Здравейте, приятели по съдба!
Ето я и моята история
На 55г. съм и преди три месеца претърпях операция за отстраняване на тумор в бъбрека. За щастие спасиха бъбрека, отстраниха тумора/слава богу нямам разсейки/, но след вътрешен кръвоизлив се наложи втора операция и преливане на кръв. Възстанових се доста бавно и сега вече съм на крака. Моята лична лекарка реши да ми пусне изследвания за черния дроб, хепатит В и С.
Шокът беше огромен, когато излязох позитивна за хепатит В. Не можех да повярвам какво ми се случва отново, дори повторих изследванията с надеждата да има някаква грешка. Започнах доста да чета, дори и тук и все повече и повече се обърквам и започвам да се отчайвам. Не мога да говоря с никого, не мога да споделя с никого, чувствам се като прокажена. Единствено споделих на дъщеря ми, която се опитва да ми дава кураж.
Събрах сили и отидох на гастроентеролог. Назначи ми изследвания, това са резултатите
anti-HBc IgM 0.2 COI <1(-)Отр.1-1.1(Сива зона),>1.1(+)Пол.
HBeAg ! 15.0 COI <0.9(-)Отр.0.9-1.1(Сива зона),>1.1(+)Пол.
anti-HBeAg 0.2 COI <0.9(-)Отр.0.9-1.1(Сива зона),>1.1(+)Пол.
Хепатит D ( anti-HDV total ) 0.3 COI <0.9(-)Отр.0.9-1.1(Сива зона),>1.1(+)Пол.
HBsAg quantitative ↑ 140.000 IU/ml < 0,050 Отрицателен; >0,050 Положителен
HBV (qRT - PCR) 280 000 000 IU/m
ASAT 48.33 U/l 0.01 - 41.00
ALAT 56.60 U/l 0.01 - 41.00
GGTP 37.58 U/l Жени 7.0 - 32.0
Билирубин общ /Bilirubin total/ 13.80 mcmol/l < 15
Билирубин директен /Bilirubin direct/ 4.82 mcmol/l 0.0 - 5.0
Опитвам се да разгадая резултатите, но все повече се обърквам. Личната ме посъветва да се обърна към специалист, който се занимава с хепатит?
Имам много въпроси в главата си: Какво ме чака от тук нататък? Колко живат ми остава? Кък кой лекар да се обърна?(Аз съм от Варна) Заразна ли съм?
Простете ми хора за този отчаян пост, но благодаря, че ви има и се надявам да ми дадете кураж и да ми помогнете.
Благодаря Ви!