Автор Тема:  Покачване на чернодробните ензими по време на лечение на хепатит C  (Прочетена 5153 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен cvetna

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
И аз искам да благодаря за инициативата и за отзивчивостта на доц. Антонов - въпреки че лично аз не се лекувам при него, от всички отзиви във форума си личи, че е страхотен специалист   :clap:

Имам няколко въпроса  :book_read:

1. Какво е мнението му по обсъжданата в последно време тема във форума - къде е добре да се поставят инжекциите с интерферон и има ли отношение мястото на инжектиране със степента на действие?

2. Понеже на доста хора по една или друга причина им се налага изместване на инжекцията, какво препоръчва той, за да няма риск от намаляне на влиянието на интерферона.

3. На какво се дължи покачването на чернодробните ензими по време на лечението и по принцип стойностите им имат ли отношение към крайния резултат от лечението? В моя конкретен случай ензимите са били нормални преди лечението, от началото му до сега (4-ти месец, хепатит С) са повишени със стойности близки до горните референтни.

Ако се сетя още нещо, ще допълвам. Благодаря предварително  :flowers:

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Габриела Бонева

• Медицинско лице - сестра
  • Степен на активност - Ученик
  • Публикации: 27
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
И аз искам да благодаря за инициативата и за отзивчивостта на доц. Антонов - въпреки че лично аз не се лекувам при него, от всички отзиви във форума си личи, че е страхотен специалист   :clap:

Имам няколко въпроса  :book_read:

1. Какво е мнението му по обсъжданата в последно време тема във форума - къде е добре да се поставят инжекциите с интерферон и има ли отношение мястото на инжектиране със степента на действие?

2. Понеже на доста хора по една или друга причина им се налага изместване на инжекцията, какво препоръчва той, за да няма риск от намаляне на влиянието на интерферона.

Най-добре да се поставя инжекцията с интерферон в кожна гънка под и малко страни от  пъпа,в ляво и в дясно,другото добро място е в долните външен квадрант на бедрата.
За действието на интерферона няма значение мястото на неговото приложение

Неактивен Габриела Бонева

• Медицинско лице - сестра
  • Степен на активност - Ученик
  • Публикации: 27
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
3. На какво се дължи покачването на чернодробните ензими по време на лечението и по принцип стойностите им имат ли отношение към крайния резултат от лечението? В моя конкретен случай ензимите са били нормални преди лечението, от началото му до сега (4-ти месец, хепатит С) са повишени със стойности близки до горните референтни.

Покачването на чернодробните ензими е желан ефект при лечение с Интерферон Алфа при пациенти с хроничен хепатит В.
При пациенти с хроничен хератит С покачването на чернодробните ензими по време на терапията  с интерферон,обикновенно е свързано с увреждане на черния дроб  от  друго естество - алкохол,преумора,стеатозен черен дроб,лекарства ,херпес.
В малък процент от случайте се касае за липса на повлияване на вируса от терапията.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007