Автор Тема:  Моята история - началото , а може би и краят.  (Прочетена 2711 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен MarianT

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Здравейте на всички, Аз съм мъж на 39г от София. Месец Юли 2021 бях диагностициран с Хепатит Б. Ако трябва да съм честен очаквах го , няколко седмици преди това разбрах че момичето с което се виждах има хепатит Б. Направих си изследвания Хепатит Б - положителен. Ензими Алат / Асат около 100. Посетих специалист и ме насочи към няколко болници, избрах Иван Рилски. Приеха ме след няколко дни и ензимите вече бяха 300-400. Бях на системи с вливания всеки ден по 3-4 банки. Нямах симптоми, болки, единствено тъмна урина. На всеки 3-4 дена нови изследвания, ензимите се удвояваха със всяко. Останах цял месец в болницата, Алат/Асат така и не спаднаха изписаха ме с 1500/1600. От третия ден в болницата бях на терапия Тенофовир и Зефикс и двата препарата едновремено. Две седмици след изписването ми от Иван Рилски, ензимите бяха стигнали 2600! Професора доста се уплаши и след консултацията каза да изчакаме още седмица и ще мина и на кортикостероиди за да се овладее положението , което най вероятно ще доведе до диабет. След седмица почнаха да падат на половина и така всяка следваща седмица на половина докато след 3-4 седмица влязоха в норма. Спряха Зефикса и до настоящия момент съм само на Тенофовир. Всвки месец си пусках изследвания, Алат , Асат, ГГТ си бяха в норма. На 4 месец теста ми за Хепатит Б вече беше отрицателен и се появиха и антителата 12,4. Много се зарадвах , че може би има надежда да се излекувам и да не остане хроничен. Месец по късно резултатите бяха същите , но тогава си пуснах и ДНК теста. Не можах да го разчета точно но показваше 12 , което нещо като отрицателен но има нещо което е много малко и не може да се определи. Дотичах до професора за консултация веднага, погледна ги и каза че според това което вижда би трябвало да съм се излекувал но понеже съм на Тенофовир и все още беше 5-я месец ми каза да се върна февруари за постъпване в болницата за нови изследвания. Силно се надявам да се затвърдят. В момента имам само болка или тежест , която в началото на заболяването нямах. Черния дроб е леко разширен и омазнен, други оплаквания нямам за сега. Та това е моята история и много скоро ще разбера дали всичко ще приключи.

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моята история - началото , а може би и краят.
« Отговор #1 -: Януари 26, 2022, 19:16:05 »
Щом имаш антитела - не му мисли :) Хепатитът е история за теб. А и Иван Рилски е едно от най-добрите места - там знаят много добре как да ти помогнат.

Неактивен MarianT

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2022, 14:15:43 »
Излезе ми HBV DNA , Резултата: НЕ СЕ ОТКРИВА

Неактивен anti-HBs

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #3 -: Февруари 21, 2022, 10:35:07 »
Очакван резултат - честито! :clap:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007