Здравейте,
Аз съм с ДЦП с 3 дози HBV ваксина по рождение с паднали антитела до 0.5UI/ml(с подсилваща доза от преди 3 седмици)
Майка ми е носител и се грижи за мен и баба ми, която е с автоимунно заболяване и не иска (а вероятно и не е препоръчително) да слага ваксина
Бих искал да попитам как следва да се реагира при кръвен инцидент между двама души. Звънях в РЗИ – Стара Загора да ги питам, но оттам се оказаха малко неотзивчиви и казаха, че мога и само и единствено да се тествам. Не споменаха нито ваксина, нито имуноглобулин.
Въпросите ми са:
1. Ако с някой от живущите в къщата, или гост стане инцидент (кръв попадне където не трябва , върху другия) , на 112 може ли да се звъни, или ще ме върнат?
2. Може ли да се счита, че след 3 седмици съм си възвърнал антителата (в оптимистичния сценарии, в който не съм non-responder)?
3. Ако кръв попадне върху мека мебел или лакирана повърхност, пак ли варианта е разредена белина?
Майка ми е с вирусен товар 700 UI/ml (мерено преди 2 месеца увеличено от 48 UI/ml и HDV спаднал до неоткриваеми нива)
Терапия не е изписана.
Благодаря предварително!