Автор Тема:  Добавени са нови функционалности във форума  (Прочетена 6143 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
През последните няколко дни, освен чата, във форума бяха добавени още няколко полезни функционалности:
1. Най-популярната тема за деня - намира се в отделна секция в информационния център на главната страница. Позволява да видите коя тема е имала най-много отговори за текущия ден.
2. Откриване на т.нар. Bots или Spiders, които аз съм превел като "Претърсващи роботи". Позволява да се отделят истинските посетители на форума от изкуствените, или роботите, които обхождат страницата за да индексират съдържанието, което след това се ползва от интернет търсачките като Yahoo, Google, и т.н. Тази функционалност позволява и да се коригира брояча "Най-много активни потребители в даден момент за деня". Можете да я видите в секцията "Активни потребители в момента", в информационния център на главната страница.
3. Всички активни потребители за деня - позволява да видите списъка с всички потребители, които днес са влизали във форума. Информацията за тях можете да откриете в секцията "Всички активни потребители за деня", в информационния център на главната страница.
4. Допълнителни информационни полета в профилите на потребителите - тази функционалност позволява дефинирането на допълнителни полета, които са част от профила, който си попълва всеки потребител. За момента съм създал три допълнителни полета, свързани с хепатит статуса, който има даден регистриран потребител. Това са:
- Статус - в него можете да попълните дали сте с хроничен хепатит C или B, или просто сте близък на човек с хепатит.
- Лечение - тук можете да отбележите дали сте минавал през лечение с интерферон, или през някакво друго алтернативно лечение.
- Резултати - тук можете да отбележите резултатите от проведеното лечение.
С помощта на тези полета, мисля, всеки ще може да се ориентира по-лесно в статуса на всеки един потребител, който пише във форума и на всички ни ще бъде по-лесно да се подсещаме за конкретната история на даден потребител. Видях, че няколко души вече са си направили тези настройки. Затова ако смятате че това е полезна функционалност, ще се радвам ако отидете във вашия профил и си въведете вашия сегашен статус.
Тези полета ще бъдат показвани като информация за вас при всеки един пост. Можете да се ориентирате как биха изглеждали, след настройка, като погледнете информацията за мен в този пост например - в лявата част на страницата.
5. Board Hover - тази функционалност е козметична и се опитва да улесни навигацията във форума. Когато преглеждате главната страница на форума, или преглеждате списъка от теми в даден раздел, имате възможност да кликнете и да влезете в дадена тема или раздел в момента, в който сте в неговата зона - няма нужда да кликвате точно върху линка със заглавието му.
6. Bookmarks, или както аз съм ги кръстил "Отметки". Тази функционалност ви позволява да имате нешо подобно както "Bookmarks" фукнционалността във вашия Интернет browser /браузър/. Тя ще ви позволи, винаги щом прецените че дадена тема, която сте посетили ви е интересна и най-вероятно ще ви се наложи да я четете многократно, или да се обръщате към нея за справка /ако е статия например/, да си добавитя във вашите отметки. Добавянето става, като след като сте отворили и четете дадена тема, кликнете на "Добави като отметка", в горната дясна част на темата. Вашите отметки, можете да достъпвате през табчето "Отметки" в горната част на страницата.
7. Календар - тази функционалност ще дава информация за всички предстоящи празници в България, за предстоящите рождените дни на потребители на форума, както и за конкретни събития, свързани с форума. Засега има добавени само международни празници, но в скоро време ще въведа и българските. Затова, ако някой иска, бо могъл да си промени профила и да въведе своята рождена дата, за да може това да бъде показано във форума. Информация за събитията от календара, можете да видите в секцията "Бъдещи Събития", в информационния център на главната страница. Календарът е достъпен и през таба "Календар" в горната част на страницата. Всички потребители от групата "Топ потребител", също могат да въвеждат събития.
Надявам се новите функционалности да са полезни за всички  ::)
Ако някой има забележки или предложения в това отношение, нека да сподели. И разбира се, ако някоя от тях не ви харесва, или ви дразни, го кажете, за да мога да имам обратна връзка за това дали ви харесват и дали ги смятате за полезни.

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Март 27, 2008, 09:22:45 от Radoslav Rusinov »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Добавени са нови функционалности във форума
« Отговор #1 -: Март 27, 2008, 11:07:48 »
Много ми харесва календара и чата, другите придобивки още не съм ги разгледала подробно.
Искам да попълня новите полета в профила, но не ги откривам.Може ли да помогнеш?

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #2 -: Март 27, 2008, 13:25:07 »
Да ,Радо всичко е много хубаво и полезно!Благодаря ти! :) :) :)

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #3 -: Март 27, 2008, 13:33:03 »
Много ми харесва календара и чата, другите придобивки още не съм ги разгледала подробно.
Искам да попълня новите полета в профила, но не ги откривам.Може ли да помогнеш?
Трябва да отидеш горе в "Редактирай профила", и после в "Профил". Трите нови полета се намират най-отдолу ;)
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #4 -: Март 27, 2008, 13:40:19 »
Радо, това за профила наистина е много добро. Вече станахме много хора  и така се знае кой с какъв хепатит е и на какаъв етап и има възможност за конкретен въпрос към определен човек.
Изобщо всички нововъведения са супер . :)

Поздравления :D

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007