Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Повече за вирусния хепатит => Новини за Хепатит A, B и C в Интернет и другите медии => Темата е започната от: Силвана Лесидренска в Януари 20, 2017, 18:44:11

Титла: HCV Генериците, закупени през Интернет, постигат високи нива на излекуване
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Януари 20, 2017, 18:44:11
Използването на генерични версии на директнодействащи антивирусни средства е довело до много високи нива на излекуване сред хора, които са закупили продуктите чрез три потребителски клуба (buyers’ clubs), което показва, че генериците са ефикасни – това става ясно след три презентации на Международния конгрес за лекарствени терапии при инфекция с ХИВ (ХИВ Глазгоу) през изминалата седмица (бел. прев. – краят на м. октомври 2016 г.).  Пациентите, закупили лекарствата, са се излекували от хепатит C на цена от около $700-$900 в Югоизточна Азия и Източна Европа, докладва с три презентации на конференцията д-р Андрю Хил от St Stephen’s AIDS Trust, Лондон.

Директнодействащите антивирусни медикаменти обикновено постигат излекуване от хепатит С около 90 - 95%, дори в случаите, в които пациентите имат напреднало чернодробно заболяване или са претърпели предишно неуспешно лечение. Цената на лечението остава основната пречка пред лечението на хепатит C за милиони хора и там, където ограниченията за отпускане на лечение, липсата на здравна осигуровка или липсата на национална програма за лечение отказват достъпа до тези лекарства, пациентите прибягват към потребителските клубове в Интернет, за да се снабдят с генерични версии на ДДАС.

Едно по-ранно проучване на д-р Джеймс Фрийман от Хобарт, Австралия, показа много високи нива на излекуване при използването на генерици, като също така представи доказателства, че закупените продукти съдържат необходимите нива от активното лекарство. Проучванията, представени по време на конгреса в Глазгоу, включват данни от St Stephen’s AIDS Trust в Лондон, който е анализирал вирологични данни, Две от проучванията идентифицират използваните генерици, а в третото са измерени нивата на активните съставки. Предварителните резултати от трите проучвания показват нива на излекуване, които са сравними с постигнатите при използването на оригиналните продукти.


Цялата статия на нашия сайт: http://www.hepactive.org/news/online_purchased_HCVgenerics_achieve_high_cure_rates_October_2016 (http://www.hepactive.org/news/online_purchased_HCVgenerics_achieve_high_cure_rates_October_2016)
Титла: Re: HCV Генериците, закупени през Интернет, постигат високи нива на излекуване
Публикувано от: snd242 в Февруари 17, 2017, 17:55:56
Вече има и генерици на Epclusa, а именно Velpanat - Индия и Sofosvel - Бангладеш в рамките на горепосочените цени. Доставката да речем, че се осъществи успешно, ще се намери ли кой да ни лекува с тях, при опасност да си загуби практиката?
Титла: Re: HCV Генериците, закупени през Интернет, постигат високи нива на излекуване
Публикувано от: preslav1980 в Февруари 17, 2017, 19:15:49
Всички изследвания необходими за проследяване на лечението ще трябва да си ги правиш и заплащаш ти. ЗК няма да помогне тук, защото ще се лекуваш нелегално. Те са сигурно около 1 000лв само те ( 2 или 3 ПСР-а, ПКК, Асати, Алати Креатинини, Билирубини, Преди старта- Анти ХИВ, HbsAg, TSH  и други).

Иначе на някой познат доктор да ти преглежда резултатите и да те съветва как да процедираш. Ако нямаш се молиш на личната лекарка. Може и на някой хепатолог в града ти с частен прием. Плащаш си 50лв и обясняваш за какво става на въпрос с молбата да ти преглежда резултатите и да те съветва. Друг непрепоръчителен начин е сам да се лекуваш, което е доста опасно!!!
Титла: Re: HCV Генериците, закупени през Интернет, постигат високи нива на излекуване
Публикувано от: snd242 в Февруари 17, 2017, 20:25:19
То за семолечението е ясно, но гледах преди малко едно видео със Силвана и една от здравната каса. Женицата от касата сподели за договорена цена от около 20000 лева за курса на лечение, което е напредък. Пък и при мен PCR e нисък и мисля, че мога да изчакам малко.
Титла: Re: HCV Генериците, закупени през Интернет, постигат високи нива на излекуване
Публикувано от: Даниил Андреев в Февруари 17, 2017, 20:45:42
По принцип докторите те следят, даже и да извършваш самолечение, като си правиш редовни кръвни иследвания, просто не поемат отговорност, ако стане някоя греда, иначе Софосбувир + Велпатасвир имат лиценз почти всички Индийски фармацефтични гиганти, просто цената е почти двойно по-висока в сравнение Софосбувир + Ледипасвир и Софосбувир + Даклатасвир, и ако си знаеш генотипа малко се губи смисъла.
Титла: Re: HCV Генериците, закупени през Интернет, постигат високи нива на излекуване
Публикувано от: preslav1980 в Февруари 17, 2017, 20:47:29
Тази женица, която си гледал е предполагам зам. управителя на НЗОК- г-жа Кръстева.

Тя вече е Хистори. Съкратена е... :smile: :smile: :smile:

Много защитаваше правилата и как ние сме ги били чели по различен начин от реалния, нооооооооо ВАС (Висш Административен Съд)   спря тези критерии за сега.

А тая Кръстева- може спокойно за някой лев у банковата и сметка и член на Комунистическата партия да стане и да ни рекламира, че четем по различен начин Комунизмът от реалния.

 :smile: :smile:
Титла: Re: HCV Генериците, закупени през Интернет, постигат високи нива на излекуване
Публикувано от: snd242 в Февруари 17, 2017, 20:56:07
Колега Данаил, гледам си обявил че си на лечение с  Софосбувир + Даклатасвир. От касата ли го изписаха, ако не е тайна?