опитам да го дам по-систематизирано:
Сутрин : Комбинирани витамини с минерали, силимарин 2×250, котешки нокът 2×500, есенциале макс × 1, liver detoxifier ×1 (съдържа силимарин 100мг,артишок,малина,глухарче и т.н)
Вечер : същата комбинация,но вместо витамините пия глутамин 7-10 гр.
Изследванията са ми в норма, а вирусния товар от август месец ми е 415,22 IU/ml (от 9277 IU/ml от юни)
Продължавам с тези неща до ноември, когато мисля да си пусна нови изследвания. Ако , дай боже, имам още спад на виремията за мен ще значи,че организма успешно се бори с вируса с помоща на тези добавки. И тогава ще коментирам пак с Д-р Балабанска как да се процедира. Последно ме посъветва да продължавам да пия каквото пия и да видим дали няма организма да се справи сам. За мен е обнадеждаващ този коментар от нея - все пак тя е човека с опит и щом счита,че има такава възможност искам да изчакам максимално преди да започна друго лечение.

Неактивен болен-здрав

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #43 -: Октомври 13, 2017, 22:28:35 »
Браво!  Успех!:)

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #44 -: Октомври 14, 2017, 10:03:18 »
На този етап наистина е безсмислено да се дънят антивирусни, защото реално те нищо не правят за излекуването при хепатит Б, само подържат ниско ниво на вируса.
 Силимарина е доста, равнява се почти на два блистера карсил макс. Имаше тук един с подобни смески се беше оправил.
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=665.msg6387#msg6387
- старт 197 498 IU/ml

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #45 -: Октомври 14, 2017, 11:31:14 »
Защо да е безсмислено да се пият антивирусни? Самия котешки нокът не лекува,да, но подпомага имунната система. Мисля отдавна на всички ни е ясно,че единствено и само тя е способна да се справи с вируса.  Виреада също не лекува, но подтиска репликацията на вируса. Аз вече имам  Anti- HBeAg , което да върши тази работа. С имуностимулация мисля, мога да увелича нивото на тези антитела. Целта ми е да изчистя дроба от HBsAg, което е ключовото в случая. А и съм с F2 - като помагам на дроба да работи по-лесно, помагам и на регенерацията му. Такава е моята логика. P.S. От ноември ще сменя котешкия нокът с черен бъз.

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #46 -: Октомври 14, 2017, 13:40:47 »
Безсмислено е в твоя случай - ниско е нивото на вируса.
- старт 197 498 IU/ml

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #47 -: Октомври 15, 2017, 11:55:49 »
Под антивирусни мисля, че snd242 има предвид нуклеозиди, а не това, което си заформила като имуностимулиращ коктейл.
При ниски нива на вируса наистина няма смисъл от НУК.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #48 -: Октомври 16, 2017, 23:41:07 »
Ясно. Аз не съм разбрала правилно. Та в тази връзка пак да питам : колко време мога да отлагам преди да подам документите? Защото сега вирусния товар е нисък и ако остане така добре. Но ако другия месец пак е висок? Нали вече коментирахме,че варира постоянно. А и сега с това доплащане за Виреад май ще връщам документите на Балабанска с молба да го смени с генерика.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #49 -: Октомври 16, 2017, 23:53:44 »
Мисля, че това решение трябва да го вземеш с д-р Балабанска. Ако тя като лекар, прецени, че твоето състояние налага използването на НУК, действай. Но ако тя смята, че можеш да караш само на имуностимуланти, я послушай. Трябва обаче да вземеш едно по-дългосрочно решение, а не всеки месец да се луташ от ''няма да се лекувам, ще задържа документите'', до ''ще се лекувам с НУК''.
Не знам какво имаш предвид под ''отлагане''.....ти имаш издаден протокол за Виреад, който е трябвало да входираш ли?От кога е той? Мисля, че най-добре е да се чуеш с д-р Балабанска, тя ще бъде на работа след 28-и октомври, защото май се заформя каша.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #50 -: Октомври 18, 2017, 17:52:54 »
Здравей Силвана, със сигурност ще се консултирам с д-р Балабанска. Относно отлагането, имам в момента документите,които тя ми е подготвила, но не съм ги подала в ЗК. Мисълта ми беше именно тези документи с каква давност са и съответно колко време мога да забавя преди да ги подам. А иначе аз вече казах,че когато излязоха резултатите, д-р Балабанска ме посъветва да изчакам за момента с лекарството, да видим организма дали няма сам да се справи.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #51 -: Ноември 28, 2017, 15:10:35 »
Здравейте, отдавна не съм писала и сега се включвам с малко инфо от днес. Бях в Токуда и си пуснах нови изследвания. За ПСР ще трябва да почакам , но ... HBsAg количествен 4700 единици. Юни месец резултата беше 7150 единици. Това трябва да е добре. Само не знам дали тази стойност не варира като ПСР. Надявам се не. Алат,Асат и ГГТ в норма. Стискайте палци и за още по-нисък ПСР.  :love5:
Пуснах и Anti-HbsAg очаквано няма анти тела. Резултат 0,33 (0-10)
« Последна редакция: Ноември 28, 2017, 17:06:13 от Velimira »

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #52 -: Декември 05, 2017, 22:41:57 »
Ето и резултата от ПСР (много са бързи, само седмица отне) - HBV DNA qReal Time-PCR    1982.53 IU/ml; 16276.6 copies/ml
Уви, не е каквото се надявах. Утре консултация с д-р Балабанска и май пак ще правим протокол.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #53 -: Декември 06, 2017, 17:48:00 »
Някой има ли имейл на д-р Балабанска? Дали е удобно да и пиша на имейл, защото имам въпроси, а очевидно жената е много заета и трудно отделя време дори по телефона, а не ми се иска да я притеснявам. Днес просто разговора ни приключи по средата,защото имаше явно друг много настоятелен пациент. Благодаря.

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #54 -: Декември 06, 2017, 19:17:08 »
По телефон е мъка. Прати и СМС.
- старт 197 498 IU/ml

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #55 -: Декември 06, 2017, 19:54:04 »
Със sms едва ли ще се разберем. Помня, че някой тук във форума беше споменал за имейл и затова питам.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #56 -: Ноември 01, 2019, 12:18:38 »
Здравейте, не съм писала отдавна. На 30.10 бях да си пусна контролни изследвания. Резултатите ми са много до ри според мен, което ме радва. Не съм на лечение, подържам се с добавки за момента, надявам се и занапред показателите ми да се подобряват. Ето накратко какво е положението:
Асат 20
Алат 16
ГГТ 21
HBsAg количествен 3415 IU/ml (беше 5200 преди година)
HBV PCR - 1870 IU/ml ( 3500 IU преди година)

Най-вече ме радва спада в количеството на  HBsAg.
Имам един въпрос - какво точно показват нивата на Асат и Алат? Когато са в норма означава, че в момента не протича увреждане на черния дроб, така ли да го разбирам? Защото при мен с Ф2 е ясно, че имам увреждане, но тези показатели означават ли,че за момента това увреждане не се увеличава?

Благодаря и успех на всички в борбата!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #57 -: Януари 30, 2020, 16:03:37 »
Здравейте отново, за съжаление този път повода да пиша не е хубав. Оказа се, че родителите ми също са засегнати от хепатита. Майка скоро си прави колоноскопия и при изследванията преди процедурата са и пуснали тест за Хепатит B и C, като HBsAg е излязъл отрицателен, но Anti HBc Total е излязъл положителен. Доктора я е пратил да си изследва Anti-HBs. Тя ми се обади след като се е видяла с него и ми разказа за това и ... изтръпнах... такова сърцебиене не съм имала от много време... докато ми разказваше, така между другот ми вметна "Аз знам, че вуйчо ти го има това от поне 30 години ..."  :shocked1:
И реших, че е и мой ред да си призная. Досега не знаеха нищо. Мислех, че ще ми олекне сега като няма да се крия, но явно шока от новината още ме държи...
Веднага я пратих да си пусне изследвани, изпратих и татко ...
Татко определено има хепатит Б
Резултати :
HBsAG - (+) пол.
Anti-HBs - 3.44 (-) отр.
Anti HBc Total - (+) пол.
Странното е , че има някакви наченки на антитела ... Моито изследвания за антитела винаги започват с 0. Силно се надявам това да е добър признак, въпреки че историята говори друго когато става дума за Хепатит B
Майка :
HBsAG - (-) отр. 
Anti-HBs - 3.29 (-) отр. :shocked1:
Anti HBc Total - (+) пол.
Окултен хепатит ? Може ли просто нивото на антитела да е паднало много, а тя да е изчистила вируса отдавна? Мнооого ми се иска да е така...
Брат ми :
HBsAG - (-) отр. 
Anti-HBs - 3.29 (-) отр.
Anti HBc Total - (-) отр.
Късметлийското ми братче, да ни е жив и здрав и да не му е уроки... 26 години съзнателен живот , прекаран в едно домакинство с нас и чист като сълза...

Пращам ги при Балабанска, майка и татко, и се надявам да не сме изпуснали влака.. при татко положението няма да е розово, знам го, но поне се надявам да не е най-лошото ...

Ами това е от мен .. Няма да се сърдя ако някой изкаже мнение по моите разсъждения  :smile:

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #58 -: Януари 30, 2020, 17:31:12 »
Да, нерядко срещано явление е цели семейства и фамилии да са с хепатит В, или да са го "минали".

Окултен хепатит имаме тогава, когато австралийският е негативен, но има виремия, за майка ти не бих правила такива предположения на този етап. А защо реши, че при баща ти няма да е розово положението? Има ли някакви оплаквания, които ги отдаваш на хепатита?

Може би е станало все пак добре, че най - накрая и ти си си казала, да не ти тежи това на сърцето. Да, сега ще има шок за всички, ще се наложи да ходите първоначално по  изследвания и болници, но нещата след време ще се нормализират от към емоция. От към здравословно състояние се надявам при нито един от двамата да няма някакви последствия. Доктор Балабанска е прекрасна, сигурна съм, че ще обърне внимание и ще направи всичко необходимо. И брат ти да си сложи ваксина!!!!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #59 -: Януари 30, 2020, 18:15:11 »
Здравей, Силвана, благодаря за окуражителните думи. Наистина не си правя заключения, просто разсъждавам върху изследванията. При тези резултати на майка не съм сигурна какво означава отрицателния Anti HBs. Но ПСР ще покаже.
Татко е от години с високи нива на трансаминази-нещо, което разбрах едва сега. Преди три години е бил на гастро и той му е казал, че дроба му е "леш" , колкото може да види на ехограф разбира се. Казал му е, че е страшно омазнен. Непонятно за мен, защо не му е казал да си пусне изследвания за хепатит, при високи чернодробни ензими и такъв коментар за състоянието на дроба. Но сега и с вируса, и с онези 50-100 гр.ракия всяка вечер, не мога да си мисля ,че нещата са ок. Успокоява ме само,че последните три години взима черен бъз и по негови думи трансаминазите са му спаднали оттогава, надявам се поне малко да е повлиял на вируса.
Обнадеждава ме малко и онова 3.44 Anti-HBs ... дано е оттук нагоре само...

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #60 -: Януари 30, 2020, 18:33:48 »
Аууу, побеснявам като чуя за гастроентеролог, който вижда, че дробът е на леш (каква дума само) и не прави нищо повече по въпроса, дори да назначи елементарни хепатитни маркери. Трагедия сме в здравеопазването, трагедия пълна.

Омазняването като цяло няма връзка с наличието на хепатит, свързано е с наднормено тегло, диабет, високи нива на липиди, и по данни, които четох днес, всеки четвърти човек има омазнен черен дроб. Там няма медикаментозно лечение, трябва диета с намаляване на въглехидратите, намаляване приема на сладко и алкохол, увеличена двигателна активност. Всъщност свалените килограми са най-доброто лекарство за стеатозата, така че баща ти ако има наднормено тегло, трябва да промени начина си на живот. Това за диетата този гастроентеролог не го ли е обяснил? Всъщност като се замисля, не се знае и колко релевантни са тия думи за ''лешта'' на тоя гастроентеорлог, може черния дроб на баща ти да си е добре, а просто да не са го прегледали като хората. 

Стискам палци всичко да бъде наред с двамата, и ти да се успокоиш малко. Виж какво ще каже д-р Балабанска, нейното мнение е от значение. Другото го забрави.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #61 -: Януари 30, 2020, 20:04:22 »
Съгласна съм с теб за здравеопазването. За съжаление наистина е зле положението. Аз му обясних на татко, даже го стреснах малко, за да се вземе в ръце. От вчера явно вече е на диета, купил си е извара и е пропуснал ракията. Надявам се да му стане навик това. Балабанска ще му обясни всичко подробно. Аз сега като за начало - каквото мога ще помагам - с режим, с информация, с разговори...
Радвам се, че и вие сте насреща.. спокойна вечер!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #62 -: Февруари 05, 2020, 12:58:25 »
Хораааа....  :flowers: Въпреки, че все още има време до кръвните резултати на татко искам да споделя резултата от Фиброскан от днес : F1-F2, и стеатоза между 1 и 2. Ако знаете какъв товар ми падна от сърцето  :yahoo: Бях се настроила за най-лошото. Така ми олекна.. Балабанска го е прегледала и на ехограф и му е казала, че изобщо не е толкова зле положението както му е казал онзи гастро преди 3 години. И то това е завеждащ отделение в Пловдивската Пълмед. Ако и другите изследвания излязат сравнително добри, ще си сипя една чаша винце  :dance:
Благодаря, Силвана, още веднъж се оказа права,че с Хеп В никога не можеш да си сигурен и е най-добре да не си правим заключения предварително. Другата седмица отива и майка, стискам палци там нещата да са наред както си мисля!  :love5:

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #63 -: Февруари 05, 2020, 16:12:19 »
С какъв кеф ще ти кажа: Казах ли ти  :girl_haha:

Радвам се супер много, че всичко е наред с него. Айде, другата седмица да ни зарадваш и с хубави мамини резултати.
« Последна редакция: Февруари 05, 2020, 16:20:10 от Силвана Лесидренска »

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #64 -: Февруари 05, 2020, 19:50:53 »
Благодаря! Всъщност няма да чакаме до другата седмица - Балабанска е казала на татко да отиват още утре, че от 12-ти излиза в отпуска, а иска да изкоментират резултатите преди това.
Настроението е съвсем друго обаче  :smile: ! Дано остане такова и утре!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #65 -: Февруари 05, 2020, 20:31:30 »
Аз така, както съм се разписала тук във форума.. чета отново и отново различни истории и чак сега като че ли си давам сметка колко много хора са изкарали остър хепатит без дори да разберат!!! А винаги съм си мислила, че няма начин да караш хепатит и да не разбереш. Явно организма трябва да направи хипер реакция, за да не си помисли човек, че просто кара стандартен грип или вирус.
Сега и с родителите ми - още не знам точно какво е положението, надявам се майка да го е изчистила, а татко да е на път да го изчисти, но факт е, че никой от тях няма спомен да е боледувал! Аз също! Но аз съм си с хроничен. Та се питах, как е възможно, в нашия случай например, никой от нас да няма спомен за преболедуване?! Един от нас да, двама ... еее айде добре, ама и тримата? Значи или сме много заблудени или просто вируса , понеже е вирус и се държи като повечето такива, не го отчитаме при остра фаза (освен ако не ти размърда билирубина). Та така де... размишлявам си ..  :angry3:

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #66 -: Февруари 05, 2020, 20:56:50 »
Възможен сценарий:
1.родителите ти споделят инфекцията
2. Майка ти е била с хепатит В по време на бременността, но го изчиства след раждането ти (наблюдава се след раждане майката да изчисти спонтанно Hbsag)
3.при баща ти вируса остава
4.при теб вируса остава, защото новородените остават хронично инфектирани поради липсата на имунна система

Липсата на симптоми е нещо нормално, хепатит В рядко бива диагностициран навреме въз основа на някакви симптоми. Ако въобще има проявление, то прилича на грип, настинка, стомашен вирус и тн.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #67 -: Февруари 09, 2020, 22:59:22 »
Здравейте отново,
Малко нова информация след прегледа на родителите ми и изследванията им.
Майка е с резултат 5.0 Кра от Фоброскана. Според д-р Балабанска това е F0-F1. Но със по-сериозна стеатоза S2-S3. HBs Ag отново отрицателен, но нещо се бави количествения тест. Не съм сигурна дали майка е разбрала правилно и наистина има HBs количествен или чакаме само PCR. Балабанска и е казала, че това при нея е много стара инфекция и предполага, че PCR ще е отрицателен. И аз така се надявам.
При татко количествен HBs 759 IU/ml - за мен добър резултат. Имаше тук един коментар,че Балабанска е на мнение, че когато единиците паднат под 600, организма започва да произвежда антитела. Така, че действаме в тази посока, дано успеем да ги смъкнем.
Замислих се обаче за друго - масово хората разбрали, че техен партньор има Хеп В и се изследват, се оказва, че са го прекарали. Но на практика се изследва HBs, Anti-HBs и Anti HBc Total (последнот не винаги). А колко от тези хора си пускат HBe Ag? На практика почти никой. В случая с майка, нейното изследване е отрицателно, а Anti HBe е положително.Значи действително е била хроничен носител., но го е изчистила (дано е така). Тогава, според мен, процента на хората със спонтанна сероконверсия е доста по-висок. Просто тези,които са диагностицирани с хроничен Хеп В, вероятно са доста по-малко от реално заболелите.
Малко объркано май се изразих ама в главата ми е мноого ясно...
Идеята ми е, че може би шанса да изчистиш хроничен В вирус е доста по-висок от 3-5%.  :girl_in_love:

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #68 -: Февруари 10, 2020, 09:41:41 »
За образуване на антитела говорим, ако hbsag е под 100, не 600.
Наличие на Anti hbe не показва дали хепатита е изчистен или не, а само че има/имало частичен контрол на инфекцията.
За съжаление да изчистиш спонтанно хепатит В след като е станал хроничен, е наистина в порядъка на единици проценти, не е повече. Обикновено това се случва след дълги години лечение или след бременност.
Мисля че най-важното е, че и при двамата няма фиброза, фокусирай се върху това. За стеатозата трябва корекция в храненето и повече движение и ще се оправи.
« Последна редакция: Февруари 10, 2020, 09:51:26 от Силвана Лесидренска »

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #69 -: Февруари 24, 2020, 21:35:10 »
Здравейте, отново. Днес говорих с Балабанска, резултатите от PCR на родителите ми са готови. Майка - не се открива, татко - 430 000 IU. Надявам се да не съм чула правилно или поне да са копия, а не единици. Балабанска каза, че майка го е изчистила, но като повдигнах въпроса за отрицателния тест за антитела и евентуален окултен хепатит, ми каза че ще рагледа пак изследванията и ще довърши епикризите. Така, че все още нямам окончателно становище. Ще изчакам документите.
Имам един друг въпрос - поради сравнително дългия инкубационене период на вируса, след колко време най-рано може да се засече HBs Ag с кръвен тест?
Силвана, благодаря за уточнението"ако hbsag е под 100, не 600.". А иначе, относно Anti HBe пол. и HBe отр.имах предвид, че показва хронична инфекция, а не че си изчистил вируса.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #70 -: Юни 26, 2020, 18:56:33 »
Здравейте! Лелеее... не съм писала от февруари... а толкова неща се случиха ...   :smile:
Ще опитам да съм кратка. Първо, вече споменах в една чужда тема, но да си напиша пак тук - чакаме второ детенце, вече съм в 5-тия месец, днес си пуснах контролни чернодробни и о, небеса - Асат 15, Алат 13, ГГТ 12! Никога не съм виждала такива ниски стойности! Щастлива съм.  :flowers:
Сега за още по-интересните неща около родителите ми. Майка е с отрицателен PCR, с отрицателен HBsAg и с отрицателен Anti-HBs! Само HBc Total е положителен. Чернодробни перфектни, въпреки сериозната стеатоза. Нямам обяснение какво става. Все още си мисля за окултен хепатит, но според епикризата от д-р Балабанска, майка го е изчистила, но няма протективни антитела. Ще почакам още известно време и ще и кажа да си пусне ново изследване да видим дали случайно няма да са се появили.
Такаааа... при баща ми нещата са направо като във филм ... понеже много не му се иска да се лекува с НУК решихме да пробваме алтернативен метод. Както и аз си действам до момента, но с различен препарат да го наречем. Разрових се аз , намерих малко инфо за гъбите Рейши и решихме да пробваме. Започна той да взима гъбите и на 40-тия ден си пуска изследвания. Трансаминазите бяха скочили страшно много Алат 1500, Асат - 900! Приеха го в Токуда въпреки, че той нямаше никакви оплаквания. Постоя 3 дни, вляха му 1-2 банки, малко трансметил и го изписаха с леко понижени Асат и Алат. Резултата от PCR от болницата обаче бяха много лоши - 19 000 000 IU/ml. HBsAg кол. - 1400 (беше скочил двойно). Обаче той се чувстваше прекрасно. А на мен нещо ми подсказваше, че това му е шанса да изчисти вируса! Гъбите изглежда си бяха свършили работата!
След месец, само на лагоза и есенциале, отново отиде в Токуда, за да даде кръв евентуално да бъде включен в програма на РОШ за лечение. Резултатите от тези изследвания просто са изумителни : PCR 81 IU/ml, HBsAg кол. - 140 IU/ml, Асат и Алат на горна граница!  :shocked1: Това само за месец!
Последните му резултати от миналата седмица са Асат 26 (от 44), Алат 35 (от 44) ГГТ 31 (от 50)!
Не мога да се зарадвам още защото чакам да минат 4-5 месеца и да тестваме отново за антитела. Силно вярвам и се надявам, че ще имаме положителен резултат. Стискайте ни палци!
Това е от мен! Радвайте се на лятото доколкото можете в тази луда обстановка!

P.S. Моля, особено новите членове във форума - не приемайте написаното от мен като призив да използвате гъбите! Както виждате това явно е нож с две остриета! Повишаването на трансаминазите крие своите рискове, честно казано не съм очаквала такова развитие, но така се получи при нас, затова каквото и да искате да пробвате или както и да действате, моля, подходете като възрастни, здравомислещи хора! Успех на всички!

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Публикации: 148
    • Профил
« Отговор #71 -: Юни 28, 2020, 13:49:42 »
Поздравления.
Това с гъбите при баща ви ми стана много интересно. Чувал съм за тези специално, не помня какво, но първоначално докато четях си помислих, че все пак може да са токсични, а и гъбите по принцип са тежка храна и би трябвало да затормозяват и черния дроб. Което като резултати сякаш е видимо. Но пък излиза, че е станало нещо много интересно, а именно възможно ли е да са предизвикали нещо като остър хепатит, което пък обикновено вдига шанса да се постигне самоизлекуване? Или поне аз така го разбирам. Имал ли е други повишени стойности например билирубин или друго?
Казвам го в смисъл такъв, че хем звучи добре като краен резултат, хем донякъде ми се струва опасно, макар че баща ви се е чувствал добре. Излиза, че ако наистина постигне изчистване, това ще е нов метод за лечение на хроничен хепатит Б :)

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #72 -: Юни 28, 2020, 21:24:01 »
Здравей, това с гъбите изобщо не е нов метод за лечение на хепатит. В Азия се използва широко за лечение на вирусни хепатити, именно затова решихме да го пробваме. Очаквах да подсили имунитета, но нещата стигнаха по далеч - до цитокинен тласък, обостряне на хепатита и надявам се ще приключи с изчистване. За мен това със сигурност е защото гъбите са си свършили работата - тези гъби не са от стандартните ядивни, а са дървестни. Няма общо с това ,че са тежка храна. Аз също казах, че е нож с две остриета, затова ако някой реши да пробва нека добре си направи сметка, че е възможно да се получи покачване на ензимите, което не е безобидно. Всъщност, това което забравих да спомена е, че фиброзата на баща ми е скочила от 5.6 Кра (Ф1) до 8,2 Кра (Ф2) за 40 дни. Но имунната система явно провокирана от гъбите е разпознала вируса и го е атакувала. В отгобор той е започнал бясно да се размножава, за да оцелее (19 000 000 единици са много), но все пак имунната система е взела превес и почти го е унищожила. Така, че за мен това е успех в борбата с вируса при баща ми.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #73 -: Октомври 27, 2020, 18:40:39 »
Здравейте отново от мен! В петък 23.10.2020 бях в Токуда да си пусна изследвания - последните ги пусках преди година, пак октомври. Днес излезе и последния резултат , а именно HBV PCR!
Резултата е ОТРИЦАТЕЛЕН! Не знам как е възможно, не знам реално ли е, надявам се да е така, просто ме е страх да се зарадвам!
HBsAG все още е положителен, с количествено измерение около 2000 IU. Но е паднал от миналата година, когато беше около 3500 IU! Все хубави новини според мен. Чернодробните ми са много добри също. Чакам д-р Балабанска да си каже мнението.Но, при всички положения, за мен е най-добрия вариант, имайки предвид, че чакаме бебето да се появи до края на другия месец!

Е, всъщност, най-добрия вариант щеше да е ако имах наченки на антитела, но и това ще стане!  :love5:
Поздрави на всички!

КЛИНИЧНА ХИМИЯ
АСАТ    24.0   U/l   0   34   
АЛАТ    19.0   U/l   0   55   
ГГТ             7.0   U/l   0   50

ВИРУСОЛОГИЯ И СЕРОЛОГИЯ
Количествено определяне на HbsAg                    2027.56   IU/ml   0   0.017   H
HBV - (Hepatitis B вирус) PCR количествен    отрицателен            
HBsAg
HBsAg                                                          > 1000.00   Index   0   1   H
HBsAg Text                                                  Reactive            
Anti-HBs                                                           < 3.10   mIU/ml   0   12

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #74 -: Октомври 27, 2020, 19:03:39 »
Супер бре, момиче :)

И да те зарадвам още повече - при някои дами след раждане се наблюдава феноменът на изчистване на хеапатита и поява на антитела. Дано, ще ти стискаме палци :)

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #75 -: Октомври 27, 2020, 19:12:34 »
Благодаря, Силвана! От твоите уста, в Божиите уши, както се казва! Дано се похваля и аз с изчистване и антитела по нататък!

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 30
    • Профил
« Отговор #76 -: Ноември 05, 2020, 11:54:19 »
Здравейте, споменахте по горе че баща Ви е включен в проучване на Рош. Имате ли малко повече информация за това проучване- какъв медикамент се проучва, хапче или инжекция, продължителност. Баща Ви със сигурност е подписал информирано съгласие за участие и там е описано всичко. Аз също чух за подобен проект и затова се заинтересувах?
Благодаря предварително!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #77 -: Ноември 07, 2020, 02:08:49 »
Здравейте, споменахте по горе че баща Ви е включен в проучване на Рош. Имате ли малко повече информация за това проучване- какъв медикамент се проучва, хапче или инжекция, продължителност. Баща Ви със сигурност е подписал информирано съгласие за участие и там е описано всичко. Аз също чух за подобен проект и затова се заинтересувах?
Благодаря предварително!

Здравей,Лиляна,
Имаше вероятност да го включат, но не стана, защото не отговаряше на всички критерии. Затова пробвахме алтернативен вариант с гъбите, но все още не е изследвал за антитела. Скоро ще го направи и ще споделя резултата.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 30
    • Профил
« Отговор #78 -: Ноември 07, 2020, 18:23:44 »
 Ок. Благодаря, чух доста обещаващи отзиви за това проучване.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #79 -: Декември 28, 2020, 12:36:08 »
Здравейте и честита Коледа на всички! Пиша за да споделя, че имаме живо и здраво бебе, вече на 25 дни  :flowers: . Много сме щастливи, това беше нашия коледен подарък в тази луда година!
Пожелавам на всички весело посрещане на нова година и дано 2021 донесе на всички това, което им е на сърце най-много!  :love5: !

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #80 -: Януари 03, 2021, 18:39:41 »
Еее, че хубава новина, честито ви неспане следващите 3 години :)

Майтапя се, разбира се, много се радвам за вас, чудесна новина с която стартираме 2021  :baby2:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #81 -: Февруари 23, 2021, 16:06:19 »
Velimira благодаря ви за споделеният личен опит и за вашите родители. Намирам информацията за изключително полезна. Честито ви малко щастие, нека да ви носи само радости и да расте здраво.
Какво се случва с баща ви? Пускал ли е скоро изследвания?

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #82 -: Март 04, 2021, 20:29:08 »
Здравей, positivevibes,
благодаря за пожеланията. нека всички да сме живи и здрави, желая го от сърце на всички!
Баща ми дълго отлагаше правенето на нови изследвания, вероятно защото не е искал да се разочарова. Но днес вече направи и мисля резултатите са чудесни :
HbsAg quantitive - 72 IU
Anti-Hbs - 6,69 , като това никога не е било повече от 3,0
Асат ,Алат и ГГТ в норма
Сега ми казва, че дори е спрял приема на Филантус много отдавна и не пие нищо!
Явно имунната система се е разбудила и вече разпознава вируса и бавно но сигурно го изчиства. Знам, че при HbsAg quantitive  под 100 вече може да говорим за изчистване! Явно иска още малко време!

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #83 -: Март 05, 2021, 23:26:39 »
Това са много добри новини. Явно наистина имунната система веднъж събудена може да си свърши доста добре работата. Дано да има изчистване и да се запазят добрите резултати!

Неактивен NO_HBV

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
« Отговор #84 -: Март 11, 2021, 20:50:00 »
Благодаря предварително!
Здравейте.
Нов съм във форума, заразен съм при раждането ми,  за болестта разбрах преди 4години. Оказа се, че и майка ми е с хепатит Б и не е знаеше изобщо, докато не я накарах да се изследва. Учуди се от резултата, но за съжаление преди година почина от рак, като се е лекувала от 21годишна, постоянно беше на някакви терапии и т.н. Мисля си, че хепатита който имаше без да знае има връзка с онкологичните и заболявания, но това е моя теория.
Споделих с д-р Балабанска, че майка ми е била с вирус на ХепБ и нейното мнение е , че съм се заразил при раждането ми, тъй като моя вирус е мутант поради дългото му пребиваване в черния ми дроб, и почти няма вероятност да се изчисти сам. Бях включен в проучване на Рош, но не се получиха нещата с изчистването на ХбсАГ, като имах голяма надежда.В началото количеството на ХбсАГ от 5000 спадна на 2000, после леко се увеличи до около 4000 в края на лечението.От терапията имаше ефект във фиброзата като от Ф2 стана на Ф0-1. На последния преглед с фиброскан октомври 2020 малко се е вдигнала стеатозата, като Балабанска каза, че стеатозата не е проблем. Фиброзата беше същата Ф0-1, но ХбсАГ беше 7400.Надявам се, скоро да открият лек за цялостно изчистване на тая гад , защото има много проучвания и резултати им са обещаващи. Засега само Ковид 19 бърка продължаването на разработките на нови лекарства.

« Последна редакция: Март 11, 2021, 20:56:21 от NO_HBV »

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #85 -: Май 03, 2023, 12:21:45 »
Здравейте на всички! Не съм писала толкова отдавна! "Бебето" е почти на 2.5 години вече и грижите покрай нея и каката, както и ежедневните грижи и занимания ме откъснаха от форума.
Пиша, за да дам малко инфо относно моя хепатит и как се разивват нещата.
Вчера бях на преглед при д-р Балабанска, съответно си пуснах и изследвания.
Последният ми Фирброскан беше от преди 5 години и показа Ф2 (9.4 Kpa). Вчера резултата - Ф1 (6.3)  :smile:
5 години въздържание са дали резултат.
За съжаление обаче другите новини не са много добри..
Сдобила съм се с камък в жлъчката, вирусния товар е най-висок от всички изследвания до момента : 11 000 единици, Hbs Ag количествен - 2300 единици...
АСАТ - 17, АЛАТ - 12, ГГТ - 19 .... тези са добре... ама хич не мога да се зарадвам, че съм смъкнала фиброзата ...
Започвам отново с добавките, защото си дадох мноооого дълга почивка... 3 години без нищо...
Ще коментирам с Балабанска резултатите, да видим какво ще каже ...
Поздрави на всички стари и нови съфорумци...  :smile:
П.С. Татко все още няма антитела, но количествения  Hbs Ag е 34 единици от последното изследване - продължава да пада...

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007