Автор Тема:  Как да се лекувам?  (Прочетена 20390 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 69
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Как да се лекувам?
« Отговор #15 -: Март 10, 2021, 23:30:20 »
Много Ви БЛАГОДАРЯ,за изчерпателния отговор.
Аз също прочетох всички статии от официални източници за Хепатит  В.
Информирах се за това ,че през 2017г по новите стандарти за квалификацията на фазите на хепатита съм -хронична инфекция.
Разбрах също,че фиброзата се образува при битка на имунната система с вируса,но не ми е ясно кога и колко такива битки може да има?
До 30г  възраст релно има шанс да се изчисти вируса.
Само,че аз съм на 42 и никъде не прочетох дали това е възможно.
Нямам никакви други заболявания.
До сега съм следила само женски хормони и съм пила добавки като цинк,витамин Д,и желязо.Винаги изследвам всичко преди да започна прием ,пия по схими и почивка.
Предпочитам да съм информирана-незнанието води до нехайство.
Тук има много полезни съвети от хора с много личен опит.И да всичко е строго индивидуално.Първоначално стресиран човек чете всичко-и се припознава ,но с времето отсява.Силвана е изключителен човек ,да имаш кауза и да си всеотдаен на нея в днешно време на егоизъм е велико нещо.
Наистина не намирах информация при какви обтоятелства и колко често такива като мен стават активни.Аз често си следя феритина и за сега успешно контролирам( 65 при стоиности от 10 до 150)с храна и когато се е налагало прием на железен препарат ,но  незнам дали това ще ок  за черния дроб.
Защо е малка вероятноста от активация на вируса  в моя случай?
Фиброзата до F2 и F3  нали е обратима до някаква степен(прочетох го в форума)или е невъзможно.
Дано наистина успеете да изчистите вируса .Пожелавам Ви го искренно!Ще прочета вашата история.Аз съм упорита и трудното не ме плаши мога да правя и следвам каквото и колкото се налага с години.

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #16 -: Март 11, 2021, 00:16:47 »
Прочетох историята Ви! Респект към силата на характера
която имате.На фона на стойностите които имате моето е чисто хленчене :angry3:Ще следя развитието от лечението което прилагате. КЪСМЕТ!

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #17 -: Март 11, 2021, 02:26:51 »
Благодаря Ви, надявам се упоритостта да си струва и да е от полза!  :girl_in_love:

Ще се опитам да ви помогна с някои от въпросите по-долу. За съжаление, от това, което съм изчела, не е ясно кога точно има битки, от какво се активират и до колко те увреждат черния дроб. От там идва и името на вируса "тихият.. бла бла", защото незабелязан и непроследяван той може да си нанася вреди, докато не стане късно. Обикновено, когато сме в активна фаза (както при мен) е налице активна репликация на вируса (HbeAg e +) и повишаването на чернодробните ензими се приема като индикатор за борба на имунната система с вируса. Колкото по-високи са ензимите, толкова по-силна е битката и по-голямо се смята, че ще е увреждането, но естествено в крайна сметка всичко е строго индивидуално. Много хора, които на вашите години откриват, че са хронични носители, всъщност може би носят вируса още от раждането си или поне от по-ранните си години, така че вие също сте минали през активната фаза. При някои хора тя минава бързо - може да е за седмици, при други за месеци, а при трети в продължение на години. Колкото по-дълго е човек в тази фаза, толкова по-голям е шанса за по-сериозни вреди. За това, когато се открие хронично носителство на хеп. Б е важно да се провери състоянието на черния дроб, защото дори и в момента с добри показатели, пациентът може да има сериозна фиброза от по-ранната активна фаза или ако е имало реактивиране на вируса през годините. Добрата новина е, че според различни източници и споделени опити се оказва, че фиброзата може да бъде обратима. Аз бих ви препоръчала да си вземете соев лецитин като добавка, тъй като на кратко казано той е важният градивен материал за изграждането на здрави чернодробни клетки (а и не само за това).
Според данните в таблицата, която споделих, но всъщност не съм сигурна дали се е прикачила, е посочено, че 67-80% от хората остават в тази неактивна фаза, в която сте, като останалите 10 до 30% може да имат реактивация и при някои от тях да има нужда от лечение. За мен това са обнадеждаващи цифри и аз бих избрала да живея с мисълта, че ще съм от тези 80%, при които няма да се активира вируса отново, отколкото да живея в страх за потенциалните по-малки проценти. Естествено ще си следите състоянието най-вероятно веднъж годишно, но както Силвана ви посъветва по-долу, по-лесно ще е да приемете от сега, че вирусът ще е част от вас, но не е задължително да се прояви.
Всъщност мисля, че до 30 г. възраст имунната система има шанс да деактивира вируса по-бързо и самостоятелно без лечение (както се наблюдава при много случаи) и рисковете от щети са по-малки, отколкото при реактивиран вирус в по-средна възраст. Самото изчистване на вируса може да се случи по всяко време, а не само до 30 год., но при всички възрасти процентът си остава малък - нещо от рода на 1% годишно, но не е като да го няма нали  :hug1: При хора, които са дълго време в неактивна фаза и с ниски нива на вируса в кръвта, то може и да се стигне до изчистването на вируса в даден момент. Из форума се говори за нива на вируса под 100, ако не бъркам. Та за това някои хора с нива като вашите обмислят дали да не приемат добавки, които да спомогнат за намаляването на вируса още повече, докато други се опасяват да не го "събудят".  И все пак имайте впредвид, че не всички добавки активират имунитетът ви, така че на този етап е ок да си ги приемате. Например като силимарина, който е хепатопротектор, лецитина - спомага за изграждане на здрави клетки, вит. С като антиоксидант и т.н. - такъв тип добавки ще спомогнат за общото състояние на организма и пряка защита на черния дроб.  :good:
« Последна редакция: Март 11, 2021, 03:06:10 от positivevibes »

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #18 -: Март 11, 2021, 08:48:43 »
Лени, всичко без цирозата доколкото знам е обратимо - вкл. и Ф2 и Ф3 - това е хубавото на черния дроб, ако се научиш какво да избягваш и как да му помагаш, без проблем се възстановява - това всъщност е единствения орган в човешкото тяло, който може да се възстанови напълно... като опашката на гущер :)
Между другото за хеп.Ц помня се препоръчваше пиене на филтрирано кафе (т.е. да не е турско) и при мен наистина влияеше добре. Може да се поинтересувате как стои въпроса с хеп.Б, но мисля, че като цяло е положително за дроба, стига да не се прекалява с него и да не се дехидратира организма.
« Последна редакция: Март 11, 2021, 10:25:29 от hristo_gb »

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #19 -: Март 11, 2021, 09:00:26 »
Филтрирано означава еспресо ли?
За кафето знам,че 1 чаша се пие с 500мл вода ,за да не те дехидритира.Също така при хора с анемия,които пият желязо и се хранят с продукти за набавяне на желязо(яйца,червено месо и др.)трябва да  се спазва разстояние от 2 часа преди и след вземане на добавките и храна,защото кафето и калция изваждат желязото от организма.Пия по 1 на ден.Ще опитам и соев лецитин,но незнам от къде и какъв вид да си взема.Благодаря!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #20 -: Март 11, 2021, 09:21:35 »
Филтрирано значи американско, от кана, не еспресо, но ако си обичаш еспресо, си пий такова. Аз например пия 500 мл капучино всяка сутрин, и това ми е кафето за деня, много рядко мога да изпия второ, но лекарите препоръчват, ако ти понася, да пиеш повече. Всякакво кафе върши работа стига да не е безкофеиново или боклук тип 3 в 1.

А относно фиброзата - даже и цирозата се обръща, пускам линк към едно голямо проучване от преди няколко години: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6438202/

348 пациенти с HBV и напреднала фиброза са имали чернодробна хистология, оценена в началото на започване на лечение и след 5 години като 99% от тях са постигнали неоткриваем вирусен товар. При 28% с документирана цироза преди започване на лечението,74% са имали намаление на фиброзата на 5-та година, като вече не са били категоризирани като циротици; 5% са имали по-лоша фиброза на 5-та година и т.н.

В общи линии, ако човек има цироза, има немалък шанс да я обърне, но ключовият момент е да е диагностицирана скоро. Хора с напреднала цироза рядко могат да върнат фиброзата до степен 3. И какъв е извода? Периодично следене на състоянието и внимателна преценка кога трябва да се стартира терапия. От една страна да не се пият излишно медикаменти, от друга да не се изпусне момента, когато ще има най-голяма полза за дроба. Майка ми беше в преход към цироза (фирброза 3 към 4) и след няколко години на тенофовир вече е фиброза 2 (тя също е с хепатит В, очевидно).

Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #21 -: Март 11, 2021, 09:26:54 »
Благодаря Силвана!Лек и успешен  ден! :flowers:

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Март 11, 2021, 13:05:16 »
Positivevibes,писах Ви ,но не виждам дали съм успяла да го изпратя.Исках да изскажа още веднъж благодарност за отделеното от вас време.Силата на мисълта оказва влияние върху целия ни организъм така,че сте в правилния ход.Успех от сърце! :girl_angel:

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #23 -: Март 11, 2021, 20:22:36 »
Много Ви благодаря, успех и на Вас, по който и път да решите да поемете!  :girl_in_love: Няма да се предаваме, позитивни и упорити до край!  :party:

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #24 -: Март 11, 2021, 20:25:34 »
 :girl_in_love: :girl_in_love: :girl_in_love:
Хубава вечер!

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #25 -: Януари 27, 2022, 23:37:25 »
Здравейте!Искам да споделя новите ми резултати от годишният ми преглед за проследяване на хронична инфекция с хепатит В и да ви задам няколко въпроса.
HBV - DNA -не се открива(правен в Иван Рилски)(2021г -не се открива пак от лаборатория Иван Рилски)
Hbsag -количествен - 660lu/ml(2021г беше 1000lu%ml ',780lu / ml)
ФИБРОСКАН -4.8kpa(правен от др.Балабанска)(2021г фиброскан 6.1lu/ml)
Асат-10.37
Алат-9.50
ГГТ -15.50
Пълна кръвна -всичко в норма
Билирубин-9.47
-възможно ли е да се намали количеството на Hbsag и в същото време и фиброзата да се обърне от 6.1kpa  на 4.8kpa?(Неразбирам,
нали при битки на имунната система с вируса фиброзата расте)
Цяла година пих Биозин с бетаглюкан , селемарин Лагоза и соев лецитин)
-Имам гинекологичен проблем и лекуващият лекар ми препоръчва имуномудолатор с гъби ШЕЙТАКЕ(AHCC-японски продукт).Балабанса  каза ,че може ,дори изчиствали и вируса.Аз нямам опит  и се притеснявам да не си  увредя  дроба с някоя буря.Ако някой е пил такива гъби да ми сподели -само Асат и Алат ли да следя и на колко  дни.
Балабанска ми назначи следващ преглед след 1г -ултразвук,HBV DNA,Hbsag - количествен и пълна кръвна.
Фиброскан на 1,5г - 2г.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #26 -: Февруари 06, 2022, 03:13:13 »
Здравей Лени, хубави резултати. Възможно е да спада вирусът без да се покачва фиброзата. А и при условие, че вирусът ти не е активен и нямаш вирусно натоварване, не се води, че има “битка” и не се очакват такива увреждания особено за 1 година.
Аз пия гъби Рейши, които също са имуномодулатор. Приемам ги 1.5-2 години заедно с всички останали билки, които съм изреждала в моята тема. Не се наблюдава увреждане на дроба, а аз съм с активен вирус и с голям вирусен товар. Можеш да ги проследиш месец след започване на гъбите и след това на 3 месеца. Ако имаш притеснения можеш и на две седмици, но не мисля, че ще има проблем. А и понякога алат се покачва заради битката и следва намаляване на вируса, така че само по показателите на алат е трудно да се прецени как влияят билките според мен.

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #27 -: Февруари 06, 2022, 08:45:41 »
Благодаря ,за изчерпателния отговор.Все още пия соев лецетин по твоя препоръка и мисля да продължа.Съжалявам,че при теб вируса още е активен и искренно ти пожелавам добри резултати.Още си млада и имаш шанс за изчистване  :flowers:

Неактивен Лени

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #28 -: Март 13, 2022, 00:34:39 »
Ето ме отново с няколко неясноти.
Аз и моята сестра знаем за носителството си на Hbsag от 1 година.И двете сме с отрицателен Hbeag. Проследихме с изследвания на всеки 3 месеца пълни кръвни,пълен чернодробен пакет и много други -винаги в норма при др.Балабанска как стоят нещата.
Аз пих 1 год Биозин и селимарин ,без прекъсване назначени от нея.
Hbsag количествен - 1000 lu/ml,780 lu/ml спадна на 660 lu /ml
HBV DNA-не се открива  -три направени писиара в Иван Рилски всички  за 1год
Фиброскан от 6,1 kpa fo-f1 сега е 4,8kpa f-0

Сестра ми имаше  назначени Изопринозин и Биозин през 3 месеца.Нейните резултатиса:
Hbsag количествен 680lu/ml;510 lu/ml и спадна на  420lu/ml
HBV DNA 860luml (4302 копия) спадна за 1 г на 74lu/ml (380копия)-правени в Иван Рилски
Фиброскан 4,5kpa f-0 се покачи на 5,3kpa f-0
Нямаме стеотаза.
На сестра ми Балабанса назначи Биозин пролет и есен по 2 месеца.
Нови прегледи на Фиброскан след 1,5г - 2г и ехограф и Hbsag количествен и HBV DNA  на 1г.
Исам да попитам при тези стойности как да подходя:
-да не пия нищо и да направя контролни след 1г
-Или да пробвам с Филантус,Гъби или Котешки нокът
Интересува ме по какви схеми се пият Филнатуса и Котешкия нокът и кое от двете е по -подходящо за нас .
Страхувам се да остана без терапия за вируса,но пък и имам притеснение  да не прекаля с имуностимулантите.
Попитах др.Балабанска за брашното от бял трън,но тя ми каза,че не се усвоявало добре и да пия Лагоза.Мога ли  да пия таблетки селимарин постоянно във форума четох,че трябва да се почива.Иска ни се ако може да намалим количеството на Hbsag още.
Може ли да ми препоръчате на коя фирма си закупувате също Филантуса и Котешкия нокът.

« Последна редакция: Март 13, 2022, 08:29:53 от Лени »

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #29 -: Март 17, 2022, 15:09:56 »
Аз лично пък точно от брашното виждах най-голям ефект... Ако си окей с това, че всички добавки имат разни химикали пробвай с Лагоза, но за мен е видно от тези резултати, че изопринозинът например е по-токсичен - твоята фиброза е спаднала, а на сестра ти се е вдигнала. Хубаво е според мен на 2 месеца пиене на добавки да се почива по 1.
Много хора без проблеми казват, че няма проблем да пиеш антибиотици, химически добавки и прочие, но човек сам трябва да си прецени как ги усеща, защото мен например антибиотиците направо ме скапваха.
Цитат
ЛАГОЗА / LAGOSA тбл.150мг.х 50 съставки:
1 таблетка съдържа Сух екстракт от плодовете на бял трън (240 mg), който отговаря на 150 mg Силимарин (Silymarin); пълнители: целулоза, напречно - свързана натриева карбоксиметилцелулоза, калциев карбонат; лактоза: захароза; антислепващи агенти: талк, силициев диоксид, магнезиеви соли на мастни киселини, моно- и диглицериди на мастни киселини; оцветител: титанов диоксид (Е171); царевично нишесте; глазиращи агенти: шеллак, полиетиленгликол, пчелен восък - бял и жълт, карнаубов восък; стабилизатор: поливинилполипиролидон, гума арабика (акациева гума); емулгатор: полиоксиетилен сорбитан моноолеат (полисорбат 80); влагозадържащ агент: глицерол.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007