Автор Тема:  Хепатит Б  (Прочетена 62543 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хепатит Б
« Отговор #45 -: Октомври 14, 2017, 11:31:14 »
Защо да е безсмислено да се пият антивирусни? Самия котешки нокът не лекува,да, но подпомага имунната система. Мисля отдавна на всички ни е ясно,че единствено и само тя е способна да се справи с вируса.  Виреада също не лекува, но подтиска репликацията на вируса. Аз вече имам  Anti- HBeAg , което да върши тази работа. С имуностимулация мисля, мога да увелича нивото на тези антитела. Целта ми е да изчистя дроба от HBsAg, което е ключовото в случая. А и съм с F2 - като помагам на дроба да работи по-лесно, помагам и на регенерацията му. Такава е моята логика. P.S. От ноември ще сменя котешкия нокът с черен бъз.

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Публикации: 118
  • Генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #46 -: Октомври 14, 2017, 13:40:47 »
Безсмислено е в твоя случай - ниско е нивото на вируса.
Harvoni + Rebetol за 12 седмици
- старт 197 498 IU/ml
- на 4 седмица - няма го!
- на 12 седмица - няма го!
- на 12 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR12
- на 24 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR24

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3200
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #47 -: Октомври 15, 2017, 11:55:49 »
Под антивирусни мисля, че snd242 има предвид нуклеозиди, а не това, което си заформила като имуностимулиращ коктейл.
При ниски нива на вируса наистина няма смисъл от НУК.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #48 -: Октомври 16, 2017, 23:41:07 »
Ясно. Аз не съм разбрала правилно. Та в тази връзка пак да питам : колко време мога да отлагам преди да подам документите? Защото сега вирусния товар е нисък и ако остане така добре. Но ако другия месец пак е висок? Нали вече коментирахме,че варира постоянно. А и сега с това доплащане за Виреад май ще връщам документите на Балабанска с молба да го смени с генерика.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #49 -: Октомври 16, 2017, 23:53:44 »
Мисля, че това решение трябва да го вземеш с д-р Балабанска. Ако тя като лекар, прецени, че твоето състояние налага използването на НУК, действай. Но ако тя смята, че можеш да караш само на имуностимуланти, я послушай. Трябва обаче да вземеш едно по-дългосрочно решение, а не всеки месец да се луташ от ''няма да се лекувам, ще задържа документите'', до ''ще се лекувам с НУК''.
Не знам какво имаш предвид под ''отлагане''.....ти имаш издаден протокол за Виреад, който е трябвало да входираш ли?От кога е той? Мисля, че най-добре е да се чуеш с д-р Балабанска, тя ще бъде на работа след 28-и октомври, защото май се заформя каша.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #50 -: Октомври 18, 2017, 17:52:54 »
Здравей Силвана, със сигурност ще се консултирам с д-р Балабанска. Относно отлагането, имам в момента документите,които тя ми е подготвила, но не съм ги подала в ЗК. Мисълта ми беше именно тези документи с каква давност са и съответно колко време мога да забавя преди да ги подам. А иначе аз вече казах,че когато излязоха резултатите, д-р Балабанска ме посъветва да изчакам за момента с лекарството, да видим организма дали няма сам да се справи.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #51 -: Ноември 28, 2017, 15:10:35 »
Здравейте, отдавна не съм писала и сега се включвам с малко инфо от днес. Бях в Токуда и си пуснах нови изследвания. За ПСР ще трябва да почакам , но ... HBsAg количествен 4700 единици. Юни месец резултата беше 7150 единици. Това трябва да е добре. Само не знам дали тази стойност не варира като ПСР. Надявам се не. Алат,Асат и ГГТ в норма. Стискайте палци и за още по-нисък ПСР.  :love5:
Пуснах и Anti-HbsAg очаквано няма анти тела. Резултат 0,33 (0-10)
« Последна редакция: Ноември 28, 2017, 17:06:13 от Velimira »

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #52 -: Декември 05, 2017, 22:41:57 »
Ето и резултата от ПСР (много са бързи, само седмица отне) - HBV DNA qReal Time-PCR    1982.53 IU/ml; 16276.6 copies/ml
Уви, не е каквото се надявах. Утре консултация с д-р Балабанска и май пак ще правим протокол.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #53 -: Декември 06, 2017, 17:48:00 »
Някой има ли имейл на д-р Балабанска? Дали е удобно да и пиша на имейл, защото имам въпроси, а очевидно жената е много заета и трудно отделя време дори по телефона, а не ми се иска да я притеснявам. Днес просто разговора ни приключи по средата,защото имаше явно друг много настоятелен пациент. Благодаря.

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Публикации: 118
  • Генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #54 -: Декември 06, 2017, 19:17:08 »
По телефон е мъка. Прати и СМС.
Harvoni + Rebetol за 12 седмици
- старт 197 498 IU/ml
- на 4 седмица - няма го!
- на 12 седмица - няма го!
- на 12 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR12
- на 24 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR24

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #55 -: Декември 06, 2017, 19:54:04 »
Със sms едва ли ще се разберем. Помня, че някой тук във форума беше споменал за имейл и затова питам.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #56 -: Ноември 01, 2019, 12:18:38 »
Здравейте, не съм писала отдавна. На 30.10 бях да си пусна контролни изследвания. Резултатите ми са много до ри според мен, което ме радва. Не съм на лечение, подържам се с добавки за момента, надявам се и занапред показателите ми да се подобряват. Ето накратко какво е положението:
Асат 20
Алат 16
ГГТ 21
HBsAg количествен 3415 IU/ml (беше 5200 преди година)
HBV PCR - 1870 IU/ml ( 3500 IU преди година)

Най-вече ме радва спада в количеството на  HBsAg.
Имам един въпрос - какво точно показват нивата на Асат и Алат? Когато са в норма означава, че в момента не протича увреждане на черния дроб, така ли да го разбирам? Защото при мен с Ф2 е ясно, че имам увреждане, но тези показатели означават ли,че за момента това увреждане не се увеличава?

Благодаря и успех на всички в борбата!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #57 -: Януари 30, 2020, 16:03:37 »
Здравейте отново, за съжаление този път повода да пиша не е хубав. Оказа се, че родителите ми също са засегнати от хепатита. Майка скоро си прави колоноскопия и при изследванията преди процедурата са и пуснали тест за Хепатит B и C, като HBsAg е излязъл отрицателен, но Anti HBc Total е излязъл положителен. Доктора я е пратил да си изследва Anti-HBs. Тя ми се обади след като се е видяла с него и ми разказа за това и ... изтръпнах... такова сърцебиене не съм имала от много време... докато ми разказваше, така между другот ми вметна "Аз знам, че вуйчо ти го има това от поне 30 години ..."  :shocked1:
И реших, че е и мой ред да си призная. Досега не знаеха нищо. Мислех, че ще ми олекне сега като няма да се крия, но явно шока от новината още ме държи...
Веднага я пратих да си пусне изследвани, изпратих и татко ...
Татко определено има хепатит Б
Резултати :
HBsAG - (+) пол.
Anti-HBs - 3.44 (-) отр.
Anti HBc Total - (+) пол.
Странното е , че има някакви наченки на антитела ... Моито изследвания за антитела винаги започват с 0. Силно се надявам това да е добър признак, въпреки че историята говори друго когато става дума за Хепатит B
Майка :
HBsAG - (-) отр. 
Anti-HBs - 3.29 (-) отр. :shocked1:
Anti HBc Total - (+) пол.
Окултен хепатит ? Може ли просто нивото на антитела да е паднало много, а тя да е изчистила вируса отдавна? Мнооого ми се иска да е така...
Брат ми :
HBsAG - (-) отр. 
Anti-HBs - 3.29 (-) отр.
Anti HBc Total - (-) отр.
Късметлийското ми братче, да ни е жив и здрав и да не му е уроки... 26 години съзнателен живот , прекаран в едно домакинство с нас и чист като сълза...

Пращам ги при Балабанска, майка и татко, и се надявам да не сме изпуснали влака.. при татко положението няма да е розово, знам го, но поне се надявам да не е най-лошото ...

Ами това е от мен .. Няма да се сърдя ако някой изкаже мнение по моите разсъждения  :smile:

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #58 -: Януари 30, 2020, 17:31:12 »
Да, нерядко срещано явление е цели семейства и фамилии да са с хепатит В, или да са го "минали".

Окултен хепатит имаме тогава, когато австралийският е негативен, но има виремия, за майка ти не бих правила такива предположения на този етап. А защо реши, че при баща ти няма да е розово положението? Има ли някакви оплаквания, които ги отдаваш на хепатита?

Може би е станало все пак добре, че най - накрая и ти си си казала, да не ти тежи това на сърцето. Да, сега ще има шок за всички, ще се наложи да ходите първоначално по  изследвания и болници, но нещата след време ще се нормализират от към емоция. От към здравословно състояние се надявам при нито един от двамата да няма някакви последствия. Доктор Балабанска е прекрасна, сигурна съм, че ще обърне внимание и ще направи всичко необходимо. И брат ти да си сложи ваксина!!!!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #59 -: Януари 30, 2020, 18:15:11 »
Здравей, Силвана, благодаря за окуражителните думи. Наистина не си правя заключения, просто разсъждавам върху изследванията. При тези резултати на майка не съм сигурна какво означава отрицателния Anti HBs. Но ПСР ще покаже.
Татко е от години с високи нива на трансаминази-нещо, което разбрах едва сега. Преди три години е бил на гастро и той му е казал, че дроба му е "леш" , колкото може да види на ехограф разбира се. Казал му е, че е страшно омазнен. Непонятно за мен, защо не му е казал да си пусне изследвания за хепатит, при високи чернодробни ензими и такъв коментар за състоянието на дроба. Но сега и с вируса, и с онези 50-100 гр.ракия всяка вечер, не мога да си мисля ,че нещата са ок. Успокоява ме само,че последните три години взима черен бъз и по негови думи трансаминазите са му спаднали оттогава, надявам се поне малко да е повлиял на вируса.
Обнадеждава ме малко и онова 3.44 Anti-HBs ... дано е оттук нагоре само...

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007