Автор Тема:  Хепатит В и фиброскан- дали и кога се прави?  (Прочетена 240 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Диана

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Остър хепатит В
Здравейте! Писах тук преди 1г, когато случайно открих хепатит В на майка ми и тогава беше с Алат 1600, доста завишен Асат. Прекара 1мес в Инфекциозна, оттогава пие Зефикс. Проследяват я чрез кръвни изследвания и ехографии периодично. Това, което ме притеснява е, че до момента никой не е обелил дума за Фиброскан, а знам че това е най-точният метод за степента на  фиброзация след прекаран остър хепатит.
Другото което ме притеснява е, че от последните изследвания Асат е на горна граница, т.е 31 при норма 32, докато Алат 25, което е далеч от горната граница, която е 33.  Фибриноген също е на горна граница - 3.93 при норма 4. Алкалната фосфатаза също е на горна гранцица 131 при норма 140. цРП е 14 при норма 5. Всичко това би могло да се навърже с хроничен хепатит и цироза.
В същото време резултатът от антигените за хепатит В е отрицателен
Какво мислите за тези гранични изследвания и това че досега не е правен Фиброскан
« Последна редакция: Декември 16, 2024, 15:37:12 от Диана »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3208
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хепатит В и фиброскан- дали и кога се прави?
« Отговор #1 -: Декември 17, 2024, 17:21:08 »
Ами направете един Фиброскан и вижте какво е състоянието на черния дроб след острия хепатит. Да гадаем по гранични изследвания няма да бъде от полза.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007