Автор Тема:  Хепатит Б  (Прочетена 61960 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хепатит Б
« Отговор #15 -: Август 18, 2017, 12:12:34 »
Здравейте, искам да попитам по-специално тези,които се лекуват при д-р Балабанска, когато са готови документите за подаване към НЗОК ,тя на вас ли ви ги праща първо,вие да си ги подадете или ги изпраща директно към касата? Благодаря!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #16 -: Август 18, 2017, 19:44:52 »
Ти, в Рзок по местоживеене.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #17 -: Август 19, 2017, 11:24:24 »
Благодаря!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #18 -: Септември 04, 2017, 16:51:47 »
Здравейте на всички, бързам да съобщя хубава новина  :dance: Преди минути говорих с доктор Балабанска по повод биопсията и изследванията, които правих на 11 август - ПСР 415 IU/ml !!! Направо скачам от щастие! Първият ми ПСР от месец юни беше 9277 IU/ml! Знам, че вирусното натоварване се качва и пада постоянно, но това ми се струва много голям спад и затова съм толкова щастлива! Резултата от биопсията е А1,Ф2 - от нея ме беше страх, да не покаже по-голямо увреждане сравнение с Фиброскан, но сега си отдъхнах. Д-р Балабанска каза да продължавам с нещата , които пия и да видим дали няма имунната система да се пребори сама. Иначе ще ми подготви документите за ЗК (с препоръка за Виреад) и след няколко месеца ще пусна изследвания пак.  Стискайте ми палци! Дано повече от нас успеят да се преборят с гадините успешно!  :bravo2: :flowers:
« Последна редакция: Септември 04, 2017, 18:12:49 от Velimira »

Неактивен болен-здрав

• Немедицинско лице
  • Публикации: 102
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #19 -: Септември 05, 2017, 01:51:11 »
УСПЕЕЕЕХ!!!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #20 -: Септември 08, 2017, 00:04:03 »
Здравейте отново, аз така както си се радвам на последните резултати, взех да си размишлявам относно ПСР-а... И ми изникна един въпрос : защо това изследване е толкова важно след като резултата от него се мени постоянно? Както сега са ми ниски стойностите, след няколо дни може и да са много високи (ако съм разбрала правилно от всичко прочетено досега). Каква информация дава тогава това изследване освен моментно състояние?  При HBeAg negative и Anti HBeAg positive, става ясно ,че организма е изградил някакви анти тела, които подтискат  репликацията и се предполага, че донякъде вируса е под контрол,но дори и резултата от ПСР да е "не се открива" това изобщо не означава, че съм излекувана! Не е ли тогава по-важното изследване количествения HBsAg?
Поздрави!
В.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #21 -: Септември 08, 2017, 09:02:38 »
Да, количественият австралийски е по-важен, но все това изследване все още не се е наложило като значимо, т.е. малко клиники го следят редовно.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Септември 09, 2017, 23:41:53 »
Здравей terpo, ще започна малко отзад напред. Мисля,че ПСР-ът е този,който показва доколко сме заразни - все пак ако вируса е неоткриваем в кръвта (което показва този тест) теоритично не бихме могли да заразяваме. Но на практика май не е точно така. Съгласна съм,че докато си позитивен за HBsAg винаги има вероятност да го предадеш. Въпросът е,че не неоткриваемия ПСР , а отрицателния HBsAg те прави един от малкото щастливци отървали се от вируса (при наличието на антитела разбира се). Затова,по моята проста логика по-важното изследване е HBsAg.
Относно отговорът на имунната система - за да се стигне до увреждане е ясно,че тя разпознава вируса и го атакува,но не е достатъчно силна ( или вируса я заблуждава на моменти) и си върши работата наполовина. Един вид хем атакува клетките,което води до тяхното увреждане, хем оставя част от тях незасегнати и позволява на вируса да зарази нови такива. Освен това,механизма, по който имунната система работи срещу Хепатит Б, малко наподобява автоимунно заболяване-разрушава собствените си клетки. Това може да е хубаво само когато успее да унищожи единствено заразените такива. Нали нещо подобно се случва в острата фаза?! Пак дроба страда,пак в голяма степен,но поне не се стига до фиброза заради регенеративните способности на органа. Иначе защо да го пазим година примерно след остра фаза?!
Доктор Балабанска ми обясни,че хроничните носители сме такива, заради дефект в имунната система!
Ако е така би трябвало на всички да ни е "спукана" работата! Ама реално не е така,защото макар и малко,постигнали сероконверсия има!
За мен разковничето е в подпомагане на имунната система и образуване на нови здрави чернодробни клетки,по-бързо отколкото вируса може да заразява. Тогава би трябвало HBsAg да пада и шанса имунната система да унищожи останалите "лоши" се увеличава.
При HBeAg отрицателните една крачка напред е постигната - та нали това е целта на нуклеотидите при положителните HBeAg? Следователно следващата стъпка е да се унищожи и другия компонент на вируса,който го прави завършен.
Много дълго стана,дано сте ме разбрали  :smile:
« Последна редакция: Септември 09, 2017, 23:58:14 от Velimira »

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #23 -: Септември 10, 2017, 00:11:22 »
И още нещо - както вече писах в предишен пост, как точно да разбера доколко ми вреди болестта ако ПСР се променя постоянно? Все пак организмът ми е успял да смъкне нивото на вируса в кръвта с почти 9000 единици само за два месеца без да пия нуклеотид! Аджеба какво точно се случва? Вреди ли ми много или не? От графа активен носител направо се изстрелях в графа неактивен. Ами ако втория ПСР ми беше първо изследване с тези 415 IU/ml и нормални ензими нямаше и биопсия да ми правят и да ми подготвят документи за протокол. А пък аз съм с F2 ....  :wink3:

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #24 -: Септември 10, 2017, 22:58:15 »
Здравей,няма да отлагам много. Ще изчакам още 3 месеца преди да подам документите за протокол. Така или иначе може би Виреда ми дава по-голям шанс когато виремията е ниска. Незнам. Не очаквам чудо,просто още една контрола преди да се "закача".

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #25 -: Септември 15, 2017, 19:34:56 »
Здравейте,

понеже следя темата, макар да не пиша в нея, исках да споделя следното: Европейската асоциация за изучаване на черния дроб публикува тази година актуализиран наръчник за хепатит В - информация за заболяването, новото деление на заболяването на 5 различни фази (т.е. 5 вида пациенти), както и всичко относно лечението.
За английско четящите, пускам линк към този наръчник: http://www.journal-of-hepatology.eu/article/S0168-8278(17)30185-X/pdf

Там се засяга и въпроса ''Защо не е възможно стопроцентово излекуване от хепатит В?" Наскоро се опитвах да обясня тук какво е това нещо ''функционално излекуване''. т.е. частичен имунен отговор, който се характеризира с изчезване на австралийски антиген +/- създаване на антитела, но все още наличие на хепатитен генетичен материал в клетката. Мисля, че ще ви стане по-ясно, когато прочетете първоизточника.

Трите изследвания, които решават дали пациента трябва да се лекува в момента, са:
- вирусен товар, или т.нар. виремия/ PCR DNA
- нива на чернодробни ензими
- състояние на черния дроб

Петте фази на заболяването са:
1. HbeAg + /положителна/ хронична хепатит В инфекция
2. HbeAg + /положителен/ хроничен хепатит В
3. HbeAg - /отрицателна/ хронична хепатит В инфекция
4. HbeAg - /отрицателен/ хроничен хепатит В
5. HbsAg - /отрицателна/ фаза

Силно се надявам в скоро време да можем да преведем най-важното от този наръчник и да издадем хартиена и електронна брошура за хепатит В, съдържаща инфо за заболяването, лечението, видовете изследвания и какво значат те /тук е Кошмарът/, така че ако някой професионален преводач иска да удари едно рамо, сега е моментът да се включи.

Поздрави,
Силвана

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #26 -: Септември 16, 2017, 22:44:12 »
Здравей Силвана, не съм професионален преводач, но съм на ти с английския. Лошото е,че имам много малко свободно време иначе с удоволствие бих помогнала. Свалих си файла,ще го прегледам. Това за функционалното излекуване го четох някъде,но доколкото разбрах, се води такова, ако си негативирал HBsAg,но нямаш изградени антитела. Тогава е напълно логично да имаш все още хепатитен генетичен материал в клетката.
Не можах да разбера каква точно е разликата между  HbeAg - /отрицателна/ хронична хепатит В инфекция и HbeAg - /отрицателен/ хроничен хепатит В? Силвана ако си по-наясно моля да разясниш.
terpo, това с активните и неактивните носители мисля на всички ни е ясно,че е вятър работа. Може би трябваше да го сложа в кавички и щеше по-добре да разбереш какво всъщност имам предвид.
« Последна редакция: Септември 16, 2017, 23:09:35 от Velimira »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #27 -: Септември 17, 2017, 10:00:05 »
Тук е уловката и гениалността на тоя вирус-можеш да имаш антитела HBSAG, но генетичният материал си седи в чернодробната клетка и макар да се водиш функционално излекуван, при един сериозен срив на имунната система, генетичния материал започва отново да се репликира. Това се дължи на ковалентна, затворена циркулираща ДНК (cccDNA), която до момента никой не може да унищожи ни с лекарства, ни с билки, ни с нищо.

Във файла са описани подробно разликите между 5-те фази на заболяването, страници 371 и 372. На снимката, която пуснах, също има обяснение, разгледай я добре. Разликите са в нивата на HBSAG, виремия, чернодробно увреждане и др.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #28 -: Септември 18, 2017, 18:43:02 »
Ами terpo, то баш така си излиза! Но нали надеждата умира последна. И с всичката нова информация, която излиза постоянно ще се окаже,че не само около 30%, ами всички хронични носители развиват минимум фиброза. Но важното е, че информацията се променя и все повече неща се разбират. Но да си кажа честно смятам,че е намерен начин да се унищожи гадината,но все още се покрива. По-изгодно е за фармацевтичните компании. Ами аз ще правя каквото трябва,пък да става каквото ще! Нали така?!  :girl_wink:
Малко отклонение : някой да има мнение за лаборатории "Синево"? В Пловдив само Писанец и Синево правят количествен HBsAg ,а на Писанец вяра нямам грам! Мерси.

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Публикации: 118
  • Генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #29 -: Септември 18, 2017, 19:16:45 »
Казват че CRISPR-Cas9 е метода, но е дълбоко експериментален. А относно лабораторията виж дали има акредитация от БСА.
Harvoni + Rebetol за 12 седмици
- старт 197 498 IU/ml
- на 4 седмица - няма го!
- на 12 седмица - няма го!
- на 12 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR12
- на 24 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR24

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007